prijava_e
Novica

Živa Falkner četrtfinalistka v Heraklionu


bm


Na grškem otoku Kreta je Živa Falkner na turnirju ITF (15K) po zmagi v prvem krogu nad Pio Lovrič uspešno nastopila tudi v drugem srečanju. Po dveh urah in sedemindvajsetih minutah igre je zlomila odpor šeste nosilke, 21-letne Čehinje Barbore Miklove (597). Miklova je bila prejšnji teden v Heraklionu polfinalistka, tokrat pa je po izenačenem obračunu s Falknerjevo poslovila že po drugem krogu. Živa je dobro servirala in v tekmi izgubila dva svoja servisa, nasprotnici je začetni udarec odvzela štririkrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (95-87).

V četrtfinalu, prvem v karieri na profesionalnih turnirjih, se bo pomerila z italijansko vrstnico, 17-letno Melanio Delai, prejšnji teden finalistko turnirja v Heraklionu. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvega sta odigrali leta 2017 na mladinskem turnirju v Kranju. Takrat je bila Italijanka boljša s 6-2 6-2.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.