Blaž Kavčič in Polona Hercog zdrsnila na lestvici, mladinci v Umagu in na Lošinju

Ljubljana

Naši najboljši igralci so ta teden na letvici ATP izgubili vsak po štiri mesta, to pa pomeni, da je Blaž KAVČIČ zapustil elitno stoterico in je zdaj na 101. mestu. Najvišje ostaja Grega ŽEMLJA na 73. mestu, Aljaž BEDENE je na 88. mestu. Pri ostalih igralcih ni bilo bistvenih sprememb. Na lestvici WTA je po porazu v prvem krogu kvalifikacij turnirja v Tokiu Polona HERCOG zdrsnila za 14 mest in je zdaj na 90. mestu. Ostale naše igralke so pridobile po nekaj mest, vendar do bistvenih sprememb njihovih uvrstitev na lestvici ni prišlo. Bomo pa ta teden na mednarodni sceni v glavnem spremljali nastope deklet in mladincev ter mladink. Petra RAMPRE je prijavljena na ITF turnirju v Las Vegasu (50.000 $), Tadeja MAJERIČ je v glavnem žrebu turnirja v Telaviju (Gruzija) z nagradnim skladom 25.000 $, Jelena DJURIŠIĆ je v glavnem turnirju Amelie Islanda (10.000 $), Anja PRISLAN bo nastopila na enako vrednem turnirju v Pragi, v Varni je v glavnem ITF turnirju (10.000$) Nika KOVAČ, Sarah Laura AMBROŽIČ se je preiszkusila na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheiku, a je izgubila v kvalifikacijah. Od fantov bo Tomislav TERNAR igral na Futuresu v srbski Sokobanji. Mladinci in mladinke do 18 let igrajo na ITF turnirju na Velem Lošinju. Turnir je 4. ranga, v glavni turnir pa sta se iz kvalifikacij uvrstila s po dvema zmagama Aljaž CAJZEK pri fantih in Hana MRAZ pri dekletih. V kvalifikacijah sta obstala Matija OKORN in Jan DERNIČ, medtem ko se je Rok KRIŽAJ uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. V glavni turnir so sicer neposredno uvrščeni Maks TEKAVEC, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matic ŠPEC, Rok SITAR, Aljaž RADINSKI in s posebnim povabilom Jan Vit ŠUNTAR. V kvalifikacijah so pri dekletih izpadle Sara DJURDJEVIĆ, Pia BRGLEZ, Anette ŠČULAC in Nika KOZAR. Neposredno so v glavni turnir uvrščene Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ, Tamara ZIDANŠEK in s posebnim povabilom Sara SIRŠE. V Umagu poteka močan mednarodni turnir do 14 let. V glavnem turnirju so se v drugi krog uvrstili Anže ARH, Jernej ZAPLOTNIK in Nejc SITAR pri dečkih ter Lara PROSENJAK in Veronika ERJAVEC pri dekletih. Na prvi nastop v glavnem turnirju še čakajo Zala DOVNIK, Urška VELEC, Žana LAPJNE, Silvija PEROŠA in Stefany GRLJ.