prijava_e
Novica

Maja Makorič in Matthew William Donald zmagovalca turnirja ITF Sava Infond Open 2019


bm


Na igriščih teniškega kluba ŽTK Maribor se je končal vrhunski teniški dogodek, mednarodni mladinski turnir ITF Sava Infond Open 2019.

Turnir je v tednu dni postregel s številnimi odličnimi obračuni fantov in deklet, ki stopajo po poti svojih vzornikov proti teniškemu profesionalizmu. Tudi tokrat so, ob odlični organizaciji domačih teniških delavcev, za odmevne rezultate poskrbeli slovenski igralci in igralke.

Zmagovalka turnirja je postala 17-letna Maja Makorič, Novogoričanka, ki zadnji sezoni trenira na Ptuju in na svetovni mladinski teniški lestvici zaseda 594.mesto. V tesnem finalnem obračunu je s 7-6(7) 7-6(5) premagala vrstnico iz Kranja, še eno iz vrste naših odličnih mladink, Tjašo Klevišar, 769. igralko lestvice ITF. Za Makoričevo, v polfinalu je izločila še eno izvrstno slovensko mladinko, komaj 14-letno domačinko Petjo Drame, je to prvi naslov na turnirjih ITF v letošnji sezoni in drugi v karieri, potem ko je leta 2017 slavila na turnirju 5. ranga v Podgorici. Za Klevišarjevo je bil to drugi finalni nastop v karieri na turnirjih ITF, še dve zmagi pa je na mednarodnih turnirjih TE vknjižila v kategoriji do 16 let.

V konkurenci dvojic sta se s finalom izkazali Petja Drame in Pia Marija Rebec, pri fantih se je med dvojicami v finale uvrstil Jan Kupčič s soigralcem iz Irske.

Pri fantih je znagovalec turnirja 16-letni Čeh Matthew William Donald, ki je bil v finalu s 4-6 7-6(12) 7-6(4) boljši od Estonca Marka Lajala. Od slovenskih igralcev se je med fanti izkazal 16-letni domačin Sebastian Dominko, ki je v polfinalu izgubil prav s kasnejšim zmagovalcem, a s tenisom, ki ga je prikazal napovedal boj za visoka mesta med mladinci v naslednjih dveh letih.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.