Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Zala Dovnik v polfinalu Umaga, na Lošinju konec za naše mladinke in mladince

Ljubljana, 28.9.2012

Na turnirju TE do 14 let v Umagu po danešnjih obračunih ostaja v konkurenci le še Zala DOVNIK. Ta je v četrtfianlu gladko, s 63 62, premagala 8. nosilko, Hrvatico Ano BIŠKIČ. Za nastop v finalu se bo borila z Rusinjo, 4. NOSILKO Evgenyo LEVASHOVO. Pri fantih je z nastopi v četrtfinalu končal Nejc SITAR. S 62 62 ga je premagal Madžar Matyas FUELE. V konkurenci dvojic sta z nastopom v polfinalu turnir končali Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Tesno sta izgubili Avstrijko Caroline ILOWSKO in Slovakinjo Danielo Michaelo KOSNACOVO s 76(5) 26 10-12. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju se je v četrtfinalu poslovil zadnji slovenski predstavnik v konkurenci posameznikov. Čeh Zdenek DERKAS, ki je bil v prejšnejm krogu usoden za našega Jana Vita ŠUNTARJA, je tudi v četrtfinalu nadaljeval svojo zmagovito serijo na tem turnirju in po 1. nosilcu izločil še 10. nosilca, Maksa TEKAVCA. Zdenek DERKAS je slavil s 76 64. V polfinalu pa so z nastopi v konkurenci dvojic končala tudi dekleta. Obe dvojici sicer nista bili daleč od uspeha, a so bile nasprotnice v skrajšanem tretjem nizu boljše. Eva ZAGORAC in Gabriela PANTUCKOVA sta izgubili s Čehinjama Miriam KOLODZIEJEVO in Vendulo ZOVINCOVO 26 76(2) 10-7, Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ pa z romunsko-hrvaško navezo Jacqueline Adina CRISTIAN in Lana SLAVICA z rezultatom 46 64
1-10. Na fotografiji: Veronika Erjavec

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.