Maks Tekavec uspešno nastopil na ITF turnirju v Tirani

Ljubljana

Na mladinskem ITF turnirju v Tirani, turnir je 5. ranga, je uspešno nastopil Maks TEKAVEC. V konkurenci posameznikov se je kot 1. nosilec uvrstil v polfinale, tu pa ga je s 62 16 62 premagal 3. nosilec, partner v igri dvojic, Hrvat Nino SERDARUŠIČ. Oba polfinalista sta uspešno nastopala v konkurenci dvojic, kjer sta osvojila naslov zmagovalcev. Njuna nasprotnika v finalu sta bila Romun Radu Matei LUPU in Ukrajinec Anatoliy PETRENKO. TEKAVEC in SERDARUŠIČ sta slavila z rezultatom 26 75 10-4. Dva tesna poraza so na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu v četrtfinalu doživela naša dekleta. Eva ZAGORAC in Maša MARC sta izgubili s 1. nosilkama turnirja dvojic, Italijanko Giulio PAIRONE in Romunko Ioano Loredano ROSCA z 16 62 9-11. Nina POTOČNIK je igrala z Rusinjo Dario KASATKINO in prav tako tesno izgubila srečanje z Romunkama Lauro ENEO in Irino Mario BARA. Romunki sta slavili z rezultatom 64 26 10-8.