prijava_e
Novica

Kvalifikacije turnirja ITF v Mariboru za naše igralce in igralke neuspešne


bm


V Mariboru se je v organizaciji ŽTK v soboto s kvalifikacijskimi obračuni začel mladinski turnir ITF 4. ranga Sava Infond Open 2019. Edini mednarodni mladinski turnir ITF v zimski sezoni je priložnost za mlade slovenske igralce in igralke, da na domačih tleh osvojijo točke za mladinsko svetovno lestvico. Naloga sicer ne bo lahka, saj so zimski turnirji običajno zelo močno zasedeni, kar velja tudi za mariborski turnir. Na turnirju nastopa 160 igralk in igralcev iz 25 držav.

V glavni turnir se je neposredno uvrstilo pet slovenskih igralcev in še štirje igralci s posebnim povabilom organizatorja.

Pri fantih je najvišje uvrščen slovenski igralec Maj Tomac, v glavnem turnirju bo nastopil tudi Miha Vetrih, ki je prejšnji teden osvojil pripravljalni turnir na istem prizorišču. Od domačih upov bodo nastopili tudi Maj Premzl, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi ostale naše igralce, med njimi Blaža Vidoviča, Bora Artnaka in Aljaža Jerana.

Pri dekletih je v glavni turnir neposredno uvrščenih pet slovenskih igralk, še štiri si lahko obetajo povabilo organizatorja. Najvišje kotira Maja Makorič, za nove odmevne rezultate pa se bodo borile tudi Tjaša Klevišar, Alja Belinger in domačinki Nika Strašek ter Petja Drame.

V kvalifikacijah bo pri fantih nastopilo 16 slovenskih igralcev, pri dekletih je v kvalifikacijskem žrebu 11 Slovenk.

Turnir bo zagotovo zelo zanimiv za mariborske ljubitelje tenisa saj bo na turnirju nastopila vrsta igralcev in igralk domačega teniškega kluba ŽTK, ki sodijo v vrh slovenskega mladinskega tenisa, uspešno pa so nastopali tudi že na mednarodnih turnirjih.

Turnir se bo končal prihodnjo soboto, ko bosta ob 10. uri na sporedu finalna obračuna.

V kvalifikacijah so bili v prvem krogu pri fantih uspešni Maj Najvirt Kolarič, Tit Škerlavaj, Žiga Kovačič, Aljaž Jeran in Gordan Fran Mileusnič.

V zadnji krog kvalifikacij sta se v nadaljevanju uvrstila Aljaž Jeran in Žiga Kovačič, oba pa sta odločilno srečanje izgubila.

Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile Maša Viriant, Anamari Žnuderl, Tajda Zalokar, Pia Poglajen in Maja Radišič. V zadnji krog kvalifiklacij je napredovala Maša Viriant, tudi ona pa se ni uvrstila v glavni turnir, saj je finalni kvalifikacijski obračun izgubila.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.