prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : September 2012

Arhiv novic - september 2012

Grega Žemlja obstal v drugem krogu kvalifikacij Pekinga, Polona Hercog s Pavlyuchenko, Katarina Srebotnik v drugi krog

Ljubljana, 30.09.2012

Grega ŽEMLJA se je v Pekingu na ATP turnirju ustavil v drugem krogu kvalifikacij. V dobri uri ga je premagal 90. igralec lestvice ATP, Rus Alex BOGOMOLOV Jr. s 63 64. Za zmago sta mu zadostovali dve priložnosti za break, ki ju je tudi izkoristil, pa tudi sicer je bil njegov izkoristek servisa boljši od izkoristka Grege ŽEMLJE. V konkurenci ostaja na turnirju v Pekingu med posameznicami Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala z rusko vrstnico Anastasio PAVLYUCHENKO, 25. igralko lestvice WTA. V konkurenci dvojic je v prvem krogu že nastopila Katarina SREBOTNIK, ki je v paru s Kitajko Jie ZHENG, s katero sta 8. nosilki, premagala slovaški pa Dominiko CIBULKOVO in Janette HUSAROVO s 75 64. TUKAJ.

Zala Dovnik osvojila turnir TE do 14 let v Umagu

Ljubljana, 30.09.2012

Mariborčanka Zala DOVNIK je zmagovalka turnirja TE do 14 let v Umagu. Turnir je bil 3. kategorije, na njem pa je nastopilo 10 igralk iz najboljše dvestoterice evropskih štirinajstletnic. Zala DOVNIK je bila 13. nosilka, do finala pa je petkrat zmagala, pri čemer nasprotnicam ni oddala še nobenega niza. V polfinalu je premagala 4. nosilko, Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO z rezultatom 63 62 in se ji oddložila za poraz, ki ga je s to igralko v treh nizih doživela na letošnjem turnirju TE v Kopru. V današnjem finalu je bila njena nasprotnica 2. nosilka, Romunka Georgia Andreea CRACIUN. Zala DOVNIK je tudi finale odigrala v stilu celotnega turnirja in nasprotnici prepustila vsega štiri igre. Slavila je z rezultatom 62 62 in osvojila svoj prvi turnir serije TE do 14 let. Čestitamo ! Foto: oadz TUKAJ.

Na mastersu do 12 let v Ljubljani znane polfinalistke in polfinalisti

Ljubljana, 29.09.2012

Na igriščih TK Max club v Ljubljani se odvija masters do 12 let. Za razliko od članov in članic tu nastopajo vsi najboljši slovenski igralci in igralke. Pri deklicah so se v četrtfinalu Lian BENEDEJČIČ, Kristini NOVAK, Niki RADIŠIČ in Anji GAL pridružile Katja HRKAČ, Živa FALKNER, Maruša PLANK in Kaja JUVAN. Te so v medsebojnih srečanjih odločale o polfinalistkah. V nedeljski polfinale so se uvrstile Lian BENEDEJČIČ z zmago nad Kajo JUVAN s 62 60, Kristina NOVAK, ki je izločila Marušo PLANK s 62 62, Anja GAL je bila boljša od Žive FALKNER s 61 60, Nika RADIŠIČ pa je premagala Katjo HRKAČ s 61 60. Pri dečkih so v bili v četrtfinalu nosilci Matic PODLIPNIK, Rok KOMAC, Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ in zmagovalci prvega kroga Tin KRSTULOVIĆ, Marko KOVAČEVIČ, Filip J. PLANINŠEK in Gašper BEZJAK. V polfinale so se uvrstili 1. nosilec Matic PODLIPNIK, ki je premagal Marka KOVAČEVIĆA s 61 63, Gašper BEZJAK je bil boljši od 4. nosilca Roka KOMCA s 64 76(4), 3. nosilec Tim TEKAVEC je premagal Tina KRSTULOVIĆA z 06 62 63, 2. nosilec Jan KUPČIČ pa je izločil Jeffa Filipa PLANINŠKA s 75 61. Nekaj fotografij prvega dne si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Na članskem mastersu znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 29.09.2012

V Novem Mestu in Ljubljani sta se začela mastersa za člane in članice ter dečke in deklice v kategoriji do 12 let. Člani in članice igrajo v Novem Mestu. V mastersih nastopa po 12 najbolje uvrščenih igralcev in igralk v vsaki kategoriji. Kot običajno pri članih in članicah najboljših igralcev in igralk ni, tako da je na turnirju članov 1. nosilec Marko STOSIČ, 7. igralec lestvice TZS, pri članicah pa je to Patricia VOLLMEIER, prav tako 7. igralka lestvice TZS. V uvodnem krogu so bili nosilci prosti, v četrtfinale pa so se uvrstili Miha MLAKAR, Tim ŽIBRAT, Žiga DERŽIČ in Nejc LEMIČ. Tu so se pridružili Marku STOSIČU, Janošu ŽIBRATU, Mateju LELJAKU in Urhu KRAJNC DOMITER. Odigrana so bila tudi že četrtfinalna srečanja pri članih v katerih je Miha MLAKAR izločil 2. nosilca Janoša ŽIBRATA, ki je srečanje pri izidu 76(8) v korist Mlakarja, predal. 1. nosilec Marko STOŠIČ je za napredovanje v polfinale premagal Nejca LEMIČA s 61 63. Žiga DERŽIČ se je v polfinale uvrstil potem, ko mu je Matej LELJAK pri zaostanku z 1- 4 v prvem nizu srečanje predal. Četrti polfinalist je Urh KRAJNC DOMITER, ki je s 63 63 premagal Tima ŽIBRATA. Pri članicah so končana srečanje uvodnega kroga. V četrtfinalu so se prvim štirim nosilkam Patriciji VOLLMEIER, Nini NAGODE, Tini RUPERT in Kaji PODOBNIK pridružile Maša MARC, Lara GLAVIČ, Tjaša JERŠE in Katja VOGRINEC. Pri dekletih so se v polfinale uvrstile 3. nosilka Tina RUPERT, ki je v četrtfinalu s 63 61 premagala Laro GLAVIČ, 1. nosilka Patricia VOLLMEIER je s 62 62 izločila Katjo VOGRINEC, 4. nosilka Kaja PODOBNIK je premagala Tjašo JERŠE s 36 64 62, nepostavljena Maša MARC pa je izločila 2. nosilko Nino NAGODE. Jutrišnji polfinalni pari so pri članih Marko STOSIČ (BreBr) in Žiga DERŽIČ (Brežice) ter Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj) in Miha MLAKAR (Sl-Lj). Pri dekletih se bodo za nastop v finalu borile Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb) in Kaja PODOBNIK (Medvode) ter Tina RUPERT (Benč) in Maša MARC (Maja). V nedeljo ob 10. uri bodo polfinalna srečanja članov, za njimi bodo nastopile članice. Finale bo ob 14. uri.Dogajanje na igriščih TK Portovald Novo mesto lahko v živo spremljate na njihovi spletni strani TUKAJ.

Polona Hercog v prvem krogu s Pavlyuchenkovo, Grega Žemlja v drugem krogu kvalifikacij z Bogomolovim

Ljubljana, 29.09.2012

Naša najboljša igralec in igralka na svetovni teniški lestvici Grega ŽEMLJA in Polona HERCOG ta teden nastopata na močnih WTA in ATP turnirjih v Pekingu. Polona HERCOG je nastopa v klaifikacijah dobro opravila in dvakrat zmagala. Danes je v drugem krogu v 1 uri in 44. minutah premagala 33. letno Madžarko, 101. igralko lestvice WTA, Greto ARN z rezultatom 63 36 60. Polona HERCOG je precej bolje servirala, predvsem v tretjem nizu, ko je nasprotnica dobila samo eno točko na njen servis, skupaj pa je Greta ARN v celem nizu osvojila samo 4 točke. Nasprotnica Polone HERCOG bo v prvem krogu glavnega turnirja Rusinja Anastasia PAVLYUCHENKOVA. Ruska vrstnica zaseda na lestvici WTA 25. mesto. Doslej sta se pomerili dvakrat, obakrat pa je slavila Rusinja. Zelo močan je tudi moški turnir. Ta ima sicer nižji nagradni sklad, samo 2,2 mio $ (ženski 4,8 $), a Grega ŽEMLJA je moral kljub visoki uvrstitvi na lestvici, v kvalifikacije. Tu je 4. nosilec, v prvem krogu pa je igral s 33. letnim Čehom, 165. igralcem lestvice ATP, Janom HERNYCHOM. Prvi niz je dobil ŽEMLJA s 64, drugega pa Čeh s 63 . V obeh nizih sta igralca uspela nasprotniku enkrat odvzeti servis. Tudi v tretjem nizu sta izgubila vsak po en servis, o zmagovalcu pa je odločala podaljšana igra. V tej je Bil Grega ŽEMLJA bolj zbran, nasprotniku je dvakrat odvzel servis, enega sicer izgubil, a po dveh urah in 23. minutah je izkoristil prvo zaključno žogo in se veselil uvrstitve v drugi krog. Zanimivo je, da je vbil v skupnem seštevku točk boljši Čeh s 113 - 107, a to mu je lahko le slaba tolažba. Grega ŽEMLJA danes tudi praznuje rojstni dan in najlepše darilo si je podaril sam. Mi pa mu za osebni praznik čestitamo. V drugem krogu kvalifikacij bo Grega ŽEMLJA igral z 29. letnim Rusom Alexom BOGOMOLOVIM, ki na lestvici ATP zaseda 90. mesto. TUKAJ.

Zala Dovnik v polfinalu Umaga, na Lošinju konec za naše mladinke in mladince

Ljubljana, 28.09.2012

Na turnirju TE do 14 let v Umagu po danešnjih obračunih ostaja v konkurenci le še Zala DOVNIK. Ta je v četrtfianlu gladko, s 63 62, premagala 8. nosilko, Hrvatico Ano BIŠKIČ. Za nastop v finalu se bo borila z Rusinjo, 4. NOSILKO Evgenyo LEVASHOVO. Pri fantih je z nastopi v četrtfinalu končal Nejc SITAR. S 62 62 ga je premagal Madžar Matyas FUELE. V konkurenci dvojic sta z nastopom v polfinalu turnir končali Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Tesno sta izgubili Avstrijko Caroline ILOWSKO in Slovakinjo Danielo Michaelo KOSNACOVO s 76(5) 26 10-12. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju se je v četrtfinalu poslovil zadnji slovenski predstavnik v konkurenci posameznikov. Čeh Zdenek DERKAS, ki je bil v prejšnejm krogu usoden za našega Jana Vita ŠUNTARJA, je tudi v četrtfinalu nadaljeval svojo zmagovito serijo na tem turnirju in po 1. nosilcu izločil še 10. nosilca, Maksa TEKAVCA. Zdenek DERKAS je slavil s 76 64. V polfinalu pa so z nastopi v konkurenci dvojic končala tudi dekleta. Obe dvojici sicer nista bili daleč od uspeha, a so bile nasprotnice v skrajšanem tretjem nizu boljše. Eva ZAGORAC in Gabriela PANTUCKOVA sta izgubili s Čehinjama Miriam KOLODZIEJEVO in Vendulo ZOVINCOVO 26 76(2) 10-7, Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ pa z romunsko-hrvaško navezo Jacqueline Adina CRISTIAN in Lana SLAVICA z rezultatom 46 64 1-10. Na fotografiji: Veronika Erjavec TUKAJ.

Polona Hercog zmagala v uvodnem srečanju kvalifikacij v Pekingu

Ljubljana, 28.09.2012

Čeprav se za nekatere teniške igralce in igralke teden še ni končal, saj jih čakajo še zaključni obračuni, pa drugi že začenjajo z nastopi v kvalifikacijah za turnirje, ki se igrajo prihodnji teden. V Pekingu je tako danes v 1. krogu kvalifikacij WTA turnirja z nagradnim skladom 4,8 mio $ nastopila Polona HERCOG. Uvodni nastop je uspešno opravila in s 63 64 izločila 6 let starejšo,na lestvici WTA pa 4. mesta višje uvrščeno Francozinjo Mathilde JOHANNSON. V drugem krogu bo igrala s 33. letno, 101. igralko sveta, Nemko Greto ARN. Igralki sta se doslej pomerili enkrat in sicer je leta 2010 na pesku v Rimu slavila Polona HERCOG. TUKAJ.

Maks Tekavec, Nejc Sitar in Zala Dovnik v četrtfinalu, za ostale konec nastopov

Ljubljana, 28.09.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju bo v četrtfinalu posameznikov nastopil samo Maks TEKAVEC. Ta je v tretjem krogu premagal Igorja SAVELJIĆA iz Črne Gore z rezultatom 64 64. Jan Vit ŠUNTAR je izgubil Čehom Zdenekom DERKASEM z 26 16. Prav Čeh DERKAS, ki je v 2. krogu izločil 1. nosilca na turnirju, Britanca Petra ASHLEYA, pa bo naslednji nasprotnik Maksa TEKAVCA v četrtfinalu. Z nastopi v konkurenci posameznic sta v tretjem krogu končali Tamara ZIDANŠEK in Eva ZAGORAC. Tamara ZIDANŠEK je z 16 06 izgubila s 4. nosilko, Rusinjo Anastasia CHIKALKINO, Evo ZAGORAC pa je s 64 75 izločila 1. nosilka, Čehinja Gabriela PANTUCKOVA. Sta pa Eva ZAGORAC in Gabriela PANTUCKOVA moči združili v konkurenci dvojic in v četrtfinalu premagali našo dvojico Tamara ZIDANŠEK/Natalija ŠIPEK z rezultatom 62 61 ter se uvrstili v polfinale. V polfinalu je tudi naš drugi par Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ. V četrtfinalu sta bili boljši od 4. nosilk, Čehinj Gabriele Andree KNUTSON in Petre MELOUNOVE s 75 76(9). Pri fantih sta v konkurenci dvojic, kot zadnja naša predstavnika v četrtfinalu izpadla Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ.Na turnirju TE v Umagu pa sta bila danes uspešna Zala DOVNIK in Njec SITAR. Zala DOVNIK je v 3. krogu s 62 62 premagala Slovakinjo Carolino GUGLIELMETTI, Nejc SITAR pa je bil v tretjem krogu boljši od 7. nosilca, Avstrijca Jakoba AICHHORNA s 63 62. V tretjem krogu sta izgubili Silvija PEROŠA in Veronika ERJAVEC. V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Na fotografiji: Zala Dovnik TUKAJ.

Ta konec tedna masters teniških rekreativcev Slovenskega rekreativnega teniškega toura

Ljubljana, 27.09.2012

To soboto se začenja zadnje tekmovanje s koledarja rekreativnega tenis toura za leto 2012, masters v Kamniku, ki bo imel 1.000 eur nagradnega sklada. V mastersu bo nastopilo najboljših 32 igralcev z lestvice, ki se bodo na tekmovanje prijavili in imeli pravico igranja. Pravico igranja pa imajo samo tisti igralci, ki so na dosedanjih štirih tekmovanjih (eno državno in tri odprta prvenstva) zaigrali vsaj enkrat. Kar nekaj igralcev, ki bi lahko zaigrali na mastersu, a so poškodovani ali službeno odsotni, ne bo nastopilo, kar pomeni, da se v masters lahko uvrstijo celo igralci, ki so na lestvici na štiridesetem, petdesetem mestu, celo šestdesetem mestu. Za vse igralce, ki se ne bodo uvrstili v pravi masters, bo naslednjo soboto organiziran “tolažilni” masters. Pokali za najboljše tri v mastersu bodo podeljeni na decembrski podelitvi priznanj, ki jo organizira TZS. Na fotografiji: Lea Sunarič TUKAJ.

Slab dan za naše igralke na mednarodnih turnirjih, vse so končale z nastopi

Ljubljana, 27.09.2012

Današnji dan za naše igralke na mednarodnih turnirjih ni bil najbolj srečen. Vse so namreč izgubile. Katarina SREBOTNIK po lanskoletni poškodbi ne najde prave forme in tudi menjava partnerice zaenkrat še ni obrodila sadov. Tokrat sta bili s Kitajko Jie ZHENG 3. nosilki na WTA turnirju v Tokiu in z nastopi sta končali v četrtfinalu. V prvem krogu sta premagali Avstralko Casey DELLACQUA in Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK s 64 62, v četrtfinalu pa nato izgubili z Američankama Raquel KOPS-JONES in Abigail SPEARS, ki sta pred tednom osvojili turnir v Seulu, s 36 26. Na ITF turnirju v gruzijskem Telaviju (50.000 $) je nastopila Tadeja MAJERIČ in izgubila v prvem krogu. Premagala jo je 21. letna levičarka iz Rusije, Margarita LAZAREVA s 63 76(3). Prav tako je v prvem krogu na ITF turnirju v Amelia Islandu izgubila Jelena DURIŠIĆ. Premagala jo je 15. letna Američanka Katerina STEWART s 63 62. Na ITF turnirju v Pragi je Anja PRISLAN v drugem krogu igrala s češko mladinsko reprezentantko, 16. letno Barboro KREJCIKOVO, ki nastopa s posebnim povabilom. Čehinja je bila boljša in je zmagala s 63 76. V bolgarski Varni je Nika KOVAČ na ITF turnirju (10.000 $) v drugem krogu predala srečanje 6. nosilki, 21. letni Romunki Alexandra DAMASCHIN, potem ko je izgubila prvi niz z rezultatom 57. Koz zadnja je v drugem krogu ITF turnirja v Las Vegasu (50.000 ) nastopila Petra RAMPRE. Njena nasprotnica je bila 18. letna Američanka Jessica PEGULA, ki na lestvici WTA zaseda 159. mesto. Američanka je bila prepričljivo boljša in je slavila z rezultatom 61 63. TUKAJ.

Konec tedna člani in članice ter dečki in deklice do 12 let začenjajo z mastersi 2012

Ljubljana, 27.09.2012

Končani so turnirji poletne in s tem tudi sezone 2012. Na vse turnirje je bilo v letošnjem letu, v vseh kategorijah, prijavljenih preko 12.000 nastopajočih.

Mastersi se začenjajo konec tega tedna.

29. in 30.9 bodo začeli člani in članice ter dečki in deklice do 12 let. Člane in članice bo gostil TK Portovald Novo Mesto, dečki in deklice pa bodo nastopili v Ljubljani na Max tenis klubu.

4.10.2012 bodo nadaljevali fantje in dekleta do 16 let.

Deklice in dečki do 14 let, fantje in dekleta do 18 let ter najmlajši v vseh kategorijah od 8-11 let pa bodo sezono zaključili 6.10.2012

Med zadnjimi dokumenti in na podstraneh posameznih kategorij so objavljene lestvice za vse kategorije, ki veljajo za prijavo na masterse. Prijave na članski in masters do 12 let so mogoče do srede, 26.9.2012, za masters do 16 let in zaključni turnir 8 - 11 let do2.10.2012, za mastersa do 14 in 18 let pa do 3.10.2012.

TUKAJ.

Naši mladinci in mladinke dobro na Lošinju in v Umagu

Ljubljana, 26.09.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Jan Vit ŠUNTAR in Maks TEKAVEC, pri dekletih pa sta napredovali Eva ZAGORAC in Tamara ZIDANŠEK. Jan Vit ŠUNTAR je v drugem krogu z 26 61 63 premagal 13. nosilca, domačina Zvonimirja BABIČA, Maks TEKAVEC ( 10. nosilec) pa je bil s 62 62 boljši od Avstrijca Sebastiana SCHLOFFERJA. Izpadla sta Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Pri dekletih je 5. nosilka Eva ZAGORAC premagala Hrvativco Teo JANDRIČ s 61 64, Tamara ZIDANŠEK pa je bila s 76(6) 61 boljša od Finke Petre PIRTOLA. Izgubili sta Ana OPARENOVIČ in Hana MRAZ. Se je pa 5 naših igralk uvrstilo v četrtfinale dvojic. V prvem krogu so bile uspešne Eva ZAGORAC, ki igra v paru z Gabrielo PANTUCKOVO ter dvojici Tamara ZIDANŠEK / Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ / Hana MRAZ. Pri fantih so se v drugi krog uvrstili Maks TEKAVEC, ki igra z Anatolyem PETRENKOM ter dvojica Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok KRIŽAJ. Na turnirju TE do 14 let v Umagu se je v tretji krog uvrstil samo Nejc SITAR po zmagi nad Dancem Petrom KAMPENOM 75 30 (predaja Kampen). Izgubila sta Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH. Pri dekletih so v tretji krog napredovale Zala DOVNIK po zmagi nad Rusinjo Dario NAZARKINO s 61 60, Silvija PEROŠA je s 62 63 premagala Hrvatico Mateo MIHALJEVIČ, Veronika ERJAVEC pa igralko iz BiH, Hristino DJOKIČ s 64 62. Izgubile so Stefany GRLJ, Žana LAPJNE in Lara PROSENJAK. V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. TUKAJ.

Petra Rampre, Nika Kovač in Anja Prislan začele z zmagami, Tomislav Ternar izgubil

Ljubljana, 26.09.2012

Odlično je turnir v Las Vegasu (50.000 $) začela Petra RAMPRE. V prvem krogu je s 61 61 odpravila 1. nosilko Romunko Edino GALLOVITS-HALL, ki na lestvici WTA zaseda 120. mesto. Anja PRISLAN ta teden igra na ITF turnirju v Pragi (10.000 $), kjer je začela z zmago. V prvem krogu je bila boljša od Čehinje Klare KOPRIVOVE s 75 76(5). Z zmago je na ITF turnirju v Varni (10.000 $) začela tudi Nika KOVAČ. V prvem krogu je premagala Srbkinjo Elizabeto BAUER z rezultatom 46 62 60. Slabše je šlo ta teden edinemu našemu predstavniku na članskih turnirjih, Tomislavu TERNARJU. Na Futuresu v Sokobanji (10.000 $) je že v prvem krogu izgubil s 7. nosilcem, Francozom Lucasom POUILLETOM s 46 67(4). Na fotografiji Petra Rampre. TUKAJ.

Velik uspeh primorskih igralk v Istrski teniški ligi

Ljubljana, 25.09.2012

Že po prvem letu nastopanja v razširjeni ženski Istrski ligi so igralke Los Vanganelosa, ki so jo sestavljale primorske igralke, dosegle fantastičen rezultat z osvojitvijo drugega mesta.

V ligi so nastopale ekipe iz Hrvaške Istre in Primorja, Primorske in zamejstva. Na končnem zaključnem delu v Poreču so se Primorke v zadnjem odločilnem kolu z gladko zmago nad ekipo Kastav iz Reke povzpele na drugo mesto in osvojile pokal. Ob tem pa je potrebno še dodati, da sta najboljši igralki v kategoriji +35 in+ 40 bili prav naši dve in sicer Barbara Šavron Lakošeljac in Boža Sluga. Da so tako prestižno mesto osvojile pa gre zasluga še naslednjim igralkam: Tanji Jaksetič Bradelj, Zorici Zupan, Jadranki Maček, Barbari Milič, Damjani Flego, Franki Cepak, Mariji Gorišek in Tanji Tesič.

Malo manj uspešna je bila ekipa Veterani Kopra, ki je z osvojitvijo 4. mesta dosegla lep uspeh, ob predpostavki, da so na zaključku nastopili v nepopolni postavi, ter v boju s kasnejšimi zmagovalci le za las zaostali za 3. mestom.

Tekst in foto: Franci Hrovat


Preberite tudi TUKAJ.

Mladinci in mladinke na turnirju ITF 18 na Velem Lošinju in turnirju TE 16 v Umagu

Ljubljana, 25.09.2012

Na Velem Lošinju poteka mladinski ITF turnir 4. ranga do 18 let. Iz kvalifikacij sta se v glavni turnir prebila Aljaž CAJZEK pri fantih in Hana MRAZ pri dekletih.

V prvem krogu glavnega turnirja so zmagali Jan Vit ŠUNTAR, Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ. V drugem krogu bo tudi Maks TEKAVEC, ki je bil v prvem krogu prost. Že v prvem krogu glavnega turnirja pa so z nastopi končali Matic ŠPEC, Rok SITAR, Aljaž RADINSKI in kvalifikant Aljaž CAJZEK.

Po prvem krogu ostajajo v turnirju tudi štiri dekleta. V drugi krog so se uvrstile Eva ZAGORAC, Ana OPARENOVIČ, Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ. Izgubili sta Natalija ŠIPEK in Sara SIRŠE. V konkurenci dvojic so v drugi krog že napredovali Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ ter Maks TEKAVEC, ki igra z Anatolyem PETRENKOM iz Ukrajine.

Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Umagu je v drugem krogu izgubil Anže ARH, v sredo pa čaka nastop v drugem krogu še Nejca SITARJA in Jerneja ZAPLOTNIKA.

Pri dekletih so se po Veroniki ERJAVEC in Lari PROSENJAK v drugi krog uvrstile Stefany GRLJ, Žana LAPAJNE, Silvija PEROŠA in Zala DOVNIK.

V prvem krogu so izgubile Urška VELEC, Anja GAL, Evgenija BURGER, Nina KNEZ, Tina Kristina GODEC in Pia FACKOVIČ VOLČANJK.


Na fotografiji Jan Vit Šuntar TUKAJ.

Drugi dobrodelni županov teniški turnir v Novem Mestu uspel

Ljubljana, 25.09.2012

Drugega dobrodelnega županovega teniškega turnirja, ki ga je Mestna občina Novo mesto organizirala skupaj s teniškim klubom Portovald, se je udeležilo kar 60 teniških igralcev. Tekmovanje se je začelo s slovesno otvoritvijo z nastopom Mažoretnega kluba Novo mesto in člani skupine Dan D. Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je v svojem delu otvoritve nagovoril vse teniške igralce in se jim v imenu društva Polžek zahvalil za njihove prispevke, ki so jih tenisači in sponzorji namenili omenjenemu društvu.

Po otvoritvi se je začel uradni del tekmovanja in sicer žrebane dvojice. Po odigranem rednem delu se je 16 najboljših igralcev uvrstilo v nadaljne tekmovanje na izpadanje.

Na koncu sta slavila Marjan Brulc in Franci Novak, ki sta v finalnem obračunu premagala par Jure Andolšek in Matjaža Lapanjeta z rezultatom 6:2. Tretjo mesto sta osvojila Vojko Sečen in Darko Andolšek.

Tokrat rezultati niso bili tako pomembni, kot to, da so zbrali prostovoljne prispevke za društvo Polžek, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami. Iz rok gospoda župana je ček v vrednosti 3.135,00 evrov prejel predsednik društva Polžek.

Teniški klub Portovald se je skupaj z Mestno občino Novo mesto zahvaljuje vsem sponzorjem, donatorjem in ljudem dobre volje, da hočejo pomagati otrokom, ki so potrebni naše pomoči in pozornosti.

Tekst in foto: Jiri Volt.

Več fotografij iz turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Slavnostno v Portorožu na tretjem državnem veteranskem prvenstvu mešanih dvojic

Portorož, 25.09.2012

Državno veteransko prvenstvo mešanih dvojic 2012

III. tradicionalni turnir za državno veteransko prvenstvo mešanih dvojic v tenisu, imenovan JES ENO VONA, je v organizaciji neumornih in požrtvovalnih teniških delavcev Jadranke Maček, Branka Podgornika, Denise in Boža Tabarja minil v slavnostnem vzdušju. Dan je bil poleg tenisa in zabave zaznamovan tudi z vseprimorsko prireditvijo PRIMORSKA ZA VEDNO ob priključitvi Primorske k matični državi Slovenije. Uvodni dan tekmovanja je tako zaznamovalo tudi igranje primorske himne ob huronskem aplavzu vseh nastopajočih iz celotne Slovenije.

Zanos, ki je navdihoval udeležence tekmovanja ob tako pomembnem dnevu za Primorce in organizatorje, se je odražal tudi v igri in borbenosti primorskih igralcev. Druženju sta poleg tenisa dajali ton tudi družabni igri iz življenja ribičev, ki sta ju udeleženci z velikim odobravanjem in zavzetostjo tudi izvedli.

Prekrasna dneva, praznično vzdušje ter zaključna prireditev z ognjemetom ter prevozom zmagovalnih dvojic s slavnostno limuzino na prizoriše podelitve, sprehod zmagovalcev skozi špalir udeležencev, pa je bilo svojevrstno prijetno presenečenje tudi za najboljše.

Tekmovanja se je udeležilo 38 dvojic v treh starostnih kategorijah.


Rezultate državnega prvenstva mešanih dvojic in poročilo iz finala veteranske lige 2012, ki jo je osvojil ŽTK Maribor najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič in Polona Hercog zdrsnila na lestvici, mladinci v Umagu in na Lošinju

Ljubljana, 24.09.2012

Naši najboljši igralci so ta teden na letvici ATP izgubili vsak po štiri mesta, to pa pomeni, da je Blaž KAVČIČ zapustil elitno stoterico in je zdaj na 101. mestu. Najvišje ostaja Grega ŽEMLJA na 73. mestu, Aljaž BEDENE je na 88. mestu. Pri ostalih igralcih ni bilo bistvenih sprememb. Na lestvici WTA je po porazu v prvem krogu kvalifikacij turnirja v Tokiu Polona HERCOG zdrsnila za 14 mest in je zdaj na 90. mestu. Ostale naše igralke so pridobile po nekaj mest, vendar do bistvenih sprememb njihovih uvrstitev na lestvici ni prišlo. Bomo pa ta teden na mednarodni sceni v glavnem spremljali nastope deklet in mladincev ter mladink. Petra RAMPRE je prijavljena na ITF turnirju v Las Vegasu (50.000 $), Tadeja MAJERIČ je v glavnem žrebu turnirja v Telaviju (Gruzija) z nagradnim skladom 25.000 $, Jelena DJURIŠIĆ je v glavnem turnirju Amelie Islanda (10.000 $), Anja PRISLAN bo nastopila na enako vrednem turnirju v Pragi, v Varni je v glavnem ITF turnirju (10.000$) Nika KOVAČ, Sarah Laura AMBROŽIČ se je preiszkusila na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheiku, a je izgubila v kvalifikacijah. Od fantov bo Tomislav TERNAR igral na Futuresu v srbski Sokobanji. Mladinci in mladinke do 18 let igrajo na ITF turnirju na Velem Lošinju. Turnir je 4. ranga, v glavni turnir pa sta se iz kvalifikacij uvrstila s po dvema zmagama Aljaž CAJZEK pri fantih in Hana MRAZ pri dekletih. V kvalifikacijah sta obstala Matija OKORN in Jan DERNIČ, medtem ko se je Rok KRIŽAJ uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. V glavni turnir so sicer neposredno uvrščeni Maks TEKAVEC, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matic ŠPEC, Rok SITAR, Aljaž RADINSKI in s posebnim povabilom Jan Vit ŠUNTAR. V kvalifikacijah so pri dekletih izpadle Sara DJURDJEVIĆ, Pia BRGLEZ, Anette ŠČULAC in Nika KOZAR. Neposredno so v glavni turnir uvrščene Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ, Tamara ZIDANŠEK in s posebnim povabilom Sara SIRŠE. V Umagu poteka močan mednarodni turnir do 14 let. V glavnem turnirju so se v drugi krog uvrstili Anže ARH, Jernej ZAPLOTNIK in Nejc SITAR pri dečkih ter Lara PROSENJAK in Veronika ERJAVEC pri dekletih. Na prvi nastop v glavnem turnirju še čakajo Zala DOVNIK, Urška VELEC, Žana LAPJNE, Silvija PEROŠA in Stefany GRLJ. TUKAJ.

Zmagovalci moške veteranske lige 2012 so igralci ŽTK Maribor

Ljubljana, 24.09.2012

V finalni tekmi letošnje veteranske slovenske teniške lige za moške, ki je bilo v soboto, 22. 09. 2012 v športnem parku Slovana na Kodeljevem v Ljubljani sta se pomerili ekipi TD SLOVAN in ŽTK MARIBOR.

Že po šestih tekmah posameznikov je bilo Slovanovih sanj o prvem veteranskem naslovu konec. Mariborčani so povedli z neulovljivo prednostjo 5 : 1. Edino točko za Slovan je priigral Jože KOLETA. Za Mariborčane so bili uspešni : Brane LAZIČ, Iztok BOŽIČ, Nenad ZAGORAC, Rene JAGAČIČ in Bojan MIKLAVČIČ.

V igri dvojic, ki ni odločala o ničemer več, so Slovanovci ublažili rezultat in izgubili s končnim rezultatom 3 : 6.

Čestitke Mariborčanom za osvojitev naslova.

Foto: TD Slovan

TUKAJ.

Tino Kovačič, Maruša Plank in Jakob Pelicon zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 24.09.2012

Končani so turnirji do 14 let, ki so se ta konec tedna igrali v Radovljici in Ljubljani. Zmagovalka turnirja deklic v Ljubljani je nepostavljena Maruša PLANK (Celje). V finalu je s 75 60 premagala 2. nosilko Lian BENEDEJČIČ iz Kopra. Pri fantih je turnir osvojil 2. nosilec Tino KOVAČIČ (Mima), ki je v dveh nizih, s 62 62, premagal 1. postavljenega Žana ŽMAVCA (Tr-Kr). B turnir dečkov je v Radovljici osvojil Jakob PELICON (HitLj). V finalu je bil s 63 61 boljši od Primoža Ž. ĐURIČIČ (Tr-Kr). Fotografije zmagovalcev najdete na podstraneh turnirjev do 14 let. TUKAJ.

Valerija Gerčar osvojila turnir do 18 let v Krškem, v Radomljah slavil Vid Fugina

Ljubljana, 24.09.2012

V Krškem in Radomljah sta se končala turnirja deklet in fantov do 18 let. Turnir deklet v Krškem je osvojila nepostavljena Valerija GERČAR (Domžale), ki je v prvem krogu izločila Laro GLAVIČ (Topte), polfinalno srečanje ji je Ana OPARENOVIČ (MaxLj) predala, v finalu pa je bila boljša od Kaje EMERŠIČ LJUBIČ (Domžale) z rezultatom 64 63. Fantje so igrali v Radomljah. Za naslov zmagovalca sta se merila Vid FUGINA (Tc-Lj) in Primož VOVK (Straž). Prvi nosilec Vid FUGINA je v polfinalu s 63 76(3) premagal Filipa J. ZUPANČIČA (Zklub), 7. nosilec Primož VOVK pa je bil v polfinalu boljši od Petra KERŠIČA (ŽtkMb) z rezultatom 64 60. V finalnem obračunu je bil boljši Vid FUGINA, ki je Primoža VOVKA premagal z rezultatom 63 62. TUKAJ.

Končan zadnji poletni turnir najmlajših tekmovalcev in tekmovalk

Ljubljana, 24.09.2012

V Ljubljani so na igriščih TC Ljubljana igrali dečki in deklice v kategorijah 8-11 let.

Skupno je bilo v vseh kategorijah prijavljenih 252 dečkov in deklic starih do 11 let.

Zmagovalci zadnjega letošnjega poletnega tekmovanja v najmlajših kategorijah so postali:

MINI tenis DEČKI: Tristan FLANDER (Maja)

MINI tenis DEKLICE: Laura KOREN (Koper)

MIDI tenis DEČKI: Lun OBRUL (Celje)

MIDI tenis DEKLICE: Tina DUJC (Koper)


Tenis DEČKI do 10 let: Lan Jon ŠUNTAR (Tr-Kr)


Tenis DEKLICE do 10 let: Alea BUBEK (NGor)


Tenis DEČKI do 11 let: Filip KALJEVIČ (MaxLj)

Tenis DEKLICE do 11 let: Pia LOVRIČ (Domžale)

Na fotografiji: Najboljši v kategoriji dečkov do 11 let


Foto: B. Slapnik TUKAJ.

S play offom končana poletna ljubljanska rekreativna liga

Ljubljana, 23.09.2012

Na teniških igriščih v Savskem naselju se je s finalnimi tekmami in tekmami za tretje mesto končala letošnja Babolat ljubljanska poletna teniška liga.

V finalnem dvoboju elitne lige je Gregor Krušič pričakovano premagal Gregorja Zuleta, a dvoboj ni bil enosmerni promet, kot bi morda pričakovali nekateri, ampak se je moral Krušič krepko potruditi, da je s 6/4, 6/4 premagal žilavega nasprotnika. Zule je v dvoboj šel popolnoma neobremenjen, svojo nalogo je bolj ali manj opravil že v polfinalu, ko je v treh nizih proti Mihi Poharju obranil dve ali celo tri meč žogice in na koncu slavil s 5/7, 7/6, 11/9.

V boju za tretje mesto je Petar Bulatovič presenetljivo gladko s 6/2, 6/3 odpravil Poharja, ki je bil po porazu v polfinalu razočaran, težka polfinalna tekma pa mu je prav gotovo vzela tudi precej moči.

V ostalih ligah so zmagovalci postali: prva liga Jaka Drobnič; druga liga Anže Ceglar; tretja liga Bojan Rajk; četrta liga Simon Šinko in ženska liga Nina Kelemen.

Ob koncu poletne lige se vodstvo lige zahvaljuje Savskemu naselju za zelo dobre pogoje igranja, po mnenju večine boljše kot lani, ter vsem “starim” igralcem, še posebej Tonetu Komarju, ki so pred začetkom lige odlično promovirali ligo in poskrbeli za povečanje števila sodelujočih. Teh je bilo letos v desetih ligah kar 142 in če tej številki prištejemo še igralce, ki igrajo samo zimsko ligo, potem pridemo že do zelo spoštljive številke 200 in več. Pred tremi leti je v prvi izvedbi ljubljanske lige igralo 14 igralcev….


Na fotografiji: Bulatovič, Pohar, Zule in Krušič

foto in tekst: M. Pogačar

Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Žmavc Žan, Kovačič Tino, Jakob Pelicon, Primož Ž. Đuričič, Maruša Plank in Lian Benedejčič finalisti turnirjev do 14 let

Ljubljana, 23.09.2012

Končujejo se turnirji do 14 let, ki so se konec tega tedna odvijali v Ljubljani in Radovljici. Na A turnirju dečkov, ki je potekal na Max tenis clubu v Ljubljani, sta se v finale uvrstila 1. in 2. nosilec, Žan ŽMAVC in Tino KOVAČIČ. Žan ŽMAVC (Tr-Kr) je v polfinalu 60 36 76(3) premagal VEHOVEC Jana (Proten), Tino KOVAČIČ (Mima) pa je bil s 62 64 boljši od Nejca LAVRENČIČA (N. Gorica). Na B turnirju dečkov, ti so igrali v Radovljici, sta finalista nepostavljena Jakob PELICON in Primož Ž. ĐURIČIČ. Jakob PELICON (HitLj) je s 61 60 premagal 3. nosilca Marka VEZZOSIJA (Radov), Primož Ž. ĐURIČIČ (Tr-Kr) pa je bil s 63 63 boljši od 6. nosilca KONJAR L. Žana (Šplus). Na turnirju deklic, ki ga je gostil TK Olimpija Ljubljana sta finalistki nepostavljena Maruša PLANK in 2. nosilka Lian BENEDEJČIČ. Maruša PLANK (Celje) je s 63 60 premagala 5. nosilko Karin KRESAL (Koper), 2. nosilka Lian BENEDEJČIČ (Koper) pa je s 61 75 izločila Tjašo RANT (Idrija). Na fotografiji: Tino Kovačič TUKAJ.

Na turnirjih do 14 let danes na vrsti četrtfinalni obračuni

Ljubljana, 23.09.2012

Turnirji do 14 let za dečke in deklice se ta konec tedna igrajo na Max tenis klubu v Ljubljani, kjer poteka turnir A za dečke, v Radovljici igrajo dečki turnir B, deklice pa gosti TK Olimpija iz Ljubljane. Na vseh treh turnirjih so organizatorji spravili pod streho uvodna kroga. Na A turnirju dečkov v četrtfinalu ne bo 4. nosilca Nicka CMAGERJA, katerega je izločil Gal KEBRIČ s 64 57 61. Že v uvodnem krogu se je poslovil tudi 7. postavljeni Nejc FERJAN. Od njega je bil boljši Tilen ŠIMENKO LALIČ, ki je slavil s 61, nato mu je Nejc Ferjan srečanje predal. Zanesljivo sta napredovala 1. nosilec Žan ŽMAVC in 2. postavljeni Tino KOVAČIČ. Na B turnirju v Radovljici so od nosilcev izpadli 1. postavljeni Anže DOLENC, premagal ga je Denis ČIZMIĆ s 64 63, 5. nosilec Matic PETERLIN, od katerega je bil boljši Jakob PELICON s 62 60, 8. nosilec Tibor STROJKO je izgubil z MESEC Žakom s 36 46, 4. postavljeni Andraž LJUBIČ EMERŠIČ pa je bil poražen v tekmi z Žanom GALETOM, ki je bil boljši s 63 62. Na turnirju deklic do 14 let, te gosti Olimpija, v četrtfinalu ne bo treh nosilk. Tina TAVČAR je izločila 3. nosilko Sofio MARKOVIČ, ta je srečanje pri izidu 4-4 v prvem nizu predala; Maruša PLANK je bila s 61 61 boljša od 8. postavljene Nine KNEZ, Tjaša RANT pa je s 63 75 izločila 7. nosilko Tino CVETKOVIČ. Nadaljevanje turnirja bo v nedeljo. Na fotografiji: Žan Žmavc TUKAJ.

Še eno hitro slovo Polone Hercog, tokrat v kvalifikacijah turnirja v Tokiu

Ljubljana, 23.09.2012

Polona HERCOG se ponovno poslavlja že po prvem krogu turnirja. Tokrat je morala v kvalifikacije na močnem WTA turnirju v Tokiu. Tako kot njena nasprotnica, 20. letna domačinka Kurumi NARA, je nastopila s posebnim povabilom, ki pa ga je bolje izkoristila 152. igralka s svetovne teniške lestvice. Japonka, ki je bila najvišje v karieri uvrščena na 101. mesto leta 2010, je slavila s 61 64. Polona HERCOG bo na svetovni teniški lestvici, na kateri se trenutno nahaja na 76. mestu, po današnjem porazu izgubila še nekaj mest, kar ji bo otežkočilo nastope v glavnih turnirjih do konca sezone. Začenja se namreč dvoranska sezona, na kateri je prostor v glavnih turnirjih le za najvišje uvrščene igralke. TUKAJ.

V Krškem in Radomljah odigrani uvodni krogi turnirjev do 18 let

Ljubljana, 22.09.2012

V Krškem in Radomljah potekata turnirja v kategoriji do 18 let za fante in dekleta. Udeležba na turnirju deklet je skromna, saj se ga udeležuje le 12 igralk, znane pa so že polfinalistke. To so Valerija GERČAR, ki je izločila prvo nosilko Laro GLAVIČ s 62 63, 3. nosilka Ana OPARENOVIČ je bila boljša od Anike MAKAROVIČ s 62 60, 4. nosilka Klavdija BUKOVEC, ki je s 60 60 odpravila Žoel KASTELIC in 2. nosilka Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, ki je bila s 67(2) 64 61 boljša od Katje VOGRINEC. Fantje igrajo v Radomljah. Tu so danes odigrali tekme drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstili Vid FUGINA, Miha OKORN, Grega BOH, Filip J. ZUPANČIČ, Primož VOVK, Anže LOVIŠČEK, Peter KERŠIČ in Marino KEGL. Turnirja se nadaljujeta v nedeljo. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Dobrichu

Ljubljana, 22.09.2012

V Bolgariji je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ z nastopi v četrtfinalu končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila 21. letna Švicarka Conny PERRIN, 299. igralka lestvice WTA. Igralki sta se pred tem turnirjem pomerili enkrat in sicer je leta 2011 v St. Gaudensu slavila Maša, ki je zmagala v dveh nizih. Conny PERRIN se ji je tokrat oddolžila za poraz in jo premagala z rezultatom 46 64 63. Maša je nastopila tudi v konkzurenci, kjer je igrala v paru z današnjo nasprotnico Conny PERRIN. Bili sta 1. nosilki, a sta ju v četrtfinalu presenetili Švicarka Lisa SABINOin Nemka Anne SCHAEFER, ki sta bili boljši z rezultatom 6-4 4-6 [10-7]. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji najmlajših ter fantov in deklet do 14 in 18 let

Ljubljana, 22.09.2012

Končuje se poletna teniška sezona 2012. Ta konec tedna bodo še zadnjič nastopili najmlajši v kategorijah 8 - 11 let. Na igriščih TC Ljubljana je v vseh kategorijah prijavljenih 252 igralk in igralcev starih od 8 - 11 let. Turnir bo potekal v soboto in nedeljo. Zadnjič v poletni sezoni pa nastopajo tudi starejši igralci in igralke, saj se konec meseca začenjajo mastersi najboljših v vseh kategorijah. Dečki do 14 let bodo na A turnirju igrali na Max klubu v Ljubljani, kjer je prijavljenih 48 igralcev. Končane so že kvalifikacije. Danes se začenja glavni tutnir, na katerem bo prvi nosilec Žan ŽMAVC. Na B turnirju v Radovljici bo nastopilo 39 igralcev. Tudi tu so končali s kvalifikacijami in začenjajo glavni turnir. Prvi nosilec v Radovljici je Anže DOLENC. Deklice do 14 let igrajo v Ljubljani. Nastopilo bo 48 igralk. Prva nosilka glavnega turnirja, ki se začne danes, je Iva GABOR. Fantje do 18 let še zadnjič v tej sezoni merijo moči na turnirju v Radomljah. Nastopa 39 igralcev, prvi nosilec pa je Vid FUGINA. V Krškem bodo nastopila dekleta do 18 let. Prijavljenih je samo 12 igralk, prva nosilka na turnirju je Lara GLAVIČ.

Na fotografiji: Vid Fugina

TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrtfinalu ITF turnirja v Dobrichu, Dalila Jakupović srečanje predala, Andreja Klepač izpadla v Podgorici

Ljubljana, 20.09.2012

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na ITF turnirju v bolgarskem Dobrichu (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 63 61 premagala Bolgarko Isabello SHINIKOVO. V četrtfinalu bo igrala z 21. letno Švicarko Conny PERRIN, 299. igralko lestvice WTA. Igralki sta se doslej pomerili enkrat in sicer je leta 2011 v St. Gaudensu slavila Maša, ki je zmagala v dveh nizih. V drugem krogu je z nastopi končala Dalila JAKUPOVIĆ. Pri zaostanku 26 45 je srečanje Nemki Anni SCHAEFER predala. Prav tako je v drugem krogu ITF turnirja v Podogorici (50.000 $) izpadla Andreja KLEPAČ. S 64 61 jo je premagala 21. letna Nemka Anna ZAJA, 399. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil s Flaviom Cipollo z 1 - 2

Ljubljana, 20.09.2012

Grega ŽEMLJA je na ATP turnirju v St. Petersburgu (410.000 $) v drugem krogu igral z 28. letnim Italijanom Flaviom CIPOLLO. Italijan na lestvici ATP trenutno zaseda 81. mesto, najvišje v karieri pa je bil na 70. mestu. Igralca sta se doslej pomerila enkrat in to leta 2004, ko je bil na trdi podlagi v treh nizih boljši Grega ŽEMLJA. Glede na to, da je v spodnji polovici žreba izpadel tudi drugi nosilec Denis ISTOMIN je imel Grega ŽEMLJA lepo priložnost za nov izvrsten rezultat. Žal danes ni bil razpoložen za igro in številne neprisiljene napake so botrovale porazu z 26 76(5) 36. Prvi niz je po 38. minutah dobil Flavio CIPOLLA s 6-2, potem ko je Grega ŽEMLJA dvakrat izgubil igro na svoj servis. Tudi v drugem nizu igralca nista bila najbolj sigurna pri igri na svoj servis, tako da smo videli kar 6 odvzemov servisov, pri čemer je CIPOLLA z breakom bvodil 6 - 5 in serviral za zmago, a si je Grega ŽEMLJA priboril podaljšano igro. Tudi v tej je CIPOLLA po dveh izgubljenih servisih Grege povedel s 4 - 1, a nato do konca podaljšane igre dobil le še eno igro in niz izgubil s 67 na 5, potem ko se je žoga Grega ŽEMLJE v zadnji točki dotaknila mrežice in se skotalila na nasprotnikvo stran. Grega ŽEMLJA je imel ves čas veliko težav z igro Italijana, ki je na backand strani uporabjal samo rezane udarce. V tretjem nizu je Grega povsem popustil in po 2. urah in 22. minutah je imel Italijan prvo zaključno žogico, ki je ni izkoristil, nato pa si je prednost z odličnim napadom priigral Grega ter v naslednji točki dobil igro in zmanjšal na 2 - 5. Naslednjo igro na svoj servis je zanesljivo dobil, nato pa je CIPOLLA ponovno serviral za zmago. Pri izidu 30-30 v osmi igri tretjega niza si je CIPOLLA priigral 2. žogo za zmago. Tudi tokrat je točko z neprisiljeno napako zaključil Grega ŽEMLJA in CIPOLLA je slavil s 6-3. TUKAJ.

Igre treh dežel 2012 - naši mladi igralci in igralke zlati

Ljubljana, 20.09.2012

V Celovcu so se končale 39. Mladinske igre treh dežel na katerih so se med seboj merili športniki iz Furlanije Julijske krajine, avstrijske Koroške in Slovenije.

Športniki in športnice do 15. leta starosti tekmujejo v šestih športnih panogah: atletiki, namiznem tenisu in tenisu v konkurenci fantov in deklet, v košarki in nogometu tekmujejo fantje ter v odbojki dekleta.

Letos se je Mladinskih iger treh dežel udeležilo 84 slovenskih športnikov in športnic, ki so postali absolutni zmagovalci pred avstrijsko Koroško in Furlanijo Julijsko krajino.

Odlično so se letos odrezali slovenski teniški igralci in igralke, ki so zmagali pred ekipo iz sosednje Koroške in ekipo Furlanije Julijske krajine.

Slovenske barve so zastopali: Sara SIRŠE, Zala DOVNIK in Nika KOZAR pri dekletih, ki jih je vodil Uroš POTOČNIK in Nik KRAPEŽ, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jakob Aljaž KAPLJA ppti fantih pod vodstvom trenerja Roka JARCA. Čestitke vsem !

Prihodnje leto bo gostiteljica 40. mladinskih iger treh dežel Slovenija.

Foto: Mirjana Ratajc TUKAJ.

Deklice Žtk Maribor in dečki TK Branik Maribor osvojili ligo do 14 let

Ljubljana, 19.09.2012

V Kranju so se končali finalni obračuni lige do 14 let.

Pri deklicah so zmagovalke igralke ŽTK Maribor, ki so v finalu s 3 - 1 premagale ekipo TK Triglav Kranj. Domačinke je v vodstvo povedla Nika KOZAR, ki je s 76(6) 76(4) premagal Laro PROSENJAK. Izenačila je Zala DOVNIK, ki je presenetila domačo favoritinjo Hano MRAZ. Dovnikova je slavila z rezultatom 26 75 63. Anja GAL je Mariborčanje ponovno pripeljala v vodstvo po zmagi nad Kristino NOVAK s 64 62. Odločilno točko za zmago s 3 - 1 je priigrala dvjica Zala DOVNIK in Anja GAL, ki je premagala Niko KOZAR in Hano MRAZ z rezultatom 7-5 26 10-7.

Še bolj napeto je bilo pri dečkih, kjer je bilo po tekmah posameznikov med ekipama Tk Triglav Kranj in TK Branik Maribor izenačeno 2 - 2. Zvonimir OREŠKOVIČ je Tk Branik popeljal v vodstvo z zmago nad Žanom ŽMAVCEM s 60 60. Izenačil je Klemen NIKOLAŠ, ki je Mateja MUHIČA premagal s 62 46 75. Gal KEBRIČ je Braniku priigral še drugo vodstvo po zmagi nad Nejcem FEREJANOM s 60 62. Na 2 - 2 je izenačil Anže ARH, ki je s 75 36 76 premagal Vida KERŠIČA. O zmagovalcu lige sta odločali igri dvojic. Za Branik sta igrala Zvonimir OREŠKOVIČ in Vid KERŠIČ, ki sta premagala Žana ŽMAVCA in Klemena NIKOLAŠA s 62 62. V drugem srečanju sta Gal KEBRIČ in Matej MUHIČ izgubila z Anžetom ARHOM ter Nejcom FERJANOM z rezultatom 46 63 4-10 ter izid izenačila na 3-3.

O zmagovalcu srečanja je odločalo večje število osvojenih nizov, tu pa so bili za dva niza v prednosti igralci TK Branik, ki so tako postali letošnji zmagovalci lige do 14 let za dečke.

.


Foto: Matej Muhič. Več o letošnjem zaključku lige in fotografije prvega dne play offa najdete TUKAJ.

Slovenija v 1. krogu Davisovega pokala 2013 s Poljsko

Ljubljana, 19.09.2012

p>

V Londonu so danes izžrebali pare 1. kroga v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala za leto 2013. Sloveniji je žreb namenil reprezentanco Poljske, prednost domačega igrišča pa dodelil Poljakom. Slovenci bodo tako od 1. - 3. februarja 2013 gostovali na Poljskem. Medtem, ko ima Slovenija tri, ima Poljska dva igralca v najboljši stoterici teniških igralcev. To sta Lukasz KUBOT, ki trenutno zaseda 76. mesto in Jerzy JANOWICZ, ki je trenutno na 85. mestu lestvice ATP. Tretji poljski igralec je trenutno na 225. mestu in to je Michal PRZYSIEZNY.

Ekipi Slovenije in Pojske sta se doslej v tekmovanju za Davisov pokal pomerili dvakrat. Leta 2000 so na Poljskem slavili Slovenci, leta 2004 pa so našim igralcem z enako mero, obakrat je bil izid 3-2, vrnili Poljaki v Portorožu.

Zmagovalec dvoboja bo v 2. krogu igral z ekipo Južnoafriške Republike. V primeru, da bo to naša ekipa, bo tekma v Sloveniji.

"Na papirju so Poljaki boljši tekmeci in favoriti. Jerzy Janowicz in Lukasz Kubot sta trenutno 61. in 67. igralec sveta, se pravi, da sta na lestvici višje od vseh naših. Poleg tega imajo trenutno tudi eno izmed najboljših dvojic na svetu, ki jo sestavljata Mariusz Fyrstenberg in Marcin Matkowski. Pa še tekma bo pri njih, zagotovo na trdi podlagi. Jaz lahko zagotovim, da bomo v tej skupini ostali, saj bomo nato doma igrali proti Južnoafriški republiki, če pa premagamo Poljake, pa bomo zagotovo igrali kvalifikacije za svetovno skupino," pa nad žrebom ni bil najbolj navdušen kapetan reprezentance Blaž Trupej.

Vir: Sta TUKAJ.

Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič in Dalila Jakupović dobro začele, Petra Rampre, Tadeja Majerič in Luka Gregorc hitro izpadli

Ljubljana, 19.09.2012

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Podgorici je v prvem krogu uspešno nastopila Andreja KLEPAČ. Izločila je 2. nosilko turnirja, 20. letno Nemko Dinah PFIZENMAIER, 126. igralko lestvice WTA s 62 61 in si tako odprla pot v spodnjem delu žrebne liste. Njena druga nasprotnica bo Nemka Anna ZAJA, ki se je v glavni turnir uvestila iz kvalifikacij. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v bolgarskem Dobrichu je v prvem krogu zmagala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala je 23. letno Rusinjo Marino MELNIKOVO z rezultatom 63 46 64. Na istem turnirju je bila uspešna tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki je v prvem krogu s 62 63 premagala Romunko Camelio-Eleno HRISTEO. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ v ZDA je v prvem krogu izgubila Petra RAMPRE. Premagala jo je 18. letna Američanja Grace MIN, 178. igralka lestvice WTA z rezultatom 62 46 61. Prav tako se je v Rusiji na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ že v prvem krogu poslovila 1. nosilka na turnirju, Tadeja MAJERIČ. Zanjo je bila usodna 16. letna Estonka Anett KONTAVEIT, ki je slavila s 75 60. Na Futuresu v kanadskem Markhamu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Luka GREGORC. Premagal ga je Madžar Marton FUCSOVICS z rezultatom 64 63. TUKAJ.

Grega Žemlja premagal Lucasa Lacka, Polona Hercog poražena v Seulu

Ljubljana, 19.09.2012

Danes je na ATP turnirju v St. Petersburgu v prvem krogu nastopil Grega ŽEMLJA. Turnir je začel z zmago, domov pa je poslal 5. nosilca, Slovaka Lucasa LACKA, ki je trenutno na 57. mestu svetovne teniške lestvice. Grega ŽEMLJA je z današnjo gladko zmago s 63 62 izid v medsebojnih srečanjih izenačil na 2 - 2. Grega ŽEMLJA je za zmago potreboval dobro uro, predvsem pa je bil boljši pri izkoristku prvega servisa. Polona HERCOG se iz Seula poslavlja že po prvem krogu. 24. letna Rusinja Ekaterina MAKAROVA, 28. igralka lestvice WTA je bila še drugič v medsebojnih srečanjih boljša. Tokrat je zmagala z rezultatom 64 61. Srečanje je trajalo uro in pol, Rusinja pa je precej bolje servirala. Polono HERCOG je izdal drugi servis, saj je osvojila samo 36 % možnih točk na svoj drugi servis. Končno razmerje v točkah je bilo 70 - 49 v korist MAKAROVE. Z nastopi na ITF turnirju v Podgorici (50.000 $) pa je že končala Maša MARC. V premiernem nastopu v glavnem žrebu ITF turnirja jo je premagala Slovakinja Anna Karolina SCHMIEDLOVA, 236. igralka lestvice WTA z rezultatom 75 64. V bolgarsjem Dobrichu se na ITF turnirju (25.000 $)v glavni turnir ni uspelo prebiti Niki KOVAČ. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila z Rusinjo Ksenio KIRILLOVO z 26 36. TUKAJ.

Tk Triglav Kranj in ŽTK Maribor pri deklicah ter TK Triglav Kranj in TK Branik Maribor pri dečkih v finalu lige do 14 let

Ljubljana, 18.09.2012

V Kranju so na delu najboljši igralci in igralke do 14 let, ki branijo barve svojih klubov v letošnjem play offu lige do 14 let za dečke in deklice.

V današnjih polfinalnih srečanjih deklic je ekipa TK TRIGLAV KRANJ s 3 - 1 premagala ekipo TK BRANIK MARIBOR.




V drugem polfinalu je ŽTK MARIBOR s 3 - 1 premagal TK KOLEKTOR IDRIJA.


Pri fantih je v prvem polfinalu TK BRANIK s 5 - 1 premagal TK KRKA NOVO MESTO.


Bolj napeto je bilo v drugem polfinalnem srečanju med ekipama TK TRIGLAV KRANJ in ŽTK MARIBOR. Na koncu je slavil TK TRIGLAV KRANJ s 4 - 2. Po posameznih obračunih je bilo neodločeno 2 - 2, zato sta o zmagovalcu odločali igri dvojic.

V jutrišnjih finalnih obračunih se bodo tako pri deklicah za naslov borile deklice TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor, pri dečkih bodo o naslovu najboljše ligaške eklipe za leto 2012 določali igralci TK Triglav Kranj in TK Branik Maribor.

Srečanja se bodo na igriščih TK Triglav Kranj začela ob 10. uri.

Podrobnosti o današnjih srečanjih in fotografije ekip najdete TUKAJ.

Na 3. OP rekreativcev v Ljubljani zmagovalci Aleš Maček, Miha Pohar in Lea Sunarič, finale pravih rekreativcev v ponedeljek

Ljubljana, 18.09.2012

Na igriščih TD Šentvid v Ljubljani je potekalo 3. odprto prvenstvo Slovenskega rekreativnega teniškega toura. Nastopilo je 64 igralcev v kategoriji pravih rekreativcev, 14 žensk ter 8 bivših tekmovalcev. V konkurenci pravih rekreativcev je slavil 1. nosilec Aleš MAČEK, ki je v finalu s 61 61 premagal presenetljivega finalista Žigo ZVONARJA. Ta je v polfinalu izločil Toneta KOMARJA z rezultatom 26 64 10-8, medtem, ko je bil Aleš MAČEK v polfinalu boljši od Mitje MALIJA s 61 60. V konkurenci žensk je slavila Lea SUNARIČ iz Žalca, ki je v finalu s 61 62 premagala Ljubljančanko Evo KLAMPFER. Turnir bivših tekmovalcev je osvojil Miha POHAR iz Ljubljane. V finalu je bil s 64 61 boljši od Ptujčana Tomaža BEZJAKA. Tolažilni turnir žensk je osvojila Olga VRGOVEC iz Vač, tolažilni turnir pravih rekreativcev pa je pripadel Mihu BITEŽNIKU iz Kranja. Tekmovalce zdaj čaka še zaključno dejanje, to je masters, ki bo za prave rekreativce in za ženske od 29.9.2012 do 1.10.2012 v Kamniku, bivši tekmovalci pa bodo masters odigrali teden dni kasneje. Na fotografiji: Aleš MačekNekaj fotografij z ljubljanskega turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Na finalnem turnirju do 12 let na Ptuju slavili Maruša Plank, Matic Podlipnik, Dan Trošt Slapnik in Tjaša Klevišar

Ljubljana, 17.09.2012

Na Ptuju so znani zmagovalci finalnega turnirja do 12 let. Pri dečkih sta se v A turnirju za naslov pomerila 1. postavljeni Matic PODLIPNIK (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 61 67(5) 63 premagal klubskega kolega Filipa J. PLANINŠKA in Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je bil v polfinalu s 75 75 boljši od 2. nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb). Slavil je Matic PODLIPNIK, ki je zmagal z rezultatom 75 64. V B turnirju dečkov sta se v finalu pomerila Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), v polfinalu je s 61 64 premagal Anžeta PEČKAJA (Zklub) in Jernej M. PODVINSKI (Krško), ki je bil v polfinalu boljši od Matica RAKOVEC s 60 60. Zmagovalni pokal je dvignil Dan TROŠT SLAPNIK; ki je slavil z rezultatom 76(3) 60. Pri deklicah je v A turnirju zmagala 3. nosilka Maruša PLANK (Celje), ki je bila v finalu boljša od 1. nosilke Tine CVETKOVIČ (Radovljica). Slavila z rezultatom 63 60. V B turnirju sta se za naslov najboljše merili Sara ROMANELLO (Morje) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Zmagala je Tjaša KLEVIŠAR z rezultatom 64 62. Foto: L. Hazdovac TUKAJ.

Brglez Pija in Jan Vit Šuntar osvojila turnirja do 16 let v Radomljah in Kranju

Ljubljana, 17.09.2012

Pija BRGLEZ, članica mariborskega Branika je osvojila OP Radomelj, turnir deklet v kategoriji do 16 let. Druga nosilka je v finalnem obračunu s 60 57 61 premagala 1. postavljeno Laro VOVK (Stražišče). V Kranju je na turnirju fantov slavil domačin, 2. nosilec in 5. igralec lestvice TZS, Jan Vit ŠUNTAR. V finalu je po dveh urah in pol z rezultatom 76(2) 64 premagal nepostavljenega Tina KOVAČIČA (Mima). Dve leti mlajši Tino KOVAČIČ sicer na lestvici TZS do 16 let zaseda 19. mesto.Na fotografiji: finalista turnirja v Kranju, foto: S. Kovačič TUKAJ.

Marino Kegl osvojil turnir gluhih in naglušnih na Slovaškem

Ljubljana, 17.09.2012

V Trenčinu na Slovaškem je od 14.do 16.septembra potekal mednarodni dan gluhih. Izbirali so miss gluhih Slovaške. Najlepša gluha Slovakinja je postala prikupna Erika Duricova iz Prešova, ki bo zastopala svojo državo na izboru Miss deaf world 2012.Vzporedno s tem velikim dogodkom so potekali tudi mednarodni športni turnirji gluhih, POVAŽAN CUP-TRENČIN 2012, v florbalu, odbojki na mivki, bowlingu, pikadu, gorskem teku in v tenisu. Sodelovali so športniki iz Slovaške, Češke, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Kot edini predstavnik naše domovine, je na teniškem turnirju sodeloval Marino Kegl, ki je dosegel svojo šestnajsto mednarodno turnirsko zmago v konkurenci gluhih teniških igralcev.V četrtfinalu se je Marino srečal z Petrom Juriško in zmagal 6:0, v polfinalu je premagal Miroslava Lipovkega 6:0, v finalu pa Marko Ladislava 6:2. Rezultati:1.mesto Marino Kegl (SLOVENIJA)2.mesto Ladislav Marko (SLOVAŠKA)3.mesto Miroslav Lipovsky (SLOVAŠKA)Tekst in foto: D. Kegl TUKAJ.

Grega Žemlja na lestvici ATP najvišje v karieri, na 69. mestu

Ljubljana, 17.09.2012

Na najnovejši ATP lestvici za moške je primat med slovenskimi igralci prevzel Grega ŽEMLJA. Po turnirju v Carigradu se je zavihtel najvišje v karieri doslej, na 69. mesto. Aljaž BEDENE je izgubil 2 mesti in je zdaj 84. igralec sveta,Blaž KAVČIČ pa je po predaji v Banja Luki nazadoval za 20 mest in je zdaj na 97. mestu. Na lestvici sta napredovala še Blaž ROLA, ki je pridobil 32 mest in je zdaj na 391. mestu in Mike URBANIJA, ki je pridobil 100 mest in je zdaj na 1232. mestu svetovne teniške lestvice.

Na lestvici WTA za Slovenke ni velikih sprememb. Polona HERCOG je pridobila dve mesti in je zdaj na 76. mestu, Petra RAMPRE je pridobila 23. mest in je 211., Tadeja MAJERIČ je kot tretja Slovenka na 228. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa je ta teden na 278. mestu. Med najboljšimi 500 igralkami sta še Dalila JAKUPOVIĆ na 308. mestu in Andreja KLEPAČ, ki je na 453. mestu.

Na svetovni mladinski lestvici je med najboljših 500 igralcev uvrščen samo Blaž BIZJAK, ki je ta teden na 164. mestu. Pri dekletih so med najboljšimi 500. igralkami štiri Slovenke. Svojo novo najvišjo uvrstitev je ta teden dosegla Nina POTOČNIK, ki je na 130. mestu, Maša MARC je na 163. mestu, Pia ČUK je na 178. mestu, Eva ZAGORAC pa je na 345. mestu.

TUKAJ.

FIN 12 na Ptuju - znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 16.09.2012

Na Ptuju poteka finalni turnir v kategoriji dečkov in deklic do 12 let. Organizatorji so turnir pripeljali do polfinalnih obračunov. Na A turnirju dečkov so, po izpadu 4. nosilca Roka KOMCA, v polfinalu ostali najboljši dvanajstletniki. Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Filip J. PLANINŠEK bodo odločali o finalistih oz. zmagovalcu turnirja. V B turnirju dečkov so polfinalisti Dan TROŠT SLAPNIK, Anže PEČKAJ, Jernej M. PODVINSKI in edini nepostavljen igralec, Matic RAKOVEC. V A turnirju deklic, kjer tokrat niso nastopile štiri najvišje uvrščene igralke lestvice do 12 let, so se v polfinale uvrstile 1. nosilka Tina CVETKOVIČ, 3. nosilka Maruša PLANK, 7. postavljena Marija VIČIČ in 5. postavljena Tina TAVČAR. V B turnirju deklic so se v polfinale uvrstile Sara ROMANELLO, Anja ČOTAR, Tjaša KLEVIŠAR in nepostavljena Nina ŽIŽEK. Polfinalni in finalni obračuni bodo na Ptuju na sporedu v ponedeljek. Na fotografiji Tim TEKAVEC. TUKAJ.

Na turnirjih do 16 let v Kranju in Radomljah znani finalisti/ke

Ljubljana, 16.09.2012

Na turnirjih do 16 let, ki potekata v Kranju in Radomljah, so odigrali četrt in polfinalne dvoboje. V Kranju se bosta v finalu pomerila Tino KOVAČIČ (Mima) in Jan Vit ŠUNTAR (Tr-Kr). Nepostavljeni Tino KOVAČIČ je v polfinalu s 63 26 62 premagal Jakoba Aljaža KAPLJO, 2. nosilec Jan Vit ŠUNTAR pa je bil s 75 61 boljši od prav tako nepostavljenega Petra KERŠIČA. Pri dekletih sta v Radomljah finalistki 1. postavljena Lara VOVK (Straž) in 2. postavljena Pija BRGLEZ (Br-Mb) . Lara VOVK je v polfinalu s 63 61 premagala Stanio RAKOČEVIČ, Pija BRGLEZ pa je bila s 64 62 boljša od Tjaše JERŠE. TUKAJ.

Nastja Kolar končala v drugem krogu Podgorice, Anže Lovišček izpadel v Nišu

Ljubljana, 16.09.2012

Nastja KOLAR je še enkrat hitro končala z nastopi na turnirju serije ITF. Tokrat se je morala posloviti v drugem krogu kvalifikacij na ITF turnirju v Podgorici (50.000 $). Premagala jo je 5. nosilka, Nemka Justine OZGA s 62 63. 24. letna Nemka se sicer nahaja na 475. mestu lestvice WTA. V glavnem turnirju bosta s posebnim povabilom nastopili Andreja KLEPAČ in Maša MARC. Andreja KLEPAČ bo v prvem krogu igrala z 2. nosilko, 20. letno Nemko Dinah PFIZENMAIER, ki na lestvici WTA zaseda 126. mesto. Nasprotnica Maše MARC bo 18. letna Slovakinja Anna Karolina SCHMIEDLOVA, 241. igralka lestvice WTA. Na Futuresu v Nišu je v 2. krogu kvalifikacij izgubil Anže LOVIŠČEK. S 61 61 ga je premagal Avstrijec David PAMMINGER. TUKAJ.

Nastja Kolar uspešno začela kvalifikacije v Podgorici, Nika Kovač pa v Bolgariji

Ljubljana, 15.09.2012

V Podgorici se po krajši pavzi na teniška igrišča vrača Nastja KOLAR. Ta je na lestvici WTA v zadnjem času precej nazadovala, tako da je zdaj na 508. mestu, to pa pomeni, da mora na močnejših ITF turnirjih v kvalifikacije. V Podgorici poteka turnir z nagradnim skladom 50.000 $. Nastja KOLAR je v prvem krogu kvalifikacij premagala 20. letno Srbkinjo Milano SPREMO, ki je na lestvici WTA uvrščena nekaj mest za njo. Izid se je glasil 64 46 61 v korist Kolarjeve. V drugem krogu bo igrala s 5. nosilko kvalifikacij, 24. letno Nemko Justine OZGA, 475. igralko svetovne teniške lestice. V Podgorici bosta v glavnem turnirju nastopili Andreja KLEPAČ in Maša MARC.

V Bolgarskem Dobrichu je uspešno začela kvalifikacijske nastope na ITF turnirju (25.000 $) Nika KOVAČ. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je premagala Romunko Bianco HINCU s 63 64. Za uvrstitev v glavni turnir, v katerem bosta nastopili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, mora zmgati še enkrat.

V kvalifikacijah ATP Challengerja v Trnavi je v prvem krogu izgubil Tomislav TERNAR. Premagal ga je Nemec Marc SIEBER z rezultatom 75 62.

V drugem krogu kvalifikacij Futuresa v Nišu bo nastopil Anže LOVIŠČEK.

Ta teden pa bomo spremljali še nastope Grega ŽEMLJE na ATP turnirju (410.000 $) v St. Petersburgu, Polone HERCOG na WTA turnirju v Seulu (500.000 $), Petre RAMPRE na ITF turnirju v ameriškem Albuquerqu (75.000 $), Tadeje MAJERIČ v ruski Yoshkar-Oci (25.000 $) ter Luke GREGORCA na Futuresu v kanadskem Markhamu (15.000 $).

TUKAJ.

Na FIN turnirjih do 12 let na Ptuju spodrsnilo samo enemu nosilcu, ostali uspešno čez prvi krog

Ljubljana, 15.09.2012

Na Ptuju se odvijajo FIN A in B turnirji za deklice in dečke do 12 let. Na A turnirjih je bil odigran prvi krog, vsi nosilci z izjemo enega in vse nosilke pa so bili v uvodnem nastopu uspešni. V prvem krogu je spodrsnilo KOMAC Roku, katerega je s 62 61 premagal Jakob PELICON. Odigran je bil tudi 1. krog B turnirjev. Tako pri dečkih kot pri deklicah v prvem krogu ni izgubil noben postavljen igralec. Turnir se nadaljuje v nedeljo s srečanji drugega kroga. TUKAJ.

Na turnirjih do 16 let izpad nekaterih nosilk in nosilcev

Ljubljana, 15.09.2012

Na turnirju deklet do 16 let, ki se igra v Radomljah, so zaključili z uvodnima krogoma. V četrtfinale so se uvrstile štiri nepostavljene igralke. Žana BURJA je izločila Laro GLAVIČ z 26 63 62, Silvija PEROŠA je bila s 62 76(3) boljša od Evgenije BURGER, Lara PROSENJAK je s 62 64 premagala Klavdijo BUKOVEC, napredovala pa je še nepostavljena Stania RAKOČEVIČ. Brez težav sta se v četrtfinale uvrstili 1. in 2. nosilka Lara VOVK in Pia BRGLEZ. Tudi pri fantih, ti merijo moči v Kranju, v četrtfinalu ne bo treh nosilcev. Že v prvem krogu se je poslovil 1. nosilec Nik KRAPEŽ, ki je po zasotanku z 06 proti Luki ŠKORJANCU, srečanje predal. V prvem krogu je izgubil tudi Luka VOLK. Izločil ga je Miha OKORN s 61 60, a tudi on je v naslednjem krogu izgubil. Premagal ga je Niko MORAUS s 63 61. V drugem krogu se je poslovil še en nosilec. Gregorja VOVKA je s 61 63 izločil Peter KERŠIČ. Brez težav pa se je v četrtfinale uvrstil Jan Vit ŠUNTAR, ki je v uvodnih krogih oddal le tri igre. Turnirja se v nedeljo nadaljujeta s četrtfinalnimi obračuni. na fotografiji: Pia Brglez TUKAJ.

Grega Žemlja še drugič klonil proti Mannarinu, naslednji nastop v St. Petersburgu

Ljubljana, 15.09.2012

Grega ŽEMLJA je moral na ATP Challengerju v Istanbulu še drugič v medsebojnih srečanjih priznati premoč 24. letnemu francoskemu levičarju Adrianu MANNARINU. Ta je zmagal z rezultatom 76(5) 64, bil pa je za odtenek boljši pri začetnem udarcu. Adrian MANNARINO na lestvici ATP zaseda 189. mesto, leta 2011 pa je bil že 49. igralec sveta. Igralca sta se do tega srečanja pomerila enkrat in sicer leta 2009 v Franciji, ko je v četrtfinalu, takrat na pesku, prav tako zmagal MANNARINO. Grega ŽEMLJA se iz Istanbula vrača s 33 ATP točkami in 3765,00 $. Na novi lestvici bo uvrščen na 69. ali 70. mesto. Sicer pa je Grega ŽEMLJA že odpotoval v St. Petersburg, kjer bo nastopil v glavnem turnirju ATP toura serije 250 z nagradnim skladom 410.000 $, ki se igra na trdi podlagi. V prvem krogu bo igral s 5. nosilcem, Slovakom Lucasom LACKOM, 57. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 12 in do 16 let

Ljubljana, 14.09.2012

S kvalifikacijami so se začeli turnirji do 12 in do 16 let. Finalni turnirji A in B za dečke in deklice potekajo na Ptuju, dekleta do 16 let gosti TK Radomlje, fantje do 16 let pa igrajo v Kranju. Na finalnih turnirjih na Ptuju nastopa 141 dečkov in deklic. Na turnirju dečkov nastopajo vsi najboljši, s 1. igralcem v tej kategoriji Maticem PODLIPNIKOM na čelu, pri deklicah je zasedba slabša, mesto prve nosilke pa zaseda 5. igralka lestvice TZS, Tina CVETKOVIČ. Na turnirju deklet do 16 let, ki igrajo v Radomljah nastopa 44 deklet, mesto prve nosilke pripada 2. igralki lestvice TZS, Lari VOVK. Fantje igrajo v Kranju, 1. nosilec pa je Nik KRAPEŽ, sicer 2. igralec lestvice TZS do 16 let. Na fotografiji: Jan Vit Šuntar TUKAJ.

Maks Tekavec uspešno nastopil na ITF turnirju v Tirani

Ljubljana, 14.09.2012

Na mladinskem ITF turnirju v Tirani, turnir je 5. ranga, je uspešno nastopil Maks TEKAVEC. V konkurenci posameznikov se je kot 1. nosilec uvrstil v polfinale, tu pa ga je s 62 16 62 premagal 3. nosilec, partner v igri dvojic, Hrvat Nino SERDARUŠIČ. Oba polfinalista sta uspešno nastopala v konkurenci dvojic, kjer sta osvojila naslov zmagovalcev. Njuna nasprotnika v finalu sta bila Romun Radu Matei LUPU in Ukrajinec Anatoliy PETRENKO. TEKAVEC in SERDARUŠIČ sta slavila z rezultatom 26 75 10-4. Dva tesna poraza so na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu v četrtfinalu doživela naša dekleta. Eva ZAGORAC in Maša MARC sta izgubili s 1. nosilkama turnirja dvojic, Italijanko Giulio PAIRONE in Romunko Ioano Loredano ROSCA z 16 62 9-11. Nina POTOČNIK je igrala z Rusinjo Dario KASATKINO in prav tako tesno izgubila srečanje z Romunkama Lauro ENEO in Irino Mario BARA. Romunki sta slavili z rezultatom 64 26 10-8. TUKAJ.

Grega Žemlja v Istanbulu v polfinale in do nove najvišje uvrstitve v karieri

Ljubljana, 14.09.2012

Grega ŽEMLJA si je v Istanbulu po zmagi nad 30. letnim Slovakom Karolom BECKOM priigral peti polfinale na ATP Challengerih letos. 30. letni Slovak, ki je trenutno na 134. mestu lestvice ATP je imel sicer nekaj priložnosti za presenečenje, a je takot že trikrat doslej, tudi tokrat ostal praznih rok. V prvem nizu je Slovak Gregu odvzel servis in vodil s 5-4 ter serviral za zmago v prvem nizu. Nepopustljivi Grega pa je dobil naseldnje tri igre in osvojil prvi niz s 7-5. Malo mu je k temu pomagal tudi BECK, ki je v 12 igri naredil kar dve dvojni napaki na svoj servis. V drugem nizu je prvi prišel do priložnosti za odvzem servisa Karol BECK. Izkoristil je 5. priložnost pri izidu 2 -2, nato pa v naslednji igri že vodil s 40-15, a tudi to ni bilo dovolj, saj je Gregu uspel re-break in izenačenje na 3-3. V osmi igri je prišel Grega do dveh priložnosti za odvzem servisa, drugo priložnost po napaki nasprotnika izkoristil in povedel s 5 - 3 ter serviral za zmago. Svoj servis je v zadnji igri zanesljivo dobil in po dveh urah še četrtič premagal Slovaka z rezultatom 7-5 6-3. Grega ŽEMLJA si je z današnjo zmago že zagotovil novih 33 ATP točk in, ne glede na izid naslednjih srečanj, novo najvišjo uvrstitev na lestvici ATP ter po predaji Blaža KAVČIČA v Banja Luki vsaj za en teden tudi mesto najvišje uvrščenega Slovenca na svetovni teniški lestvici. V polfinalnem srečanju bo v soboto okrog 15. ure igral s 24. letnim francoskim levičarjem Adrianom MANNARINOM, ki na lestvici ATP zaseda 189. mesto, leta 2011 pa je bil že 49. igralec sveta. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2009 v Franciji, ko je v četrtfinalu na pesku zmagal MANNARINO. TUKAJ.

V Rogaški Slatini potekal rekreativni turnir Rogaška Crystal Open 2012

Ljubljana, 14.09.2012

Teniški klub ROGAŠKA CRYSTAL je v sklopu praznika MKS ROGAŠKA in pod pokroviteljstvom FINES-a organiziral turnir ROGAŠKA CRYSTAL OPEN 2012. V lepem in toplem vremenu se je zbralo lepo število tenišačev, predvsem iz štajerske. V zaključnem delu turnirja je v prvem polfinalu Rok GALUN premagal Aljaža CAJZEKA z rezultatom 0-6, 6-4, 6-3, v drugem pa je Rok SITAR premagal BELIŠ Iva po predaji zaradi poškodbe. V zelo zanimivem in izenačenem finalu je Rok GALUN slavil zmago nad Rokom SITARJEM z rezultatom 4-6, 6-3 in 6-1. Tekst in foto: Mirko ŽerakTK ROGAŠKA CRYSTAL TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu ATP Challengerja v Istanbulu, Maša Z. Peškirič in Dalila Jakupović izpadli v Sofiji

Ljubljana, 14.09.2012

Grega ŽEMLJA nadaljuje z dobrimi predstavami na trdi podlagi. Ta teden igra na ATP Challengerju v Istanbulu, kjer se je po današnji zmagi nad Američanom Alexom KUZNETSOVIM s 64 36 63 uvrstil v četrtfinale. Srečanje 25. letnikov je trajalo nekaj manj kot dve uri. Grega ŽEMLJA bo v četrtfinalu igral s Slovakom Karolom BECKOM, 7. nosilcem turnirja v Istanbulu in trenutno 143. igralcem lestvice ATP. Igralca sta se nazadnje pomerila v Pekingu konec julija letos, slavil pa je tam Grega ŽEMLJA s 64 64. Na ITF turnirju v Sofiji sta v 2. krogu z nastopi končali Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Mašo ZEC PEŠKIRIČ je v dramatičnem srečanju premagala 5. nosilka, Romunka Cristina-Andreea MITU, ki je dobila dve podaljšani igri in slavila s 7-6(7) 6-7(2) 7-6(4). Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila z Jasmino TINJIĆ (BiH) z rezultatom 60 67(2) 16. TUKAJ.

TD Slovan Ljubljana zmagovalec prve moške članske lige 2012

Ljubljana, 14.09.2012

V Ljubljani se je odvilo zadnje dejanje letošnjega tekmovanja v 1. moški članski ligi. Danes smo videli ponovitev ponedeljkovega obračuna zadnjega kroga rednega dela, ko si je ekipa Slovana priigrala nastop v play offu. Tokrat je Branik nastopil brez svojega najboljšega igralca Blaža ROLE. Ekipa TD Slovan, ki je nastopila v skoraj najmočnejši podstavi ( manjkal je poškodovani Aljaž BEDENE) je srečanje brez težav dobila z rezultatom 5 - 1. Ker je bilo srečanje odločeno že po igrah posameznikov, tekem dvojic niso odigrali. Točke za ekipo Slovana so priigrali Andraž BEDENE, Janez SEMRAJC, Stepan KHOTULEV, Miha MLAKAR in Mike URBANIJA, edino točko za TK Branik je osvojil Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Izteka se rok za prijave v ljubljansko zimsko rekreativno ligo 2012-2013

Ljubljana, 13.09.2012

Še štiri dni časa imate igralci za prijavo v zimsko ljubljansko teniško ligo - rok za prijavo je torek 18.9.2012! Na dan 12.9.2012 je bilo v ligo prijavljenih 92 igralcev in igralk, tako da se za novo najvišje število prijav v zgodovini ljubljanske zimske lige ni bati (lani je bilo 94 prijav). Od 92 prijavljenih igralcev je kar 41 novincev, kar pomeni, da svoje prijave še ni oddalo cca 40 lanskih igralcev. Če špekuliramo, da se jih bo od njih v ligo tudi letos prijavilo vsaj 30, potem bo končna številka igralcev v ljubljanski ligi tam nekje okrog 120-130. Med prijavljenimi novinci je tudi nekaj znanih imen, omenimo naj samo Luko Voštiniča, Luko Viraga, Miho Bratino in Davida Capudra, ki so vsi sedanji ali bivši tekmovalci, pa Matjaža Freceta, enega najboljših slovenskih veteranov v kategoriji 45+, pa Jožeta Gorenca, enega najboljših igralcev slovenskega rekreativnega toura in še bi lahko naštevali.

Kljub dejstvu, da v ljubljanski ligi letos ne bo zmagovalca elitne lige Aleša Pogačarja (je na študiju v Španiji), bodo torej igralci elitne in tudi drugih lig pred novimi izzivi!.

Za vse informacije pokličite 041844086 (Matjaž).

TUKAJ.

Slovenska reprezentanca v tenisu na mivki uspešno nastopila na EP v San Marinu

Uroš Brinovec, 13.09.2012

Slovenska reprezentanca se je udeležila evropskega prvenstva v tenisu na mivki, ki je potekalo med 31. avgustom in 2. septembrom v San Marinu. Po lanskem 4. mestu Urbana Čevke in Boštjana Repanška ter 4. mestu v tekmovanju držav je bilo letošnje prvenstvo za Slovenijo še bolj uspešno.

Urban ČEVKA in Boštjan REPANŠEK sta v konkurenci 35 dvojic iz 15 držav osvojila tretje mesto in bronasto medaljo, edini poraz pa sta v polfinalu s 6/4, 7/5 doživela proti kasnejšima prvakoma Italijanoma Gavarriniju in Tazzariju. K lepemu ekipnemu uspehu Slovencev sta prispevali tudi Marcela CUDERMAN in Romina JARC, ki sta se v ženski konkurenci uvrstili v četrfinale.

Lea WILDMANN in Žana TOMAŽIČ sta se uvrstili med 16 najboljših, Uroš BRINOVEC in Gregor REPINA pa sta osvojila turnir poražencev v prvem krogu.

Z zgoraj omenjenimi rezultati si je Slovenija po točkah v tekmovanju držav s 95 točkami delila 2. mesto skupaj z reprezentanco Španije in Rusije (na 1. mestu Italija s 320 točkami). Nihče od odgovornih ni imel ideje za rešitev nastale situacije. Situacijo je "rešil" in s tem močno oškodoval ekipo Slovenije podpredsednik Tennis Europe, gospod Michele Brunetti, ki je sam, brez kakršne koli podlage v pravilih odločil, da je Slovenija (zaradi največjega števila točk v tolažilnem turnirju od vseh treh reprezentanc) uvrščena na 4. mesto, za Italijo na 1. mestu, Španijo na 2. mestu in Rusijo na 3. mestu. Vse rezultate si lahko ogledate na: http://www.tenniseurope.org/news_item.aspx?id=66091

ČEVKA in REPANŠEK sta na najnovejši svetovni jakostni lestvici v konkurenci preko 1300 igralcev na 64. mestu, medtem ko je tretji Slovenec Uroš BRINOVEC na še vedno odličnem 108. mestu. Verjetno ni znano vsem, da je bila sekcija za tenis na mivki v Sloveniji ustanovljena 20.8.2010 in to v okviru Teniške zveze Slovenije, prva predsednica pa je postala Svetla Božičnik. Vse od tega datuma dalje si posamezniki (tu je potrebno omeniti predvsem Uroša Brinovca iz Domžal) prizadevajo povečati zanimanje za ta šport, ki ga že več let priznava in spodbuja tudi mednarodna teniška zveza (ITF). V Sloveniji je bilo organiziranih kar nekaj tekmovanj, tudi mednarodnih, a pravega "razcveta" tenis na mivki še ni doživel. Vir: Uroš Brinovec, Matjaž Pogačar. Foto: U. Brinovec. Vse o tenisu na mivki v Sloveniji si lahko preberete TUKAJ.

Naši veterani ponovno uspešni v tujini

Ljubljana, 12.09.2012

Na svetovnem veteranskem prvenstvu v Umagu, Hrvaška, igrata 2 slovenski ekipi moških in sicer ekipa M 65 in M 70.

Ekipa M 70 je v skupini prvi dan premagala Novo Zelandijo 3 0 (posamično sta zmagala Drenovec Ivo in Škulj Borut ter dvojica Pavle Žerjav,Ivo Drenovec, naslednji dan pa so izgubili proti Avstriji, za katero igra svetovni prvak Peter Pokorny, s 3 0.


Ekipa M65 je prvi dan izgubila proti Kanadi 1- 2, zmagala je dvojica Ciril Ribičič/Davor Žnidar, tekmi posameznikov sta izgubila Štefan Seme in Franc Lušenc, naslednji dan pa je izgubila še proti Avstraliji z 0 3. Tekmovanje se nadaljuje do konca tedna.


Na ITF teniškem turnirju v Prijedoru / BiH/ pa so uspešno nastopili Aleš Devetak/ Nova Gorica/, ki je osvojil turnir v kategoriji 35+ po 4 zmagah v RR sistemu. V kategoriji M 45+ je Marjan Grobiša/ Nova Gorica/ izgubil proti Strižaku iz Srbije v polfinalu. V kategoriji M 50+ je Matjaž Frece/ Slovan Lj/ klonil v finalu proti Ismirju Brkiću iz Bosne, v kategoriji M 60+ pa je zmagal Bojan Vajda, ki je premagal Srba Džebića.


Naš teniški veteran Marjan Furlan je ponovil lanski uspeh na Madžarskem. V Kesztelyju ob Balatonu je osvojil turnir 1.kategorije .Premagal je Madžara Kenyeresa , Avstrijca Gutmanna,Poljaka Kroliczaka in v finalu Čeha Cernya 64 62. Za uspeh mu iskreno čestitamo!

Tekst: Sašo Svoljšak

TUKAJ.

Petra Rampre v Quebecu poražena v drugem krogu, Maša Zec Peškirič in Dalila Jakupović uspešni v Sofiji

Ljubljana, 12.09.2012

Petra RAMPRE, ki je v zadnjem obdobju nekoliko stagnirala z rezultati na svetovni turneji je tokrat odlično začela v Kanadi, ko je v prvem krogu WTA turnirja v Quebecu, z nagradnim skladom 220.000 $, v uri in pol premagala Portugalko Michelle Larcher DE BRITO z rezultatom 62 16 63. Petra RAMPRE, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 234. mesto je v drugem krogu igrala s 36. igralko sveta, 22. letno Nemko, Mono BARTHEL, ki je na turnirju v Quebecu 3. nosilka. Mona BARTHEL, ki letos igra dolično in je bila aprila že 31. igralka sveta, je srečanje brez težav dobila s 62 61, v vsega 49. minutah. Petra je v nasprotju s včerajšnjo tekmo, danes zelo slabo servirala, saj je osvojila le 36 % točk na svoj prvi in le 47 % točk na svoj drugi srevis. Nemka je na svoj prvi servis osvojila kar 83 % točk, kar je tehtnico odločilno prevesilo v njeno korist. Na ITF turnirju v Sofiji z nagradnim skladom 25.000 $ nastopata Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu sta obe zmagali. Maša ZEC PEŠKIRIČ je s 63 46 61 premagala Norvežanko Ulrikke EIKERI, Dalila JAKUPOVIĆ pa je bila s 46 63 62 boljša od Poljakinje Magde LINETTE. TUKAJ.

Grega Žemlja z zmago začel v Istanbulu, Blaž Kavčič predal v Banja Luki

Ljubljana, 11.09.2012

Naša najvišje uvrščena igralca na lestvici ATP Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta danes nastopila na ATP Challengerjih v Banja Luki in v Istanbulu. Blaž KAVČIČ je v prvem krogu turnirja v Banja Luki igral z Nemcem Stevenom MONEKEJEM, ki se je v glavni turnir uvrstil v kvalifikacij. Po izgubljenem prvem nizu s 5-7, je Blaž KAVČIČ drugega dobil s 6-3, v tretjem pa je Nemcu, pri zaostanku 2-3, po dveh urah in 21. minutah, srečanje predal. V Istanbulu je Grega ŽEMLJA dobil uvodni dvoboj na turnirju. Rusa Konstantina KRAVCHUKA je premagal 7-6(1) 6-3 in se uvrstil v drugi krog, kjer bo igral z Američanom Alexom KUZNETSOVIM, po rodu iz Ukrajine, ki na lestvici ATP zaseda 199. mesto. Srečanje bo na sporedu v četrtek zvečer. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Novem Sadu konec za naše predstavnike

Ljubljana, 10.09.2012

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga, ki se igra ta teden v Novem Sadu, sta v kvalifikacijah nastopila Dorian Tomaž JANEŽIČ in Matic ŠPEC. Dorian je izgubil v drugem krogu, Matic ŠPEC pa je trikrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir, kjer pa je v prvem krogu klonil proti Britancu, 3. nosilcu Jonnyu O'MARI, ki je zmagal z rezultatom 63 63. Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopila Eva ZAGORAC, ki pa je finalno srečanje kvalifikacij izgubila z Madžarko Anno BONDAR s 26 16. V prvem krogu je izgubila tudi Nina POTOČNIK, ki je sicer odlično nastopala na zadnjih turnirjih. Tudi njo je premagala Ana BONDAR, ki je bila boljša z rezultatom 76(5) 61. Maša MARC je v prvem krogu premagala domačinko Dajano DUKIĆ 46 64 62, v drugem krogu pa je izgubila s 7. nosilko Deo HERDZELAŠ iz BiH z rezultatom 67(5) 36. TUKAJ.

Konec tedna tretje OP rekreativcev v Ljubljani

Ljubljana, 10.09.2012

Še nekaj dni nas loči do začetka tretjega odprtega prvenstva iz serije slovenskega rekreativnega tenis toura. Tekmovanje bo potekalo od 15. do 17.9.2012 v športnem parku Šentvid (na veliki fotografiji posnetek parka iz zraka), rok za pravočasno prijavo pa je jutri (torek 11.9.2012) do 24.00 ure. Po tem roku bomo sicer sprejeli še kakšno pozno prijavo, a le do četrtka 13.9.2012, ko bo ob cca 20.00 uri narejen žreb. V tem trenutku je na tekmovanje prijavljenih 58 igralcev, med njimi je že 11 deklet. Med prijavljenimi je tudi državna prvakinja med rekreativkami Lea Sunarič (Žalec), medtem ko se državni prvak med rekreativci Aleš Maček (Radomlje) še ni prijavil. Sta pa na seznamu udeležencev tudi že Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi) in Andrej Šalamun (na mali fotografiji – Lenart), igralca, ki sta se na prvem in edinem odprtem prvenstvu, ki sta se ga udeležila, takoj uvrstila v finale. Dejstvo, da je od 140 igralcev, kolikor jih igra v ljubljanski ligi, na tekmovanje v Šentvidu prijavljenih samo 21 igralcev, za Ljubljančane ni kaj preveč “spodbudno”. Odprto prvenstvo Ljubljane je lepa priložnost, da se pomerite in primerjate s konkurenco iz drugih rekreativnih slovenskih lig, da navežete nove teniške in poslovne stike in da preživite en lep teniški vikend v prijetni in zabavni družbi. Prvi dan tekmovanja bo v Šentvidu sploh zabavno, saj nas bo v večernih urah zabaval duo Adrenalin. Vsak prijavljeni igralec za prijavnino, v katero je vključen tudi en topel obrok in pijača, odigra najmanj dve tekmi. Pokale prejmejo tudi najboljši v tolažilni skupini, v kateri lahko zaigrajo poraženci prvega in drugega kola. “Ne smeš da manjkaš”, postani del rekreativnega tenis toura tudi ti, prijavi se že danes!Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

TD Slovan presenetil TK Branik in si zagotovil nastop v finalu ter prednost domačega igrišča

Ljubljana, 10.09.2012

Danes je bil na sporedu zadnji krog rednega dela 1. moške članske teniške lige. V Ljubljani sta gostovali mariborski ekipi TK Branik in ŽTK. TK Branik Maribor je bil v gosteh pri ekipi TD Slovan, ki je za uvrstitev v play off potrebovala zmago, ekipa TC Ljubljana pa je gostila ŽTK Maribor. V današnjem najpomembnejšem srečanju sta ekipi TK Branik in TD Slovan nastopili z najmočnejšima postavama. Slovan je poreboval zmago, s katero bi si zagotovil finalni nastop in to je njegovim igralcem tudi uspelo. Premagali so na papirju morda favorizirano ekipo Branika z rezultatom 5 - 4. Slovan je z zmagami Janeza SEMRAJCA, Stepana KHOTULEVA, Toma KOČEVAR DEŠMANA in Andraža BEDENETA povedel s 4 - 0. Blaž ROLA, Tomislav TERNAR in dvojica Blaž ROLA in Janoš ŽIBRAT so rezultat znižali na 3 - 4, odločilno točko in neulovljivo prednost s 5 - 3 pa je priigrala dvojica Andraž BEDENE in Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je premagala mariborski par Tomislav TERNAR in Tim ŽIBRAT. Slovan si je z zmago zagotovil prvo mesto na lestvici po končanem rednem delu lige, to pa pomeni tudi prednost domačega igrišča v finalnem obračunu. Finale letošnje 1. članske lige se bo tako odigralo v sredo 12.9.2012 z začetkom ob 10. uri na igriščih TD Slovan, na Kodeljevem v Ljubljani. V Šiški je ŽTK Maribor slavil proti TC Ljubljana s 7 - 2, a mu ta zmaga ni več zadostovala za napredovanje v play off. V naprej odigrani tekmi zadnjega kroga je že v soboto ekipa TK Avtoplus Koper premagala ekipo ŠTK Velenje s 7 - 2. Ekipa ŠTK Velenje se tako v prihodnji sezoni seli v drugo ligo. TUKAJ.

Blaž Rola v Vogau osvojil četrti turnir serije Futures letos

Ljubljana, 09.09.2012

Blaž ROLA je na Futuresu v avstrijskem Vogau danes naskakoval četrti naslov na turnirjih te serije v letošnjem letu in ga tudi osvojil. V današnjem finalnem obračunu je premagal domačina Maria HAIDER-MAURERJA z rezultatom 62 76(5). To je njegov četrti naslov med posamezniki letos, še dvakrat pa je bil finalist. Zmaga mu je prinesla novih 18 ATP točk za svetovno lestvico. Na stopničke za zmagovalce je stopil tudi v konkurenci dvojic, kjer je s soigralcem iz Filipinov, Rubenom GONZALESOM, v finalu s 62 62 premagala domačina Lukasa JASTRAUNIGA in Tristana Samuela WEISSBORNA. To je bila Blaževa letošnja 5. zmaga v konkurenci dvojic na turnirjih serije Futures.Foto: Flickr.com TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja prihodnji teden v Banja Luki in Istanbulu, Petra Rampre v Quebecu

Ljubljana, 08.09.2012

Prihodnji teden bosta na delu ponovno Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, medtem ko Aljaž BEDENE še okreva po operaciji slepiča.

Blaž KAVČIČ je izbral 64.000 $+H vreden turnir v Banja Luki, ki ga je osvojil leta 2011, letos pa bo na turnirju prvi nosilec. Turnir se igra na pesku, Blaž pa bo v prvem krogu igral s kvalifikantom. V kvalifikacijah je nastopil Andraž BEDENE, ki je v prvem krogu zmagal, v drugem pa je bil poražen.

Grega ŽEMLJA bo nastopil v Turčiji. Na turnirju s trdo podlago, ki ima nagradni sklad 75.000 $ bo imel vlogo 3. nosilca, v prvem krogu pa bo igral z Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM.

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Quebec Cityu bo nastopila Petra RAMPRE, ki je v glavnem žrebu. V prvem krogu bo igrala z Portugalko Michelle LARCHER DE BRITO.

Na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v Sofiji bosta nastopili Dalila JAKUPOVIĆ in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Na Futuresu v Sieni je v kvalifikacijah prijavljen Sašo BENDE, medtem ko bodo ostali naši igralci nastopili za domače ekipe v zadnjem krogu in play offu 1. moške članske lige, ki je na sporedu prihodnji teden.

Na mladinskih turnirjih so na ITF turnirju do 18 let, 2. ranga v Novem Sadu, prijavljeni Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matic ŠPEC, Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK v kvalifikacijah ter Nina POTOČNIK in Maša MARC v glavnem turnirju.

TUKAJ.

Banka Koper Junior Slovenia Open 2012 - zmagi v Avstralijo in na Češko

A.Živin, 08.09.2012

Teresa KOPLOVA (Češka) in Brian TRAN (Avstralija) sta postala velika zmagovalca drugega mednarodnega teniškega turnirja Banka Koper Junior Slovenia Open za dečke in deklice do 14 let, ki je potekalo na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru. Nastopilo je preko 200 igralcev in igralk iz 22 držav. 14-letna KOPLOVA, ki je bila druga nosilka turnirja in finalistka leta 2011, se je do finala prebila brez večjih težav, v njem pa v dveh nizih premagala prvo nosilko Evgenio LEVASHOVO (Rusija) s 76 (0) 63. Slednja se je Koplovi v prvem nizu dobro upirala, v drugem pa je popustila in Čehinja se je po dobri uri zasluženo veselila pomembne zmage. " Lani sem izgubila v finalu, letos pa sem se v Koper vrnila po zmago, kar mi je tudi uspelo", je po tekmi povedala Čehinja, ki je v paru z Danielo KOSNACOVO (Slovaška) osvojila turnir dvojic. V finalu fantov smo spremljali kar triurni dvoboj med najboljšim avstralskim teniškim igralcem do 14 let in avstrijskim reprezentantom, ki je v drugem krogu izločil prvega nosilca Grego KOKALJA. TRAN, ki je v Koper priletel iz Sidneya, je v tretjem nizu zaostajal že z 2-3 in 15-40, nato pa obrnil izid v svojo korist in se na koncu zasluženo veselil svoje prve evropske zmage 4-6 6-4 7-6 (6). "Zelo sem vesel današnje zmage, saj sem bil nekaj časa poškodovan. V Kopru sem se počutil odlično, organizatorji pa so turnir zelo lepo izpeljali", je po tekmi povedal avstralski državni prvak, ki se je takoj po tekmi odpravil na turnir v Prago. V igri dvojic sta pri dečkih zmagala Amadej GORUČAN (Celje) in Sven LAH (Ptuj). Tekst in foto: A Živin TUKAJ.

Vnaprej odigrano srečanje 1. članske lige ni dalo dokončnega odgovora o finalistih play offa

Ljubljana, 08.09.2012

V današnjem vnaprej odigranem srečanju 1. moške članske lige med ekipama TK Avtoplus Koper in ŠTK Velenje je slavila domača ekipa z rezultatom 7 - 2, si z zmago zagotovila 3 točke ter se na lestvici, sicer s srečanjem več, izenačila z ekipo TD Slovan Ljubljana. ŠTK Velenje ostaja v letošnjem ligaškem tekmovanju brez zmage. Do konca rednega dela lige tako ostajata še dve srečanji, v katerih se bo odločalo o drugem finalistu play offa, potem, ko je bilo po četrtem krogu jasno, da si je finalni nastop že zagotovil TK Branik Maribor. Glede na trenutno stanje na lestvici se lahko zgodi, da bodo po zadnjem krogu na drugem mestu tri ekipe s po 9. točkami. Čakata nas torej izjemno zanimiva obračuna zadnjega kroga med TD Slovan Ljubljana in TK Branik Maribor ter ŽTK Maribor in TC Ljubljana. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji RR do 12 let

Ljubljana, 08.09.2012

V soboto in nedeljo so v Ljubljani, Radovljici, Celju in Novem Mestu potekali RR turnirji za deklice in dečke do 12 let. Pri dečkih je nastopilo 95 igralcev, deklic je igralo 60. Prvo in drugouvrščeni so se uvrstili na finalna A turnirja, tretje in četrtouvrščeni v skupinah pa na finalna B turnirja. Finalni turnirji bodo potekali od 15. - 17.9.2012 na Ptuju. TUKAJ.

Blaž Rola na Futuresu v Vogau v polfinalu posamezno in v finalu med dvojicami

Ljubljana, 08.09.2012

V drugem krogu moškega Futuresa (10.000 $) v avstrijskem Vogau smo imeli štiri predstavnike, v četrtfinalu smo imeli enega, no enega imamo tudi v polfinalu. Že včeraj je v slovenskem četrfinalnem obračunu Blaž ROLA s 61 63 premagal Tomislava TERNARJA in tako skupni izid v medsebojnih srečanjih na mednarodnih turnirjih izenačil na 2 - 2. Včeraj sta v drugem krogu izgubila tudi kvalifikanta Miha MLAKAR in Mike URBANIJA. Miha MLAKAR je moral priznati premoč domačinu Mariu HAIDERJU-MAURERJU, ki je slavil s 60 60, Mike URBANIJA pa je izgubil z drugim nosilcem, Čehom Adamom PAVLASEKOM z 16 36. Blaž ROLA pa je danes že uspešno nastopil v četrtfinalu. Premagal je 7. nosilca, Avstrijca Patricka OFNERJA s 63 64 in se uvrstil v polfinale. Tu bo igral s 4. nosilcem, Avstrijcem Tristanom Samuelom WEISSBORNOM, ki je v prvem korgu premagal našega Sašo BENDETA. Blaž ROLA se je uvrstil tudi v finale dvojic, potem ko sta v polfinalu s soigralcem Rubenom GONZALESOM (PHI) s 62 64 premagala 2. nosilca turnirja dvojic, ameriško britansko kombinacijo Adham EL EFFENDI in Darren WALSH. V finalu bosta igrala s prvima nosilcema, domačinoma Lucasom JASTRAUNIGOM in Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM. Letošnja bilanca Blaža ROLE, ki je nastopal samo na turnirjih serije Futures je zavidljiva. Osvojil je že tri turnirje, še dvakrat je izgubil v finalu in enkrat v polfinalu. V tridesetih srečanjih je zabeležil 24 zmag in 6 porazov. Foto: Flickr.com TUKAJ.

Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U - Zala Dovnik izgubila v polfinalu, Amadej Goručan in Sven Lah osvojila turnir dvojic

Ljubljana, 07.09.2012

V Kopru se je končal mednarodni turnir do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2012. V polfinalu je z nastopi v konkurenci posameznikov končala zadnja naša predstavnica Zala DOVNIK. Izgubila je s prvo nosilko na turnirju, Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO z rezultatom 76(5) 26 26.

Evgenya LEVASHOVA je na 119. mestu lestice TE do 14 let. Njena nasprotnica v finalu je bila Čehinja, 2. nosilka v Kopru, Tereza KOPLOVA, ki je v polfinalu premagala Hrvatico Petro ROBIČ z rezultatom 54 36 63.

Turnir je osvojila Tereza KOPLOVA, ki je v finalu s 76(0) 63 premagala Evgenyo LEVASHOVO.

Pri dečkih sta se v finalu pomerila Avstralec Brian TRAN in Avstrijec Jakob AICHHORN. Turnir je sovojil Brian TRAN, ki je v finalu slavil z rezultatom 46 64 76(6).

V konkurenci dvojic sta na zmagovalni oder stopila tudi naša predstavnika. Pri dečkih sta zmagala Amadej GORUČAN in Sven LAH. V finalu sta s 75 75 premagala 1. nosilca, Rusa Andreya CHEPELOVA in Leva KAZAKOVA.

Pri deklicah sta naši dvojici končali nastope v polfinalu. Zala DOVNIK in Nika KOZAR sta s 64 16 8-10 izgubili z Avstrijskim parom Melanie PINKITZ in Anna -Lena NEUWIRTH, Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL pa z 16 16 s kasnejšima zmagovalkama Terezo KOPLOVO in Danielo Michaelo KOSNACOVO.

Na fotografiji Zala DOVNIK. TUKAJ.

Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U - Zala Dovnik v polfinale

Ljubljana, 06.09.2012

V Kopru se je s četrtfinalnimi obračuni nadaljeval mednarodni mladinski turnir 14&U "Banka Koper Junior Open 2012". Nastopili so že vsi štirje domači predstavniki, uspešna pa je bila le Zala DOVNIK, ki je s 63 64 premagala Avstrijko, 9. nosilko, Caroline ILOWSKO in napredovala v polfinale. Matej MUHIČ je po dobrih predstavah v in po petih zmagah klonil v četrtfinalu. Premagal ga je 3. nosilec, Čeh Antonin BOLARDT, z rezultatom 62 64. Veronika ERJAVEC je izgubila s 1. nosilko, Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO. Izid je bil 64 61 v korist Rusinje. Izgubila pa je tudi Nika KOZAR. Premoč je morala priznati 3. nosilki, Hrvatici Petri ROBIČ. Ta je zmagala s 61 75. V konkurenci dvojic sta polfinalista pri fantih Amadej GORUČAN in Sven LAH. V četrtfinalu sta premagala Čeha Marka PASALICA in Avstralca Briana TRANA s 64 63. Naš drugi četrtfinalni par pri fantih, Anže ARH in Nick CMAGER, je izgubil. Pri deklicah sta v polfinale napredovali Nika KOZAR in Zala DOVNIK, ki sta bili boljši od Veronike ERJAVEC in Nike ZUPANČIČ z rezultatom 76(6) in 76(5), drugi slovenski polfinalistki pa sta Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL. V četrtfinalu sta s 62 64 ugnali Avstrijki Dalilo PEJKOVIC in Jano WEISS. TUKAJ.

"Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U - Matej Muhič, Zala Dovnik, Veronika Erjavec in Nika Kozar v četrtfinalu

Ljubljana, 05.09.2012

Na mladinskem turnirju v Kopru, ki šteje za evropsko lestvico do 14 let, Banka Koper Junior Open 14&U, odlično igra Matej MUHIČ. Zmagal je še petič zapored in se po dveh zmagah v kvalifikacijah in treh v glavnem turnirju uvrstil v četrtfinale. Danes je premagal Italijana Nicolo VIDALA s 60 36 63 in bo v četrtfinalu igral s 3. nosilcem, Čehom Antoninom BOLARDTOM. Pri deklicah ostajajo v konkurenci tri. Zala DOVNIK je v tretjem krogu premagala Karin KRESAL s 61 60, Nika KOZAR je bila boljša od Stefany GRLJ s 62 63, Veronika ERJAVEC pa je izločila Srbkinjo Saro KOSTIĆ s 62 63. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila dva slovenska para in sicer Anže ARH in NIck CMAGER ter Amadej GORUČAN in Sven LAH. Pri deklicah bo v četrtfinalu 5 slovenskih parov. Za nastop v polfinalu se bodo borile Moni POTRČ in Stefany GRLJ, Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL, Nina KNEZ in Iva GABOR, Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ ter Zala DOVNIK in Nika KOZAR. Na fotografiji Zala Dovnik TUKAJ.

Na Futuresu v Vogau v drugi krog tudi Tomislav Ternar, Sašo Bende in Nina Nagode izgubila

Ljubljana, 05.09.2012

Na moškem turnirju serije Futures v avstrijskem Vogau z nagradnim skladom 10.000 $ sta danes nastopila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE. Tomislav TERNAR je bil uspešen in je premagal domačina Marcusa WEIGLHOFERJA s 3-6 6-1 6-1, Sašo BENDE pa je izgubil s 4. nosilcem, Avstrijcem Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM z rezultatom 16 16. V drugem krogu bomo tako videli štiri Slovence. O četrtfinalistu bosta v medsebojnem srečanju odločala Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. Na mednarodnih turnirjih sta doslej igrala trikrat, z 2 - 1 v zmagah pa vodi Tomislav TERNAR, ki je dobil tudi edino letošnje medsebojno srečanje. Mike URBANIJA bo igral z 2. nosilcem, Čehom Adamom PAVLASEKOM, Miha MLAKAR pa z Avstrijcem Mariom HAIDERJEM-MAURERJEM. Na ITF turnirju v Trstu je Nina NAGODE po uspešno odigranih kvalifikacijah izpadla v 1. krogu glavnega turnirja. Italijanki Francesci FUSINATO je srečanje, ob zaostanku 5-7 2-4, predala. TUKAJ.

Nina Potočnik končala v četrtfinalu, Maks Tekavec in Maša Marc izgubila v 2. krogu

Ljubljana, 05.09.2012

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu se je Nina POTOČNIK uvrstila v četrtfinale, kjer pa je z nastopi končala. V drugem krogu je s 62 76(3) premagala Rusinjo, Dario LODIKOVO, v četrtfinalu pa je igrala z Ukrajinko Helen PLOSKINO. Tako kot Nina POTOČNIK je tudi Ukrajinka stara šele 15 let. PLOSKINA je bila tokrat boljša in je zmagala z rezultatom 64 61. Nekoliko slabše je šlo našima predstavnikoma v Pragi. Tudi tu je turnir 2. ranga, oba pa sta v drugem krogu izgubila. Maks TEKAVEC je izgubil s prvim nosilcem, Avstrijcem Lucasom MIEDLERJEM z rezultatom 36 16, Mašo MARC pa je premagala Čehinja Simona HEINOVA s 61 64. TUKAJ.

Pred zadnjim krogom prve članske lige v boju za 2. mesto TD Slovan, TK Avtoplus Koper in ŽTK Maribor

Ljubljana, 05.09.2012

Po končanih srečanjih četrtega kroga 1. moške članske lige, se je stanje na lestvici dodatno zapletlo. Pred zadnjim krogom, ki bo na sporedu 10.9.2012 je jasno samo to, da je TK Branik Maribor zanesljiv udeleženec play offa in, da za uvrstitev vanj nimata več možnosti TC Ljubljana in ŠTK Velenje. Odprto pa ostaja vprašanje drugega udeleženca play offa. V boju za drugo mesto so še vedno ekipe TD Slovan, TK Avtoplus Koper in ŽTK Maribor. Lahko se zgodi, da bo na koncu krog treh ekip z enakim številom točk in, da se do zadnjega srečanja ne bo vedelo, kdo bo napredoval kot druga ekipa v zaključek lige. 10.9.2012 nas torej čaka izjemno zanimiv teniški dan. V današnjih srečanjih je bilo prvo odločeno srečanje med TK Branik Maribor in TC Ljubljana. Srečanje je s 7 - 2 dobila ekipa TK Branik, ki tako še naprej ostaja edina neporažena ekipa v ligi in je že udeleženka play offa. V srečanju med ekipama ŽTK Maribor in ŠTK Velenje so slavili Mariborčani z 8 - 1, v Ljubljani pa je domače TD Slovan Ljubljana premagalo ekipo TK Avtoplus Koper s 5 - 4. Rezultate najdete pod zavihkom LIGE-2012-ONLINE REZULTATI. Več o letošnji 1. ligi preberite TUKAJ.

Nina Potočnik in Maks Tekavec z zmago začela mladinska turnirja

Ljubljana, 04.09.2012

Na mladinskih ITF turnirjih do 18 let naši igralci in igralke ta teden nastopajo v Srbiji in na Češkem. V Pragi na turnirju 2. ranga igrata Maks TEKAVEC in Maša MARC. Maks TEKAVEC je v prvem krogu premagal Čeha Michaela JETELA s 36 75 62 in bo v drugem krogu igral s prvim nosilcem, Avstrijcem Lucasom MIEDLERJEM, 71. igralcem mladinske svetovne lestvice. Maša MARC je bila v prvem krogu prosta, v drugem bo igrala s Čehinjo Simono HEINOVO, ki je nastopila letos v Kranju in se uvrstila v polfinale. Na enako močnem turnirju v Pančevu nastopata Dorian TOMAŽ JANEŽIČ in Nina POTOČNIK. Dorian Tomaž JANEŽIČ je v prvem krogu igral s Srbom, 5 nosilcem, Lukom ILIĆEM in izgubil z 26 36. Z zmago pa je začela turnir Nina POTOČNIK. V prvem krogu je premagala Romunko Andreeo GHITESCU s 62 61. V drugem krogu bo igrala z Rusinjo Dario LODIKOVO. TUKAJ.

"Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U - deklice uspešnejše od dečkov

Ljubljana, 04.09.2012

Na turnirju TE do 14 let "Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U" je bil danes odigran drugi krog glavnega turnirja. Uspešnejše so bile deklice, saj jih je v tretji krog napredovalo sedem, pri dečkih so se v tretji krog uvrstili štirje. Pri deklicah bodo v tretjem krogu igrale Veronika ERJAVEC, Zala DOVNIK, Kristina Tina GODEC, Anja GAL, Stefany GRLJ, Karin KRESAL in Nika KOZAR. Pri fantih so v tretji krog napredovali Nejc LAVRENČIČ, Sven LAH, Amadej GORUČAN in prijetno presenečenje turnirja Matej MUHIČ. Ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, tu pa v prvem krogu premagal 7. nosilca iz Kazahstana Amira SHAVAYEVA, v drugem krogu pa še Rusa Andreya VOROBYEVA. Danes se je s prvim krogom začel tudi turnir dvojic. TUKAJ.

V tretjem krogu 1. članske lige prvi zmagi za ŽTK Maribor in TC Ljubljana

Ljubljana, 04.09.2012

V 1. članski moški ligi so danes igrali srečanja tretjega kroga. Končana so vsa današnja srečanja. Zaradi nastopa nekaterih naših igralcev na Futuresu v Avstriji so ekipe igrale v slabših zasedbah. V današnjih srečanjih je ŽTK Maribor premagal TD Slovan Ljubljana z rezultatom 6 - 3. TK Branik je bil boljši od TK Avtoplus Koper 1 z rezultatom 8 - 1, TC Ljubljana pa je premagal ŠTK Velenje s 6 - 3. Naslednji krog je na sporedu v sredo, ko bo jasno, katere ekipe še ostajajo v tekmi za nastop v play offu in s tem v tekmi za naslov letošnjega zmagovalca 1. lige TUKAJ.

Fantje uspešni na Futuresu turnirju v Vogau, konec za Mašo Zec Peškirič

Ljubljana, 04.09.2012

Na turnirju serije Futures v Vogau, v Avstriji, so v kvalifikacijah odlično nastopili Mike URBANIJA, Sašo BENDE in Miha MLAKAR. Miha MLAKAR je zmagal dvakrat in je v drugem krogu izločil 1. nosilca kvalifikacij, domačina Lucasa WEINHANDLA. Sašo BENDE in Miha MLAKAR sta zmagala po enkrat, vsi trije pa so si priigrali uvrstitev v glavni turnir. Tu so se pridružili Blažu ROLI, ki je na turnirju 1. nosilec in Tomislavu TERNARJU. Danes pa so trije že zmagali tudi v prvem krogu. Blaž ROLA je s 61 63 premagal Avstrijca Johanessa SCHRETTERJA, ki je nastopil s posebnim povabilom. Miha MLAKAR je premagal 6. nosilca, domačina Daniela GEIBA s 64 16 76(4), Mike URBANIJA pa je izločil domačega povabljenca Marcusa AHNEJA s 64 62. Na ITF turnirju (50.000 $) v Mestrah smo ostali brez predstavnic. Potem, ko se je kot srečna poraženka, po odpovedi Tadeje MAJERIČ, v glavni turnir uvrstila Maša ZEC PEŠKIRIČ, je tudi ona v prvem krogu izgubila. Premagala jo je 2. nosilka turnirja, domačinka Karin KNAPP s 63 60. Uspešna pa je bila v prvem krogu ITF turnirja v beogradu Anja PRISLAN. Na turnirju je druga nosilka, v prvem krogu pa je premagala Rusinjo Ekaterino SIKLAURI z rezultatom 63 62. TUKAJ.

V 1. članski ligi danes srečanja tretjega kroga

Ljubljana, 04.09.2012

V 1. moški članski ligi so odigrali srečanja drugega kroga. Tk Branik Maribor je z 8 - 1 premagal ekipo ŠTK Velenje, ekipa TK Avtoplus Koper je v Mariboru s 6 - 3 porazila domači ŽTK Maribor, TD Slovan Ljubljana pa je bil s 7 - 2 boljši od TC Ljubljana. Po dveh odigranih krogih so na vrhu s po dvema zmagama TK Branik Maribor, TK Avtoplus Koper, in TD Slovan Ljubljana. Brez zmage so še ŽTK Maribor, TC Ljubljana in ŠTK Velenje. Naslednji krog je na sporedu v torek, 4.9.2012. Derbi kroga bo srečanje v Mariboru med neporaženima ekipama TK Branik in TK Avtoplus Koper. Preberite več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v glavni turnir v Mestrah, Nastja Kolar izgubila, fantje odlično na Futuresu v Avstriji

Ljubljana, 03.09.2012

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v italijanskih Mestrah je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Nastja KOLAR. Z rezultatom 6-2 5-7 7-6(2) jo je premagala 7. nosilka, 22.letna Hrvatica Ana SAVIČ, ki na lestvici WTA zaseda 327. mesto. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. 1. nosilko kvalifikacijskega turnirja je s 62 61 premagala 6. postavljena 23. letna Rusinja Marina MELNIKOVA, 323. igralka lestvice WTA. Maša ZEC PEŠKIRIČ pa se je kljub porazu uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka. Na turnir je bila sicer prijavljena tudi Tadeja MAJERIČ, ki pa se v žrebu ni pojavila. Na turnirju serije Futures v Avstriji so v kvalifikacijah odlično nastopili Mike URBANIJA, Sašo BENDE in Miha MLAKAR. Miha MLAKAR je zmagal dvakrat in je v drugem krogu izločil 1. nosilca kvalifikacij, domačina Lucasa WEINHANDLA. Sašo BENDE in Miha MLAKAR sta zmagala po enkrat, vsi trije pa so si priigrali uvrstitev v glavni turnir. Tu so se pridružili Blažu ROLI, ki je na turnirju 1. nosilec in Tomislavu TERNARJU. V primeru zmage ROLE in TERNARJA v prvem, se bosta v drugem krogu pomerila med sabo. V kvalifikacijah je nastopil tudi Nejc LEMIČ, ki pa je izgubil v prvem krogu. TUKAJ.

"Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U - uspešni nastopi naših mladih igralk in igralcev

Ljubljana, 03.09.2012

V Kopru so organizatorji prvi dan turnirja TE do 14 let uspeli spraviti pod streho celoten prvi krog pri dečkih in večino tekem pri deklicah. V drugi krog se je uvrstilo 12 dečkov in 18 deklic. V nadaljnje tekmovanje so se uvrstile tudi Nika KOZAR, Moni POTRČ in Anja GAL, ki v žrebu še niso navedene kot zmagovalke. Pri dečkih je Nejc LAVRENČIČ s 64 16 62 izločil 12. nosilca, Nemca Constantina FRANTZENA, Matej MUHIČ je premagal 7. nosilca, Kazahstanca Amira SHAVAYEVA s 75 75, Tino KOVAČIČ pa je izločil 8. nosilca, Hrvata Renza PARO s 64 61. V drugi krog se je zanesljivo uvrstil tudi 1. nosilec Grega KOKALJ. Pri deklicah je Stefany GRLJ izločila 12. nosilko, Italijanko Mario Vittorio VIVIANI s 64 63, Nika ZUPANČIČ je bila boljša od 10. nosilke iz Srbije, Andjele SEBREK z rezultatom 57 62 62, Nina KNEZ pa je s 62 60 premagala 13. nosilko, Nemko Kim Joyce BEHNKE. Od naših igralk, ki so bile na turnirju postavljene za nosilke sta izpadli 16. postavljena Iva GABOR in 15. postavljena Silvija PEROŠA. Naša najvišje postavljena igralka, 4. nosilka Zala DOVNIK je brez težav napredovala v drugi krog. TUKAJ.

V ligi do 14 let ostajata le še dve neznanki

Ljubljana, 03.09.2012

Odigrana so bila še nekatera preložena srečanja v ligi do 14 let. Odprto tako ostaja samo še vprašanje udeleženk Play Offa v skupini A pri deklicah. V tekmi za uvrstitev v Play Off so še ekipe TK Idrija, TK Max Ljubljana in TK Avtoplus Koper. Ostali udeleženci so znani. To so ekipe:



DEČKI skupina A: TK Triglav Kranj in TK Krka Otočec

DEČKI skupina B: TK Branik Maribor in ŽTK Maribor

DEKLICE skupina B: ŽTK Maribor in TK Branik Maribor

DEKLICE skupina C: TK Triglav Kranj



Več o ligi do 14 let preberite TUKAJ.

Znani državni veteranski prvaki za leto 2012

Ljubljana, 03.09.2012

Na Ptuju se je končalo letošnje državno veteransko prvenstvo. Tekmovanje je štelo tudi za mednarodno veteransko lestvico. Naslove državnih prvakov in prvakinj so osvojili:

M 35+ Marko ŠKERJANEC, v finalu je s 62 60 premagal POLANEC Gorazda;

M 40+ Sebastjan LEBER, v finalu je s 62 63 premagal KOMAR Toneta;

M 45+ Miran STEFANOVIČ, v finalu mu je pri izidu 75 10, MAJCENOVIČ Dušan srečanje predal;



M 50+ Ivo BELIŠ, v finalu je bil boljši od GORENC Bojana z rezultatom 63 46 63;

M 55+ Zmago TAJNŠEK, v finalu je s 63 75 premagal DOLČIČ Braneta;

M 60+ Jože KOLETA, v finalu je premagal VAJDA Bojana s 62 62;

M 65+ Danijel ULČAR, v finalu je premagal BRADAN Franca z rezultatom 75 64;

M 70+ Rikardo GRIZILO, v finalu je bil boljši od SAGADINJ Ernesta s 62 75;

Ž 35,40+ Lea ŠUNARIČ (potekal je turnir RR);

Ž45,50+ Marjana VOLF (potekal je turnir RR)

Preberite tudi TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil srečanje tretjega kroga z Jankom Tipsarevićem

Ljubljana, 02.09.2012

Grega ŽEMLJA je v tretjem krogu US Open igral z 8. nosilcem, Srbom Jankom TIPSAREVIĆEM. TIPSAREVIČ je potrdil vlogo favorita in zanesljivo zmagal s 64 63 75. Srečanje je trajalo 2 uri in 16 minut. Grega ŽEMLJA je odlično začel in v prvem nizu s hitrim breakom povedel s 4 - 2. Pri tem izidu je imel dve priložnosti za odvzem servisa nasprotniku in vodstvo s 5 - 2, a ju ni izkoristil in Tipsarevič je dobil naslednje štiri igre in 1. niz z rezultatom 6-4. V drugem nizu je imel Grega ŽEMLJA pri izidu 3 - 3 priložnost za break. Tudi te priložnosti ni izkoristil, naslednjo igro na svoj servis izgubil na 0 in Tipsarevič je ponovno dobil niz, tokrat s 6 - 3. Tudi v tretjem nizu je srečanje potekalo po podobnem scenariju. Do 3 - 3 sta bila igralca izenačena, sedmo igro pa je ponovno dobil TIPSAREVIČ. Edino žogo za break je Grega ŽEMLJA poslal v mrežo in s še ena neprisiljeno napako več je TIPSAREVIČ povedel s 4 - 3 in nato s 5 - 4 ter serviral za zmago. V najdaljši igri srečanja je Janko TIPSAREVIČ zapravil 3 žoge za končno zmago, Grega ŽEMLJA pa je v tej igri izkoristil 4 break žogo in izid izenačil na 5 - 5 in se s tem vrnil v igro. A je v naslednjo igro šel premalo zbran in svoj servis je ponovno izgubil na 0 in Tipsarević je povedel s 6 - 5 ter serviral za zmago. Tokrat priložnosti ni izpustil iz rok in svoj servis je zanesljivo dobil ter z izkoriščeno 4 zaključno žogo poslal Grego domov. Grega ŽEMLJA je v srečanju naredil 37 neprisiljenih napak, tako da mu tudi 35 winerjev, vključno z 9. asi ni pomagalo k boljšemu izidu. Vseeno je to zanj izjemen uspeh, saj se je prvič v karieri uvrstil v glavni turnir US Open in takoj tudi v tretji krog. Domov se vrača z denarno nagrado 65.000 $, kolikor znaša nagrada za uvrstitev v tretji rog. TUKAJ.

V Novi Gorici končan turnir 8 - 11 let

Ljubljana, 02.09.2012

V Novi Gorici se je v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba končal turnir v kategoriji 8 - 11 let. Organizatorji so zagotovili tudi prenos preko spleta iz treh igrišč, tako da je bilo mogoče nastope najmlajših spremljati v živo. Med zmagovalce v posameznih kategorijah so se vpisali:



MINI tenis dečki: Tristan FLANDER ( Maja )

MINI tenis deklice: Laura KOREN ( Koper )

MIDI tenis dečki: Gal P. EMERŠIČ ( ŽtkMb )

MIDI tenis deklice: Snežana STJEPANOVIČ ( Celje )

Tenis 10 let dečki: Jon ŠUNTAR ( Tr-Kr )

Tenis 10 let deklice: Neja MAJCEN ( Taubi )

Tenis 11 let dečki: Mark ANDREJIČ ( Domžale )

Tenis 11 let deklice: Pia LOVRIČ ( Domžale ).



Preberite tudi TUKAJ.

Eva Zagorac zmagovalka ITF turnirja "Radenska Open 2012" v Mariboru

Ljubljana, 02.09.2012

S slovenskim finalom v konkurenci deklet se je končal letošnji ITF turnir za fante in dekleta v kategoriji do 18 let "Radenska Open 2012", ki je potekal na igriščih ŽTK Maribor. Turnir so odlično izkoristile slovenske mladinke, ki so osvojile zajetno število točk za mladinsko svetovno lestvico. V današnjem finalu sta se pomerili 2. nosilka Eva ZAGORAC in 16. nosilka Tina MOHORČIČ. Zmagala je Eva ZAGORAC, kateri je po izgubljenem prvem nizu z rezultatom 36, Tina MOHORČIČ srečanje predala. Sicer pa smo v polfinalu imeli kar štiri igralke, poleg finalistk še Tamaro ZIDANŠEK in Natalijo ŠIPEK. Fantom je šlo nekoliko slabše, a tudi pri njih je turnir dobro izkoristil Aljaž RADINSKI, ki je izgubil šele v polfinalu s kasnejšim zmagovalcem Čehom Jakubom FILIPSKYM. Ta je v finalnem obračunu premagal Nemca Viktorja KOSTINA s 64 63. V konkurenci dvojic sta v finalu izgubila Rok SITAR in Domen GOSTINČAR, pri dekletih pa je bila finalistka Sara DJURDJEVIĆ. Nekaj fotografij najboljših si poglejte TUKAJ.

V Kopru se v ponedeljek začenja glavni turnir TE do 14 let "Banka Koper Junior Slovenija open 14&U"

Ljubljana, 02.09.2012

V Kopru se je s kvalifikacijskimi obračuni začel letošnji turnir Tennis Europe "Banka Koper Junior Slovenia Open 14&U". V kvalifikacijah je nastopilo 30 dečkov in 19 deklic, od tega večina domačih igralk in igralcev. V glavni turnir se jih je uvrstilo 9. Sicer pa bo v glavnem turniju med 128 igralkami in igalci nastopilo 25 dečkov in 24 deklic iz domačih klubov. Pri dečkih je prvi nosilec na turnirju Grega KOKALJ, med nosilci pa sta še Amadej GORUČAN in Sven LAH. Pri deklicah mesto prve nosilke zaseda Rusinja Evgeniya LEVASHOVA, od domačih igralk pa je najvišje postavljena Zala DOVNIK, ki je 4. nosilka, med nosilkami pa so še Nika KOZAR, Moni POTRČ, Silvija PEROŠA in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

Grega Žemlja začel srečanje s Tipsarevićem

Ljubljana, 02.09.2012

Grega ŽEMLJA se je, kot zadnji slovenski predstavnik na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA, uvrstil v tretji krog. Nemca Cedrica-Marcela STEBETA, ki je v prvem krogu izločil 29. nosilca, Srba Viktorja TROICKEGA je premagal z rezultatom 62 26 64 64 . 22. letni STEBE, ki trenutno zaseda 97. mesto lestvice ATP je tako kot Gregov prvi nasprotnik , Brazilec MELLO, levičar, na OP ZDA pa je v glavnem turnirju nastopil prvič. ŽEMLJA in STEBE sta se doslej srečala enkrat, leta 2008 je bil v drugem krogu Futuresa na Hrvaškem s 62 63 boljši ŽEMLJA. Sicer pa STEBE za sabo nima preveč uspešne sezone. Za razliko od ŽEMLJE je sicer nastopal na turnirjih ATP toura, a je v letošnjem letu uspel le enkrat zaigrati v četrtfinalu, na vseh drugih turnirjih pa je izgubil že pred četrtfinalom.Grega ŽEMLJA je tako ponujeno priložnost pograbil z obema rokama in dosegel največji uspeh v karieri, pa tudi najboljši rezultat kašnega Slovenca na turnirjih za grand slam. Grega je bil zelo učinkovit, saj je izkoristil vseh 5 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, STEBE pa je od desetih priložnosti izkoristil pet. Srečanje je trajalo nekaj več kot dve uri, igralca pa sta bila vseskozi izenačena, tako da so odločale malenkosti. Končni izid v točkah se je glasil 104 proti 100. Grega ŽEMLJA bo v tretjem krogu igral z 8. nosilcem, Srbom Jankom TIPSAREVIĆEM. Srečanje bo v nedeljo ob 21. uri na igrišču št. 17. 28. letni TIPSAREVIĆ na US Open nastopa osmič. Najboljši izid je dosegel leta 2011, ko se je prebil do četrtfinala. Letos je v prvem krogu v petih nizih premagal Francoza Guillauma RUFINA, v drugem krogu pa je bil v treh nizih boljši od Američana Briana BAKERJA. Srečanje lahko v živo spremljate TUKAJ.

Maša Zec Peškirič in Nastja Kolar čez prvi krog kvalifikacij v Mestrah, Nina Nagode v Trstu v glavni turnir

Ljubljana, 01.09.2012

Naši igralci in igralke nadaljujejo z nastopi na manjših turnirjih. V italijanskih Mestrah poteka ženski ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $. Turnir je dobro zaseden, zato sta morali dve naši igralke v kvalifikacije, v glavni turnir pa je neposredno uvrščena Tadeja MAJERIČ. Maša ZEC PEŠKIRIČ je 1. nosilka in je prvo srečanje že odigrala. Premagala je italijansko mladinko, članico italijanske mladinske reprezentance, Francesco PALMIGIANO, z rezultatom 76 60. Po daljšem odmoru se na turnirje vrača Nastja KOLAR. V prvem krogu je igrala s 17 letno domačinko Constanzo ZANON, ki je nastopila s posebnim povabilom. Nastja je bila boljša s 61 60. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Trstu se je v glavni turnir uvrstila Nina NAGODE. V finalu kvalifikacij je premagala Italijanko Francesco BERNARDI z rezultatom 76(7) 75. V prvem krogu kvalifikacij sta izgubili Kaja MRGOLE in Kaja PODOBNIK, v drugem oz. finalnem krogu pa Katja VOGRINEC in Nika KOVAČ. TUKAJ.

Začela se je 1. moška članska liga

Ljubljana, 01.09.2012

S srečanji prvega kroga se je v soboto začela 1. moška članska liga. Odigrana so bila tri srečanja. V mariborskem obračunu je TK Branik Maribor s 6 - 3 premagal mestnega tekmeca ŽTK Maribor. Za TK Branik so v tekmah posameznikov zmagali Blaž ROLA, Janoš ŽIBRAT, Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ, za ŽTK sta točki med posamezniki prispevala Tine RITTER in Rok GALUN. V Ljubljani sta moči merila TK Slovan in ŠTK Velenje. Srečanje je z 8 - 1 zanesljivo dobil TK Slovan, za katerega so nastopili in zmagali Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA, Janez SEMRAJC, Andraž BEDENE, Stepan KHOTULEV in Sebastijan GORŠIČ. Točko za ŠTK Velenje je priigrala dvojica Matjaž GROSMAN in Rok BIZJAK. V tretjem srečanju prvega kroga je bil v Kopru domači TK Avtoplus Koper boljši do TK TC Ljubljana. Domačini so zmagali s 6 - 3, točke za domačine pa so med posamezniki prispevali Marko SABOLČKI, Enej BONIN, Rok BONIN in Zoran GOLUBOVIČ, za goste pa sta bila uspešna Domen VERTOT in Matjaž JURMAN. Liga se nadaljuje v nedeljo s srečanji drugega kroga. ŠTK Velenje bo gostil TK Branik Maribor, k ŽTK Maribor prihaja v goste TK Avtoplus Koper, v Ljubljani pa bo mestni obračun med TC Ljubljana in TK Slovan Ljubljana. Vsa srečanja se začenjajo ob 10. uri, na delu pa bodo, z izjemo prvih treh slovenskih igralcev, praktično vsi ostali najboljši domači igralci. Vse rezultate najdete na spletni strani pod zavihkom LIGE-2012-ONLINE REZULTATI. Vabljeni na ogled tekem. Na fotografiji A. Živina je ekipa TK Avtoplus Koper. TUKAJ.

ITF "Radenska Open 2012" - slovenski finale v Mariboru

Ljubljana, 01.09.2012

Izjemen teden je za našimi igralkami in igralci na mladinskem ITF turnirju 4. kategorije do 18 let v Mariboru. V nedeljo bomo pri dekletih gledali slovenski finale, pri fantih pa je Aljaž RADINSKI končal nastope v polfinalu. V današnjih polfinalnih srečanjih pri dekletih je Tina MOHORČIČ s 62 16 63 premagala Tamaro ZIDANŠEK, v drugem polfinalu pa je bila Eva ZAGORAC s 63 64 boljša od Natalije ŠIPEK. Pri fantih je Aljaž RADINSKI izgubil polfinalno srečanje s Čehom Jakubom FILIPSKYM s 36 26, drugi finalist pa je Nemec Viktor KOSTIN, ki je s 63 75 premagal Hrvata Orlanda POPOVIČ. V konkrenci dvojic sta pri fantih slavila Hrvat Domagoj BILJEŠKO in Avstrijec David PICHLER, ki sta v finalu s 62 64 premagala domačina Roka SITARJA in Domna GOSTINČARJA. Pri dekletih pa sta bili najboljši Nemka Tatjana STOLL in Avstrijka Elba KASUM. V finalu sta s 64 63 premagali Saro DJURDJEVIĆ (Slo) in Nelli PONOMAREVO (Rus).Jutrišnja finalna obračuna se bosta na igriščih ŽTK Maribor začela ob 10. uri. Na fotografiji finalisti v konkurenci dvojic, Foto: ŽtkMb. Preberite tudi TUKAJ.

Tadeja Majerič in Polona Reberšak končali v polfinalu

Ljubljana, 01.09.2012

V romunski Mamaii sta se v četrtfinalu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ merili Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje na mednarodnik turnirjih in še tretjič je slavila Tadeja MAJERIČ. Po zmagi z rezultatom 36 76(5) 62 se je uvrstila v polfinale, kjer je igrala s 3. nosilko, kanadsko Fed cup reprezentantko Sharon FICHMAN, ki na lestvici ITF zaseda 213. mesto. Sharon FICHMAN je bila boljša in je slavila z rezultatom 62 16 60. Tadeja MAJERIČ je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko Danko KOVINIĆ iz Črne gore uvrstila v finale, tu pa sta izgubili z Romunkama Raluco OLARU in Eleno BOGDAN s 67(4) 36. Polfinale pa si je na ITF turnirju v Osijeku priborila tudi Polona REBERŠAK. Ta je zmagala še petič zapored. Premagala je 7. nosilko, Hrvatico Karlo POPOVIČ z rezultatom 63 64. V polfinalu je igrala z domačinko Ivo MEKOVEC in izgubila z rezultatom 61 26 36. TUKAJ.

Liga do 14 let - znani udeleženci play offa pri fantih

Ljubljana, 01.09.2012

Danes bi se morale odigrati tekme 5. kroga lige do 14 let za dečke in deklice. Žal tudi danes organizatorjem srečanj nagaja dež, zato bo nekaj tekem preloženih na rezervne termine. Sicer pa so že znani vsi udeleženci play offa pri dečkih in udeleženke play offa pri deklicah iz skupine C. Pri dečkih sta se iz skupine A v play off po pričakovanju uvrstili ekipi TK Triglav Kranj, ki je tekmovanje v skupini zaključila brez poraza in TK Krka Otočec. V skupini B sta udeleženca play offa mariborska kluba ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. V zadnjem srečanju bosta le še odločala o tem, katera ekipa bo na 1. in katera na 2. mestu. Pri dekletih je v skupini A in skupini B še vse odprto, saj je bilo veliko srečanj preloženih. Najbolje sicer kaže ekipi TK Kolektor Idrija, ki je še neporažena in jo čaka še srečanje s TK Max Ljubljana. Ta ni odigral še nobene tekme in bi v primeru uspeha na srečanju z Idrijo teoretično še lahko osvojil prvo mesto. V skupini B sta v najboljšem položaju ekipi TK Branik Maribor in ŽTK Maribor. V skupini C je tekmovanje končano. V play off se je uvrstila ekipa TK Triglav Kranj, ki je osvojila enako število točk kot ekipa TK Krka Otočec, a je bila boljša v medsebojnem srečanju. Foto: TK Branik Maribor.

Preberite tudi TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.