prijava_e
Rekreacija in DITS : Prireditve 2012

Prireditve 2012

 

Na tej strani boste našli informacije o teniških prireditvah, ki jih organizirajo klubi ali posamezniki in niso v koledarju TZS ali veteranskem koledarju TZS. 

Koper: Miklavž je obiskal Teniški klub Koper in obdaril vse člane kluba

Koper, 7.12.2012

 

V Teniškemu klubu Koper so za vse otroke pripravili čudovit zaključek starega in uspešnega leta 2012. Tradicionalnega Miklavževega božično-novoletnega turnirja se je udeležilo rekordnih 70 mladih članov in članic, ki so se pomerili v mini tenisu. Dobili smo številne zmagovalce, drugouvrščene in polfinaliste, ki so prikazali napredek v igri. Ob koncu turnirja je Miklavž obdaril prav vse udeležence turnirja in tudi tiste, ki se ga danes niso mogli udeležiti in so prišli na zaključno slovesnost.

 

Direktor TK Koper Ervin Hafner se je ob tej priložnosti zahvalil vsem staršem, spremljevalcem, trenerjem, gostincu Mihi, klubskim pokroviteljem za vso podporo in otrokom za vse rezultate in redno udeležbo na treningih v iztekajočem letu. Vsak otrok je prejel lepo miklavževo darilo in prav vsi so zadovoljni zapuščali koprski teniški balon. Pravo decembrsko vzdušje je naredilo tudi vreme, saj je v času turnirja celo snežilo. V nadaljevanju si lahko preberete kdo so zmagovalci ter drugo in tretje do četrto uvrščeni.

 

Končni rezultati:

 

1.mesto: Fabian Fontanot, Maja Markuža, Eva Sau, Vit Hrabar, Jenko Timotej, Marko Vojvoda, Aleks Vincek, Manuel Babič, Luka Korva, Tina Dujc, Juan Pablo Perissutti

 

2.mesto: Lorena Schimitz, Nikola Zafirovski, Laura Koren, Mai Vidovič, Aleks Murko, Gordan Mileusnić, Lan Geršak, Luna Vidic, Ivona Vugrinec, Lorena Schimitz, Tia Berdon, Isabela Petrovič

 

3.mesto-4.mesto: Emin Durmiševič, Maja Kodra, Massimo Ferrara, Nika Novoselič, Benjamin Borlini, Andrej Škoda, Emanuela Sau, Julija Oberstar, Matej Markuža, Tomaž Heric, Maks Vincek, Luka Brkljača, Dean Patrone, Lucas Bantič, Gordan Mileusnić, Elisa Peress, Zala Medvešček, Ivona Furlan, Gaja Ramić, Neja Cek, Eržen Jakob, Luka Maksič.

 

Svoj turnir so odigrali tudi starejši člani kluba, ki so prikazali odličen mini tenis: Dorian Purić, Dejan Malić, Anette Ščulac, Gregor Mileusnić, Alen Stojčevski, Tim Hafner in Marko Mlekuž.

 

Podjetje GSR, ki je klubski pokrovitelj z znamko Babolat je postavilo svojo stojnico in izmed tistih, ki so danes kupili določen artikel iz njihove kolekcije je predsednik kluba Aleksandar Živin izžrebal prejemnika teniške torbe. Prejel jo je Jakob Eržen.

 

Več o dogajanju in dosežkih TK Koper pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.teniskoper.com.

 

                               miklavzevturnir27_250                                    miklavzevturnir47_250                                                
miklavzevturnir81_250 miklavzevturnir83_250

 

Tekst in foto:

Aleksandar Živin

Člani teniškega kluba Domžale simpatično zaključili sezono

Domžale, 4.10.2012

 

TK Domžale_zaključek sezone 2012_525

 

Zadnja septembrska nedelja je bila za člane TK Domžale v znamenju turnirja, podeljevanja priznanj in druženja.

 

Za športna društva kar običajna zgodba, vsekakor pa za domžalske teniške igralke in igralce pomemben preskok v njihovih karierah, pa naj si bodo to mladi perspektivni igralci, ali uspešni rekreativci. Prav vsi po vrsti pišejo svoje zgodbe in vsi dostojno predstavljajo delo in življenje teniškega kluba, ki letos praznuje 35 obletnico.

 

Na idilični lokaciji domžalskega športnega parka, kjer stoji teniška dvorana s tremi igrišči in šest zunanjih, je bila zadnja septembrska nedelja kot nalašč za prevetritev in analizo uspešne, deloma zimske in celotne poletne sezone. Predsednik TK Domžale Marjan Ogrinc ter trenerja Igor Ogrinc in Sašo Svoljšak so ob pomoči športnega novinarja Gašperja Bolharja pripravili sila simpatičen dan, kjer so se na turnirju med seboj pomerile prav vse generacije. Zaključek dneva pa je minil ob skupni analizi dosedaj opravljenega dela in rezultatih, ki so jih dosegle mlajše selekcije ter druženju, kjer so teniški navdušenci na plan porinili marsikatero prijetno zgodbo.

 

Priznanja za požrtvovalen pristop in letošnje delo so prejeli mladi tekmovalci, ki so skupaj osvojili več kot 20 turnirjev ter še enkrat več polfinalnih in četrtfinalnih uvrstitev. Zadovoljni in nasmejani so bili, najmlajši tekmovalec TK Domžale, šestletni Lovro Bolhar ter vsi nekoliko starejši: Rok Janežič, Teo Žitnik, Nika Šušteršič, Aleks in Marcel Pirš, Veronika Škrjanc, Nika Lovrič, Ožbej Bolhar, Nina Lednik, Milla Andrejič, Žan Cerar, Žana Burja, Maja Tuma, Svit Kos, Andraž Emeršič Ljubič, Valerija Gerčar, Kaja Emeršič, Anže Janežič in Anej Levpušček. Prav poseben aplavz in nekaj več minut slave so bili deležni trije najbolj uspešni mladi tekmovalci v letošnjem letu. Najmlajši med njimi je osem in pol letni Luka Firm, ki je bil v mini tenisu praktično nepremagljiv (šest turnirskih zmag), svoje ambiciozne cilje pa ni spremenil niti danes, ko uspešno tekmuje v konkurenci deset letnikov. Med najboljšimi slovenskimi 12-letniki se je znašel 11-letni Mark Andrejič Goljar, ki je letos osvojil dva državna turnirja do 11 let. Najbolj pompozno pa je v svet ime TK Domžale ponesla 10-letna Pia Lovrič, ki je v začetku poletja na neuradnem svetovnem prvenstvu v Puli prišla do polfinala, na slovenskih tleh pa je mlada teniška igralka osvojila že štiri turnirje v kategoriji do 11 let.

 

Na klubskem dnevu, ki je imel močno združevalno noto, pa seveda brez tenisa ni šlo. Med najmlajšimi (mini tenis) je zmagala Milla Andrejič, ki je v finalu premagala tri leta mlajšega Lovra Bolharja. V kategoriji do 10 let je Luka Firm ugnal Svita Kosa, v kategoriji nad 10 let je pri dekletah Žana Burja šele v 13 podaljšani igri strla odpor talentirane Pie Lovrič, pri fantih pa Mark Andrejič Goljar ni imel večjih težav z Andražem Emeršičem Ljubičem. Seveda so se med seboj udarili tudi malce starejši teniški sladokusci, ki so na turnirju dvojic (šampanjec) morali poiskati vse svoje znanje, pa četudi so nasproti stali nekateri legendarni domžalski rekreativci (Dragan Živulovič, Rikardo Grizilo…). V nočnem finalu sta Sašo Svoljšak in Matjaž Danev premagala Bojana Tomšeta in Borisa Gorenca.

 

Iskreno zadovoljstvo in nasmeh na obrazih vseh prisotnih je bil dovolj zgovoren dokaz, da takšnih teniških dnevov ni nikdar dovolj. Člani TK Domžale so vstopili v zimsko sezono, ki bo najmlajšim prinesla vsaj pet do osem turnirjev, medtem ko se bodo rekreativci znojili bodisi po rekreativnih ligah bodisi posameznih individualnih urah. 

 

Foto in tekst: G. Bolhar

 

Nekaj utrinkov poglejte v fotogaleriji.

 

Velik uspeh primorskih igralk na mednarodni sceni

Koper 25.9.2012

 

Istrska liga 525

 

Že po prvem letu nastopanja v razširjeni ženski Istrski ligi so igralke Los Vanganelosa, ki so jo sestavljale primorske igralke, dosegle fantastičen rezultat z osvojitvijo drugega mesta.

 

V ligi so nastopale ekipe iz Hrvaške Istre in Primorja, Primorske in zamejstva. Na končnem zaključnem delu v Poreču so se Primorke v zadnjem odločilnem kolu z gladko zmago nad ekipo Kastav iz Reke povzpele na drugo mesto in osvojile pokal. Ob tem pa je potrebno še dodati, da sta najboljši igralki v kategoriji +35 in+ 40 bili prav naši dve in sicer Barbara Šavron Lakošeljac in Boža Sluga. Da so tako prestižno mesto osvojile pa gre zasluga še naslednjim igralkam: Tanji Jaksetič Bradelj, Zorici Zupan, Jadranki Maček, Barbari Milič, Damjani Flego, Franki Cepak, Mariji Gorišek in Tanji Tesič.

 

Istrska liga1

 

Malo manj uspešna je bila ekipa Veterani Kopra, ki je z osvojitvijo 4. mesta dosegla lep uspeh, ob predpostavki, da so na zaključku nastopili v nepopolni postavi, ter v boju s kasnejšimi zmagovalci le za las zaostali za 3. mestom.

 

Istrska liga 2

Tekst in foto: Franci Hrovat

14. odprto prvenstvo v tenisu POLZELA 2012 - VABILO

Ljubljana, 27.8.2012

 

TK Polzela vabi na 14. odprto prvenstvo v tenisu  - POLZELA 2012.  Prvenstvo bo potekalo od ponedeljka 3.9.2012 do sobote 8.9.2012.

 

Prijave  zbirata Vlado Travner 031 644 697 in Matjaž Hribernik 041 783 001, do 1.9.2012.

 

Organizator je zagotovil nagradni sklad za moške v višini 800 €  in za ženske v višini 425 €.

 

Ostale podrobnosti najdete v datoteki v desnem meniju
      

Tradicionalni "Beli teniški turnir 2012" - vabilo

Novo Mesto, 29.8.2012

 

lt_BeliTeniskiTurnir2012_BANNERWWW_08_2012_350x250


 

Že deveti Beli turnir, ki je v soboto, 26. avgusta 2012, potekal na teniških igriščih v Športnem parku Portovald, je pritegnil kar 68 igralcev iz vse Slovenije in tudi nekaj tujcev. Med damami sta prvo mesto osvojili Lidija Urh in Blažka Vrbinc, med gospodi pa Danijel Lavrič in Igor Ban.

 

Najboljša novica za teniški šport pri nas pa je tudi uradna potrditev, da se bo letos oktobra začelo pripravljati zimsko nadkritje teniških igrišč, ki bo omogočilo, da se bo tenis v Novem mestu igral tudi pozimi.

 

O tem sta prisotne ob uradni otvoritvi turnirja obvestila župan Alojzij Muhič in predsednica kluba Irena Gostiša-Benčina. „Že vrsto let tiho sanjamo o nadkritih igriščih – »balonu«. Letos smo bili uspešni pri razpisu Fundacije za šport, ki je pripravljena sofinancirati tretjino projekta, z delom potrebnih sredstev nam je pripravljena priskočiti na pomoč tudi Mestna občina Novo mesto, kljub kriznim časom pa računamo tudi na podporo gospodarskih družb iz okolja,“ je povedala predsednica kluba. „Če s tem projektom uspemo, obljubljam, da bomo letos organizirali tudi zimski Beli teniški turnir,“ je dodala.

 

V Teniškem klubu Portovald so bili tudi sicer zadovoljni s potekom turnirja. Jiři Volt, idejni oče in glavni „operativec“ turnirja, je pojasnil, da je vesel, da so se turnirju letos pridružili tudi številni mlajši člani kluba. „Pomembno je, da izvirno teniško kulturo spoznajo ne le starejši igralci, ampak predvsem mlajši, kar je tudi glavni namen turnirja.“ Na turnirju so letos posebno pozornost namenili tudi najmlajšim, saj se je poleg turnirja odvijal tudi otroški živ-žav.

 

Na Belem turnirju so veljala posebna pravila; igralci so morali nositi izključno bela oblačila in igrati z lesenimi loparji, ki na teniških igriščih že več desetletij niso več prisotni.

 

Več o turnirju najdete TUKAJ.

 

Končan 1. teniški maraton v Radomljah, ki ga je dobila domača ekipa

Radomlje, 26.8.2012

 

Prvi teniški maraton v Sloveniji je uspešno prestal krst in pokazal pot združevanja med slovenskimi teniškimi rekreativci

Idejna očeta, kar 26-urnega teniškega maratona sta, nekdajni uspešni tekmovalec Andrej Kraševec in športni novinar Gašper Bolhar. Na izjemno prisrčni lokaciji igrišč teniškega kluba Radomlje, sta povabila 20 igralcev (po deset v ekipi), ki so se med seboj pomerili v igrah posameznikov in dvojic. Uvodni večer, v petek 24.avgusta je na igrišču postregel z vrhunskim dvobojem nekdanjih reprezentantov za Davisov pokal Andreja Kraševca in Gregorja Krušiča, kasneje pa v soočenju preostalih članov obeh ekip (TK Radomlje vs. Radio Hit) privabil več kot 200 gledalcev, ki so, povsem logično bolj skladno navijali za domače radomeljske tenisače, hkrati pa držali energijo in vzdušje vse do poznih jutranjih ur.

 

Sprva so bolje začeli Hitovci, ki so po treh urah vodili za 13 iger, no kmalu pa se je razmerje uredilo in skozi noč tudi spreobrnilo. Domačini so trdni prijeli svoje loparje in Domžalčane oz. člane radijske ekipe, v vsaki igralni uri v povprečju puščali za seboj dve, ali tri igre. Kljub pozni uri sta prijetno bodrenje doživela veterana, Bojan Borko – TK Radomlje in Janez Orehek – radio Hit, ki sta bila glavna akterja maratona med 4 in 6 uro zjutraj. Jutranji šok je za Hitovce dobro izkoristil naspan in regeneriran Tadej Zule, ki je povrnil upe gostujoči ekipi. Dopoldanski del je bil večinoma dokaj izenačen, opoldne pa je padla odločitev. Kapetan domače ekipe Andrej Kraševec se je znesel nad Boštjanom Jermanom, sicer učiteljem tenisa  in upanja za goste je bilo sila malo. Tudi Gregor Krušič ni zmogel povrniti upanja, saj je domači teniški up, 15-letni Jaka Kaplja, zmogel vse napade in pritiske bolj izkušenega Krušiča, in na presenečenje vseh igral izenačeno.

 

V zadnjih šestih urah so se igralci, tudi za skupni seštevek, pomerila še v igri dvojic. Začetek je bil obetaven za goste, saj sta navezi Bolhar-Škorjanc in Lednik-Burja zmanjšali zaostanek za sedem iger, a je bil to le utrinek gostujoče ekipe. Preostale igre dvojic so pripadle domačinom, ki so se na koncu, po 26-ih urah igranja veselili zmage z 222 iger proti 196.

Ker je bil maraton, resda na igriščih tekmovalen, sicer pa športno združevalen, v izjemni okolici so lep dan preživeli tudi družinski člani tekmovalcev in ostalih teniških navdušencev, so bili na koncu nagrajeni zmagovalci in poraženci. Statistični podatki maratona pa so na koncu izluščili najbolj uspešne in največje osmoljence. Za osmoljence je bil maratonski test dokaz, da se je tako napornega športnega tekmovanja potrebno lotiti nekoliko drugače, za zmagovalce posameznih kategorij, pa dokaz, da redno, tudi po pet, šestkratno tedensko igranje prinaša vedno boljše rezultate. Največ iger je pri domačih priboril Jaka Kaplja, pri gostih pa Mare Lednik, največjo razliko sta naredila Andrej Kraševec pri domačih, pri Hitovcih pa Janez Orehek. Najbolj izkušen maratonec je bil domačin Miha Cerar, najbolj izenačeno igro pa sta prikazala Albin Cerar – TK Radomlje in Gregor Škorjanc-radio Hit, ki sta v 55-ih minutah igrala 9:9.

Nagradni sklad je prispeval Babolat in radio Hit, pokrovitelj turnirja pa je bil CarCenterCerar, podjetje, ki se ukvarja z vulkanizerstvom in prodajo pnevmatik ter avtovleko in hitrimi servisi. 

 

Tekst in foto: Gašper Bolhar

 

Lea Sunarič in Aleš Maček prva državna prvaka med rekreativci

Kamnik, 20.6.2012

 

komar maček kropivšek in murko hajtnik_525 

Komar, Maček, Kropivšek in Murko Hajtnik

 

V Kamniku se je danes končalo prvo državno prvenstvo za rekreativce. V finalnem dvoboju sta se pred približno 100 gledalci pomerila prvi nosilec Aleš MAČEK (Radomlje) in Damjan KROPIVŠEK (Kamnik), v treh nizih pa je slavil Aleš MAČEK. Odločitev o zmagovalcu prvega niza je padla v deseti igri, ko je Maček prvič zmagal na nasprotnikov servis. V drugem nizu je Kropivšku »break« uspel v sedmi igri, tako da je po dobljenem svojem servisu v osmi igri povedel s 5/3. V deveti igri  je sicer zapravil kar pet žog za zmago v drugem nizu, a nato odlično serviral in pri rezultatu 5/4 zanj brez izgubljene točke izenačil rezultat na 1/1 v nizih. Odločilno podaljšano igro (odločilni tie-break) je bolje začel Maček, hitro je povedel je s 5/1, tega vodstva pa do konca tekme ni več izpustil iz rok. Končnih 6/4 4/6 10/3 je za Mačka pomenilo 480 točk za jakostno lestvico TZS za rekreativce ter 200 evrov nagradnega sklada, Kropivšek pa se je moral zadovoljiti s 360 točkami in  100 evri. V boju za tretje mesto je Tone Komar (Ljubljana) s 7/6 6/2 premagal najmlajšega med polfinalisti Dejana Murka Hajtnika, oba pa sta domov odnesla po 50 evrov.

 

Tekmovanja za rekreativne igralce tenisa se bodo nadaljevala v mesecu juliju z odprtim prvenstvom Kamnika ter v avgustu z odprtim prvenstvom Ljubljane, obe tekmovanji pa bosta šteli za jakostno lestvico TZS. Več informacij o obeh tekmovanjih lahko dobite na 041844086 (Matjaž), razpis pa bo v kratkem objavljen na spletni strani TZS.

 

 

kristan sunarič_525

 

Prvi naslov državnega prvaka med rekreativci si je v ženski konkurenci priigrala Lea SUNARIČ iz Žalca, ki je v nedeljskem polfinalu s 61 61 premagala prvo nosilko Ljubljančanko Evo KLAMPFER, v finalu pa s 61 60 še Karmen KRISTAN iz Vač pri Litiji.

 

Simpatično Leo so sedaj bolje poznali ljubitelji plesa, saj je bivša državna prvakinja v standardnih in latinsko-ameriških plesih, v zadnjih letih pa blesti tako na domači kot tudi na mednarodni teniški sceni. Zasavke so se na prvem državnem prvenstvu odlično odrezale, saj je po »srebru« Karmen Kristan v boju za tretje mesto Zorica KOVAČ AŠIČ iz Izlak s 64 76 premagala Evo KLAMPFER.

 

kovač ašič

 

Kamnik, nedelja, 18.6.2012

 

Na prvem državnem prvenstvu za rekreativce, sta se danes končala tudi polfinalna dvoboja v moški konkurenci. Tudi tokrat prvi in drugi nosilec Aleš Maček (Radomlje) in Damjan Kropivšek (Kamnik) nista imela preveliko dela. Aleš Maček je po hitrem postopku s 6/1 6/0 premagal Dejana Murka Hajtnika (Slovenj Gradec), ki ni ponovil dobre igre iz prejšnjih kol. Očitno je mladost in neizkušenost opravila svoje, saj je bil za Slovenjgradčana to prvi nastop na kakšnem od pomembnejših turnirjev. Damjan Kropivšek je  s preudarno in potrpežljivo igro s 6/3 6/1 premagal Toneta Komarja (Ljubljana), ki ni v najboljši formi, saj se je skozi celo prvenstvo bolj kot z nasprotniki boril s sabo – ni in ni našel svoje prepoznavne agresivne igre z osnovne črte.

 

dejan murko hajtnik_350

 

V finalu tolažilne skupine (v njej igrajo poraženci prvega in drugega kroga), osvojene točke pa štejejo za jakostno lestvico rekreativcev (ta bo objavljena po državnem prvenstvu) je pri moških prvo mesto osvojil Jaka Stermenszky (Ljubljana), ki je s 6/4 6/0 premagal Blaža Janharja (Vodice), tretji pa je bil z zmago s 6/3 6/1 nad Tomažem Bukovcem iz Črnuč Kamničan Mitja Mali.

 

janhar in stermenszky_350

Janhar in Stermenszky

 

V ženski konkurenci je tolažilno skupino dobila Nataša Falenti (Mengeš), ki je po hudem boju s 6/1 2/6 10/4 premagala Anjo Trdin (Ljubljana).

 

pobiralci žogic_525 

Pobiralci žogic

 

Tekst in foto: M. Pogačar 

 

 

 

Pred nami je 1. državno prvenstvo za rekreativce

Kamnik, 16.6.2012

 

logo novi dprekreativci_525

 

Danes se v Kamniku začenja prvo državno prvenstvo za rekreativce. Nastopilo bo 41 moških in 10 žensk. Tekme se bodo začele ob 09. uri, ob 11. uri bosta župan občine Kamnik Marjan ŠAREC in predsednik TZS Marko UMBERGER prvenstvo svečano odprla, ob 20 uri pa je na sporedu še "Player's party". Podrobnosti o prvenstvu, kdo so tihi favoriti, žreb tekmovanja in razpored bnajdtete v biltenu št. 2 v desnem meniju. Vabljeni v Kamnik!

Serijo Primorski sateliti je gostil TK Hrušica

Hrušica, 15.6.2012

 

 

Serijo teniških turnirjev Primorski satelit je v soboto, 9. junija 2012 v Športnem parku IN BLUE v Hrušici gostil Tenis klub Hrušica. Tekmovanje Primorski sateliti je priložnost, da otroci in mladina preverijo in obogatijo svoje teniško znanje. Pravico nastopanja imajo le tisti tekmovalci, ki niso registrirani pri panožni zvezi (Teniška zveza Slovenije).

 

V kategoriji deklice do 11 let je zmagala Megi KOCJANČIČ (Talos) pred Timeo Savič (Celje) in Valentino Valčič (Koper).

 

Med dečki do 11 let je prvo mesto osvojil Mark KRIŽMAN (TK Hrušica) pred Robertom Korelcem (TK Koper)  in Luko Samokcem (TK Ilirska Bistrica).

 

Najboljši v kategoriji dečki do 12 let je bil Leon BATEGELJ (TK Ilirska Bistrica) pred Aljažem Vogrinčičem (Talos) in Matejem Križmanom (TK Hrušica).

 

Muhasto vreme ni pokvarilo prijetnega druženja tekmovalcem iz Kopra, Vanganela, Ankarana, Padrič, Ilirske Bistrice in Hrušice.

 

Naslednji Primorski satelit bo 30. junija v Novi Gorici.

 

Nekaj fotografij poglejte v galeriji.

 

 

XXXV. Žigonov memorial in XXVII. Vič Open 2012

Ljubljana, 29.5.2012

 

Teniška sekcija Partizan Vič iz Ljubljane je med 1. in 3.6.2012 priredila tradicionalna turnirja za veterane XXVII. Vič Open, turnir za moške starosti 35+ in XXXV. Žigonov memorial za moške starosti 45+.  Na turnirjih je sodelovalo 26 igralcev, med zmagovalce pa sta se vpisala :

 

Aleš POGAČNIK, ki je na turnirju XXVII. Vič Open v finalu premagal KOMAR Toneta z rezultatom 75 26 10-6

 

in

 

Iztok ŠKOF, ki je na Žigonovem meorialu v finalu z 26 61 10-5 premagal Martina KARLINA.  

 

Foto: organizator

 

Žigonov memorial 2012_1

 

Žigonov memorial 2012_2

 

Žigonov memorial 2012_3

 

Žigonov memeorial 2012 _4

PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA REKREATIVCE

Ljubljana, 21.5.2012 


logo novi dprekreativci_525
 

Teniška zveza Slovenije (TZS) in Tenis klub Kamnik organizirata prvo državno prvenstvo za rekreativce, ki bo potekalo v dveh skupinah in ki bo imelo denarni sklad 2.000 EUR.


Skupina A: na državnem prvenstvu skupine A lahko igrajo samo tisti igralci tenisa, ki so državljani Republike Slovenije, ki so stari najmanj 18 let in ki pri TZS ali kateri tuji nacionalni panožni zvezi nikoli niso bili registrirani kot tekmovalci.

 

Prvo državno prvenstvo skupine A se bo odvijalo od 16. do 18. junija 2012 na igriščih Tenis kluba Kamnik v Kamniku. Nagradni sklad je 1.000 EUR.

 

Skupina B: na državnem prvenstvu skupine B lahko igrajo samo tisti igralci tenisa, ki so državljani Republike Slovenije, ki so stari najmanj 18 let in ki so v preteklosti pri TZS ali kateri tuji nacionalni panožni zvezi bili registrirani kot tekmovalci, a ne po letu 2002. Seveda lahko na državnem prvenstvu skupine B zaigrajo tudi igralci, ki sploh nikoli niso bili registrirani kot tekmovalci (torej tisti, ki lahko igrajo v skupini A).

 

Prvo državno prvenstvo skupine B se bo odvijalo od 23. do 25. junija 2012 na igriščih Tenis kluba Kamnik v Kamniku. Nagradni sklad je 1.000 EUR.

 

Vse podrobnosti o prvem državnem prvenstvu lahko najdete v pdf priponki »razpis državno prvenstvo«, dobite pa jih lahko tudi na telefonski številki 041844086 (Matjaž Pogačar).

 

Vabimo vas, da »pišete zgodovino«…gre za prvo državno prvenstvo za rekreativce…zmagovalci, kaj zmagovalci, vsi udeleženci gredo med »nesmrtne«!


Poglejte si promocijski film o prvem državnem prvenstvu rekreativcev TUKAJ
 

Za organizacijski odbor

Matjaž Pogačar

041844086

o2n1_525

Teniški turnir dvojic "Laguna Park Cup 2012" letos odpade

Obveščam vas,da zaradi tehničnih težav / zasedenost igrišč z drugim turnirjem / odpovedujemo turnir dvojic 7.7.2012 v Špadičih pri Poreču. Letos ga žal ne bomo izvedli.

 

Lep pozdrav

 

Sašo Svoljšak

Serija turnirjev za otroke PRIMORSKI SATELITI se nadaljuje

Padriče, 6.5.2012 

 

Tokrat so otroci gostovali pri zamejskem klubu Gaja Padriče, ki je organiziralo skladno s koledarjem tekmovanj "Primorski sateliti" 2. tovrstni turnir, vendar za otroke v starosti od 10-12 let. Številčna udeležba je dokaz pravilnosti načrtovalcev te serije.   Udeležili so se jo otroci iz zamejstva, Trsta, Nove Gorice, Kopra, Slovenskih Konjic kot gostje in iz Vanganela. Preživeli so lep dan v zameskem kraju Padriče v Italiji in spoznali tudi lepote kraškega sveta.

Rezultate turnirja v Padričah najdete v priponki, v desnem meniju.

Rezultatsko in organizacijsko uspešno povratno srečanje

 

Slovenija - Istra: 10 - 3 

 

Slovenija_Istra1

 

Okrepljena slovenska reprezentanca je v šestem srečanju med obema prijateljskima regijama, pod pokroviteljstvom domačega kluba TA Los Vanganelos in TZS v toplem in lepem vremenu premagala reprezentanco sosednje pokrajine. Tako se je z obrestmi vred maščevala za oktoberski poraz v Rabcu. Res, da reprezentanca sosednje Istre ni bila v najmočnejši postavi, pa vendar je zmaga zaslužena. Tokrat so k uspehu prispevali tudi »mladinci«, ki so k zmagi dodali svoj delež. Še posebej smo na to ponosni Primorci kot organizatorji, saj sta pomembni posamični zmagi dosegla domačin Gorazd Marašek in Novogoričan Aleš Devetak. V slovenski reprezentanci je blestel Marko Por in več kot opravičil svoj položaj na ITF lestvici. Tudi vsi ostali so z odlično igro prispevali svoj delež, zato čestitke vsem reprezentantom.

 

Vanganel, 28.4.2012

 

REZULTATI - POSAMEZNO:

 

Kategorija          Slovenija                                Hrvaška Istra                             Rezultat     
-35 Boris Čosič (Velenje) Marin Domagoj Cukon (Pula) 6/3 3/6 8-10
-35 Gorazd Marašek (Koper) Kristijan Vorič (Pula) 6/2 6/4
+35 Aleš Devetak (N. Gorica) Darko Černeha (Buzet) 6/1 6/3
+40 Marko Por (Kranj) Robert Jusić (Umag) 6/1 6/0
+45 Iztok Škof (Vrhnika Zdravko Knežević (Novigrad) 3/6 7/5 6-10
+50 Matjaž Frece (Ljubljana) Fikret Čatić (Umag) 6/2 6/4
+55 Zmago Tajnšek (Sl.K.) Đino Lovrinič (Pazin) 4/6 6/4 10-5
+60 Bojan Vajda (Ljubljana) Lino Stranić (Pazin) 6/3 6/1
+65 Davor Žnidar (Kranj) Ivica Karasi (Pula) 6/1 6/1

 

 

 

REZULTATI - DVOJICE: 

 

-35 Čosič/Marašek Cukon/Vorić 1/6 2/6
35/40 Devetak/Por Černeha/Jusič 6/1 6/1
45/50 Škof/Frece Knežević/Čatić 6/1 2/6 11-9 
55/60 Vajda/Žnidar Lovrinić/Karasi 6/1 6/3

 

 

 

Selektor Slovenije: Sašo Svoljšak               Selektor Hrvaške Istre: Čedomir Milevoj

Nam. selekt. Slovenije: Franci Hrovat

 

Fotografije iz srečanja lahko najdete TUKAJ.

1. Prince Open Singles, Uroš Špende na vrhu

Vanganel, 17.4.2012 

 

Z nedeljskim finalom med Kalifom Glavašem in Urošem Špendetom se je zaključil 1. Los Vanganelos Prince Open Singles turnir v letu 2012.

 

S turnirjem smo začeli že v petek, 13.04. s prvimi petimi tekmami, z glavnim delom turnirja pa smo nadaljevali v soboto, 14.04., kjer smo izpeljali vse tekme tolažilnega turnirja in glavnega turnirja brez finala.

 

56 nastopajočih je odigralo 55 tekem glavnega in 25 tekem tolažilnega turnirja, kar skupno znese kar 80 tekem. Veliko srečo smo imeli z vremenom, saj nam je nestanovitni aprilski period namenil mešanico oblačnega in deloma sončnega vremena brez kapljice dežja, kljub temu pa je turnir imel kar nekaj posebnosti.

 

Prvič se je zgodil "trodnevni turnir", rekordnih 56 udeležencev je pomaknilo uro začetka sobotnega igranja z 09:00 na 08:00, med udeleženci smo imeli prvega slovenskega igralca +35 in 97. igralca na svetovni ITF veteranski lestvici Aleša Devetaka in še veliko novih obrazov iz celotne Slovenije. Vsem se zahvaljujemo za izjemno vzdušje in fair play ter odličen tenis. Zahvaljujemo se za pomoč vsem sodelujočim v pripravi dogodka in pa sponzorjem in donatorjem turnirja. Posebna zahvala gre našemu novemu opremljevalcu Prince, Telekomu Slovenije, Esines Caffe Diemme, AMS d.o.o.  in Mestni občini Koper.

 

Več informacij o turnirju in rezultate najdete TUKAJ

TA Los Vanganelos

USPEŠEN ZAČETEK NOVE SERIJE TURNIRJEV ZA OTROKE NA PRIMORSKEM

Vanganel, 25.4.2012

 

PRIMORSKI SATELITI APRIL 525

 

Po 15 letih so na Primorskem ponovno oživeli nekdaj pribljeno serijo teniških tekmovanj za otroke poimenovano »Primorski satelit« . Tekmovanja bodo potekala po razporedu še v : Kopru, Novi Gorici, Tolminu, Ilirski Bistrici,  Hrušici pri Podgradu, Hrvatinih in Padričah v zamejstvu.  Prvega tovrstnega v tem letu je uspešno izvedla TA Los Vanganelos, sicer tudi pobudnik ustanovitve serije po vzoru na pretekla leta, ki je organizirano za otroke, ki niso registrirani na TZS in vadijo tenis zgolj 2 krat tedensko brez tekmovalnih ambicij, v starosti od 10 – 15 let. V Vanganelu je tokrat nastopilo 20 igralcev in igralk iz  Kopra, Hrvatinov, Padrič, Ilirske Bistrice, Vanganela in povabljenih gostov iz Slovenskih Konjic, ki jih vodi dolgoletni trener v Kopru g. Zmago Tajnšek. Realizacija pobude je pokazala, da je to zadetek v polno in koristno za vse tečajnike, ki lahko v sproščenem ozračju, brez pritiskov po rezultatu na prijaznejši način občutijo tekmovalni tenis. Za svoj trud, prikazano znanje in korajžo, so bili prav vsi nagrajeni z medaljami.

 

Uvrstitve:

 

DEČKI 13/14 LET:                               DEKLICE 13 LET:             

 

1. Svet PESJAK (Sl.Konjice)                1. Maja UDOVIČ (Il. Bistrica)

2. Filip DOKIČ (Hrvatini)                     2. Eva SAU (Koper)

3. Lukas BANTIČ (Koper)                    3. Agnes RADIVOJEVIČ (Talos)

 

DEČKI 15 LET A:                                 DEKLICE 14  LET:

 

1. Andrej DUMANIČ (Koper)                1. Ana VITA JAGODNIK (Il. Bistrica)

2. Tomaž KUZMAN (Sl.Konjice)            2. Veronica MACAUDA (Gaja)

3. Rok RENKO (Il.Bistrica)                   3. Adalisa HUSKIČ (Koper)

4. Tadej TROHA (Koper) 

 

 

DEČKI 15 LET B:                                DEKLICE 15 LET:

 

1. Miha ROBNIK (Sl.Konjice)               1. Klara JANŽIČ (Sl.Konjice)

2. Enej RAŽEM (Koper)                       2. Karin MURKO (Koper)

3. Aleks CERGOL (Hrvatini)                 3. Leila UMER ( Talos)

4. Vid ZABUKOVEC (Talos)

 

Tekst in fotografije:  TA Los Vanganelos

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji. 

 

 

 

 

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.