Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Naši veterani ponovno uspešni v tujini

Ljubljana, 12.9.2012

Na svetovnem veteranskem prvenstvu v Umagu, Hrvaška, igrata 2 slovenski ekipi moških in sicer ekipa M 65 in M 70.

Ekipa M 70 je v skupini prvi dan premagala Novo Zelandijo 3 0 (posamično sta zmagala Drenovec Ivo in Škulj Borut ter dvojica Pavle Žerjav,Ivo Drenovec, naslednji dan pa so izgubili proti Avstriji, za katero igra svetovni prvak Peter Pokorny, s 3 0.

Ekipa M65 je prvi dan izgubila proti Kanadi 1- 2, zmagala je dvojica Ciril Ribičič/Davor Žnidar, tekmi posameznikov sta izgubila Štefan Seme in Franc Lušenc, naslednji dan pa je izgubila še proti Avstraliji z 0 3. Tekmovanje se nadaljuje do konca tedna.

Na ITF teniškem turnirju v Prijedoru / BiH/ pa so uspešno nastopili Aleš Devetak/ Nova Gorica/, ki je osvojil turnir v kategoriji 35+ po 4 zmagah v RR sistemu. V kategoriji M 45+ je Marjan Grobiša/ Nova Gorica/ izgubil proti Strižaku iz Srbije v polfinalu. V kategoriji M 50+ je Matjaž Frece/ Slovan Lj/ klonil v finalu proti Ismirju Brkiću iz Bosne, v kategoriji M 60+ pa je zmagal Bojan Vajda, ki je premagal Srba Džebića.

Naš teniški veteran Marjan Furlan je ponovil lanski uspeh na Madžarskem. V Kesztelyju ob Balatonu je osvojil turnir 1.kategorije .Premagal je Madžara Kenyeresa , Avstrijca Gutmanna,Poljaka Kroliczaka in v finalu Čeha Cernya 64 62. Za uspeh mu iskreno čestitamo!

Tekst: Sašo Svoljšak

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.