Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Rekreacija in DITS : Rekreativne lige 2012 : Ljubljanska liga poletje 2012

LJUBLJANSKA POLETNA REKREATIVNA LIGA 2012

S play offom se je končala Babolat poletna ljubljanska teniška liga

Ljubljana, 23.9.2012

 

Na teniških igriščih v Savskem naselju se je s finalnimi tekmami in tekmami za tretje mesto končala letošnja Babolat ljubljanska poletna teniška liga.

 

za bojana

Bulatovič, Pohar, Zule in Krušič

 

V finalnem dvoboju elitne lige je Gregor Krušič pričakovano premagal Gregorja Zuleta, a dvoboj ni bil enosmerni promet, kot bi morda pričakovali nekateri, ampak se je moral Krušič krepko potruditi, da je s 6/4, 6/4 premagal žilavega nasprotnika. Zule je v dvoboj šel popolnoma neobremenjen, svojo nalogo je bolj ali manj opravil že v polfinalu, ko je v treh nizih proti Mihi Poharju obranil dve ali celo tri meč žogice in na koncu slavil s 5/7, 7/6, 11/9.

 

krusic_500

Grega KRUŠIČ

 

zule_500

Gregor ZULE

 

V boju za tretje mesto je Petar Bulatovič presenetljivo gladko s 6/2, 6/3 odpravil Poharja, ki je bil po porazu v polfinalu razočaran, težka polfinalna tekma pa mu je prav gotovo vzela tudi precej moči.

 

V ostalih ligah so zmagovalci postali: prva liga Jaka Drobnič; druga liga Anže Ceglar; tretja liga Bojan Rajk; četrta liga Simon Šinko in ženska liga Nina Kelemen.

 

kelemen_500

Nina KELEMEN

 

Ob koncu poletne lige se vodstvo lige zahvaljuje Savskemu naselju za zelo dobre pogoje igranja, po mnenju večine boljše kot lani, ter vsem “starim” igralcem, še posebej Tonetu Komarju, ki so pred začetkom lige odlično promovirali ligo in poskrbeli za povečanje števila sodelujočih. Teh je bilo letos v desetih ligah kar 142 in če tej številki prištejemo še igralce, ki igrajo samo zimsko ligo, potem pridemo že do zelo spoštljive številke 200 in več. Pred tremi leti je v prvi izvedbi ljubljanske lige igralo 14 igralcev….

 

REZULTATI:

 

ELITNA LIGA
Polfinale 1: Krušič vs Bulatovič 61 62
Polfinale 2: Zule vs Pohar 57 76 11/9

Za 1. mesto: Krušič vs Zule 64 64
Za 3. mesto: Bulatovič vs Pohar 62 63

PRVA LIGA
Polfinale 1: Ogrič vs Gartner 46 36
Polfinale 2: Lednik vs Drobnič 26 06

Za 1. mesto: Drobnič vs Gartner 26 64 10/7
Za 3. mesto Ogrič vs Lednik 46 75 10/5

DRUGA LIGA
Polfinale 1: Crček vs Krnec 62 61
Polfinale 2: Andoljšek vs Ceglar 36 16

Za 1. mesto: Ceglar vs Crček 76 16 10/5
Za 3. mesto: Krnec vs Andoljšek predaja Krnec

TRETJA LIGA
Polfinale 1: Makšan vs Rajk 36 16
Polfinale 2: Krivec vs Lavrenčič 46 62 2/10

Za 1. mesto: Rajk vs Lavrenčič 61 62
Za 3. mesto: Makšan vs Krivec predaja Makšan

ČETRTA LIGA
Polfinale 1: Šinko vs Dolinar 62 63
Polfinale 2: Cesar vs Golubovič 76 61

Za 1. mesto: Šinko vs Cesar 76 64
Za 3. mesto: Dolinar vs Golubovič 64 16 10/7

ŽENSKA LIGA
Polfinale 1: Kristan Vs Vučko 36 62 10/2
Polfinale 2: Belič Vs Kelemen 26 36

Za 1. mesto: Kristan vs Kelemen 06 16
Za 3. mesto: Belič vs Vučko 60 62

 

Tekst in foto: M. Pogačar

Prijave za ljubljansko zimsko rekreativno ligo 2012/2013

Ljubljana, 2.8.2012

 

bitežnik in cevc_525

 

Čeprav smo sredi poletja in sredi najhujše vročine, organizatorji ljubljanske teniške lige že razmišljajo o zimski sezoni. Ker bodo po vsej verjetnosti zadnje aktivnosti na področju rekreativnih tekmovanj v Sloveniji povzročile, da se bo število igralcev v licenciranih ligah močno povečalo, se morajo na začetek sezone 2012-2013 pravočasno pripraviti.  Povsem sveža informacija je  odločitev rekreativne-tekmovalne komisije TZS, da s sezono 2012-2013 za jakostno lestvico TZS za rekreativce začneta veljati dve ligi – najboljša zimska IN najboljša poletna (za leto 2012  za lestvico velja samo ena liga, poletna ALI zimska, boljša od dveh ali večih lig, če jih igrate več). Zaradi te odločitve bo število udeležencev v ligah prav gotovo večje.
 
»Predprijave« za ljubljansko zimsko ligo 2012-2013: da bodo organizatorji  vsaj približno vedeli, koliko igralcev namerava letos igrati ljubljansko zimsko ligo, vse nove igralce  prosijo, da po e-pošti (naslov glej spodaj) pošljejo izpolnjeno Excelovo prijavnico, »stari mački« ljubljanske lige pa lahko pošljejo samo kratko obvestilo po e-pošti ali SMS-u, saj vse podatke o njih že imajo. Na podlagi zbranih »predprijav« bodo organizatorji vsaj približno vedeli, koliko ur igranja morajo rezervirati, da bodo lahko sprejeli vse prijave. Če bo prijav več, kot je razpoložljivih kapacitet, bodo prisiljeni lige »zapreti«, kar pomeni, da bodo sprejeli samo toliko novincev, kolikor jih pač bodo lahko -  pri tem bo veljalo pravilo »kdor prej pride, prej melje«, zato ne odlašajte s predprijavo (imate prednost pred drugimi novinci, če jo pošljete prej kot oni – »največjo prednost« seveda imajo stari člani lige). Obvestilo/predprijavnico o nameravani udeležbi v ljubljanski zimski ligi 2012-2013 pošljite do petka 31. avgusta 2012! Za vsa vprašanja v zvezi z ljubljansko zimsko ligo pokličite številko 041844086 (Matjaž) ali pa pošljete e-pošto na tenis.rekreacija@t-2.net .

Ljubljanska poletna liga v polnem zamahu

Ljubljana, 23.7.2012

 

ELITNA  LIGA  –  POŠTUVAN PRIPRAVIL PRVOVRSTNO PRESENEČENJE, POŠKODBA POGAČNIKA

V A skupini elitne lige je Tomaž Poštuvan v treh nizih s 76 36 12/10 premagal enega od "zlatih dečkov" Boštjana Kreutza (zmagovalca ljulige 2010) in s tem pripravil enega od največjih presenečenj letošnje lige.  Po Kreutzu sta  "padla" tudi Semenič (7/5 6/1) in Hribar (6/0 6/0 bb), v ostalih dvobojih pa je Tomaž z igrišča odhajal "sklonjene glave". Edini, ki je v A skupini še brez poraza, je Gregor Krušič, ki je v štirih dvobojih še največ iger oddal trenutno vodilnemu Petru Bulatoviču, bilo je 6/3 6/3. Na začelju lestvice bo do konca lige še kako vroče, v najslabšem položaju pa sta Jaka Stermenszky, ki še ni osvojil točke, in Klemen Kous, ki ima dve točki za zmago proti Tomažu Jeranu. V skupini B je od tekmovanja zaradi poškodbe odstopil Tomaž Leben, ki je po dveh gladkih porazih na svoji koži občutil, da na tem nivoju brez 100% pripravljenosti pač ne gre. Lanski prvak Tone Komar ne igra v tisti formi kot lani (ali pa so se "popravili" nasprotniki), po treh izgubljenih točkah proti Stefanoviču je izgubil točko še proti Sebastijanu Sajovicu. V dvoboju med Miho Poharjem in Alešem Pogačnikom si je slednji pri vodstvu s 5/3 v zadnjem nizu zvil gleženj, tako da je vprašanje, ali bo sploh lahko končal ligo. Igralci, ki se v B ligi nahajajo na zadnjih mestih, so nekoliko manj "zaskrbljeni" kot njihovi kolegi v A skupni, saj v primeru, da Pogačnik odstopi, nihče ne bo neposredno izpadel v nižjo ligo. V septembrski play-off se uvrstijo prvi štirje igralci iz obeh skupin, po osmih krogih pa je praktično nemogoče napovedati, kdo bo osem "srečnežev", saj je gneča pri vrhu velika.  

 

hribar franci_120  Kous Klemen_120  Poštuvan Tomaž_120   Pohar Miha_120


PRVA LIGA  –  PERKOVIČ PRVI KRVNIK ZA BAJCA, LUKMAN  PA ZA GARTNERJA

Igor Perkovič je v sedmem krogu prve A lige s 6/2 4/6 in 10/5 premagal še neporaženega Anžeta Bajca, le nekaj dni za tem pa se je Simonu Kruljcu maščeval za edini poraz v zimski ligi, bilo je 6/1 4/6 13/11. Brez poraza je v A skupini od tistih, ki so odigrali več kot pet tekem, samo še Miha Ogrič, ki pa bi ga v šestem krogu skoraj presenetil Jožko Golob. Trenutno vodilni na lestvici skupine A Aljaž Slivnik igra "črno-belo" (ali pa "toplo-hladno", če hočete) - potem ko je s 6/4 6/2 z igrišča "odpihnil" Igorja Perkoviča, si je privoščil poraz proti Tomažu Bukovcu (6/2 3/6 10/6) in proti Urošu Staniču (6/2 6/3), oba pa sta na začelju lestvice skupine. Ni več lahkih, vsi vse znajo! Po slabem začetku je v zadnjih krogih dve pomembni zmagi dosegel Luka Madjar - s 6/1 6/3 je premagal Igorja Staniča, s 7/5 4/6 10/5 pa še Jožka Goloba. Do konca ima dokaj težak razpored, tako da obstanek še ni "samo po sebi umeven".  V B skupini, v kateri je od nadaljnjega tekmovanja  odstopil  Uroš Jeran, vse pred seboj "melje" Jaka Drobnič...no, ne vse, Marko Lednik je s 7/5 6/4 drago prodal svojo kožo! Šok je doživel Anže Gartner, ki ga je v osmem krogu s 6/3 5/7 4/10 kot prvi na kolena spravil Miha Lukman. V presenetljivo slabem položaju na lestvici je Miha Bitežnik, lanski udeleženec play-offa letos prve oziroma lani druge lige (lani še ni bilo elitne skupine), saj zaseda predzadnje mesto. Z dna lestvice se je odlepil Rok Meršol, po dveh zmagah nad Alexom Stankovičem (6/3 6/4) in Aleksandrom Bulatovičem (6/2 6/2) je zadnje mesto prepustil prav slednjemu. 

 Madjar Luka_120   Stanič Uroš_120   Perkovič Igor_120  Golob Jožko_120 


 

 

DRUGA LIGA  – ANDOLJŠEK IN SIRŠE NA VRHU, TUDI V DRUGI LIGI "ŽRTVE"

Dolga in naporna sezona je terjala "žrtve" tudi v drugi ligi, od tekmovanja sta odstopila Miha Okoren in Ljubomir Polanc, oba sta igrala v skupini B. Tudi prvak pete zimske lige Samo koren se ne more in ne more otresti poškodb, ki mu jih pušča NHL  (nočna hokejska liga). V dvoboju proti Darku Andoljšku se je moral Samo pri zaostanku s 5/6 v prvem nizu "predati". Totalen "black-out" je v petem krogu doživel Rok Predanič, ki je kar s 6/1 6/0 izgubil proti Andreju Grmovšku, peti krog pa je prinesel prvo točko  Andreju Šketi, kar pa mu ni pomagalo, da ne bi še naprej zasedal zadnjega mesta na lestvici. Tomaž Hudomalj se je po več kot mesečni odsotnosti vrnil z evropskega prvenstva v nogometu in tudi v drugem ter  tretjem nastopu v skupini B zmagal - po zmagi nad vodilnim  Izidorjem Siršetom je v treh nizih s 6/2 2/6 10/7 premagal Klemna Hauka in v dveh s 7/5 7/5 Sandija Komlanca ter napovedal boj za sam vrh lestvice. Kar dobro kaže tudi drugemu novinarju v ligi Boštjanu Ogrisu, ki je v šestih dvobojih osvojil devet točk, kar pomeni polovično uspešnost. Luke Gerzina, Avstralec, ki je prišel v Slovenijo samo zato, da bi lahko igral v najboljši rekreativni ligi na svetu (no, imel je tudi nekaj drugih opravkov), je še brez točk, a je ob tem treba omeniti, da je imel v uvodnih krogih same težke nasprotnike. V  eni od zadnjih tekem tega tedna je vso moč vodilnega na lestvici Siršeta okusil izkušeni Sandi Komlanc, ki ni osvojil niti ene igre. Presenečenje tudi za nas, saj ne pomnimo, kdaj bi Sandi nazadnje tako grdo izgubil, pa smo preverili arhiv za leta nazaj.

 Ogris Boštjan_120  Rotar Fedja_120 Šketa Andrej_120   Koren Samo_120

 


TRETJA LIGA  - LAVRENČIČ IN URBANC  V LOVU ZA NOVAKOM

Čeprav je Iztok Novak po osmih krogih na vrhu lestvice tretje lige, prav gotovo ne spi mirno. Za petami so mu kot največja nočna mora njegovi nasprotniki, kar šest jih je, ki ga že v kratkem lahko prehitijo. Predvsem velja to za Uroša Lavrenčiča in Domna Urbanca, ki tako kot Novak že imata po en spodrsljaj (beri poraz), v preostalih dvobojih pa sta oddala vsega eno točko, medtem ko je Novak oddal dve. "Novinec v ligi" Boris Čuturič se je hitro privadil na močnejšo konkurenco ("dvignjen" je bil iz četrte lige), po štirih dvobojih ima šest točk in je že sedaj brez bojazni, da bi morda lahko izpadel. Precej več skrbi pa imajo Jurij Trček, Jure Božič in Vito Kugler, ki bodo po vsej verjetnosti med sabo odločili, kdo bo šel  v play-out. No, sezona je še dolga, možne so velike spremembe v formi, kar je  končni fazi dokazal prav Božič ki je v treh nizih s 3/6 6/4 10/2 presenetil Miho Petkovška. Na koncu naj napišemo še tisto, kar napišemo pri skoraj vseh ligah -zaradi poškodb sta odstopila Janez Martinčič in Primož Cunder. Upam, da se bosta hitro pozdravila in da bosta lahko nastopila že v zimski ljubljanski ligi.

 Novak Iztok_120   Kugler Vito_120   Novak Iztok_120   Božič Jure_120


ČETRTA LIGA - ŠINKO TERMINATOR, NA NJEGOV SPODRSLJAJ ČAKA GOLUBOVIČ

Če sta nastope v četrti ligi najbolje začela mlada Damjan Geč in Blaž Pezdir, pa srednji del pripada Simonu Šinku in Vladimirju Goluboviču. Šinko je v osmih dvobojih izgubil le eno točko in to proti "povprečnemu" Edinu Bešireviču, Golubovič pa dve proti Blažu Pezdirju. Ostali so "kiksali" precej več, tako da bo o prvaku lige verjetno odločal njun medsebojni dvoboj. Na repu lestvice četrte lige je slej ko prej Boštjan Boltežar, ki še ni okusil slasti zmage, mesto pred njim pa je Aleš Kitin, ki je v treh nizih s 3/6 7/6 10/7 premagal Aleša Vojvodo. Ligaško tekmovanje je zaradi poškodbe moral odpovedati Miha Ojsteršek. 

  Pezdir Blaž_120     

 
ŽENSKA LIGA - SENZACIJA: MAJA ŽIBERNA PREMAGALA  KARMEN KRISTAN!

V ženski ligi skupina A je Katja Knez v derbiju kroga premagala Olgo Vrhovec s 6/4 6/3. V tem trenutku je kljub porazu s Katjo Knez  v vodstvu Olga Vrhovec, na visokem drugem mestu pa je Olga Avsenik. Na dnu lestvice sta brez osvojenih točk Brigita Morela in Sandra Ficko, eno zmago ima Simona Jamnik, ostale igralke pa dve ali več. V skupini B je Nina Kelemen "končno" izgubila nekaj iger, v devetih dvobojih skupaj samo štiri, in premočno vodi na lestvici. Zelo zanimiv in nenavaden dvoboj sta odigrali Karmen Kristan, druga na lestvici,  in predzadnja Maja Žiberna. Po prvem nizu je kazalo na gladko in pričakovano zmago Kristanove, ki pa je v nadaljevanju močno popustila - končnih 0/6 6/0 10/6 za Žiberno je eden od najbolj šokantnih rezultatov v ljubljanski ligi!       

 

 Vrhovec Olga_120   Ficko Sandra_120 avsenik olga_120 

                    

Tekst in foto: M. Pogačar

BABOLAT LJUBLJANSKA POLETNA LIGA 2012: REKORDNO ŠTEVILO PRIJAV

Ljubljana, 21.5.2012

 

igor vučko in rok meršol 525

 

 

logo _200

 

Ljubljanska poletna teniška liga praznuje šele tretji "rojstni dan", pa je že velika, kot da bi štela deset let ali več. Letos smo po številu prijav spet postavili nov rekord, prvič smo presegli magičnih 100  - številka se je ustavila kar pri 140, med prijavljenimi pa je letos prvič tudi lepo število deklet, 24 če smo natančni (doslej so dekleta igrala samo v zimskem delu lige. Očitno so se igralke, ki so igrale zimsko ligo, dobro organizirale in odlično izpeljale projekt "rekrutacije" novih igralk. Vse čestitke, punce! Med prijavljenimi igralci je kar 70 novincev, najbolj prominentno ime med njimi pa je Gregor Krušič, bivši slovenski reprezentant za Davisov pokal, ki je med največjimi favoriti za končno zmago v elitni ligi. Med novinci je tudi lepo število odličnih rekreativcev, ki so do sedaj "harali" po Ljubljani (Zule, Pohar, Pogačnik, Semenič, Poštuvan, Bulatovič, itd.) in prav zanimivo bo opazovati boj, katerega končni cilj je pravzaprav samo eden - kako "detronizirati" najboljšega rekreativca v Ljubljani Toneta Komarja, ki je lani zmagal v prvi ligi (elitne še ni bilo). Tone, saj poznaš znani slogan  "vsi za enega, eden za vse"   - bodi prepričan, da bodo vsi  kot eden šli proti tebi! Mrhovinarji....mafija, tile igralci ljubljanske lige!        

 

  

ELITNA  LIGA –   VUČKO UKRADEL TOČKO KUKOVICI, KREUTZ ŽE NA STARTU Z VSEMI TOPOVI  

 

Kukovica Robert 150Robert Kukovica je svoj prvi dvoboj letošnje elitne lige igral proti Igorju Vučku, in kazalo je, da se bo končal tako kot lani, ko je Robert slavil s 6/1 6/4. A to je bil račun brez Vučka, ki je pri zaostanku z 2/4 "pokazal zobe" (tako se je Robert po domače povedano "usral") in dobil drugi niz s 6/4. V tretjem nizu je pa je Igor, verjetno že "zadovoljen" s točko, uspel zaostanek 1/5 zmanjšati na 4/6, to pa je bilo tudi vse, kar je uspel narediti v odločilnem tie-beaku. Na koncu tekme sta si roke stisnila z levicami, ker je rokavica na desni roki Roberta Kukovice nekam čudno dišala in bila rdeče barve....hm, morda je Robert zjutraj jedel vipavske češnje. Silovito, kaj silovito, grozovito je štartal  zmagovalec prve izvedbe poletne lige Boštjan Kreutz, ki ima očitno dovolj Komarjev, Orlov, Kukovic, Vučkotov  in drugih "živali"! Boštjan je najprej s 6/4 6/3 premagal enega od tihih favoritov lige Gregorja Zuleta, nato pa s 6/0 6/3 še Jako Stermenszkega.  Naslednja žrtev po Boštjanovih  besedah je Mark Semenič, novinec v ligi. "He, he, človek sploh ne ve, kaj ga čaka...še žal mu bo, da se je prijavil v ligo!" je samozavestno napovedal svojo zmago. Za vsak slučaj sem za nedeljo ob 17.00 uri, ko igrata dvoboj, naročil zdravniško službo...bolj zaradi tega, kar se bo dogajalo po tekmi, kot pa zaradi tega, kar se bo dogajalo med tekmo. Ja, še celo po tekmi se radi merite, kdo je boljši...Unionove delnice pa rastejo! Mark Semenič se za grožnje ne meni  in trdi, da bo vsaj en dvoboj dobil, niti ni važno, ali tistega med tekmo ali pa tistega po tekmi. Samozavest je dobil v dvoboju proti Marku Koterletu, ki ga je zmagal s 6/4 6/0. Marko je bivši tekmovalec, ki pa se bo moral na rekreativno-veteranske žoge še navaditi, če bo hotel v ljubljanski ligi "narediti kaj več"...predvsem bo moral narediti več na kondiciji, saj so igralci ljubljanske lige  v večini primerov  "zlati prinašalci". Razen če na njih ne streljaš z "Debelimi Bertami" (top, s katerim so Nemci v prvi svetovni vojni z razdalje 110 kilometrov obstreljevali Pariz), jih ne moreš razbiti!    

 

 

 

PRVA LIGA  –  NOVINCI DOBRO "PEGLAJO" STARE MAČKE, CERKNICA NA NOGAH

 

Bajc Anže 150Pred pričetkom letošnje ljubljanske lige nismo niti vedeli, ali se v Cerknici sploh igra tenis, sedaj pa vemo, da se in to zelo dobro. Novinca v prvi ligi Cerkničana Jaka Drobnič in Anže Bajc sta v prvem krogu gladko ugnala "stara mačka" Miho Bitežnika in Uroša Staniča in napovedela, da sta resna kandidata za uvrstitev v elitno ligo. Izkazal se je tudi Marko Lednik, sicer bobnar v skupini Yuhubanda, njegov nasprotnik Miha Lukman je celo tekmo moral igrati "po Markovih notah" in na koncu moral priznati poraz s 6/3 7/5. Edini izmed vseh udeležencev  ljubljanske lige, ki ima mednarodni ranking (je mednarodni teniški sodnik), Blaž Anže Pipan je moral uporabiti vse svoje sodniške fore (ti mu pribiješ asa, on pa zavpije "nec", ali pa, ti imaš zicer, on na mreži v zanj izgubljeni situaciji vrcne žogo iz žepa in reče "not ready"), da je s 6/4 6/4 ugnal Bojana Kneževiča. Mimogrede - ali teniški sodniki za koga od igralcev navijajo? Rekli boste, da ne, ker sodnik mora biti nevtralen. Pravilen odgovor: da, sodniki navijajo in to celo vedno...vedno navijajo za tistega igralca, ki je dobil prvi set....krajša tekma, manj problemov!              

 

DRUGA LIGA  – SMO MARATONCI NAMESTO TENISAČEV?  

 

Kar polovica dvobojev v drugi ligi se je končala v tretjem nizu, še najbolj pa sta "igrišče maksimalno izkoristila" novinec Sebastijan Krnec in bivši smučarski skakalec Janez Logar, ki jima dve uri nista bili dovolj, da sta lahko dokončala dvoboj z rezultatom 7/6 4/6 8/10 za Logarja. Z dolžino dvoboja so se "izkazali" tudi  novinar TV Slovenija Tomaž Hudomalj in Zasavec Izidor Sirše, rezultat je bil 4/6 7/5 in 10/2 za Tomaža, ter "rukija" Luka Černuta in Miha Kvas (6/4 4/6 10/6).  Tomaž je torej eden redkih igralcev, ki poleg tega da dobro "opleta z jezikom", tudi dobra igra... Levstikovega knjižnega načela "dejanja in ne besede naj značijo junaka" pa se je striktno držal Darko Andoljšek, ki je lani osvojil drugo mesto v peti ligi. Primožu Pestotniku ni pustil dihati in ga je po hitrem postopku in na začudenje vseh nas domov poslal s 6/3 6/0. Tudi v tekmi med Andrejem Crčkom in Dušanom Šaranovičem, ki je tako zablestel na play-offu zimske lige, smo pričakovali izenačen boj, a doživeli "enosmerni promet". Crček je zmagal s 6/1 6/3, Dušanu pa očitno bolj ustrezajo nekoliko hitrejša pokrita igrišča. Enako bi lahko trdili za Klemna Hauka in Sandija Komlanca, saj oba rada "udarita", v njunem medsebojnem dvoboju prvega kola pa je žoga nekoliko bolje "sedla" Klemnu, ki je zmagal s 6/4 6/4. Odlično je sezono začel Dejan Zrnič Klašnja, ki je s 6/1 6/3 odpravil prvaka 4. zimske lige Palandačiča. Lani je Dejan prvo zmago dosegel šele v 5. kolu....        

 

TRETJA LIGA  IN ČETRTA LIGA – DEŽ ODPLAKNIL VEČINO TEKEM  

 

Golubovič Vladimir 150Dež je krojil usodo dvobojev tretje in četrte moške lige, v obeh ligah skupaj je bilo odigranih le pet dvobojev. V dvoboju tretje lige je Daniel Makšan dobil prvi niz proti Sandiju Trohi, v nadaljevanju, pa je bil uspešnejši Sandi in s  5/7 6/2 10/7 dosegel prvo zmago v svoji "eno kolo dolgi karieri" v ljubljanski ligi. Druga tekma, ki se je igrala med Martinom Škerlavajem in Miho Petkovškom, se je končala z zmago slednjega, rezultat je bil 7/6 6/3. V četrti ligi je novinec v ligi Vladimir Golubovič kar s 6/1 6/0 premagal  Petra Gorečana, za katerega pa je znano, da v pravo formo pride bolj na koncu sezone. V zimskem delu lige se je "zbudil" šele v sedmem krogu in do konca nanizal nekaj "senzacionalnih" zmag (Prevc, Boltežar). Ostala dva dvoboja sta bila odločena v treh nizih - mladi Žan Vrhunec je s 7/6 1/6 10/3 premagal Boruta Cesarja, Jan Košir pa s 4/6 6/2 10/3 Matjaža Deisingerja. Oba igralca sta nova v naši ligi.                  

 

 

 

ŽENSKA LIGA - ERICA JOHNSON DEBELJAK ZA ZMAGO POTREBOVALA ŠTIRI DNI  

 

Kristan Karmen 150Zmagovalka zimske lige 2011-2012 Kamničanka Katja Knez se je v prvem kolu pomerila z Brigito Morelo in zmagala s 6/1 6/2, kar je popolnoma enak rezultat, kot sta ga igralki imeli v medsebojni zimski tekmi. Olga Vrhovec ni poznala usmiljenja v tekmi proti Simoni Jamnik, bilo je 6/0 6/0. Olgini močni udarci so praviloma našli svoj cilj, Simona pa ni in ni  našla ustreznega "zdravila" za umiritev nasprotnice. Olgina hči Karmen Kristan pa je imela veliko težjo nalogo, za katero se je na koncu izkazalo, da ji ni kos -  Andreja Kodrin je bila boljša s 6/4 2/6 in  10/4. (Opomba urednika - Olga in Karmen sta odličen teniški par; lani sta zmagali v konkurenci dvojic v kamniški ligi) Brez večjih težav je zmagala tudi Adrijana Semenič, v slabi tekmi (njune besede) je s 6/2 6/2 ugnala drugo od treh Kamničank v ligi (poleg Katje Knez še Janja Skvarča) Karmen Solev. Tekmo kroga pa sta odigrali Erica Johnson Debeljak in Maja Žiberna. Tekma je bila zaradi dežja pri rezultatu 6/2 6/5 30/15 prekinjena, igralki sta jo dokončali šele čez nekaj dni - za zmago 6/2 7/5 je  Erica torej potrebovala kar lepo število ur...  

 

 

Pogačar Matjaž 150

 

 

 

 

Začela se je Ljubljanska poletna liga 2012

Ljubljana, 6.5.2012 

 

V športnem centru Savsko naselje pa se je začel  tudi poletni del ljubljanske lige, v katerem igra rekordno število igralcev, in sicer kar 141 (lani 56), med njimi pa je 25 deklet. Med prijavljenimi igralci je letos tudi  bivši reprezentant za Davisov pokal Gregor Krušič, ki pa seveda lahko igra samo v elitni ligi (v ostalih ligah lahko igrajo samo čisti rekreativci, to so igralci, ki niso bili nikoli registrirani pri TZS kot tekmovalci).

Martin Orehek in Bojan Kos - tretja liga 525

 

Rekordno število prijav v poletno Babolat ljubljansko teniško ligo 2012

Ljubljana, 17.4.2012

 

Ljubljanska rekreativna teniška liga postaja eno najbolj prepoznavnih rekreativnih teniških dogodkov v  Ljubljani. V ligi, ki je razdeljena na zimski in poletni del, je lani zaigralo skoraj 150 igralcev (56 v poletni ligi in 93 v zimski ligi), v letu 2012 pa se bo število igralcev prav gotovo še povečalo, skoraj podvojilo, če gre soditi po trenutnem številu prijav. Čeprav je do zaključka roka za prijavo v poletno ligo še natančno teden dni (rok za prijavo je sreda 25.4.2012), pa že beležimo rekordno število prijav in sicer 92. Igralci so v posamezne lige razdeljeni po kvaliteti, osnovni cilj lige je, da so tekme čim bolj izenačene. Skoraj 100 % povečanje števila udeležencev povzroča hude, a sladke skrbi organizatorjem, saj morajo vsako leto lige praktično sestaviti na novo, v zvezi s tem pa je potrebno treba poudariti, da igralci razumejo bistvo lige in pri sestavi lig komisarju lige Matjažu Pogačarju ne povzročajo prevelikih težav. Lansko leto je bila prvič organizirana tudi tako imenovana »elitna liga«, v kateri so lahko nastopili tudi tisti, ki nastopajo na članskih odprtih prvenstvih  Teniške Zveze Slovenije - v vseh ostalih ligah pa velja pravilo, da lahko v njih nastopajo le igralci, ki pri Teniški zvezi Slovenije nikoli niso bili registrirani kot tekmovalci. Svoj krst je lani v svojem zimskem delu doživela tudi ženska liga, v kateri je nastopilo 14 igralk, prav toliko pa je prijavljenih tudi v letošnjo poletno ligo. Vse tekme Babolat ljubljanske teniške lige se igrajo na igriščih v Savskem naselju (razpolagamo z osmimi igrišči), igra pa se do 17.00 ure med tednom, v petek, soboto in nedeljo pa preko celega dne.

 

Postani član Babolat ljubljanske rekreativne teniške lige tudi ti – prijavi se na matjaz_pogacar2@t-2.net ali na telefon 041844086.

LJUBLJANSKA REKERATIVNA LIGA POLETJE 2012 - RAZPIS 

 

predanic_rok_250hribar fonzy_250

 

Medtem ko so boji ob zaključku ljubljanske zimske teniške lige vse hujši, pa se organizatorji že pripravljamo  na poletni del  lige.

 

Za začetek objavljamo razpis (pravilnik, prijavnice) tekmovanja, ki se bo tako kot lani odvijalo v športnem centru v Savskem naselju, edina sprememba od lani pa je uradna žoga – letos je to Babolat Roland Garros All Court, ki je tudi uradna žoga Teniške zveze Slovenije. 

 

Rok za prijavo za vse konkurence je 25. april 2012, prijavite pa se lahko v konkurenco posameznikov, dvojic in/ali ekip. Za vse informacije pokličite 041 844086 (Matjaž).

 

Pridruži se ligi, ki ponuja več kot Wimbledon, Pariz in Špas teater skupaj, tudi ti!
 
Matjaž Pogačar
041 844 086

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.