Dalila Jakupović in Manca Pislak začeli z zmagama, Kaja Juvan in Blaž Kavčič izgubila

Naša najboljša igralca na svetovnih teniških lestvicah Aljaž Bedene (59) in Polona Hercog (49) sta sezono 2019 uspešno zaključila in se bosta po krajšem odmoru začela pripravljati na novo, nekateri pa v zadnjih tednih poskušajo izboljšati točkovni zbir in si zagotoviti čim višjo uvrstitev ob koncu leta, ki jim bo omogočala nastop na OP Avstralije.

V kitajskem Shenzhenu sta ta teden Dalila Jakupović (186) in Kaja Juvan (133). Na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ sta nastope začeli s polovičnim uspehom.

Jakupovićeva je v prvem krogu s 6-1 6-3 odpravila Gruzijko Miriam Bolkvadze (158). Dalila je tokrat zelo dobro servirala, samo enkrat izgubila svoj začetni udarec, nasprotnici pa ga je odvzela petkrat. Za zmago je potrebovala uro in dvaindvajset minut, na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 57-39.

Juvanova se je poslovila že v prvem krogu. Bila je osma nosilka turnirja, premoč pa je morala priznati 25-letni Srbkinji Nataliji Kostić (168). Kostićeva je po nekaj manj kot dveh urah igre zmagala s 6-2 3-6 6-2. Kaja je osemkrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela petkrat. Šepal je Kajin prvi servis (izkoristek zgolj 43 %, povprečje sezone je imela letos 66 %), pa tudi pri drugem ni bila najbolj uspešna (57 %). Ob koncu je bila Kostićeva boljša za devet točk .

Prvi krog ATP challengerja v Knoxvillu je bil usoden tudi za Blaža Kavčiča. V uvodnem nastopu ga je s 6-2 7-6(2) premagal Izraelec Edan Leshem.

Na turnirju ITF v Antalyi (15K) je nastope z zmago začela Manca Pislak. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagala Grkinjo Sapfo Sakellaridi.

Čakamo še na nastope Nike Radišič in Anžeta Arha v Antalyi,Nastje Kolar v Malibuju in Blaža Role v Knoxvillu.

Nastope je v kvalifikacijah turnirja v Antalyi (15K) v prvem krogu končal Luka Miklavčič.