prijava_e

Znane končne lestvice DITS za leto 2014

Ljubljana, 8.11.2014

 

 

 

Znane so končne lestvice rekreativnih igralcev tenisa, ki nastopajo pod okriljem DITS.

Na moški lestvici, na katero je uvrščenih 783 igralcev, zanjo pa štejejo odprta prvenstva DITS ter poletne in zimske licencirane regionalne lige, je na prvem mestu Aleš MAČEK,  do petega mesta pa mu sledijo Jernej AJD, Jože GORENC, Damjan KROPIVŠEK in Blaž JANHAR.

Na žensko teniško lestvico DITS je uvrščenih 77 igralk. Na prvem mestu je Lea SUNARIČ, sledijo pa Damjana DAMIŠ, Karmen KRISTAN, Tina MISAJLOVSKI in Eva KLAMPFER.

V konkurenci dvojic sta na vrhu Tone KOMAR in Robert KUKOVICA, med ženskami, ki so nastopile v konkurenci dvojic sta najvišje Katja JEKOVEC in Mirjam LOVRENČEC.

Na lestvici moških 45 + je ob koncu sezone najvišje Branko GUNA, sledita pa mu Janez SVOLJŠAK in Marjan KONČAR. Na tej lestvici je uvrščenih 14 igralcev.

Rekreativci pa so že začeli sezono 2014/2015. Prvo OP je v Kranju, na njem pa sodeluje 55 igralcev in igralk.          

   
 

Alenka King in Andrej Šalamun zmagovalca štajerske poletne teniške lige

Ljubljana, 21.10.2014

 

Štajerska poletna liga 2014_zmagovalci_mp

Na fotografiji: Alenka King, Tomaž Štrafela in  Marjana Glodež

 

 

Teniški klub Terme Ptuj je letos prvič organiziral teniško ligo za rekreativce v konkurenci posameznikov. Odziv igralcev je bil za prvo leto odličen, saj je v ligi zaigralo 32 igralcev in igralk, ki so se pomerili v dveh moških in enotni ženski skupini.

Liga je potekala od maja do oktobra po sistemu round robin (vsak z vsakim). Medtem ko so dekleta igrala dvokrožno, pa so fantje po rednem delu igrali še razigravanje – v ligo za prvaka so se iz obeh skupin uvrstili po štirje najboljši igralci, ki so med sabo odločili, kdo bo postal prvi zmagovalec štajerske poletne teniške lige.

Boj za najvišja mesta v moški konkurenci je bil izjemno hud, saj je bila razlika med prvim in trejim mestom samo ena točka, o prvem mestu pa je ob enakem številu točk odločala medsebojna zmaga.

Prvak štajerske poletne lige za leto 2014 je postal Andrej ŠALAMUN (Sveta trojica pri Lenartu), drugo mesto je osvojil Jernej AJD (Bistrica ob Dravi), tretji pa je bil Tomaž ŠTRAFELA (Destrnik). Najboljši domači igralec je bil Gorazd GOJČIČ, ki je na koncu zasedel peto mesto, izkazal pa se je tudi Aleš JAGARINEC, ki je bil osmi.

V ženski konkurenci je bilo že kmalu po začetku lige jasno, da nobena od igralk ne more resneje ogroziti odlične Mariborčanke Alenke KING, v boju za drugo mesto pa je bila Neva ČUČEK (Maribor) za las boljša od Marjane GLODEŽ s Ptuja – odločalo je večje število osvojenih iger (gemov) v dveh medsebojnih dvobojih. Nobena od igralk na koncu lige ni ostala brez zmage, Boža KRAVINA in Urška GLAŽAR sta bili sicer povsem na dnu lestvice, a sta velikokrat odllično parirali mlajšim  tekmicam, v medsebojnih dvobojih pa sta zmagali vsaka po enkrat.
  
Domači teniški klub je ligaško tekmovanje izvedel odlično, igralci so imeli na voljo osem igrišč, igrati je bilo mogoče tudi pod reflektorji, za tekoče spremljanje rezultatov, lestvice in razporeda tekem je bila igralcem in zainteresirani javnosti na voljo posebna spletna stran, tako da z optimizom, predvsem kar se tiče večjega števila igralcev,
pričakujejo naslednjo izvedbo štajerske poletne teniške lige. 
 
 
Tekst in foto: M. Pogačar
        
       

Z mastersom so sezono končali tudi rekreativni igralci tenisa

Ljubljana, 6.10.2014

 

finalistki mastersa pri rekreativkah_2014_525

 

V finalu turnirja A mastersa v Šentvidu sta se pomerila Domžalčan Mark Svoljšak in Radomljan Aleš Maček, po ogorčenem boju pa je s 4/6, 6/3 in 10/4 zmagal Svoljšak. Podobno kot Lea Sunarič v ženski konkurenci si je tudi Aleš Maček že pred finalom mastersa zagotovil še tretji naziv najboljšega teniškega rekreativca Slovenije, ima več kot 1000 točk prednosti pred Jernejem Ajdom (Bistrica ob Dravi), ki pa na letošnjem mastersu ni zaigral. Najbolj zanimiv dvoboj prvega kola sta brez dvoma odigrala Peter Kavčič in Žiga Zvonar, ki sta na tekmovanjih slotoura že posegala po najvišjih mestih, z 10/6 v tretjem nizu pa ga je dobil Kavčič. Med zanimivejšimi tekmami je bila tudi tekma med Miho Poharjem in Tomijem Rožičem, kjer je slednji zapravil vodstvo z 9/6 v zadnjem nizu….na tretjo meč žogico je napravil dvojno napako. Težke tekme so terjale hud davek med igralci, Granič je moral predati četrtfinalni dvoboj proti Kavčiču, ta pa polfinalni dvoboj proti Mačku, zato tudi ni čudno, da sta se finalista dogovorila, da bosta tekmo namesto v nedeljo odigrala v ponedeljek v Ten Ten centru v Domžalah.

 

Zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva v letošnji sezoni, ki je bilo na Svobodi, Ljubljančanka Nina Kelemen je osvojila tudi masters v Šentvidu. Če se je do finala “sprehodila” ( s 60 in 60 je premagala Alenko Avžner in Darjo Korelc), pa jo je v finalu čakala  vodilna na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura Lea Sunarič iz Žalca, ki je  že pred finalom še tretjič zapored osvojila naziv najboljše slovenske teniške rekreativke. Leo tretji naslov ni uspaval, v finalni dvoboj proti Nini je krenila zelo odločno in po seriji dvojnih napak svoje nasprotnice, ki so kazale na veliko tremo, je povedla s 3/1. Pri rezultatu 4/3 za Sunaričevo pa je hud tempo pustil velike posledice prav pri njej, Kelemenovi je uspel še en “break” in od tega trenutka dalje je šlo za vodilno igralko slotoura vse samo še navzdol. Predvsem v rezultatskem smislu, saj so bile igre še naprej zelo dolge in izenačene, a vse pomembne točke so šle na stran Nine Kelemen. Z doseženim na mastersu sta prav gotovo lahko zadovoljni tudi polfinalistki Damjana Damiš in Darja Korelc – Damiševa, ker bo leto zaključila na končnem drugem mestu, Korelčeva pa zato, ker se je po zgolj štirih odigranih turnirjih  že prebila povsem na rob najboljše deseterice.

 

Peti nosilec B turnirja mastersa Miha Ogrič iz Ljubljane se letos ni mogel pohvaliti z ne vem kakšnimi rezultati (najboljši dosežek je bil polfinale B turnirja na OP Svobode), zato tudi ni čudno, da je na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura padel s 6. mesta na 17. mesto. Tudi v elitni ligi ljubljanske lige ni blestel, dosegel je vsega eno zmago. A prav ta zmaga je bila morda ključna pri njegovem “povratku na sceno”, saj je prav gotovo okrepila njegovo samozavest – v treh nizih je namreč premagal Sama Skvarčo, ki je pred zadnjo tekmo na vrhu elitne ljubljanske lige. Miha je na mastersu v Šentvidu “pometel” s konkurenco, brez izgubljenega niza je premagal tako renomirane nasprotnike, kot so Aleš Florjančič, Miha Bitežnik, Sašo Palma in v finalu Robert Kukovica. Turnir so zaznamovali zgodnji porazi nosilcev: prvi nosilec Jordan Misajlovski se je poslovil v četrtfinalu, drugi nosilec Alojz Ašič prav tako, enako pa velja za tretjega nosilca Miho Bitežnika in četrtega nosilca Mitjo Malija. Še največje presenečenje pomeni odličen rezultat Kamničana Palme, ki je bil kar dolgo odstoten s teniškega dogajanja, sedaj pa se očitno vrača še boljši kot prej.

 

Mastersa v Šentvidu v kategoriji 45+ so se udeležili samo trije igralci in sicer vodilni na lestvici Branko Guna, Janez Svoljšak in Tomaž Krišelj. Prijavljenih je sicer bilo pet igralcev, a sta  Jaroš Kamnik in Marjan Končar  na žalost sodelovanje odpovedala. Že prva tekma med Guno in Svoljšakom je postregla z zelo zanimivo in kvalitetno igro, ker sta oba igralca znana po tem, da ničesar ne poklanjata, pa smo pričakovali tudi zelo dolg dvoboj. Guna je na začetku tekme zlahka opravičeval vlogo favorita, v nadaljevanju pa smo bili priča preobratu. Svoljšak je igral vse bolje, presenetljivo veliko je hodil na mrežo, kjer je bil praviloma zelo uspešen. Guna ni našel prave rešitve za zanesljivo in agresivno igro svojega nasprotnika, ki je na koncu zasluženo slavil z 1/6, 6/3 in 10/6. V svoji drugi tekmi proti Tomažu Krišlju je Svoljšak nadaljeval z odlično igro in svojega nasprotnika odpravil kar s 6/0 in 6/0. “To pa se mi ni zgodilo že dolgo, zelo dolgo,” je svoj poraz komentiral Krišelj. Krišelj na mastersu v Šentvidu ni imel svojega dne, saj je izgubil tudi proti Guni. V prvem nizu je nudil odličen odpor, bilo je 6/4 in 6/4, potem pa ga je “zmanjkalo”…do konca ni uspel osvojiti nobene igre več. Ker je bila Krišljeva tekma z Guno pred tekmo s Svoljšakom, se mora slednji prav gotovo zahvaliti prav Guni, da ga je fizično “ubil” in ni več mogel nuditi dostojnega odpora. 

 

Masters za dvojice se igra 11.10.2014 na teniških igriščih Tenis kluba Svoboda.

 

Vse o slovenskem rekreativnem tenis touru na www.tenis-rekreacija.si , kjer lahko najdete tudi kratek video povzetek dogajanja na mastersu v Šentvidu.

 

OP Svobode osvojili Klemen Kadivnik, Blaž Janhar, Nina Kelemen in Danilo Kodrin 

Ljubljana, 1.9.2014

 

DITS 2014 Svoboda Kadivnik Klemen_525_mp

Klemen Kadivnik

 

Moški A turnir

 

Na odprtem prvenstvu za rekreativce na Svobodi se je zbrala po vsej verjetnosti najmočnejša konkurenca v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura. V moški A turnir se je z lestvice kot zadnji neposredno uvrčeni igralec uvrstil Tone Komar, ki je na šestem mestu lestvice DITS, vsi ostali so morali v B turnir (ali pa so prejeli vabila). Tako so v A turnirju s povabilom zaigrali sami odlični bivši tekmovalci, kot so Mark Svoljšak, Klemen Kadivnik, Marko Lopatič, Miha Pohar, Petar Bulatovič in številni drugi in v tako močni sestavi turnirja  bi se prav vsakemu od igralcev lahko zgodilo, da bi izgubil prvo kolo ali pa na koncu zmagal turnir. Junaka prvega dne sta bila Klemen Kadivnik in Andrej Šalamun – prvi je v drugem krogu v treh nizih izločil prvega rekreativa Slovenije Aleša Mačka, drugi pa je za uvod v treh nizih premagal enega od kandidatov za končno zmago Miho Poharja, v drugem krogu pa je prav tako v treh nizih izločil petega z lestvice Damjana Kropivška, ki je zapravil vodstvo s 62 in 52. Derbi prvega kola sta sicer odigrala Peter Bulatovič in Marko Lopatič, oba igrata vodilno vlogo v ljubljanski rekreativni ligi, s 76 in 61 pa slavil Bulatovič, in to potem ko je pri rezultatu 65 in 40 za Lopatiča rešil tri set žogice. Drugi tekmovalni dan je prinesel polfinalne dvoboje, kjer je bil glavni akter spet Klemen Kadivnik, saj je z Andrejem Šalamunom izgubil prvi niz, potem pa z borbenostjo in odločnostjo (in seveda tudi znanjem) le uspel “izvleči” dvoboj, bilo je 11/9 v tretjem nizu. V drugem polfinalu Mark Svoljšak ni imel “preveč dela” s Petrom Bulatovičem, vsaj po rezultatu sodeč, bilo je 64 63. A tenisači dobro vemo, da lahko že ena sama igra, kaj igra, že ena sama točka, popolnoma spremeni potek dogajanja, zato bomo prejšnjo izjavo korigirali do te mere, da bomo napisali, da je Mark dobil vse ključne točke in uspel zmagati brez “preveč stresa”. V finalu je Klemen Kadivnik odigral vrhunsko, odigral je najboljši dvoboj v dveh dneh, in po zmagoslavju pred tednom dni v konkurenci dvojic še drugič zapored slavil – svojega nasprotnika v finalu Marka Svoljšaka je premagal s 62 in64 in se pridružil zelo majhni skupini igralcev, ki so do sedaj slavili na slotouru.

 

DITS_Svoboda_2014_janhar in bitežnik_525

Blaž Janhar in Miha Bitežnik

 

Moški B turnir

 

Na odprtem prvenstvu Svobode je tudi moški B turnir postregel s številnimi kvalitetnimi dvoboji, konec koncev je bila sestava tega turnirja skoraj tako močna, kot katerikoli drug A turnir. Medtem ko se j eprvi nosilec Blaž Janhar iz Vodic sprehodil preko prvega in drugega kroga, pa je drugi nosilec Miha Bitežnik “hodil po robu prepada”, saj je tako proti Galu Jermanu (Škofja Loka) kot tudi proti Saši Živkoviču (Ljubljana) moral igrati tri nize. Zaradi slabših predstav v uvodnih kolih smo Bitežniku v polfinalnem nedeljskem dvoboju proti Igorju Vučku pripisovali bolj malo možnosti za zmago, a nov dan pomeni “novo postavitev zvezd” in Bitežnik je bol v nedeljo popolnoma drug igralec. Vučka je odpihnil z igrišča v uri igranja in finale pričakal veliko bolj svež kot Blaž Janhar, ki je svojega nasprotnika Miho Ogriča premagal šele po treh dolgih in utrujajočih nizih. Janhar je kljub utrujenosti v finalu deloval utrujeno in kot “švicarska ura”, pri rezultatu 64 in 51 je kazalo, da Bitežnik nima več možnosti za preobrat. A teniškega dvoboja ni konec, dokler ni konec zadnje točke – Bitežnik je začel osvajati točko za točko, igro za igro in kmalu sta bila nasprotnika poravnana na 5. Janhar je pri tem rezultatu le uspel odigrati nekaj agresivnih udarcev, ki so bili dovolj za break in zmago s 64 75.

 

DITS 2014_Kodrin Danilo _525_mp

Danilo Kodrin

 

Turnir 45+

 

V letošnjem letu je DITS pričel s turnirji za igralce, ki so stari 45 in več let, do sedaj smo odigrali eno državno in tri odprta prvenstva, na prav vseh pa smo imeli različnega zmagovalca. Turnirjev se je udeleževalo samo od 5 do 10 igralcev, morda pa bo novo pravilo, po katerem bodo vrednostne bone prejemali tudi igralci 45+, privabilo več udeležencev. Na Svobodi je v konkurenci zaigralo pet igralcev, med njimi je bil tudi zmagovalec odprtega prvenstva v Domžalah Marijan Končar iz Litije, ki pa se tokrat ni preveč izkazal. “Zvezda večera” je bil Ljubljančan Danilo Kodrin, ki si je prvo mesto zagotovil že po treh tekmah, tako da zadnja tekma z Rokom Bajcem iz Trzina ni odločala o ničemer več. A oba igralca sta kljub temu igrala na vso moč – prvi zato, da bi turnir končal neporažen, druga pa zato, da bi popravil slab vtis s prvih treh tekem, ki jih je izgubil, in da bi bil edini, ki je Kodrinu uspel “izpuliti” niz. Danilo je ta dvoboj dobil z 2/1 v nizih, tako da sta bila na koncu verjetno zadovoljna kar oba. Na drugem mestu je turnir končal Kranjčan Janez Svoljšak, ki je za svoje nasprotnike “neugoden za popiz…” (besede enega od nasprotnikov) – odlično teče (zanj pravijo, da dela na Duracel baterije), nič ne greši…pa ga premagaj, če ga znaš! Tretji je bi na koncu Kamničan Maks Šimenc (lani je bil zmagovalec B turnirja v Kamniku), ki je v medsebojnem dvoboju za tretje mesto premagal Končarja.

 

DITS 2014 Svoboda Nina Kelemen in Andreja Bizjak_5

Nina Kelemen in Andreja Bizjak

 

Ženski turnir

 

Ljubljančanka Nina Kelemen je ob odsotnosti prve rekreativke Slovenije Lee Sunarič prepričljiva zmagovalka ženskega turnirja na Svobodi, saj je v treh tekmah izgubila vsega štiri igre. Finale pred finalom sta odigrali Nina Kelemen in Škofjeločanka Petra Rant, ki je v svojem prvem dvoboju kar s 60 in 60 premagala drugo nosilko Karmen Kristan. Nina in Petra sta v polfinalu prikazali tehnično odličen tenis, Nina pa je  zmagala s 61 in 62. Drugo polfinale je dobila Andreja Bizjak iz Litije, ki je s 61, 16 in 11/9 premagala mlado Ljubljačanko Evo Klampfer. Eva je v odločilnem tie-breaku že imela eno “meč žogico”, a jo zapravila in izgubila. Andreja je ogromno moči porabila že v četrtfinalu proti Darji Korelc (tudi ta dvoboj je dobila v treh nizih), tako da za finale proti Nini Kelemen ni ostalo prav veliko “bencina”, zato rezultat 61 in 60 niti ne preseneča. Nina bo v primeru, da se bo udeležila še kakšnega tekmovanja slotoura, prav gotovo velik izziv za Leo Sunarič, ki je v preteklosti osvojila številna tekmovanja in to enako prepričljivo, kot ga je minuli konec tedna na Svobodi osvojila Nina Kelemen. Bomo veliki derbi gledali že na mastersu v Šentvidu, ki bo čez tri tedne?

 

DITS 2014 Scoboda Rant Petra_525_mp

Petra Rant

 

Tekst in foto: A. Pogačar

Na OP Domžal za rekreativce slavili Aleš Maček, Alen Kelemen in Marijan Končar, ženski finale v torek

Ljubljana, 7.7.2014

 

DITS Domžale 2014_525

 

Na odprtem prvenstvu Domžal sta se v finalnem dvoboju A turnirja pomerila prvi nosilec Aleš Maček in nepostavljeni Peter Kavčič. Igralca sta letos poleti že igrala, na odprtem prvenstvu Šentvida je bil v četrtfinalu s 6/3 in 6/3 boljši Kavčič. Maček je bil odločen, da tokrat zmaga, začel je “huronsko”. Prvi niz je dobil s 6/0, v drugem povedel s 5/1, potem pa ga je visoko vodstvo uspavalo, zaigral je manj zavzeto in Kavčiču se je uspelo vrniti v dvoboj. 5/2, 5/3, 5/4, 5/5…..Vse ključne žogice je Peter odigral odlično, postajal je vse bolj agresiven, zadeval je črte, pasiral. Dvoboj je odšel v tie-break, v katerem pa je Maček le našel dovolj zbranosti, zanesljivosti ter agresivnosti (dvoboj je končal z asom) in uspel zmagati. Na tekmovanju smo na delu videli kar nekaj novincev, ki pa jim, z izjemo Alena Kelemena v turnirju B,  ni uspelo priti “do konca” – Maček je v četrtfinalu po hudem boju izločil Marka Svoljšaka, Kavčič pa v polfinalu Klemna Kadivnika.

 

“Prišel, videl, zmagal” bi lahko rekli za Alena Kelemena iz Murske Sobote, ki se je prvič udeležil kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis  toura. In takoj zablestel. Ko je v drugem krogu B turnirja v treh nizih uspel premagati  Ljubljančana Igorja Perkoviča, si verjetno še ni predstavljal, da je na poti do turnirske zmage opravil praktično že 90% dela. V polfinalu je Alen namreč gladko s 6/0 in 6/2 premagal  prvega nosilca Janeza Logarja, v finalu pa jo ni nič bolje odnesel niti Domen Urbanc. Kelemenu je do zmage v finalu veliko pomagal Klemen Ručigaj, ki je v polfinalu povsem izčrpal Urbanca – ta dvoboj je trajal debeli dve uri in se končal z rezultatom 4/6, 7/6 in 7/6.

 

Na odprtem prvenstvu Domžal je v kategoriji 45+ zaigralo kar osem igralcev, zmagovalec turnirja pa je postal Marijan Končar iz Litije. Pot do naslova prvaka je bila sila težka, saj je moral Marijan svojo kožo kar dvakrat reševati v tretjem nizu. Trije četrtfinalni dvoboji so bili zelo “enostranski”, favoriti Branko Guna, Marijan Končar in Miloš Kunavar so svoje nasprotnike Andreja Novaka, Tomaža Krišlja in Roka Bajca odpravili “hitro in brez bolečin”, veliko več dela pa je imel drugi nosilec Simon Kruljec, ki je z 11/9 v tretjem nizu le uspel premagati Jaroša Kamnika. Polfinalna dvoboja med Guno in Kruljcem ter Končarjem in Kunavarjem sta spadala v kategorijo “klasičnih” vetranskih dvobojev, kjer se je igralo “na izčrpavanje do smrti”, bolje pa sta jo odnesla Zasavca. Tudi dvoboj tolažilne skupine med predsednikom DITS-društva igralcev tenisa Slovenije Tomažem Krišljem in direktorjem generalnega pokrovitelja toura Rokom Bajcem, ki se je sicer igral samo do devet dobljenih iger, je trajal dve uri, z 9/8 pa je zmagal, tako kot se v takšnih dvobojih “spodobi”,  sponzor. Finalni dvoboj med aktualnim državnim prvakom v kategoriji 45+ Brankom Guno in Marijanom Končarjem se je začel danes ob 10.00 uri, oba nasprotnika pa sta stara znanca iz številnih dvobojev v litijski teniški ligi in turnijev v zasavskem revirju, zato smo pričakovali trd in dolg dvoboj. Nismo se zmotili, tekma je “odšla” v tretji niz, v katerem je moral Guna dvoboj pri 9/9 dvoboj zaradi krčev predati. Tolažilni turnir je dobil Jaroš Kamnik, z 9/4 je v finalu premagal Roka Bajca.  Turnir v Domžalah je postregel z zelo zanimivimi in kvalitetnimi dvoboji, upamo samo lahko, da bo tudi na naslednjih tekmovanjih udeležba tako dobra ali pa še celo boljša.

 

V boj za zmago na odprtem prvenstvu Domžal v ženski konkurenci se bosta v torek ob 9.00 uri podali Lea Sunarič in Darja Korelc. Medtem ko smo Sunaričevo (Žalec) v finalu “videli” že pred tekmovanjem, pa je Korelčeva (Kamnik) z uvrstitvijo v finale kar malo presenetila. Odličen tenis je Darja pokazala že v prvem krogu proti Mirjam Lovrenčec (Kranj – aktualna državna prvakinja v dvojicah), kjer je s svojo prepoznavno igro, ki jo krasijo pogosti prihodi na mrežo, nasprotnici oddala vsega eno igro, v polfinalu proti drugi nosilki Damjani Damiš (Laško) pa je zaigrala še bolje in zmagala s 7/5 in 6/4. V obeh nizih je že vodila s 5/2, a nasprotnici dovolila, da se ji je povsem približala. V polfinalu smo gledali še eno Kamničanko in sicer Katjo Knez, ki je za uvrstitev v polfinale morala pošteno garati, preden je zlomila odpor tretje nosilke Andreje Bizjak iz Litije. Katje v polfinalu tudi zaradi utrujenosti proti Sunaričevi ni zmogla več kot časten poraz s 6/0 in 6/3.

 

Tekst in foto: M. Pogačar

 

Naslove državnih prvakov so osvojili Aleš Maček, Lea Sunarič in Branko Guna

Velenje, 9.6.2014 

 

DITS moški finalisti_dP 2014_525_dits

 

Čeprav v zadnjem času ni blestel, pa je Aleš Maček, prvi rekreativec Slovenije v zadnjih letih, vedno v formi, ko je najbolj potrebno.

 

Na poletnem državnem prvenstvu, ki je potekalo 7. in 8.6.2014 v Velenju, je brez velikih težav opravil z vso konkurenco. V finalu je gladko s 60 in 63 premagal presenetljivega finalista Dejana Cokana, ki je v finale prišel zelo utrujen, saj je tako v četrtfinalu proti Janu Jevšovarju kot tudi v polfinalu proti Mateju Jarcu moral garati več kot dve uri, da je dosegel najboljšo uvrstitev kariere. V finalu je Cokanu enostavno zmanjkalo moči, da bi se lahko dostojno upiral razigranemu Mačku.  Jarc, ki je novinec na touru, je v polfinalu gladko s 61 in 61 izločil drugega nosilca Jerneja Ajda, ki je zaradi poškodbe rame šele pred nekaj dnevi spet pričel z igranjem.  

 

DITS finalstki DP 2014_dits_525

Foto: Dits

 

V ženski konkurenci je ob odsotnosti veliko odličnih igralk znova slavila Lea Sunarič, v polfinalu proti Tini Misajlovski in v finalu proti Damjani Damiš je izgubila le po eno igro.

 

DITS DP 2014 kamnik_guna_bajec_525_dits

Foto: Dits

 

Prvič v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura pa so se pomerili veterani v kategoriji +45 let. Državni prvak je postal Branko Guna, drugo mesto je osvojil Jaroš Kamnik, tretje pa Rok Bajec.

Poletna teniška liga AS Litija 2014

Ljubljana, 14.4.2014

 

Tenis klub AS Litija razpisuje POLETNO TENIŠKO LIGO AS 2014.

 

Priave pošljite do 10.5.2014 do 14 ure na e-mail: jsavsek@gmail.com,  lahko se prijavite s prijavnico, ki jo pošljete po pošti na naslov : TENIS KLUB AS LITIJA, Savska cesta 5, 1270 Litija ali vpišete svoje podatke v tabelo prijav, ki je na voljo v prostoprih TK AS Litija.

 

Začetek lige je predviden v drugi polovici meseca maja 2014,  rezultati poletne teniške lige AS, tako kot zimske,  štejejo tudi za lestvico Slovenskega rekreativnega teniškega toura.

 

Vse ostale podrobnosti pa preberite TUKAJ

Štajerska poletna teniška liga 2014

Ljubljana, 13.4.2014

 

Obveščamo vas, da Teniški klub Terme Ptuj pričenja z organizacijo in izvedbo »Štajerske poletne teniške lige«.

 

Vsi dvoboji štajerske lige se bodo igrali na teniških igriščih TK Terme Ptuj, klub razpolaga z osmimi peščenimi igrišči, pet od njih pa ima reflektorje, ki omogočajo nočno igranje.

 

Prav tako bo štajerska liga potekala pozimi, klub ima balon z dvema igriščema, več o zimski ligi pa v začetku  meseca septembra,  ko bo objavljen razpis in pravilnik.

 

Vse o štajerski poletni teniški ligi si lahko preberete TUKAJ.

 

Rok za prijavo v štajersko teniško ligo je ponedeljek 5.5.2014, prijavite pa se lahko s priloženo prijavnico, ki jo izpolnite in pošljite na e-poštni naslov stajerska_tenis_liga@t_2.si.

 

Uradna spletna stran štajerske lige bo »luč sveta« predvidoma ugledala v prihodnjem tednu, njen spletni naslov pa bo www.stajerska-tenis-liga.si. Na spletni strani boste lahko našli sestavo posameznih lig, rezultate, lestvice, napovedi tekem, obvestila, poročila o dvobojih, slikovni in video material o igralcih, itd.

 

Odgovore na morebitna vprašanja lahko dobite na e-poštnem naslovu stajerska_tenis_liga@t-2.si ali na telefon 041844086.

 

Tekmovalna komisija štajerske tenis lige.          

   
 

Slovenski rekreativni tenis tour prinaša v sezoni 2014 nekaj sprememb

Ljubljana 17.11.2013

 

 

Najprej nekaj o »omejitvah« na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura, kar se tiče pravice nastopa za bivše tekmovalce:


1)      Zaigrajo lahko samo tisti, ki kot tekmovalci (oznaka v registracijah C) pri TZS niso registrirani že najmanj štiri leta.
2)      Zaigrajo lahko tisti, ki na jakostni lestvici TZS za člane nikoli niso bili više od 100. mesta.
3)      Zaigrajo lahko tudi tisti, ki so bili na jakostni lestvici  TZS više, a samo pod pogojem, da so bili pri TZS sploh prvič registrirani šele po 18. letu.
4)      Igralci, ki so bili kdajkoli uvrščeni na ATP ali WTA lestvico, bivši državni prvaki, člani državne reprezentance v vseh starostnih kategorijah, zmagovalci OP-jev,

         mastersov, itd. ne morejo igrati na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis tour-a.
5)      Vsakemu igralcu, ki sicer izpolnjuje vse zgornje kriterije, lahko tekmovalna komisija DITS-a prepove (ali pa tudi dovoli, če jih ne izpolnjuje, potrebna je prošnja za

         nastop) nastope na slovenskem rekreativnem tenis touru, če smatra, da njegovo teniško znanje bistveno odstopa od znanja povprečnega igralca slovenskega   

         rekreativnega tenis toura (to določilo pride v poštev, recimo, pri tujcih, itd.).
 
Druga zadeva je nagradni sklad: po novem se bo nagradni sklad podvojil, nagrado prejmejo tudi igralci v B turnirju . Nagrade za najboljše naj bi bile odslej določene kot fiksni znesek:
 
1.       mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci -  80 eur
2.       mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci – 40 eur
3.-4.  mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci - 20 eur
 
1.       mesto v moškem B turnirju-  40 eur
2.       mesto v moškem B turnirju - 20 eur
3.-4.  mesto v moškem B turnirju - 10 eur
 
Tretja zadeva: na vsakem tekmovanju bomo med vse igralce, ki bodo zaigrali na turnirju, izžrebali 20 x 15 eur vrednostnih bonov, ki jih bodo igralci lahko unovčili pri nakupu na spletni strani www.loparji.si .

 

DITS

Državna prvaka med rekreativci sta Alenka King in Aleš Maček

25.6.2013

 

V Velenju se je končalo državno prvenstvo za rekreativce. V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje osvojila Mariborčanka Alenka KING, ki je v finalu s 6-3 6-0 premagala Zorislavo AŠIČ KOVAČ iz Izlak.

Državni prvak med rekreativci Aleš Maček_525

Foto: DITS


Pri moških je državni prvak prvi nosilec Aleš MAČEK, ki je v finalu premagal Damjana KROPIVŠKA z rezultatom 6-7 6-3 [10-8].
 
V današnjih polfinalnih obračunih je Aleš MAČEK s 6-3 6-1 premagal 3. nosilca Toneta KOMARJA, 8. nosilec Damjan KROPIVŠEK pa se je moral za uvrstitev v finale močno potruditi, da je končno ugnal nepostavljenega Josipa KOVAČEVIČA. KROPIVŠEK je bil boljši z rezultatom 4-6 7-5 [10-6].

V tolažilnem turnirju je bil najboljši Blaž JANHAR, ki je v finalu z 9-3 premagal Luko VRANA.
Polfinale in finale bo na sporedu v torek ob 17. uri.

Državni prvakinji in finalista tolažilnega turnirj

Na fotografiji  A. Grosmana sta finalistki ženskega turnirja in finalista tolažilnega turnirja moških.

 

Velenje,23.6.2013

 

kovacevic_525

Kovačevič

 

V Velenju poteka državno prvenstvo za rekreativce. Pri moških so odigrali prvi in drugi krog glavnega turnirja, pri ženskah pa so že znane polfinalistke.  Včerajšnje popoldanske tekme je prekinila nevihta, a so organizatorji nadaljevanje izpeljali v dvorani.

 

Državno prvenstvo je zelo dobro zasedeno, saj nastopa sedem igralcev iz prve deseterice lestvice rekreativcev, na čelu s prvouvrščenim na lestvici Alešem MAČKOM in drugouvrščenim Jernejem AJDOM.

 

V ženski konkurenci nastopa 9 igralk, tudi tu igrata 1. in 2. iz ženske lestvice, Lea SUNARIČ in Zorislava AŠIČ KOVAČ. V tej konkurenci sta se v polfinale poleg omenjenih uvrstili Alenka KING in Damjana DAMIŠ.

 

               plevnik_250Plevnik                                           stor_250Štor                               

 

Foto: DITS

Žreb in razpored igranja za nedeljo najdete v datoteki v desnem meniju   

   
 

OP Portoroža za rekreativce - Mobicom rekreativni tenis tour 2013 by Tecnifibre

Ljubljana, 21.6.2013
 

 

DITS in TZS organizirata odprto prvenstvo Portoroža za rekreativce v okviru Mobicom rekreativnega tenis toura 2013 by Tecnifibre.


Odprtega prvenstva se lahko udeležijo pravi rekreativci-ke A in B.


Turnir je prvega ranga in se bo odvijal od 6. do 8.7.2013 na peščenih igriščih v Portorožu.


Prijave po e-pošti na tenis.rekreacija@t-2.net do 2.7.2013 do 24.00 ure.


Še več informacij najdete v priponki v desnem meniju.
    

Op Velenja - prvič klonil tudi Aleš Maček

Velenje, 9.4.2013

 

aleš maček in jernej ajd 

Aleš Maček in Jernej Ajd

 

Po desetih zaporednih prvih mestih na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura in po 51 zaporednih zmagah je prvič klonil tudi Aleš Maček iz Radomelj. V finalu odprtega prvenstva Velenja ga je v šestem medsebojnem dvoboju (od tega sta se nasprotnika petič pomerila v finalu) prvič premagal drugo uvrščeni na lestvici pravih rekreativcev Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi.

 

Po prvem nizu ni kazalo na to, da se bo zmagoviti niz “doktorja tenisa” prekinil, saj ga je dobil Maček s 7/5. V nadaljevanju dvoboja pa so se vse bolj kazale posledice težkega in dolgega polfinalnega dvoboja proti Blažu Ručigaju iz Braslovč (Ajd je v polfinalu hitro opravil z Alojzem Ašičem iz Izlak), Maček je vse več grešil, Ajd je postajal vse boljši in zanesljivejši. Po izgubljenem drugem nizu, bilo je 6/3 za Ajda, so bili vse prisotni prepričani, da bo Maček tako kot na prejšnjih šestih dvobojih, ko je izgubil kakšen niz, “prestavil v šesto” in spet zmagal, a to je bil “račun brez Ajda”. Ta je tudi v odločilnem tie-braeku nadaljeval v silovitem tempu in zasluženo kot prvi uspel premagati Aleša Mačka. “Vedel sem, da se bo to enkrat zgodilo in vesel sem, da je to kot prvemu uspelo prav Jerneju, ki je ne samo odličen igralec, ampak tudi pravi gentleman na igrišču. Iskreno sem mu stisnil roko za zmago,” je po finalu v Velenju povedal Maček.

 

Tudi v dvoboju za tretje mesto med Blažem Ručigajem in Alojzem Ašičem je zmagovalca odločil tretji niz. Za oba igralca je bila uvrstitev v polfinale najboljši rezultat kariere na touru, v “malem finalu” pa je po odlični igri obeh nasprotnikov slavil Ručigaj s 6/2, 2/6 in 12/10. Tolažilno skupino je dobil Kamničan Mitja Mali, ki si  je zmago dobesedno “prigaral”, v vseh treh dvobojih je igral po tri nize. Finalni dvoboj proti na turnirju v Velenju odličnemu Tinetu Piklu iz Šentjanža je Mali začel slabo, a poraz s 5/4 v prvem nizu ga ni vrgel iz tira, svojo igro je stopnjeval in na koncu zasluženo slavil s 4/5, 4/1 in 10/4.

 

V skupini B pravih rekreativcev smo na odprtem prvenstvu v Velenju gledali izredno izenačen tenis, od 22 dvobojev jih je bilo skoraj polovica odločenih v tretjem nizu. Tudi kvaliteta je bila na zelo zavidljivem nivoju, veliko igralcev bi zlahka igralo tudi v turnirju A. Po zmagoslavju na svojem prvem tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura v Domžalah je v Velenju znova slavil nepostavljeni Matjaž Stopar iz Kranja, ki je v finalu po ogorčenem in napetem boju s 5/7, 6/2 in 10/8 premagal tudi nepostavljenega Aleša Rednjaka iz Velenja. V boju za tretje mesto je Stanislav Slatinšek s 6/1 in 6/3 premagal Boža Bajcerja (oba Velenje), ki je po polfinalnem porazu proti Slatinšku, dvoboj  je trajal in trajal (tudi v soboto je Bajcer na igrišču v treh dvobojih preživel več kot štiri ure),  dobesedno “crknil”. Tolažilno skupino je dobil Jan Despotovič iz Ljubljane, v finalu je s 3/5, 4/0 in 10/6 premagal Egona Mančuja iz Dobrunj.

 

Lea Sunarič iz Žalca, ki je po devetih zmagah na tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura v finalu odprtega prvenstva v Litiji prvič izgubila, je v Velenju osvojila še deseti turnir in je z naskokom najboljša rekreativka Slovenije. V polfinalu z Alenko King iz Maribora je sicer imela kar nekaj težav, bilo je 6/4 in 6/2, v finalu pa je spet pokazala, zakaj je “number one”, in dobesedno pometla z drugo igralko Slovenije Karmen Kristan iz Vač pri Litiji. Igralki sta se do turnirja v Velenju v finalu pomerili že trikrat, vse tri dvoboje pa je dobila Lea. Karmen je pred finalom skrbelo predvsem dejstvo, da je v dveh finalih na peščenem igrišču proti Lei uspela osvojiti le dve igri in njene skrbi so bile upravičene – tudi tokrat je uspela osvojiti le eno igro!

 

Dvoboja za tretje mesto nismo videli, Alenka King je zbolela in predala tekmo Zorislavi Ašič Kovač iz Izlak.

 

damisinbizjak_525

Damjana Damiš in Andreja Bizjak

 

V tolažilni skupini je slavila Damjana Damiš iz Laškega, ki je prava specialistka za tolažilne turnirje, saj je zmagala že na štirih. Tokrat je v finalu s 4/2 in 4/2 premagala Andrejo Bizjak iz Litije. Turnir v Velenju je pokazal, da so nekatere igralke vse “boljše in vse bližje” (Misajlovski, Lovrenčec, pohvaliti velja tudi novinko na touru mlado Jano Gominšek iz Žalca), tako da bo poleti, ko bo več priložnosti za trening,  še zelo zanimivo. Ko se bo prvič zgodilo, da bodo “na kupu” prav vse, ki so do sedaj pokazale največ, a se turnirjev udeležujejo le izjemoma (Rant, Srebrnjak, Regent, Pajenk, itd.), bo “zelo veselo”.

 

Tekst in foto: M. Pogačar

OP Domžale in Litija - prvi poraz Sunaričeve, prva zmaga Drobniča in nova zmaga Mačka

Domžale, Litija, 18.3.2013

 

 

Pravi rekreativci, Domžale

 

Pokal za zmagovalca odprtega prvenstva Radomelj v konkurenci pravih rekreativcev, ki se je igralo v teniški dvorani v Domžalah, je šel znova v roke domačemu igralcu Alešu Mačku, ki je z vso konkurenco opravil tudi tokrat (zmagal je tudi na decembrskem tekmovanjuv Domžalah), skupno je to že njegova deseta turnirska zmaga na tekmovanjih slovenskega toura, zabeležil pa je že 48 zaporednih zmag in 0 (nič) porazov. Iz kroga v krog je stopnjeval svojo igro, nekaj resnih težav je imel le v drugem krogu proti Tadeju Petriču iz Borovnice, ko si je privoščil celo poraz v drugem nizu. V polfinalu je Maček s 60 64 premagal Kranjčana Iva Bubnjiča, ki si je po porazu proti v finalu odprtega prvenstva Kranja lani novembra prav gotovo zelo želel “maščevanja”. Njegova pričakovanja niso bila brez osnove, saj je v četrfinalu z odlično igro izločil trejega nosilca Toneta Komarja iz Ljubljane. Maček je prvi niz odigral praktično brez napak in z odličnim serviranjem nasprotniku ni oddal niti ene igre. Drugi niz je bil bolj izenačen, Bubnjič je zaigral bolj agresivno, z veliko “odhodi” na mrežo, kjer je bil praviloma zelo uspešen, Maček pa je odločilni break naredil pri rezultatu 54 zanj. V drugem polfinalu povratnik na tour-u Sebastijan Sajovic iz Visokega pri Kranju ni uspel prebiti odlične “rahlo obrambno naravnane all round” igre drugega igralca Slovenije Mariborčana Jerneja Ajda, slednji je zmagal s 61 62. V dvoboju za tretje mesto je Sajovic presenetljivo gladko s 63 in 62 premagal Bubnjiča in se po neprepričljivih igrah v zimski ligi v Kranju na tekmovanjih Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura prvič zavihtel tako visoko (najviše doslej je bil lani v Velenju, ko je proti Andreju Šalamunu iz Svete trojice izgubil dvoboj za tretje mesto). Veliki finale med starima znancema Mačkom in Ajdom je v prvem nizu do rezultata 44 potekal izenačeno, Maček pa je po nekaj napakah svojega nasprotnika dobil igro pri rezultatu 54 zanj in s tem tudi prvi niz. Hud tempo in razočaranje ob “lahko oddanem” prvem nizu sta dotolkla Ajda, ki v nadaljevanju ni igral niti približno tako kvalitetno kot v prvem nizu in logična posledica je bil poraz s 64 60. V tolažilnem turnirju, ki je bil izredno kvaliteten (v njem je zaigralo kar pet igralcev prve dvajseterice in eden prve deseterice), se je zelo izkazal Igor Perkovič iz Črnuč, ki je klonil šele v finalu proti šestemu igralcu Slovenije Mihi Ogriču iz Ljubljane, med drugim pa je v polfinalu s 42 24 in 11/9 premagal Tadeja Petriča, člana elitne ljubljanske lige, potem ko je le-ta zapravil vodstvo z 9/7 v tretjem nizu.

 

 

ajd macek bubnjic in sajovic_525 

Ajd, Maček, Bubnič in Sajovic

 

V turnirju igralcev, ki so na jakostni lestivci slovenskega rekreativnega tenis toura uvrščeni slabše od 100. mesta, so “smetano” pobrali novinci na touru. Zmagovalec je postal Matjaž Stopar iz Kranja, ki je v dramatičnem finalu s 41 14 10/7 premagal Branka Miklavžina iz Polzele. Slednji je v morda v najkvalitetnejši partiji turnirja v četrtfinalu izločil sedmega nosilca Sašo Đukiča iz Litije, ki je sicer kazal najbolj udarno igro od vseh, a v odločilnih trenutkih preveč grešil. Nosilci se tokrat niso posebej izkazali, še najdlje je prišel Boštjan Kaplan iz Domžal, ki je v dvoboju za tretje mesto proti Egonu Mančuju iz Dobrunj izgubil s 40 40.

 

perko in miklavzin_525

Perko in Miklavžin

 

Tolažilno skupino “slabšega” turnirja je dobil Dejan Vrtar iz Starega trga pri Ložu, ki je v finalu je premagal Jana Despotoviča iz Ljubljane. Igralci iz Starega trga so bili sicer med najštevilnejšimi in najborbenejšimi – vse, ki ste iz “njihovega” konca vabijo, da se jim pridružite v notranjski ligi, ki se bo začela čez dober mesec

 

Prave rekreativke, Litija

 

Odprto prvenstvo v Litiji je prekinilo niz neporaženosti najuspešnejše in najtrofejnejše igralke slovenskega rekreativnega tenis toura Lee Sunarič iz Žalca. Da se to utegne zgoditi, je napovedovalo kar nekaj tekem, kjer so nasprotnice rezultatsko “prihajale” vse bliže. Bilo je tudi jasno, da je nevarnost prvega poraza večja predvsem v zimskem času, saj je priložnosti za trening v tem času bistveno manj. Priložnost prvič na kolena spraviti prvo damo slovenskega rekreativnega tenisa je v četrfinalu tekmovanja v Litiji zamudila Ljubljančanka Vera Pajenk, novinka na touru, ki je pri vodstvu 53 in 32 zapravila dve žogici za meč, in Sunaričeva je svojo priložnost znala izkoristiti ter na koncu zmagati s 35 53 10/5. Vera je prikazala odlično igro in do zmage jo je ločil samo en “zicer volej”, ki pa je šel na njeno smolo za nekaj centimetrov v out. V polfinale so se poleg Sunaričeve uvrstile še druga nosilka Karmen Kristan iz Vač pri Litiji, Ljubljančanka Anja Regent ter Alenka King iz Maribora. V ponovitvi finala zadnjega turnirja v Mariboru je Sunaričeva s 42 53 premagala Kingovo, Regentova pa je v njunem prvem obračunu s 40 54 premagal Kristanovo. Novinka na touru Anja Regent, ki je že pred tekmovanjem poleg Sunaričeve veljala za eno prvih favoritkinj za končno zmago, je morala napeti vse sile, da je premagala Karmen Kristan, ki je odlično formo dokazala že z zanesljivo zmago nad Ljubljančanko Evo Klampfer, s katero je do tekmovanja v Litiji v edinem medsebojnem dvoboju lani izgubila. Dvoboj med Regentovo in Kristanovo je pokazal, da je tudi Regentova “ranljiva” in pred velikim in težko pričakovanim finalom so bile možnosti za zmago Regentove in Sunaričeve 50:50. Napetost pred dvobojem je bila pri vseh, ki smo spremljali dogajanje v Litiji izredna, saj bi se morda lahko “pisala zgodovina” – igralki nas nista izneverili, gledali smo kvaliteten in napet dvoboj, ki je bil odočen šele v tretjem nizu – 62 57 10/4 za Regentovo. Vsi prisotni smo vstali in se priklonili tako Anji, ki ji je kot prvi uspelo premagati Leo, kot tudi Lei za njeno serijo zmag v dosedanjem poteku slovenskega toura. Boja za 3. mesto med Kingovo in Kristanovo ni bilo, saj je bile posledice težke polfinalne tekme za Kingovo prevelike, zaradi poškodbe je morala dvoboj predati. Veliko zanimanja je požel tudi tolažilni turnir, ki ga je dobila Eva Klampfer. Tunir je bil izredno kvaliteten, saj se še nikoli ni zgodilo, da bi v njem igrale 3., 4., 5. in 7. igralka z lestvice slovenskega toura. Davek težkih in dolgih tekem sta najbolj plačali Zori Ašič Kovač in Vera Pajenk, ki je po dolgem dvoboju s Sunaričevo igrala še en težak dvoboj, v treh nizih ga je dobila Zori, Eva Klampfer pa je proti zmagovalki tega dvoboja znala izkoristiti priložnost in “oditi do konca”. Še največ dela je imela v finalu proti vedno neugodni Damjani Damiš iz Laškega, ki ga je le težko dobila s 42 in 53. Eva je v zimskem času bila bolj ali manj na smučanju in košarki, iz tekme v tekmo pa je kazala boljšo formo. Kapetanka ženske rekreativne reprezentance Slovenije Olga Vrhovec je bila s formo reprezentantk zelo zadovoljna, kdo bo Slovenijo zastopal v prvi uradni tekmi proti Hrvaticam, pa bo sporočila po tekmovanju v Velenju, ki bo v začetku meseca aprila

sunaric regent in kristan_525 

Sunarič, Regent in Kristan

 

Bivši  tekmovalci, Litija

 

Na odprtem prvenstvu Litije je v konkurenci bivših tekmovalcev igralo šest igralcev, prvič pa je na kakšnem od tekmovanj Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura slavil Jaka Drobnič iz Cerknice. Tekmovanje je potekalo v dveh delih – prvi del je potekal po sistemu round robin (vsak z vsakim), kjer sta si napredovanje v polfinale na izpadanje iz skupine A zagotovila Jaka Drobnič in Samo Pinter iz Slovenskih Konjic, iz skupine B pa Robert Lazič iz Pragerskega in Anže Bajc iz Cerknice. Celjana Uroš Ključar in Mitja Frančeškin, ki sta v svojih skupinah zasedla zadnje mesto, sta se pomerila za 5. mesto, v zelo izenačeni tekmi, ki je bila odločena šele ob zaključku obeh nizov, pa je tokrat “železne živce” le uspelo obdržati Ključarju, ki je že kar znan po tem, da vsakega “zelo matra”, a težke tekme le redko dobi. V prvi polfinalni tekmi Drobnič ni imel težav proti “sokrajanu” Bajcu, bilo je 42 40, v drugem polfinalu pa je novinec na toru Pinter presenetil drugega igralca Slovenije Laziča in ga premagal s 41 54. Lazič, ki je sicer zmagovalec slovenskega rekreativnega tenis toura za leto 2012 v konkurenci bivših tekmovalcev, je bil pred kratkim dalj časa na službenem potovanju v Španiji, kjer ni bilo prav nič možnosti za trening, in forma je takoj padla. V finalni tekmi je Drobnič še drugič suvereno opravil tudi s Pinterjem, Lazič pa v boju za tretje mesto le stežka z Bajcem.

 

lazic drobnic in pinter

Lazič, Drobnič in Pinter

 

Naslednje tekmovanje bo od 6. do 7. aprila 2013 v Velenju, kjer bo Drobnič skušal podaljšati zmagoviti niz dvobojev, ostali pa ga bodo skušali prekiniti

 

Tekst in foto: M. Pogačar

Rekreativni tenis v Sloveniji vse bolj množičen in organiziran

Ljubljana, 10.3.2013

 

komar in maček

Tone Komar, kapetan moške reprezentance, in Aleš Maček, najboljši slovenski teniški rekreativec

 

 

Rekreativni tenis v Sloveniji je z aktivnostmi, ki jih organizira in izvaja DITS - društvo igralcev tenisa Slovenije (slovenski rekreatvni tenis tour, slovenske regijske lige, slovenska ekipna rekreativna teniška liga, itd.), prav gotovo »na pohodu«, med 25 licenciranimi regijskimi ligami pa je prav gotovo najmočnejša in najbolj številčna ljubljanska liga, katere organizatorji so na www.ljliga.tenis-rekreacija.si že objavili razpis za poletni del lige 2013. Letos je poleg tekmovanj za ligo posamezno razpisano tudi tekmovanje za dvojice (obe ligi se bosta igrali na teniških igriščih v Savskem naselju) ter ekipno tekmovanje, v katerem bodo ekipe polovico svojih tekem igrale doma, polovico pa v gosteh. Sistem igranja v moški konkurenci je 4+2 (štirje dvoboji posamično in dva dvoboja dvojic), v ženski konkurenci pa 3+1. Tekmovanje ekip bo v sicer že tako zelo bogato rekreativno teniško dogajanje v Ljubljani prav gotovo prineslo nove junake, za katere morda doslej še nismo slišali prav veliko, saj je znano, da igralci, ko igrajo za ekipo, velikokrat presežejo sami sebe. Vsi tisti, ki bi radi igrali v eni od rekreativnih lig, pa jim je Ljubljana predaleč, ker so, recimo,  iz severozahodnega dela Slovenije, se lahko pridružijo kranjski ekipni in posamični ligi, seznam vseh regionalnih  lig pa si lahko ogledate na www.tenis-rekreacija.si .

 

V mesecu maju bo slovenska reprezentanca, ki jo vodita kapetana Tone Komar in Olga Vrhovec, v Zagrebu odigrala svojo prvo uradno tekmo, v juliju pa naj bi najboljši slovenski rekreativci pomerili še z vrstniki iz Italije in Avstrije. V teniškem centru Sopot, ki ga vodi bivši teniški igralec, sedaj pa uspešen poslovnež, Ivan Vajda, se bosta reprezentanci v soboto 25. maja 2013 pomerili v petih dvobojih posamezno in dveh dvobojih dvojic, udarna moža naših pa bosta prav gotovo Aleš Maček in Lea Sunarič, ki še ne poznata poraza na rekreativnih tekmovanjih v Sloveniji.

 

Karmen Kristan_Lea Sunarič_Eva Klampfer_Karmen Ort

Karmen Kristan, Lea Sunarič, Eva Klampfer in Karmen Orter Divjak, ki so vse v širšem izboru kapetanke Olge Vrhovec.

 

Prva naslednja »akcija«, ki je pred slovenskimi rekreativci pa je odprto prvenstvo Radomelj (moški pravi rekreativci, igra se v teniški dvorani v Domžalah) in Litije (moški bivši tekmovalci in rekreativke). Tekmovanje v Domžalah je organizirano v dveh ali celo treh kvalitetnih nivojih (turnirjih), tako da lahko tudi nekoliko slabši igralci igrajo med »sebi enakimi«. Rok za prijavo je torek 12.3.2013 (prijavite se lahko na tenis.rekreacija@t-2.net) tekmovanje pa se začne v soboto 16.3.2013.

 

Tekst in foto: Matjaž Pogačar

 

Aleš Maček in Lea Sunarič osvojila OP Maribora

Maribor, 20.2.2013

 

macekinajd za bojana

Aleš Maček in Jernej Ajd

 

Zmagovalca odprtega prvenstva Maribora, v sezoni 2012-2013 že četrtega tekmovanja, ki velja za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura,  sta postala Aleš Maček in Lea Sunarič.

 

Radomljan Aleš Maček je v polfinalu s 63 63 premagal Mariborčana Dejana Šabaderja, ki je kljub porazu lahko zadovoljen, saj je s polfinalom dosegel svoj najboljši rezultat na Tecnifibre slovenskem rekreativnem tenis touru. Drugi polfinale sta igrala Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi, in Josip Kovačevič iz Ljubljane, s 64 67 in 10/8 pa je bil uspešnejši Ajd. Tudi za Kovačeviča, ki je v Mariboru igral šele svoje drugo tekmovanje na touru, je polfinale največji uspeh, na prvem tekmovanju v  Velenju (šlo je za državno prvenstvo) ga je v četrtfinalu  zaustavil Maček. V velikem finalu je Maček s 63 63 premagal tudi Ajda in po Kamniku, Velenju, Ljubljani, Domžalah in Kranju pokoril še Maribor.

 

vraninogric_400

Luka Vran in Miha Ogrič

 

Tolažilno skupino je dobil Ljubljančan Miha Ogrič, ki je s 61 46 in 10/3 premagal Mariborčana Luko Vrana.

 

V ženski konkurenci sta se v finalu pomerili “serijska zmagovalka” Žalčanka Lea Sunarič in domača igralka Alenka King, novinka na touru, ki je pred finalom izločila dve nosilki. Tudi v tem dvoboju Lea ni poznala usmiljenja, svojo nasprotnico je premagala s 62 64 in podaljšala svoj niz neporaženosti na devet tekmovanj.

 

king_400

Alenka King

 

Tolažilno skupino je dobila Damjana Damiš iz Laškega , ki je s 24 53 in 10/8 premagala Olgo Vrhovec iz Vač pri Litiji.

 

Naslednje tekmovanje bo 16. in 17. marca 2013 v Domžalah in Litiji.

 

Tekst in foto: A. Pogačar

Aleš Maček, Lea Sunarič in Jernej Mlakar dvoranski državni prvaki med rekreativci

Velenje, 13.1.2013

 

Končalo se je prvo dvoransko oziroma zimsko državno prvenstvo, ki se je igralo v Beli dvorani v Velenju in sicer od 12. do 13.1.2013.

 

Na tekmovanje se je prijavilo preko 70 rekreativcev in rekreativk iz cele Slovenije, ki so se pomerili v treh konkurencah - v konkurenci pravih rekreativcev in rekreativk ter v konkurenci bivših tekmovalcev.

 

V konkurenci pravih rekreativcev je državni prvak postal Aleš Maček (Radomlje), ki je bil tudi prvi favorit prvenstva, saj je do sedaj zmagal na vseh sedmih tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura, tudi na poletnem državnem prvenstvu. V finalu je Maček v treh nizih s 6/3, 5/7 in 10/3 premagal četrtega nosilca Jerneja Ajda (Bistrica ob Dravi) in osvojil novih 480 točk za jakostno lestvico slovenskih rekreativcev, na kateri sicer premočno vodi. Tretje mesto je v Velenju osvojil Jože Gorenc (Kranj), ki je premagal Miho Ogrišča (Ljubljana) s 4/0, 4/1.

 

ogric gorenc macek ajd_dp_Velenje_2013_525

Ogrič, Gorenc, Maček, Ajd

 

Zmaga v tolažilnem turnirju (igrajo ga poraženci prvega in drugega kroga glavnega turnirja) je ostala doma, saj je Velenjčan Jure Čeh v finalu s 4/1 in 5/4 premagal Miho Bitežnika (Kranj).

 

Tudi na tekmovanju pravih rekreativk je šlo bolj ali manj vse po napovedih, saj je prva nosilka Lea Sunarič (Žalec) v polfinalu zmogla dovolj znanja in zbranosti, da je premagala hudo grožnjo, ki jo je predstavljala Slavka Srebrnjak (Novo mesto). Prvi niz je s 6/3 dobila Srebrnjakova, nato pa je Sunaričeva stopila na plin in zmagala s 3/6, 7/5 in 10/3. Finalnega dvoboja na žalost nismo gledali, saj se je druga finalistka Karmen Orter Divjak (Griže) med igranjem drugega polfinala proti drugi nosilki Karmen Kristan (Vače pri Litiji) lažje poškodovala. Tekmo proti Kristanovi je sicer še uspela zmagati s 7/6, 5/7 in 10/8, a je bila bolečina po tekmi iz minute v minuto močnejša in finalni dvoboj je bila prisiljena predati. Tudi dvoboja za tretje mesto niso videli, saj je podbno usodo doživela tudi Srebrnjakova, tako da se je tretjega mesta "veselila" Karmen Kristan. Sunaričeva je tako kot Aleš Maček na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura še neporažena, prvič pa se je zgodilo, da ji je katera od nasprotnic uspela vzeti en niz.

 

sunaric in orter_dp_Velenje_2013_525

Sunarič in Orter

 

Finalni dvoboj tolažilne skupine je dobila Damjana Damiš (Laško), ki je s 5/4, 1/4 in 10/4 premagala prvo nosilko Zorislavo Ašič Kovač (Izlake).

 

V konkurenci bivših tekmovalcev, ki so v sobotnem predtekmovanju nastopili po sistemu Round Robin (vsak z vsakim po skupinah), so se v finalni nedeljski del tekmovanja uvrstili Sandi Weisseisen (Jezersko), Jernej Mlakar (Ravne), Miran Stefanovič (Ravne) in Sandi Petkovšek (Vrhnika).

 

V predtekmovanju je največ pokazal Jernej Mlakar, ki je blestel tudi v finalnem delu. Najprej je v polfinalu s 6/3 in 6/1 premagal Weisseisna, nato pa v finalu s 7/6 in 6/3 še Petkovška in se zasluženo veseli osvojitve naziva "prvega državnega prvaka med bivšimi tekmovalci". Tretje mesto je osvojil Sandi Weisseisen, njegov nasprotnik Miran Stefanovič je moral dvoboj pri rezultatu 7/5 in 2/0 zaradi poškodbe predati.

 

petkovsek in mlakar DP Velenje 2013_525

Petkovšek in Mlakar

 

V Velenju smo gledali odlične dvoboje, igralci pa so poleg odličnega tehničnega in taktičnega znanja pokazali ogromno borbenosti, za kar jim gredo vse pohvale

 

Tekst in foto: M. Pogačar

Prvo državno dvoransko prvenstvo za rekreativce bo gostilo Velenje

Ljubljana, 9.1.2012

 

Maček Aleš in Gorenc Jože_DITS_525

Maček in Gorenc

 

Vse je pripravljeno za začetek prvega dvoranskega državnega prvenstva za rekreativce, ki bo potekalo od 12. do 14.1.2013 v Beli dvorani v Velenju. Včeraj ob polnoči se je zaključil rok za prijave, na tekmovanje pa se je prijavilo 72 igralcev in igralk iz vse Slovenije. Med prijavljenimi sta tudi oba vodeča na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura Aleš Maček (Radomlje) in Lea Sunarič (Žalec), ki v letu 2012 in na uvodnih dveh tekmovanjih leta 2013 sploh še nista okusila grenkobe poraza, sta pa tudi aktualna poletna državna prvaka. Tudi tokrat sta v vlogi favoritov, med največjimi konkurenti za naslov državnega prvaka pa naj omenimo novinca na slovenskem rekreativnem touru Damirja Konjarja, ki je sicer prvak rekreativne lige Center, ki se igra v teniškem klubu Olimpija Ljubljana, ter Slavke Srebrnjak iz Novega mesta, ki je večkratna državna prvakinja med veterankami.

 

Sunarič Lea_DITS_525

Sunarič Lea

 

Nekaterih odličnih rekreativcev na državno prvenstvo v Velenju ne bo (Tone Komar, Damjan Kropivšek, Mitja Udovič, Luka Grešak, Žiga Zvonar, Andrej Šalamun, Ivo Bubnjič, Sebastijan Sajovic, Ermin Karner, itd.), kar pa Aleša Mačka in ostalih igralcev po vsej verjetnosti ne žalosti preveč. V ženski konkurenci od boljših igralk manjkajo Ljubljančanka Eva Klampfer, ki na lestvici zaseda 3. mesto, ter Olga Vrhovec (Vače) in Petra Rant (Škofja Loka), ki se je kot novinka na touru zelo izkazala na tekmovanju v Kranju.

 

Poleg pravih rekreativcev se bodo za naslove merili tudi bivši tekmovalci, največ možnosti za prvi naslov državnega prvaka pa imajo Sandi Weisseisen (Zgornje Jezersko), ki je zmagal na zadnjih dveh tekmovanjih v Kranju in Litiji, Miha Pohar (Ljubljana), Miran Stefanovič (Ravne) in novinec na touru Sebastijan Leber (Vojnik). Tudi v tej konkurenci manjka kar nekaj odličnih igralcev, med njimi naj omenimo samo zmagovalca slovenskega rekreativnega toura v konkurenci bivših tekmovalcev za sezono 2012 Roberta Laziča (Zgornja Polskava).

 

weisseisen sandi_DITS_525

Weisseisen Sandi

 

Organizatorji državnega prvenstva z direktorjem Matjažem Končanom na čelu razpolagajo s štirimi peščenimi igrišči, ki so odlično pripravljena, dva od njih sta v dvorani, dva pa pod balonom. Poleg pokalov in praktičnih nagrad v vrednosti 1.000 eur bodo najboljši prejeli tudi vrednostne bone v višini 500 eur, ki jih podarja pokrovitelj tekmovanja podjetje Loparji.si.

 

Tekst in foto: DITS

Drugo OP SRTT v Domžalah in Litiji

Ljubljana, 24.12.2012

 

Kljub novi zmagi Aleša Mačka je prvo ime odprtega prvenstva za prave rekreativce, ki se je igralo v Domžalah, Denis  Uranič iz Zagorja, ki je v polfinalu turnirja A pravih rekreativcev senzacionalno izločil drugega igralca Slovenije in drugega nosilca Toneta Komarja in se s tem prvič uvrstil v finale kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura. Tudi v finalu proti prvemu nosilcu Alešu Mačku je zaigral zelo dobro, v drugem nizu je celo povedel s 4/2, a več ni šlo. Ko je treba, Maček zaigra najbolje, na koncu je bilo 63, 64. Maček je s tem osvojil še svoj sedmi rekreativni turnir, svoj niz neporaženosti pa je “popravil” na 35 zmag. V boju za tretje mesto je Tone Komar s 6/3 in 6/1 nadigral Jerneja Ajda, v polfinalu je ta s 62, 61 izgubil proti Mačku, tolažilni turnir pravih rekreativcev A pa je dobil Sašo Palma. Že po tradiciji je za zmago potreboval tri nize, tokrat jih je “drgnil” z Mitjo Malijem.

 

Uranič in Maček 525

Uranič (levo) in Maček

 

Tekmovanje pravih rekreativcev v skupini B (igralci slabši od 100. mesta) je minil v znamenju drugega nosilca Draga Štera iz Litije, ki je v finalu pred finalom s 75 in 64 premagal najstarejšega udeleženca tekmovanja Branka Dolčiča iz Tržiča. Dolčič ni mogel prebiti obrambe fizično zelo dobro pripravljenega Štera, številni udarci so načeli njegovo kondicijo in poraz je bil neizbežen. V boju za tretje mesto je Dolčič brez težav premagal prvega nosilca Primoža Pestotnika, ki je drugem polfinalu s 62 in 63 izgubil proti nepostavljenemu Dejanu Robniku iz Kranja. V velikem finalu je veliko bolje začel Šter, ki je prvi niz dobil s 6/2, ko pa je Robnik začel igrati bolj zanesljivo, pa je bila igra bolj izenačena. Odločitev je padla pri rezultatu 6/5 za Štera, ki je uspel odvzeti servis svojemu nasprotniku.

 

Šter in Robnik_525

Robnik in Šter

 

Tolažilno skupino B je dobil Damjan Smrkolj, ki je v finalu v treh nizih premagal “bombarderja” Dejana Vrtarja. Dejan je za novince iz Starega trga pri Ložu (nastopilo jih je pet) priigral prvi pokal, glede na prikazano smo prepričani, da ni zadnji.

 

Ženskega dela odprtega prvenstva, ki se je igralo v Litiji, se je udeležilo 16 deklet in turnir je postregel z nekaj odličnimi partijami, v katerih smo bili priča tudi nekaj presenečenjem. Že v prvem kolu so se poslovile tri nosilke – peto nosilko Adrijano Semenič je v treh nizih s 35, 41, 12/10 premagala Mirjam Lovrenčec, ki je tako odlično izkoristila dejstvo, da je bila Adrijana več kot mesec dni “na bolniški”. Novinka na slovenskem rekreativnem tenis touru Branka Kogovšek je s 53, 40 presenetila osmo nosilko Majo Kožar, šesta nosilka Ilonka Vučko pa je nepričakovano visoko s 41, 41 izgubila proti Andreji Bizjak. Po prvem nizu ni prav nič dobro kazalo tudi sedmi nosilki Olgi Vrhovec, ki pa se je proti Tini Misajslovski le “izvlekla” s 14, 40, 10/6. V drugem krogu (četrtfinale) sta odličen dvoboj igrali Bizjakova in druga nosilka Karmen Kristan, tudi v tej partiji pa je o zmagovalki odločal tretji niz, ki ga je dobila slednja – bilo je 41, 45, 10/7. Kristanova je tri nize igrala tudi v polfinalu proti Damjani Damiš, v zaključku te partije smo gledali pravo dramo, spretnejša in srečnejša pa je spet bila Kristanova, ki je slavila s 36, 62 in 11/9. Tretja nosilka Zorislava Ašič Kovač se je brez težav uvrstila v polfinale (40, 40 proti Karmen Solev in 42, 40 proti Kogovškovi), kjer pa jo je zaustavila prva nosilka Lea Sunarič. 6/2 in 6/2 za Sunaričevo je sicer precej bolje kot poraz s 60, 60 v Kamniku v finalu mastersa v oktobru, a Zori je prav gotovo hotela več. Precej bolj pa je po porazu (če si po porazu sploh lahko zadovoljen) proti Sunaričevi bila Karmen Kristan, ki je v finalu zaigrala odlično in dobro namučila favorizirano nasprotnico. V vsakem nizu je zmanjkalo le malo, da bi lahko napravila kaj več, da bi, recimo,  kot prva proti Lei osvojila vsaj  en niz. Končnih 64 75 je pomenilo še sedmo zaporedno zmago na tekmovanjih s koledarja DITS-društva igralcev tenisa Slovenije.

 

sunaric in kristanza bojana

Sunarič (levo) in Kristan

 

Čeprav sta se dva od petih prijavljenih igralcev na odprto prvenstvo morala zaradi poškodbe oz. bolezni morala odjaviti, so organizatorji v Litiji turnir bivših tekmovalcev kljub temi izpeljali. Po zmagoslavju v Kranju je še drugič zapored zmagal Sandi Weisseiesen in je tako edini, ki je na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura dosegel dve zmagi. V boju za prvo mesto se je pomeril z Jako Drobničem (s katerim je do sedaj igral enkrat in sicer v polfinalu odprtega prvenstva Kranja, bilo je 6/3, 6/0) in ga premagal še drugič, tokrat s 6/1 in 7/6. Največ simpatij za pogum je požel Miha Bitežnik, ki se sicer udeležuje tekmovanj pravih rekreativcev, a tokrat se je odločil za nastop v Litiji. Ne zaradi pretirane samozavesti, ampak zaradi dejstva, da je v Litiji igrala tudi njegova dama. Lepo! Mihi se je poznalo, da ni vajen močnih žog bivših tekmovalcev, a proti Drobniču je igral čisto solidno in osvojil kar pet iger. Weisseisen bo na novi jakostni letvici z enajstega mesta skočil na drugo, delil si ga bo z Miho Poharjem, v vodstvu pa tudi po turnirju v Litiji ostaja Robert Lazič.

 

Tekst in foto: A. Pogačar

DITS - Slovenski rekreativni teniški tour

 

Društvo igralcev tenisa Slovenije oz. Slovenski rekreativni teniški tour ima svojo spletno stran. Vse infomacije najdete TUKAJ.

 

Včlanitev v DITS

Ljubljana, 2.12.2012

 

Postani član Društva igralcev tenisa Slovenije DITS
 
Z vašo prisotnostjo in s plačilom simbolične članarine v višini 10 eur,  bomo slovenski rekreativni tenis tour naredili še bolj kvaliteten in še  bolj prepoznaven ter ga v končni fazi organizirali in vodili na način,  da bodo zadovoljni vsi člani društva prvenstveno pa nastopajoči na  na turnirjih v organizaciji DITS.
 
Zato vas osebno pozivam, da naredite sledeče korake, da postanete član.
 
1. Izpolnite prijavnico v priponki in jo pošljite tajniku društva g. Matjaž
    Pogačar na e-pošto: tenis.rekreacija@t-2.net
2. Izvršite plačilo članarine v višini 10 eur na Transakcijski račun DITS
    SI56 0312 6100 0870 531, odprt pri SKB banki.
    sklic na številko: 00 01-2013

To sta dva preprosta koraka, da postanete član društva DITS
 
Ob tej priložnosti vas vabim v imenu društva na mega novoletni žur. Vse informacije  si poglejte na tej povezavi: http://www.tenis-rekreacija.si/vseslovenski-novoletni-rekreativni-zur/
 
Vse informacije o delovanju društva lahko pogledate na: http://www.tenis-rekreacija.si
 
V mojem osebnem imenu pričakujem, da postanete član društva. in s simbolično  članarino pripomorete k razvoju rekreativnega tenisa v Sloveniji.
 
lep pozdrav
Tone Grosman

Tretje OP Slovenskega rekreativnega teniškega toura v Ljubljani

Ljubljana, 16.9.2012

 

Na igriščih TD Šentvid v Ljubljani je potekalo 3. odprto prvenstvo Slovenskega rekreativnega teniškega toura. Nastopilo je 64 igralcev v kategoriji pravih rekreativcev, 14 žensk ter 8 bivših tekmovalcev. Z nastopi so že končale ženske in bivši tekmovalci.

 

V konkurenci žensk je slavila Lea SUNARIČ iz Žalca, ki je v finalu s 61 62 premagala Ljubljančanko Evo KLAMPFER.

 

Sunarič Lea (2) 

Lea Sunarič 

                                                                                      

Klampfer Eva (1)

Eva Klampfer

 

Turnir bivših tekmovalcev je osvojil Miha POHAR iz Ljubljane. V finalu je bil s 64 61 boljši od Ptujčana Tomaža BEZJAKA.

 

Pahor Miha (1)

Miha Pohar

 

Bezjak Tomaž (1)

Tomaž Bezjak

 

V konkurenci pravih rekreativcev so odigrali četrtfinalna srečanja. Polfinalisti so 1. nosilec Aleš MAČEK iz Radomelj, nepostavljen Kamničan Mitja MALI, Žiga ZVONAR iz Ljubljane, ki še ni uvrščen na lestvico in 2. nosilec Tone KOMAR, ki prav tako prihaja iz Ljubljane. Polfinalni obračuni bodo na sporedu v ponedeljek ob 14 uri, po krajšem odmoru pa bo na sporedu tudi finale.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Konec tedna tretje OP v Ljubljani

Ljubljana, 10.9.2012

 

sentvid

 

Še nekaj dni nas loči do začetka tretjega odprtega prvenstva iz serije slovenskega rekreativnega tenis toura. Tekmovanje bo potekalo od 15. do 17.9.2012 v športnem parku Šentvid (na veliki fotografiji posnetek parka iz zraka), rok za pravočasno prijavo pa je jutri (torek 11.9.2012) do 24.00 ure. Po tem roku bomo sicer sprejeli še kakšno pozno prijavo, a le do četrtka 13.9.2012, ko bo ob cca 20.00 uri narejen žreb. V tem trenutku je na tekmovanje prijavljenih 58 igralcev, med njimi je že 11 deklet. Med prijavljenimi je tudi državna prvakinja med rekreativkami Lea Sunarič (Žalec), medtem ko se državni prvak med rekreativci Aleš Maček (Radomlje) še ni prijavil. Sta pa na seznamu udeležencev tudi že Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi) in Andrej Šalamun (na mali fotografiji – Lenart), igralca, ki sta se na prvem in edinem odprtem prvenstvu, ki sta se ga udeležila, takoj uvrstila v finale. Dejstvo, da je od 140 igralcev, kolikor jih igra v ljubljanski ligi, na tekmovanje v Šentvidu prijavljenih samo 21 igralcev, za Ljubljančane ni kaj preveč “spodbudno”. Odprto prvenstvo Ljubljane je lepa priložnost, da se pomerite in primerjate s konkurenco iz drugih rekreativnih slovenskih lig, da navežete nove teniške in poslovne stike in da preživite en lep teniški vikend v prijetni in zabavni družbi. Prvi dan tekmovanja bo v Šentvidu sploh zabavno, saj nas bo v večernih urah zabaval duo Adrenalin. Vsak prijavljeni igralec za prijavnino, v katero je vključen tudi en topel obrok in pijača, odigra najmanj dve tekmi. Pokale prejmejo tudi najboljši v tolažilni skupini, v kateri lahko zaigrajo poraženci prvega in drugega kola. “Ne smeš da manjkaš”, postani del rekreativnega tenis toura tudi ti, prijavi se že danes!

 

Tekst in foto: M. Pogačar

Odprto prvenstvo Velenja iz serije SRTT

Velenje, 27.8.2012

 

Maček Velenje 525 

 

V Velenju se je končalo 2. odprto prvenstvo za rekreativce. Udeležilo se ga je preko 80 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije. Zmagovalcec odprtega prvenstva Velenja pri pravih rekreativcih je postal Aleš Maček iz Radomelj, ki je v finalu s 76(3) 62 premagal Andreja Šalamuna (Lenart) in je tako tudi po tretjem tekmovanju v letošnji sezoni slovenskega rekreativnega toura še neporažen. Maček premočno vodi tudi na lestvici pravih rekreativcev, na drugem in tretjem mestu pa sta Damjan Kropivšek in Tone Komar, ki v Velenju nista igrala. V dvoboju za tretje mesto je Jože Gorenc (Kranj) z 1/6, 6/3, 11/9 premagal Sebastijana Sajovica (Visoko), ki je bil v polfinalu le korak od zmage nad Mačkom.

 

Tolažilni turnir pravih rekreativcev je dobil Tomi Rožič (Petrovče), pred Muharemom Halilovičem (Velenje) in Simom Radulovičem (Novo mesto).

 

V ženski konkurenci je postala zmagovalka odprtega prvenstva Velenja prva nosilka Lea Sunarič iz Žalca, ki je tudi na tretjem tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura osvojila prvo mesto. V finalu je zanesljivo in hitro s 6/1 in 6/0 premagala drugopostavljeno Karmen Kristan iz Vač pri Litiji. Tretje mesto sta si razdelili Olga vrhovec (Vače) in Damjana Damiš (Laško).

 

Turnir bivših tekmovalcev je dobil Miran Stefanovič (Ravne), ki je v finalu s 6/4, 6/4 premagal Tomaža Camloha (Velenje), tretje mesto pa sta si razdelila Ivo Beliš (Slovenj Gradec) in Robert Lazič (Pragersko).

 

Četrti turnir iz serije slovenski rekreativni teniški tour bo v Ljubljani od 15. do 17.9.2012.

 

Tekst in foto: A. Pogačar

 

 

tomaz camloh_525

 

Sobota na igriščih Šaleškega teniškega kluba Velenje je bila vroča, dolga in napeta. Pa pojdimo lepo po vrsti….V tekmovanju pravih rekreativcev sta se od tekmovanja v osmini finala poslovila drugi nosilec Mitja Udovič (Novo mesto) in tretji nosilec Denis Uranič (Zagorje). Prvega je brez večjih težav s 6/2, 6/3 premagal Sašo Palma iz Kamnika, drugega pa z enakim rezultatom eden od novincev na Touru Mitja Goršek iz Črnomlja. V četrtfinalu bomo v nedeljo ob 9.00 uri lahko gledali še dva igralca, ki prvič sodelujeta na kakšnem od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura. Dejan Cokan iz Braslovč, 25-letni član tenis kluba GIB Parižlje, se bo v četrtfinalu pomeril s prvim nosilcem Alešem Mačkom, 30-letni Andrej Šalamun iz Lenarta pa si bo mesto v polfinalu skušal zagotoviti v dvoboju proti Palmi. V dvoboju osmine finala sta se tudi pomerila Mark Semenič (Ljubljana) in Alojz Ašič (Izlake), s 7/6 in 6/3 pa je v četrtfinale, kjer ga čaka Jože Gorenc iz Kranja, finalist odprtega prvenstva v Kamniku, napredoval Ašič. Igralca sta pred nekaj dnevi igrala dvoboj za trening, dobil ga je Semenič z 9/1…ja, prava tekma je povsem nekaj drugega!  Še vedno zelo zanesljivo deluje “zlata desnica” Sebastijana Sajovica (Visoko pri Kranju), ki tudi v osmini finala proti Saši Brajlihu, zadnjemu predstavniku Velenja, ni imel večjih težav in je slavil s 6/1, 6/3. V četrtfinalu bo Sebastijan pred kar visoko oviro – pomeril se bo z Mitjo Gorškom, ki je v treh dvobojih pokazal izredno zanesljivo na drugi strani pa zelo napadalno igro. Zanimiv dvoboj! Za konec poročanja o dogodkih na turnirju pravih rekreativcev še nekaj besed o dvoboju med Dejanom Murko Hajtnikom iz Slovenj Gradca  in Jožetom Gorencem iz Kranja – oba sta že okusila adrenalin polfinalnega nastopa na velikem tekmovanju, Murko je bil polfinalist državnega, Gorenc pa odprtega prvenstva v Kamniku, spadata torej med “velike fante” našega Toura. Tokrat je bil s 6/1, 6/4 boljši Gorenjec, ki tudi v Velenju cilja na finale, saj se nahaja v spodnji polovici žrebne liste, ki naj bi bila po ocenah strokovnjakov slabša od zgornje polovice (pa ne samo zaradi prvega nosilca Mačka).

V turnirju bivših tekmovalcev, kjer je po odpovedi Saše Kača iz Petrovč zaigralo devet igralcev, so se v polfinale uvrstili Ivo Beliš (Slovenj Gradec), Miran Stefanovič (Ravne), Tomaž Camloh (Velenje)  in zmagovalec Kamnika Robert Lazič (Polskava). Pred najtežjo nalogo je bil pravzaprav Camloh, saj je edini od vseh omenjenih odigral dve tekmi. V prvi je s 6/4 in 6/0 premagal Nenada Stankoviča iz Ljubljane,  v četrtfinalu pa je kljub utrujenosti premagal še tretjega nosilca Miho Senčarja s 6/1 in 6/4. V svojem prvem nastopu v Velenju se je poslovil prvi nosilec Uroš Ključar (na mali fotografiji desno) iz Celja, s 6/4, 6/2 ga je premagal Beliš, četrti nosilec Miran Stefanovič pa je rutinirano opravil svojo nalogo,  s 6/4, 6/3  je med gledalce poslal domačina Vojka Meha.  Drugi nosilec Robert Lazič je v dvoboju Nejcem Povšetom iz Ljubljane dokazal, da dobra forma iz Kamnika še traja, saj je zmagal z visokih 6/0, 6/1.

V ženskem delu turnirja se bosta v finalu pomerili prva nosilka Lea Sunarič (Žalec) in druga nosilka Karmen Kristan (Vače pri Litiji). Na poti do finala je Sunaričeva v četrtfinalu s 6/1, 6/1 premagala  simpatično novinko v našem Touru Karmen Orter Divjak iz Griž, ki je pokazala, da zna igrati odličen tenis in bi ob drugačnem žrebu morda lahko dosegla bistveno boljši rezultat, v polfinalu pa s 6/1, 6/2 še Olgo Vrhovec (Vače). Karmen Kristan  je bila v četrfinalu s 6/0, 6/1 boljša od Polone Ugrin iz Kopra, v polfinalu pa je s 6/2, 6/2 premagala finalistko odprtega prvenstva v Kamniku Damjano Damiš (Laško). Sunaričeva in Kristanova sta se enkrat že pomerili, zaigrali sta v finalu državnega prvenstva, zmagala pa je Sunaričeva in to kar s 6/1, 6/0. Kako bo tokrat? Prvič je na tekmovanjih slovenskega rekreativnega toura zaigrala tudi Ilonka Vučko (Ljubljana), ki je po začetni nervozi in zaostanku z 0/3 v nadaljevanju dvoboja proti Zorislavi Ašič Kovač (Izlake) zaigrala bolje in na koncu celo zmagala s 7/5, 6/3.

 

Tekst in foto A. Pogačar 

 

 

 

Velenje, 8.2012

 

Slovenski rekreativni tenis tour se po državnem in odprtem prvenstvu v Kamniku nadaljuje v Velenju, kjer bo od petka 24.8.2012 pa do nedelje 26.8.2012 potekalo drugo odprto prvenstvo, ki bo štelo za jakostno lestvico Teniške zveze Slovenije za rekreativce.

 

Organizator razpolaga z osmimi teniškimi igrišči, vsa igrišča pa imajo razsvetljavo, tako da bodo igralci svoje dvoboje igrali v poznih popoldanskih in večernih urah. Za vse igralce, ki ne marajo vročine, je to prav gotovo odlična novica, po vsej verjetnosti pa si bo večerne dvoboje ogledalo tudi precej večje število gledalcev, kot bi si jih sicer.

 

Organizacijski odbor, ki ga vodi direktor tekmovanja Matjaž Končan, bo poleg pokalov za najboljše tri v vsaki kategoriji (moški, ženske - čisti rekreativci, bivši tekmovalci; starostnih kategorij ni) zagotovil tudi praktične nagrade v višini 1.000 evrov, najbolj pa bodo igralce pritegnile točke – tekmovanje v Velenju je prve kategorije, zato bo zmagovalec vknjižil 480 točk za jakostno lestvico TZS, poraz v prvem krogu pa igralcem prinaša najmanj 30 točk (igralci, ki izgubijo v prvem ali drugem krogu lahko igrajo še tolažilni turnir, ki tudi prinaša točke za lestvico).

 

Na moški lestvici je na prvem mestu Aleš Maček (Radomlje), na ženski pa Lea Sunarič (Žalec), oba pa sta zmagala tako na državnem kot tudi odprtem prvenstvu v Kamniku. Bosta v Velenju uspešna še tretjič, ali pa bomo dobili novo ime na seznamu zmagovalcev tekmovanj za rekreativce?

 

Rok za prijavo na tekmovanje v Velenju je torek 21.8.2012, prijavite pa se lahko tako, da na e-poštni naslov tenis.rekreacija@t-2.net pošljete izpolnjeno Excelovo prijavnico (glej priponko).

 

Za vsa vprašanja, vezana na slovenski rekreativni tenis tour, pokličite 041844086 (Matjaž).

 

Tekst: A. Pogačar

NA ODPRTEM PRVENSTVU KAMNIKA ZMAGALI ALEŠ MAČEK, ROBERT LAZIČ IN LEA SUNARIČ

Kamnik, 31.7.2012

 

Maček Aleš-zmagovalec_525

Aleš Maček, foto: B. Matevžič

 

Včeraj se je po štiridnevnih bojih  končalo odprto prvenstvo Kamnika v tenisu za rekreativce, ki je privabilo kar 75 igralcev in igralk iz vse Slovenije, kar je precej več kot so pričakovali organizatorji. Tekmovanje sodi v okvir novoustanovljenega slovenskega rekreativnega tenis toura Teniške zveze Slovenije, ki je razdeljeno na turnirje za čiste rekreativce in bivše tekmovalce, sestavlja pa ga devet odprtih prvenstev, dve državni prvenstvi (poletno in zimsko) in zaključno tekmovanje najboljših z lestvice rekreativcev oziroma tako imenovani masters.

 

V konkurenci čistih rekreativcev je prvo mesto osvojil aktualni državni prvak med rekreativce Aleš Maček (Radomlje), ki je kot prvi nosilec v finalnem dvoboju s 6/3 6/4 premagal Jožeta Gorenca iz Kranja. Gorenc je prav gotovo prvo presenečenje turnirja, saj ni bil med nosilci, na poti do finala pa je premagal tudi drugega z lestvice Damjana Kropivška (Kamnik). Med igralci, ki so prijetno presenetili, je treba omeniti tudi Mariborčana Jerneja Ajda in Luko Grešaka iz Radomelj, ki sta se prvič udeležila kakšnega od rekreativnih tekmovanj Teniške zveze Slovenije, a oba izgubila šele v polfinalu.

 

gorenc in maček_op Kamnik_2012_525

Jože Gorenc in Aleš Maček, foto: A. Pogačar

 

V tolažilni skupini, kjer so igrali poraženci prvega in drugega kroga glavnega turnirja, je zmagal Miha Ogrič iz Ljubljane, drugo mesto je osvojil Blaž Janhar iz Vodic, tretji pa je bil Simo Radulovič iz Novega mesta.

 

janhar ogrič in radulovič_525

Janhar, Ogrič in Radulovič; foto: M. Pogačar

 

V konkurenci bivših tekmovalcev je slavil Robert Lazič (Pragersko), ki je v finalnem dvoboju s 5/7 6/1 10/4 premagal Jerneja Špilerja (Novo mesto), pokal za tretje mesto pa je šel v Celje, osvojil ga je Uroš Ključar. Robert Lazič je za osvojitev prvega mesta moral dobesedno garati, saj je za zmago na vseh treh dvobojih, ki jih je odigral na turnirju, potreboval tri nize.

 

špiler jernej in robert lazič_525_ap

 

V ženski konkurenci je Lea Sunarič iz Žalca opravičila vlogo prvega favorita in s finalno zmago nad Damjano Damiš s 6/1 6/2 opravičila pričakovanja. Manj, kot so si želeli organizatorji in seveda sama, je dosegla druga nosilka domačinka Katja Knez, ki je v polfinalu s 6/4 6/4 izgubila proti Damiševi, v dvoboju za tretje mesto pa še zmogla toliko volje in moči, da je s 6/3 6/4 premagala Adrijano Semenič iz Ljubljane.

 

knez damiš sunarič semenič_525_mp

Knez, Damiš, Sunarič in Semenič; foto. M. Pogačar

 

Slovenski rekreativni tenis tour se v avgustu seli v Velenje, sredi septembra bo  v Ljubljani  še zadnje odprto prvenstvo, poletna teniška sezona za rekreativce pa se bo zaključila konec septembra z mastersom, ki bo spet v Kamniku.

 

 

Finalista prvega OP rekreativnih igralcev iz serije SRTT sta Jože Gorenc in Aleš Maček

Kamnik, 30.7.2012

 

Maček Aleš_525_Kamnik_2012

Maček Aleš, foto: Bojan Matevžič

 

V Kamniku sta bili odigrani polfinalni srečanji čistih rekreativcev. V prvem srečanju se je Aleš MAČEK, 1. nosilec turnirja, po zaostanku z 0-4 uspel pobrati in si v nadaljvanju priigrati prvi finale. Končni rezultat srečanja z nepostavljenim Jernejem AJDOM je bil 76(2) 61 v korist Aleša MAČKA. V drugem polfinalnem srečanju je nepostavljeni Jože GORENC izločil 13. nosilca Luko GREŠAKA z rezultatom 61 60. O zmagovalcu prvega turnirja bosta tako mdoločala Aleš MAČEK in Jože GORENC.

 

V finale tolažilnega turnirja sta se uvrstila Miha OGRIČ in Blaž JANHAR.

 

Prvi rekreativni turnir SRTT se zaključuje, zelo zanimivo tudi drugi dan

Kamnik, 30.7.2012

 

Na odprtem prvenstvu za rekreativce v Kamniku je na turnirju čistih rekreativcev v četrtfinalnih dvobojih prišlo do nekaj senzacionalnih rezultatov, a pojdimo po vrsti.

 

Tretji krog je pomenil »zatišje pred viharjem«, saj je od prvih štirih nosilcev velike težave imel le Dejan Murko Hajtnik, ki je proti neugodnemu Safetu Hadžiču iz Kranja presenetljivo izgubil prvi niz, a se v nadaljevanju zbral in dvoboj le dobil z 3/6  6/2 10/2. Veliko težav je imel tudi Luka Grešak, trinajsti nosilec, ki je nepostavljenega Saša Palmo strl šele v odločilnem nizu. V dvoboju tretjega kroga je drugi nosilec Damjan Kropivšek rezultatsko gladko odpravil Sebastijana Sajovica, bilo je 63 60, a dvoboj ni bil »enosmerni promet«, točke so bile dolge, po pravilu pa jih je dobival Kropivšek. Prvi nosilec Aleš Maček je s 61 61 »hitro in brez bolečin« »pospravil« Jako Stermenskega, tretji nosilec Tone Komar pa s 64 63 »zelo specifičnega, a zelo učinkovitega« Bojana Borka.

 

Četrtfinalni dvoboji, so kot rečeno, na slovensko teniško sceno prinesli nove junake: najprej se je od tekmovanja poslovil tretji nosilec Tone Komar, ki ni in ni mogel »prebiti« čvrste obrambe Jerneja Ajda - Tone je poskusil tudi s taktiko »klin se s klinom izbija« in v nekem trenutku dvoboja igral tudi za zanj zelo netipično slajs igro na fohend strani, a tudi to ni pomagalo. Le malo zatem je »pokleknil« tudi drugi nosilec Damjan Kropivšek, ki ga je na kolena spravil na tem tekmovanju odlični Jože Gorenc. Če smo Jožetovi gladki zmagi nad enajstim nosilcem  Miho Bitežnikom in nad šestim nosilcem Markom Semeničem po krivici »prezrli«, pa je zmaga nad Kropivškom, ki je sredi dvoboja začel čutiti posledice težkega dvoboja prosti Sajovicu, pomenila dokaz Jožetove odlične taktične zrelosti. Igral je agresivno, »hodil je v žogo« in utrujenemu Kropivšku, ki je žoge redno zamujal, ni dal dihati - končnih 64 76 za Gorenca je pomenilo nagrado za odlično zamišljeno in odigrano partijo. V dvoboju med četrtim nosilcem Dejanom Murkom Hajtnikom in Luko Grešakom je s 64 67 10/6 slavil slednji, tekmeca pa sta si v roke segla tik pred temo. Kakšen dan, kakšni dvoboji kakšni igralci!

 

špiler jernej in robert lazič_525_ap

 

Če ste mislili, da se je tem »drama« na teniških igriščih v Kamniku končala,  ste se zmotili. Peklensko je bilo tudi na turnirju za bivše tekmovalce, kjer sta se za prvo mesto udarila Jernej Špiler in Novega mesta in Robert Lazič iz Pragerskega. Robert je bil pred dvobojem zelo nervozen (letos je igral v treh finalih, a vse tri izgubil), kar se je poznalo v prvem nizu, ki ga je dobil Špiler s 75. V drugem nizu je Robert zaigral po sistemu »nimam kaj izgubiti« in sprememba taktike je prinesla sadove – drugi niz je dobil s 61, uspešnejši pa je bil tudi v odločilnem tie-breaku, ki ga je dobil z 10/4. Za zmago na turnirju je Lazič potreboval kar devet nizov, saj je tako Uroša Ključarja (Celje) ki je na koncu osvojil pokal za tretje mesto, kot tudi Aljošo Seljaka (Vrhnika) premagal v treh nizih, kar kaže na njegovo odlično psihološko in fizično pripravo.

 

knez damiš sunarič semenič_525_mp

 

V ženski konkurenci je po pričakovanjih slavila državna prvakinja med rekreativkami Lea Sunarič iz Žalca, ki je v finalu brez večjih težav s 61 62 premagala Damjano Damiš iz Laškega. O kvalitetah Sunaričeve ne gre izgubljati besed, saj je popolna igralka in  smo o njej že veliko pisali, prijetno presenečenje pa je za nepoznavalce slovenske rekreativne scene pomenila udeležba Damjane Damiš, ki  je v vseh dvobojih turnirja pokazala odlično igro, še najbolj pa  je blestela v polfinalni tekmi proti precej mlajši Kamničanki Katji Knez – odlično se je gibala, skozi cel dvoboj spreminjala ritem in le malo grešila, kar je na koncu zadostovalo za zmago proti drugi nosilki, ki je po zmagi nad Adrijano Semenič (Ljubljana) osvojila tretje mesto.
 

Za konec našega poročanja o drugem tekmovalnem dnevu odprtega prvenstva v Kamniku lahko napišemo samo še tole – kakšno tekmovanje, kakšni dvoboji, kakšni igralci! Vsi dvoboji današnjega programa se začenjajo ob 18.00 uri, med njimi sta tudi polfinali moškega tolažilnega turnirja med Blažem Janharjem (Vodice) in Miho Bitežnikom (Kranj) ter Simom Radulovičem (Novo mesto) in Miho Ogričem (Ljubljana).

Tekst: A. Pogačar

Prvi dan teniškega turnirja SRTT v Kamniku uspešno pod streho

Kamnik,28.7.2012

 

Na odprtem prvenstvu za rekreativce v Kamniku sta v konkurenci čistih rekreativcev največji presenečenji pripravila domača igralca Sašo Palma in Mitja Mali, ki sta »domov poslala« petega nosilca Denisa Uraniča (Zagorje) in štirinajstega nosilca Aleša Korenčana (Naklo). »Na dobri poti«, da se poslovijo, so bili tudi sedmi nosilec Mitja Udovič (Novo mesto), Simon Gradišar (Novo mesto) in Marko Semenič (Ljubljana), a so se vsi po šahovsko, v napetih končnicah tretjih nizov,  izvlekli.

 

Drugi krog sta »preživela« dva od nerangiranih igralcev, in sicer Safet Hadžič (Kranj) in Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi),  edini tujec Italijan Sergio Foti pa se je poslovil prav v drugem krogu, povsem gladko ga je premagal Jože Gorenc (Kranj). Prvi štirje nosilci Aleš  Maček, Damjan Kropivšek, Tone Komar in Dejan Murko Hajtnik so  vse svoje tekme dobivali brez večjih težav, favoriti so tudi v tekmah osmine finala, ki se začenjajo danes ob 9.00 uri.

V konkurenci bivših tekmovalcev smo gledali izredno kvalitetne tekme, ki so postregle z »dramatiko« in številnimi preobrati. Aljoša Seljak (Vrhnika) v dvoboju z Jernejem Špilerjem (Novo mesto) ni znal unovčiti vodstva s 4/2 v prvem in drugem nizu, po dvournem boju je slavil slednji s 6/4 7/6. Še bolj napeto in dolgo je bilo v dvoboju Roberta Laziča (Pragersko) in Uroša Ključarja (Celje), kjer je prvi v odločilnem tie-breaku izkoristil šele svojo četrto »meč žogico« in uspel premagati tokrat zelo razpoloženega Ključarja.

Dekleta so zaključila dvoboje po skupinah, tako da že lahko poročamo o finalistkah. V finalu bosta zaigrali državna prvakinja Lea Sunarič in Damjana Damiš (obe Žalec), ki si je mesto v odločilnem dvoboju za prvo mesto priborila proti Katji Knez (Kamnik), premagala jo je z 9/7. Katja se bo v boju za tretje mesto pomerila z Adrijano Semenič (Ljubljana), oba dvoboja pa bosta danes ne pred 10.00 uro.

Danes bo na igriščih Pod skalco potekal tudi tolažilni turnir čistih rekreativcev, v katerega se je prijavilo kar 26 igralcev, pravico igranja pa imajo vsi tisti, ki so izgubili prvo ali drugo kolo. Igra se seveda tudi za točke jakostne lestvice TZS, ki se dodajo točkam, dobljenim v glavnem turnirju, najboljši trije pa bodo prejeli tudi pokale. Dvoboji tolažilne skupine se pričnejo ne pred 11. uro.

Tekst: Matjaž Pogačar

 

Kropivšek Damjan_Kamnik_2012_525

Damjan KROPIVŠEK

 

Končar Marijan_525_2012_Kamnik

Marjan KONČAR

 

Maček Aleš _525_2012_Kamnik

Aleš MAČEK

 

Nekaj fotografij prvega dne turnirja si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Foto: Bojan Matevžič

 

Opravljen žreb prvega turnirja Slovenskega rekreativnega teniškega toura

Kamnik, 26.7.2012

 

Na odprtem prvenstvu za rekreativce, ki se začenja to soboto v Kamniku, sodeluje 74 igralcev in igralk. Danes ob 20.00 uri je bil opravljen žreb, med zanimivejše pare prvega kroga pa spadajo dvoboji prvega nosilca Aleša Mačka s 30. igralcem na lestvici za rekreativce Brankom Guno, petega nosilca Denisa Uraniča z domačinom Sašom Palmo in enajstega nosilca Mihe Bitežnika z Jožetom Gorencem. Z velikim zanimanjem si bomo ogledali dvoboj edinega tujca na prvenstvu Sergia Fotija (rojen je bil v Argentini, večino svoje mladost pa je preživel v Italiji), ki se bo pomeril s Kamničanom Miranom Završnikom.

 

Sobotne tekme se pričnejo ob 9.00 uri, trajale pa bodo vse do zgodnjih večernih ur.

 

 udovič mitja_525

Tekst in foto: A. Pogačar

Prvo OP slovenskega rekreativnega teniškega toura z visoko udeležbo

Kamnik, 25.7.2012

 

kunavar milos

 

Na prvo odprto prvenstvo za rekreativce, ki bo ta konec tedna v Kamniku,  se je prijavilo 71 igralcev in igralk, kar je glede na dejstvo, da je čas počitnic in dopustov, zelo visoka številka.

 

Med prijavljenimi igralci so tudi vsi štirje polfinalisti prvega državnega prvenstva za rekreativce z Alešem Mačkom na čelu, ki bo tudi prvi nosilec turnirja čistih rekreativcev. Udeležba v konkurenci bivših tekmovalcev in v ženski konkurenci je bolj skromna, a direktor tekmovanja g. Hajradin Kočan se je odločil, da tekmovanje v obeh konkurencah kljub vsemu izpelje, za kar se mu rekreativno-tekmovalna komisija zahvaljuje – ta odločitev je zelo pomembna za promocijo teh dveh skupin rekreativcev.

 

Pri Teniški zvezi Slovenije so zelo zadovoljni z razvojem projekta »slovenski rekreativni tenis tour«. Rekreativna-tekmovalna komisija v sestavi Miha Bitežnik, Anton Grosman,  Franci Hrovat, Matjaž Pogačar in Dušan Razboršek je pred kratkim izvedla  licenciranje rekreativnih lig (podelili so štirinajst licenc), izdelala vse pravilnike, jakostno lestvico rekreativcev ter koledar tekmovanj do konca poletne sezone.

 

Ena od nalog, ki jo bo komisija začela izvajati v mesecu oktobru, je izdelava registra vseh slovenskih teniških rekreativcev -  registracija bo enostavna in brezplačna, omogočala pa bo sodelovanje na rekreativnih tekmovanjih s koledarja Teniške zveze Slovenije. Vse podrobnejše informacije lahko dobite, če pokličete telefonsko številko 041844086 ali pa pošljete e-pošto na naslov tenis.rekreacija@t-2.net.

 

Tekst in foto: M. Pogačar

Začenja se Slovenski rekreativni teniški tour

Kamnik, 17.7.2012

 

plakat op kamnik

 

V Kamniku bo po prvem državnem prvenstvu na sporedu še prvo odprto prvenstvo za rekreativce.

 

Tekmovanje, ki ga organizirata TZS in Deta projekt d.o.o. iz Kamnika, bo potekalo od 28. do 30.07.2012 na teniških igriščih Pod skalco v Kamniku in bo štelo za jakostno lestvico za rekreativne igralce tenisa, ki je bila prvič objavljena pred nekaj dnevi.

 

Jakostna lestvica TZS za rekreativce upošteva rezultate licenciranih lig, rezultate dveh državnih prvenstev (poletno in zimsko) ter rezultate desetih odprtih prvenstev.

 

Na poziv za licenciranje rekreativnih teniških lig se je odzvalo trinajst organizatorjev: zasavska liga AS Litija, viška liga TK Svoboda, radomeljska liga, kamniška liga, podravska ekipna liga, posavsko-dolenjska ekipna liga, novomeška liga, ljubljanska liga, šaleška liga, koroška liga, obalna liga, kranjska liga in celjska liga – samo igralci, ki igrajo v licenciranih ligah, lahko dobijo ligaške točke za lestvico TZS za rekreativce. 

 

V okviru »slovenskega rekreativnega tenis toura« bodo do konca leta bodo poleg Kamnika na sporedu še tri tekmovanja:

 

od 24. do 26.8.2012 bo odprto prvenstvo Velenja,

 

od 15. do 17.9.2012 odprto prvenstvo Ljubljane (na igriščih ŠD Šentvid),

 

od 29.9.2012 pa do 1.10.2012 pa bo v Kamniku potekalo še zaključno tekmovanje (masters) najboljših 32 igralcev z lestvice TZS za rekreativce.

 

Kamnik bo v letošnjem letu kar trikrat gostil kakšno od rekreacijskih tekmovanj, na vsakem od njih pa je nagradni sklad 1.000 EUR.

 

Direktor vseh tekmovanj v Kamniku je Hajradin Kočan, ki je preko svojih podjetij tudi glavni sponzor.

 

Pred prvim turnirjem je povedal: »Sem velik ljubitelj športa in ni mi škoda niti centa vloženega denarja, če vidim, da gre za pravo stvar. Vsi, ki v organizacijskem smislu sodelujejo pri tem projektu, so pokazali veliko mero znanja, so pravi profesionalci…po drugi strani pa so pravi amaterji, saj so delali zastonj in v ta projekt vlagajo ogromno svojega prostega časa. Navdušen pa sem tudi nad igralci – toliko srca, volje, borbenosti in tovarištva že dolgo nisem videl. V naslednjih petih letih nameravam v slovenski rekreativni tenis tour vložiti cca 10.000 EUR, upam, da s TZS najdemo skupni jezik.« 

 

Tekst: M. Pogačar

 

V desnem meniju najdete 1. lestvico SRTT.

Ustanovni sestanek rekreativnega teniškega toura

Ljubljana, 27.6.2012

 

Teniška zveza Slovenije je pri svojih aktivnostih za popularizacijo tenisa naredila še en pomemben korak, saj je formirala komisijo za rekreativni tenis, katere naloga je vzpostavitev sistema tekmovanj za rekreativne igralce tenisa ter vzpostavitev sistema rangiranja le‐teh. Pomemben segment v sistemu rangiranja rekreativnih igralcev so tudi regionalne rekreacijske teniške lige, ki potekajo po vsej Sloveniji.

 

Na pobudo predsednika Teniške zveze Slovenije Marka Umbergerja je bil slican sestanek predstavnikov TZS in predstavnikov regionalnih teniških lig z namenom, da bi vsa rekreativna teniška tekmovanja v Sloveniji povezali oziroma združili v enoten sistem tekmovanj pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

 

Sestanek je potekal v torek 26.6.2012 ob 14.00 uri v prostorih TZS v Ljubljani. Na sestanku so bili izvoljeni tudi člani tekmovalne komisije rekreacijskih tekmovanj TZS.

 

To so Matjaž POGAČAR, ki je tudi predsednik, Anton GROSMAN kot podpredsednik ter člani Franci HROVAT, Miha BITEŽNIK in Dušan RAZBORŠEK. Tekmovalna komisija bo pripravila vse potrebno za začetek tekmovanj, izdelala potrebe akte in koledar tekmovanj.

 

Ob tem vse klube oziroma organizatorje rekreativnih teniških lig poziva, da v roku 14 dni pisarni TZS pošljejo pisne vloge za pridobitev licence TZS, ki bo njihovim  ligaškim tekmovanjem omogočala vključitev v točkovanje za jakostno lestvico TZS za rekreativce.

 

Zapisnik ustanovnega sestanka, pravilnik o rangiranju in poziv klubom najdete v datotekah v desnem meniju.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.