prijava_e
Novica

Na turnirju ITF Sava Infond Open 2019 dekleta uspešnejša od fantov


bm


V Mariboru se s tekmami drugega kroga nadaljuje mednarodni turnir ITF 4. ranga Sava Infond open 2019. Prvi in drugi krog sta predvsem pri fantih poskrbela za precejšen osip, tako da bomo v tretjem krogu videli samo dva naša igralca in pet igralk.

Od fantov smo, čeprav niso bili med nosilci vsekakor pričakovali več, a se tekme niso ovdile po naših in njihovih željah. Drugi krog sta tako preskočila samo član domačega kluba ŽTK Sebastian Dominko in po novem Branikovec Jan Kupčič. 16-letni Dominko je trenutno četrti igralec lestvice Tenis Slovenije do 18 let, Kupčiča na novi lestvici ni več saj letos zaključuje nastopanje med mladinci in se seli med člane. Dominko je v drugem krogu s 6-4 6-1 premagal Hrvata Marina Jakića in ga za uvrstitev v četrtfinale čaka obračun s prvim nosilcem Ircem Ammarjem Elaminom. Kupčič je eno zahtevno nalogo že opravil in sicer je s 6-3 6-2 izločil tretjega nosilca Aleksandra Orlikowskega iz Poljske.

Dekletom zaenkrat kaže še bolje saj bomo v tretjem krogu spremljali nastope petih Slovenk. Velik domači in slovenski up, 15-letna Petja Drame tudi tokrat ni razočarala navijačev in je s 6-4 6-3 premagala šesto nosilko, Avstrijko Danielo Glanzer. Izvrsten nastop je tudi za še dve leti mlajšo, komaj 13-letno Elo Nalo Milić. Ta je bila s 6-3 6-2 boljša od tretje nosilke, Francozinje Maelie Monfils, sestre precej bolj znanega Gaela. Osma nosilka Maja Makorič je po pričakovanjih s 6-4 6-1 premagala povabljenko iz Hrvaške Noro Knežević, Alja Belinger pa je po predaji nasprotnice še drugič napredovala brez odigrane tekme. V prvem krogu je bila prosta. Slovenske zmage je zaokrožila Tjaša Klevišar, štirinajsta nosilka, ki je v dramatičnem zaključku tekme s 6-3 1-6 7-6(6) premagala Romunko Mario Mester.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.