Naši mladinci in mladinke dobro na Lošinju in v Umagu

Ljubljana

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Jan Vit ŠUNTAR in Maks TEKAVEC, pri dekletih pa sta napredovali Eva ZAGORAC in Tamara ZIDANŠEK. Jan Vit ŠUNTAR je v drugem krogu z 26 61 63 premagal 13. nosilca, domačina Zvonimirja BABIČA, Maks TEKAVEC ( 10. nosilec) pa je bil s 62 62 boljši od Avstrijca Sebastiana SCHLOFFERJA. Izpadla sta Rok KRIŽAJ in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Pri dekletih je 5. nosilka Eva ZAGORAC premagala Hrvativco Teo JANDRIČ s 61 64, Tamara ZIDANŠEK pa je bila s 76(6) 61 boljša od Finke Petre PIRTOLA. Izgubili sta Ana OPARENOVIČ in Hana MRAZ. Se je pa 5 naših igralk uvrstilo v četrtfinale dvojic. V prvem krogu so bile uspešne Eva ZAGORAC, ki igra v paru z Gabrielo PANTUCKOVO ter dvojici Tamara ZIDANŠEK / Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ / Hana MRAZ. Pri fantih so se v drugi krog uvrstili Maks TEKAVEC, ki igra z Anatolyem PETRENKOM ter dvojica Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok KRIŽAJ. Na turnirju TE do 14 let v Umagu se je v tretji krog uvrstil samo Nejc SITAR po zmagi nad Dancem Petrom KAMPENOM 75 30 (predaja Kampen). Izgubila sta Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH. Pri dekletih so v tretji krog napredovale Zala DOVNIK po zmagi nad Rusinjo Dario NAZARKINO s 61 60, Silvija PEROŠA je s 62 63 premagala Hrvatico Mateo MIHALJEVIČ, Veronika ERJAVEC pa igralko iz BiH, Hristino DJOKIČ s 64 62. Izgubile so Stefany GRLJ, Žana LAPJNE in Lara PROSENJAK. V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ.