prijava_e
Novica

V Heraklionu v slovenskem obračunu Živa Falkner boljša od Pie Lovrič, Tom Kočevar Dešman izgubil


bm


Na turnirju ITF v Heraklionu (15K) je žrev v prvem krogu turniurja deklet prinesel obračun najboljših slovenskih mladink Pie Lovrič in Žive Falkner. Po zagrizenem boju je po dveh urah in sedemnajstih minutah igre z rezultatom 6-4 7-6(9) slavila Falknerjeva. Obe igralki sta v glavnem turnirju nastopili kot članici elitne stoterice mladink, Lovričeva pa se je pred dvema tednoma po dobrih nastopih na članskih turnirjih ITF tudi prvič pojavila na lestvici WTA, kjer je na 1043. mestu.

Falknerjeva je nastopila na svojem drugem profesionalnem turnirju v karieri in se veselila prve zmage v žrebu glavnega turnirja. V izenačenem srečanju igralki nista bili najuspešnejši pri servisu, tako da sta dosegli skupaj kar 13 brejkov, od tega Flaknerjeva sedem iz desetih priložnosti, Lovričeva šest iz osemnajstih priložnosti. V drugem nizu je imela Lovričeva šest priložnosti za osvojitev niza. Povedla je namreč s 5-3 in pri izidu 5-4 servirala za zmago v drugem nizu. Priigrala si je prednost 40-15 in s tem dve vezani zaključni žogi, ki ju ni izkoristila, v nadaljevanju še eno, a tudi te ni izkoristila. Tdui pri izidu 6-5, ki ga je dosegla z brejkom je servirala zab zmago, a tudi tokrat servis izgubila. V podaljšani igri je prva prišla do prednosti 3-1 Lovričeva, nato pa sta bili igralki do konca povsem izenačeni in sta se menjavali v vodstvu. Lovričeva je imela tri zaključne žoge za drugi niz, Falknerjeva pa je izkoristila tretjo meč žogo. Na koncu je bila Novomeščanka boljša za šest točk.

V Heraklionu je nastopil tudi Tom Kočevar Dešman in izgubil uvodno srečanje. S 6-1 6-4 ga je premagal Poljak Jan Zielinski.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.