prijava_e
Novica

Na OP Petrol 18 v Mariboru za naslova Blaž Vidovič in Miha Vetrih ter Nika Strašek in Petja Drame


bm


Na turnirju OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let, ki konec tedna poteka v organizaciji ŽTK Maribor so se zbrali naši najboljši mladinci, ki turnir izkoriščajo kot pripravo na turnir ITF, ki se bo na istem prizorišču začel konec naslednjega tedna. Po pričakovanjih so se pri fantih z izjemo Žige Kovačiča v četrtfinale uvrstili vsi nosilci. Med četrtfinalisti so bili kar štirje člani domačega kluba. V četrtfinale so se uvrstili Blaž Vidovič, Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko, Marsel Žnuderl, Aljaž Kirbiš, Tilen Kovač, Maj Premzl in Miha Vetrih.

V nadaljevanju turnirja so v polfinale napredovali Blaž Vidovič (Ptuj), Sebastian Dominko (ŽtkMb), Aljaž Kirbiš (Radom) in Miha Vetrih (Sgrad). Za naslov zmagovalca turnirja se bosta v ponedeljek pomerila prvi nosilec Vidovič, ki je v polfinalu s 7-6(6) 1-6 6-3 premagal Dominka in drugi nosilec Vetrih, ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 izločil Aljaža Kirbiša.

Pri dekletih je bila konkurenca skromnejša. Med dvajsetimi igralkami so se po pričakovanjih v četrtfinale uvrstile Alja Belinger, Nika Strašek, Pia Marija Rebec, Anali Kočevar, Annika Planinšek, Petja Drame, Ana Lanišek in Pia Petelinšek. Nastop je odpovedala druga nosilka Tara Gorinšek.

V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile nepostavljena Nika Strašek (ŽtkMb) ter nosilke Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Petja Drame (ŽtkMb) in Ana Lanišek (Radom). Za naslov zmagovalke se bosta pomerili Straškova, ki je bila v polfinalu s 6-2 6-4 boljša od Rebčeve in Drametova, ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-1 izločila Laniškovo.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.