Nastja Kolar uspešno začela kvalifikacije v Podgorici, Nika Kovač pa v Bolgariji

Ljubljana

V Podgorici se po krajši pavzi na teniška igrišča vrača Nastja KOLAR. Ta je na lestvici WTA v zadnjem času precej nazadovala, tako da je zdaj na 508. mestu, to pa pomeni, da mora na močnejših ITF turnirjih v kvalifikacije. V Podgorici poteka turnir z nagradnim skladom 50.000 $. Nastja KOLAR je v prvem krogu kvalifikacij premagala 20. letno Srbkinjo Milano SPREMO, ki je na lestvici WTA uvrščena nekaj mest za njo. Izid se je glasil 64 46 61 v korist Kolarjeve. V drugem krogu bo igrala s 5. nosilko kvalifikacij, 24. letno Nemko Justine OZGA, 475. igralko svetovne teniške lestice. V Podgorici bosta v glavnem turnirju nastopili Andreja KLEPAČ in Maša MARC.

V Bolgarskem Dobrichu je uspešno začela kvalifikacijske nastope na ITF turnirju (25.000 $) Nika KOVAČ. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je premagala Romunko Bianco HINCU s 63 64. Za uvrstitev v glavni turnir, v katerem bosta nastopili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, mora zmgati še enkrat.

V kvalifikacijah ATP Challengerja v Trnavi je v prvem krogu izgubil Tomislav TERNAR. Premagal ga je Nemec Marc SIEBER z rezultatom 75 62.

V drugem krogu kvalifikacij Futuresa v Nišu bo nastopil Anže LOVIŠČEK.

Ta teden pa bomo spremljali še nastope Grega ŽEMLJE na ATP turnirju (410.000 $) v St. Petersburgu, Polone HERCOG na WTA turnirju v Seulu (500.000 $), Petre RAMPRE na ITF turnirju v ameriškem Albuquerqu (75.000 $), Tadeje MAJERIČ v ruski Yoshkar-Oci (25.000 $) ter Luke GREGORCA na Futuresu v kanadskem Markhamu (15.000 $).