prijava_e
Novica

Na turnirju ITF Sava Infond Open 2019 polfinalisti Sebastian Dominko, Petja Drame, Maja Makorič in Tjaša Klevišar, Petja Drame in Jan Kupčič v finalu dvojic


bm


Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Mariboru so se v polfinale uvrstili Sebastian Dominko, Maja Makorič, Petja Drame in Tjaša Klevišar.

Sebastian Dominko, ki je za nastop prejel posebno povabilo je po zmagi nad prvim nosilcem v tretjem krogu v četrtfinalu s 7-5 6-4 izločil še 11. postavljenega Čeha Jaroslava Smedeka in se bo za nastop v finalu potegoval v srečanju s sedmim nosilcem, Čehom Matthewom Donaldom. Ta je bil v četrtfinalu s 6-2 3-6 6-0 boljši od Jana Kupčiča.

Vse tri slovenske četrtfinalistke so nalogo odlično opravile in se uvrstile v polfinale. Maja Makorič je s 6-4 6-0 premagala Poljakinjo Lauro Duhl, Tjaša Klevišar je bila s 6-7(3) 6-1 6-3 boljša od 5. nosilke, Hrvatice Lucije Čirić Bagarič, domačine pa je ponovno razveselila Petja Drame, ki je z 1-6 7-5 6-3 premagala Rusinjo Jaroslavo Bartashevich.

V polfinalu deklet bomo tako spremljali domači obračun med Drametovo in Makoričevo, Klevišarjeva pa se bo pomerila s sedmo nosilko, Čehinjo Denise Hrdinkovo.

Petja Drame svoj talent dokazuje tudi med dvojicami. S Pio Marijo Rebec sta se uvrstili v finale dvojic. V polfinalu sta s 6-3 4-6 10-6 premagali Slovakinjo Mio Chudejevo in Poljakinjo Lauro Duhl.

Finalista imamo tudi med fanti. Jan Kupčič in Irec Ammar Elamin sta v polfinalu s 6-4 7-5 premagala Hrvata Borno Devalda in Frana Mitrovića.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.