prijava_e
Novica

Najmlajši in najstarejši začenjajo teniško sezono 2020 iz novih izhodišč


bm


Po enomesečnem odmoru se na igrišča vračajo teniški igralci in igralke na domačem prizorišču. Igralci in igralke so v novo teniško sezono vstopili z novimi izhodišči, katera jim prinašajo nove teniške lestvice ob začetku sezone. Z izjemo članov in članic, kjer sta na vrhu trdno v sedlu Aljaž Bedene, sezono končuje kot 59. igralec sveta in Polona Hercog, ta je ob koncu sezone uvrščena na 49. mesto lestvice WTA, so se v ostalih starostnih kategorijah karte precej premešale. Igralci in igralke so prestopili v višje starostne kategorije s tem pa vodilna mesta prepustili mlajšim.

V kategoriji do 18 let je zdaj prvi igralec lestvice TS Blaž Vidovič, sledita mu Miha Vetrih in Tilen Kovač. Pri dekletih ostajata na vrhu tudi v mednarodni konkurenci izvrstni Pia Lovrič in Živa Falkner, ki sta vstopili v zadnje leto mladinske konkurence, sledi jima Alja Belinger.

Med fanti do 16 let je na vrhu Bor Artnak, ki bo boj za obstanek na vrhu bil z Majem Premzlom in Aljažem Kirbišem. Pri dekletih do 16 let ostajata na vrhu vodilni v lanski sezoni Petja Drame in Pia Marija Rebec, na tretjem mestu jima sledi Brina Šulin.

Pri dečkih do 14 let so vrh lestvice zasedli Žiga Švec, Luka Videnovič in Marko Požonec. Tudi na lestvici deklic do 14 let so na vrhu nove tri igralke. Vrh lestvice pripada Liji Mumlek, sledita ji Pia Petelinšek in Ana Tara Praček.

Med dvanajstletniki sezono pri dečkih kot prvi igralec začenja Žiga Šeško, sledita mu Luka Petrovič in Svit Suljič. Pri deklicah so nove vodilne igralke Ela Plošnik na prvem ter Beti Jazbec Butina in Alja Senica na drugem in tretjem mestu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.