prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2019

V letu 2019 občutno več sredstev namenjenih mladincem in tenisu nasploh

bm, 4.5.2019

 

Novo vodstvo Tenis Slovenije uresničuje zastavljene cilje in obljube, saj je bilo na seji upravnega odbora Tenis Slovenije (TS) potrjeno blizu 50 % povišanje proračuna za mlade, perspektivne teniške tekmovalce.


Strokovni svet bo imel v letu 2019 za Program mladinskih reprezentanc tako na razpolago skoraj 150.000 €

 

Podrobnosti preberite  tukaj.

Zimska ekipna evropska prvenstva 2019 (Winter cups by head)

 

 

 

WINTER CUP U16

 

 

Na prizoriščih kvalifikacij za zimsko ekipno evropsko prvenstvo v starostni kategoriji do 16 let sta že naši ekipi fantov in deklet Kvalifikacijski turnirji bodo potekali od petka do nedelje, na zaključni turnir pa se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine.

 

Dekleta do 16 let so odpotovala v portugalsko Lousado. V slovenski ekipi so Petja Drame, Nika Strašek in Pia Marija Rebec. Ekipo vodi Uroš Potočnik. Prve nasprotnice naših deklet so bile Francozinje.

 

Ekipa deklet do 16 let Winter cup 2019_525

 

1. dan

 

Dekleta do 16 let igrajo s Francijo. Prva je nastopila Nika Strašek in z 1-6 1-6 izgubila z Juline Fayard. Izenačenje je poskušala priigrati Petja Drame, a tudi ona ni bila kos francoski vrstnici. Elsa Jacquemot je zmagala s 6-2 6-0 in iz boja za nepredovanje izločila tudi dekleta do 16 let. V tekmi dvojic sta nastopili Nika in Petja in z 1-6 2-6 izgubili s Fayardovo in Jacquemotovo.
         
2. dan    

 

Dekleta do 16 let so igrala z ekipo Izraela. Pia Marija Rebec je s 6-0 7-5 premagala Shachf Lieberman, Petja Drame je bila s 6-2 6-1 boljša od Mike Dagan Fruchtman, tekmo dvojic pa sta po prvi odigrani igri naši igralki Drame in Strašek predali.  Razmere za igranje so bile zalo slabe, saj je bila temperatura zgolj okrog 3 stopinje.

 

3. dan 

 

Dekleta so igrala s Španijo. Po tekmah posameznic je bil izid izenačen. Pia Marija Rebec je s 7-5 6-7(3) in 6-1 premagala Claudio Armenteras, Nika Strašek je s 3-6 2-6 izgubila z Ane Mintegi Del Olmo. O zmagovalkah je odločala igra dvojic v kateri sta Petja Drame in Nika Strašek s 6-3 3-6 10-7 premagali Lidio Gonzalez in Ane Mintegi Del Olmo.

 

Dekleta so sovojila končno 5. mesto. 

 

 

Rezultate srečanj najdete TUKAJ.


 
Fantje so si napredovanje na zaključni turnir poskušali priigrati v Budimpešti. Visoke slovenske ambicije, uvrstitev na zaključni turnir, so poskušali upravičiti Bor Artnak, Gal Emeršič Potočnik in Aljaž Jeran. Na madžarskem jih vodi Tomaž Berendijaš. Nasprotniki naših fantov, ki so postavljeni na mesto četrtih nosilcev, so bili v prvem krogu fantje iz Nemčije.

 

Ekipa fantov do 16 let Winter cup 2019_525 

 

1. dan

 

Tudi v Budimpešti se, tako kot nadrugih prizoriščih ni začelo, pa tudi nadaljevalo ne,  po naših željah. V uvodnem srečanju je Nemec Mika Lipp s  6-3 6-4 premagal Gala Emeršiča Potočnika. V drugi tekmi pa je klonil še Bor Artnak . S 6-2 6-2 ga je premagal Filip Florig. V tekmi dvojic sta nastopila Emeršič Potočnik in Aljaž Jeran ter izgubila z 1-6 2-6. Tudi fantje so tako že izgubili možnost boja za napredovanje na zaključni turnir.

 

2. dan

 

Fantje do 16 let so se merili z Madžari. Prvi obračun je Gal Emeršič Potočnik dobil. S 6-0 7-6 (4) je premagal Kristofa Kincsesa. Bor Artnak je s 6-0 6-2 premagal Petra Kalocsaia, dvojica Artnak in Jeran pa je bila s 6-4 6-4 boljša od Borosa in Kincsesa.

 

3. dan

 

Fantje so igrali z ekipo Hrvaške in zmagali z 2-1. Aljaž Jeran je s 7-6(5) 3-6 6-4 premagal Roka Stipetića, Bor Artnak je bil s 6-2 6-4 boljši od Noe Vukadina, dvojica Bor Artnak/Gal Emeršič Potočnik pa je s 3-6 2-6 izgubila z Luko Mikrutom in Noo Vukadinom.

 

Fantje so osvojili končno 5. mesto.

 

 

Rezultate srečanj najdete TUKAJ.

 

  

 

WINTER CUP U14

 

 

 

Na prizoriščih kvalifikacij za zimsko ekipno evropsko prvenstvo sta tudi ekipi dečkov in deklic do 14 let. Od petka do nedelje se borita za napredovanje na zaključni turnir. Napredujeta prvi ekipi v kvalifikacijski skupini skupini. 

 

 

Ekipa deklic do 14 let v postavi Ela Nala Milić, Ana Lanišek in Ula Jamar pod vodstvom Marka Pora nastopa v češkem Rakovniku, kjer so prvo tekmo igrale z ekipo Švice.

 

Ekipa do 14 let deklice odhod v Rakovnik_525

 

1.dan

 

Upanja za vidnejši uspeh je bilo konec že po uvodni tekmi, saj so srečanje z ekipo Švice izgubile. Že po posamičnih obračunih so namreč švicarske vrstnice povedlle z  2-0. V prvem obračunu je Karolina Kozakova s 6-1 6-4 premagala Ulo Jamar, v drugem pa je Ela Nala Milić z 1-6 0-6 izgubila s Celine Naef. V tekmi dvojic sta nastopili Ana Lanišek in Ela Nala Milić ter izgubili s 3-6 s Kozakovo in Irino Wenger.

 

2. dan

 

Deklice so v drugi tekmi premagale ekipo Litve. Ana Lanišek je s 5-7 6-3 6-3 premagala Liepo Sataite, Ela Nala Milić pa s 4-6 6-2 6-1 Emilijo Pranyte. Ula Jamar in Laniškova sta bili s  6-3 2-6 10-8 boljši od Cechanaviciute in Sataite.

 

3. dan

 

Deklice do 14 let so igrale z ekipo Izraela. Prva je nastopila Ula Jamar in z 2-6 6-4 6-1 premagala Kami Osher. Drugo tekmo je igrala Ela Nala Milić in z 2-6 1-6 izgubila z Liam Oved. O zmagovalcu je odločala igra dvojic, ki sta jo Ana Lanišek in Ela Nala Milić dobili s 6-4 6-1. 

 
Deklice so osvojile končno 5. mesto.

 

Rezultate srečanj najdete TUKAJ.

 

 


Dečki v postavi Žiga Švec, Matic Križnik in Tim Kušter nastopajo v italijanskih Ronkah. Na turnirju jih vodi Rok Ferjan. Prvo tekmo so igrali z ekipo Avstrije. 

 

Ekipa dečkov do 14 let Winter cup 2019-1_525

 

 

1. dan

 

Slovenijo je v vodstvo popeljal Matic Križnik, ki je s 7-5 6-4 premagal drugega Avstrijca Moritza Lesjaka, tesno pa je tekmo obeh prvih igralcev izgubil Žiga Švec. S 7-6 (10) in 7-6 (4) ga je  premagal Patrick Jozwicki. O zmagovalcu tekme je odločalo srečanje dvojic v katerem sta barve Slovenije branila Matic Križnik in Tim Kušter. Naša igralca sta odločilno srečanje izgubila s 4-6 6-3 5-10.

 

2. dan

 

Prvo tekmo, ki bi v primeru zmage prinesla boj za peto mesto, so dečki do 14 let igrali z ekipo Italije. Tim Kušter je v prvem srečanju z 1-6 2-6 izgubil z Giacomom Nosejem, Matic Križnik pa je v drugi tekmi moral priznati premoč Filippu Romanu, ki je bil boljši s 6-2 6-3. Naša igralca sta izgubila tudi tekmo dvojic. Meduri in
Romano sta Križnika in Šveca premagala s 6-4 7-5.

 

3. dan

 

Dečki so ob dveh porazih na koncu zabeležili zmago nad ekipo Madžarske. Matic Križnik je s  6-2 6-3 premagal Zalana Sandroja Savaya, Žiga Švec je bil s 4-6 6-2 7-6(3) boljši od Patrika Meszarosa. Tekma dvojic ni bila odigrana.

 
Dečki so osvojili končno 7. mesto.

 

Rezultate srečanj najdete TUKAJ. 

  

 

WINTER CUP U12

 

 

Na kvalifikacijah za ekipno evropsko teniško prvenstvo do 12  let dečki osvojili peto, deklice sedmo mesto

bm, 27.1.2019

 

 

Ekipi do 12 let 2019 Winter cup_525_vp

 

Dečki so sovojili končno 5. mesto.

 

Danes se bodo končale kvalifikacije za nastop na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu teniških igralk in igralcev v starostni kategoriji do 12 let (Winter cups by Head).
Naši igralci in igralke ostajajo brez zaključnega turnirja, usodna pa je bila že prva izgubljena tekma obeh ekip.

 

Dečki so bili sicer blizu, možnost boja za napredovanje jim je namreč odnesel odločilni tretji tie-break niz v igri dvojic, ki je zmago v obračunu s Švicarji prinesel slednjim. V nadaljevanju tekmovanja so nato naši dečki zanesljivo, s 3-0 premagali ekipo sesednje Hrvaške. Luka Albreht je s 6-1 6-1 premagal Noo Levaka, Matic Hribar s 6-4 3-6 6-3 Duja Markovino, dvojica Hribar-Retelj pa je bila s 3-6 6-4 13-11 boljša od Markovine in Stipetića. Dečki bodo v nedeljo igrali za končno 5. mesto v kvalifikacijah z ekipo Slovaške.

 

Winter cup 2019 peto mesto dečki_525

 

Dečki so v boju za končno peto mesto na turnirju z 2-1 premagali ekipo Slovaške. Luka Albreht je s 7-5 6-1 premagal Filipa Draba, Marko Retelj je s 3-6 0-6 izgubil z Matejem Markovičem, Matic Hribar in Marko Retelj pa sta s 6-1 4-6 11-9 premagala Daniela Balascaka in Filipa Draba.

 

Vse rezultate naših dečkov najdete TUKAJ .

 
Deklice so sovojile končno 7. mesto.

 

Deklice, nastopile so Nala Kovačič, Julija Bogatin in Zala Vnuk, so izgubile obe srečanji in so med sedmimi ekipami osvojile končno 7. mesto. V prvem srečanju so z 0-3 izgubile z ekipo Velike Britanije, v razigravanju pa so jih premagale še vrstnice iz Avstrije, ki so bile prav tako boljše s 3-0. Emily Lederer je s 7-6 (1) 6-0 premagala Zalo Vnuk, Sarah Messenlechner je bila s 6-0 6-4 boljša od Nale Kovačič, Kim Kuehbauer in Emily Lederer pa sta za konec s 6-2 6-3 premagali Julijo Bogatin in Zalo Vnuk.

 

Vse rezultate naših deklic najdete TUKAJ

 

 

Začela sta se kvalifikacijska turnirja Winter cupa za dečke in deklice do 12 let; obe ekipi v uvodnem nastopu poraženi

25.01.2019      

 

Začela sta se kvalifikacijska turnirja zimskega ekipnega evropskega prvenstva do 12 let poimenovanega Winter cups by Head.
 

Dečki v kvalifikacijski skupini A v postavi Luka Albreht, Matic Hribar in Marko Retelj pod vodstvom Daniela Šantla nastopajo v Ogulinu, njihovi konkurentje na turnirju pa so ekipe Hrvaške, Italije, Poljske, Srbije, Slovaške in Švice.


Naši dečki prvo tekmo igrajo z ekipo Švice. Po posamičnih obračunih je bil izid 1-1. Luka Albreht je z 1-6 7-5 6-1 premagal Juliana Thelerja, Marko Retelj je s 3-6 2-6 izgubil s Flynnom Richterjem.  O zmagovalcu srečanja je odločala tekma dvojic. Matic Hribar in Marko Retelj sta s 6-7(0), 6-1 4-10 izgubila z Noahom Karma in Flynnom Richterjem. 
 
Deklice v postavi Julija Bogatin, Nala Kovačič in Zala Vnuk pod vodstvom Marka Pora igrajo v avstrijskem Neudorflu. V kvalifikacijski skupini A so poleg Slovenije še ekipe Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Velike Britanije, Luksemburga in Švice.


Slovenke so prvo tekmo igrale z ekipo Velike Britanije in izgubile z 0-3. Mingge Xu je s 6-0 6-0 premagala Julijo Bogatin, Hephzibah Olueadare je bila s 6-2 6-0 boljša od Nale Kovačič, Kovačičeva in Vnukova pa sta nato izgubili srečanje dvojic z 2-6 3-6.


Obe naši ekipi sta tako že izgubili možnost za uvrstitev na zaključni turnir in se bosta v razigravanju borili za mesta med  pet in osem.          

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.