Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Maks Tekavec, Nejc Sitar in Zala Dovnik v četrtfinalu, za ostale konec nastopov

Ljubljana, 28.9.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju bo v četrtfinalu posameznikov nastopil samo Maks TEKAVEC. Ta je v tretjem krogu premagal Igorja SAVELJIĆA iz Črne Gore z rezultatom 64 64. Jan Vit ŠUNTAR je izgubil Čehom Zdenekom DERKASEM z 26 16. Prav Čeh DERKAS, ki je v 2. krogu izločil 1. nosilca na turnirju, Britanca Petra ASHLEYA, pa bo naslednji nasprotnik Maksa TEKAVCA v četrtfinalu. Z nastopi v konkurenci posameznic sta v tretjem krogu končali Tamara ZIDANŠEK in Eva ZAGORAC. Tamara ZIDANŠEK je z 16 06 izgubila s 4. nosilko, Rusinjo Anastasia CHIKALKINO, Evo ZAGORAC pa je s 64 75 izločila 1. nosilka, Čehinja Gabriela PANTUCKOVA. Sta pa Eva ZAGORAC in Gabriela PANTUCKOVA moči združili v konkurenci dvojic in v četrtfinalu premagali našo dvojico Tamara ZIDANŠEK/Natalija ŠIPEK z rezultatom 62 61 ter se uvrstili v polfinale. V polfinalu je tudi naš drugi par Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ. V četrtfinalu sta bili boljši od 4. nosilk, Čehinj Gabriele Andree KNUTSON in Petre MELOUNOVE s 75 76(9). Pri fantih sta v konkurenci dvojic, kot zadnja naša predstavnika v četrtfinalu izpadla Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ.
Na turnirju TE v Umagu pa sta bila danes uspešna Zala DOVNIK in Njec SITAR. Zala DOVNIK je v 3. krogu s 62 62 premagala Slovakinjo Carolino GUGLIELMETTI, Nejc SITAR pa je bil v tretjem krogu boljši od 7. nosilca, Avstrijca Jakoba AICHHORNA s 63 62. V tretjem krogu sta izgubili Silvija PEROŠA in Veronika ERJAVEC. V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Na fotografiji: Zala Dovnik

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.