Na turnirjih do 14 let danes na vrsti četrtfinalni obračuni

Ljubljana

Turnirji do 14 let za dečke in deklice se ta konec tedna igrajo na Max tenis klubu v Ljubljani, kjer poteka turnir A za dečke, v Radovljici igrajo dečki turnir B, deklice pa gosti TK Olimpija iz Ljubljane. Na vseh treh turnirjih so organizatorji spravili pod streho uvodna kroga. Na A turnirju dečkov v četrtfinalu ne bo 4. nosilca Nicka CMAGERJA, katerega je izločil Gal KEBRIČ s 64 57 61. Že v uvodnem krogu se je poslovil tudi 7. postavljeni Nejc FERJAN. Od njega je bil boljši Tilen ŠIMENKO LALIČ, ki je slavil s 61, nato mu je Nejc Ferjan srečanje predal. Zanesljivo sta napredovala 1. nosilec Žan ŽMAVC in 2. postavljeni Tino KOVAČIČ. Na B turnirju v Radovljici so od nosilcev izpadli 1. postavljeni Anže DOLENC, premagal ga je Denis ČIZMIĆ s 64 63, 5. nosilec Matic PETERLIN, od katerega je bil boljši Jakob PELICON s 62 60, 8. nosilec Tibor STROJKO je izgubil z MESEC Žakom s 36 46, 4. postavljeni Andraž LJUBIČ EMERŠIČ pa je bil poražen v tekmi z Žanom GALETOM, ki je bil boljši s 63 62. Na turnirju deklic do 14 let, te gosti Olimpija, v četrtfinalu ne bo treh nosilk. Tina TAVČAR je izločila 3. nosilko Sofio MARKOVIČ, ta je srečanje pri izidu 4-4 v prvem nizu predala; Maruša PLANK je bila s 61 61 boljša od 8. postavljene Nine KNEZ, Tjaša RANT pa je s 63 75 izločila 7. nosilko Tino CVETKOVIČ. Nadaljevanje turnirja bo v nedeljo. Na fotografiji: Žan Žmavc