prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Maj 2012

Arhiv novic - maj 2012

Luka Koper Junior Open 2012 - Lian Benedejčič in Nika Radišič v polfinalu

Ljubljana, 31.05.2012

Na mednarodnem teniškem turnirju TE U12 bomo pri deklicah videli slovenski polfinalni obračun. Za vstopnico v finale se bosta pomerili 1. nosilka Lian BENEDEJČIČ in 9. nosilka Nika RADIŠIČ. Lian BENEDEJČIČ je v četrtfinalu premagala Grkinjo Natalijo NIKOLOPOULOU s 46 63 64, Nika RADIŠIČ pa je izločila 13. postavljeno Romunko Sabino DADACIU z rezultatom 61 64. Iz nadaljnjega tekmovanja sta izpadli 2. nosilka Kristina NOVAK, premagala jo je 7. nosilka, Nemka Vanessa LANGES s 61 62 in 15. nosilka Tina CVETKOVIČ. Od nje je bila boljša 5. postavljena Rusinja Nastasia KULIKOVA s 63 61. Pri dečkih v četrtfinalu nismo imeli predstavnikov. V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale že uvrstila Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK pri dečkih, pri deklicah pa Kaja JUVAN in Maruša PLANK. Foto A.Ž. Več fotografij si oglejte v fotogaleriji TUKAJ.

Infond Open 2012 - Nastja Kolar izgubila v prvem krogu, za četrtfinale se bo borila samo Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 31.05.2012

V Mariboru se je s tekmami drugega kroga nadaljeval mednarodni ženski teniški turnir serije ITF z nagradnim skladom 25.000 $, Infond Open 2012. Od naših predstavnic sta v konkurenci posameznic nastopili Nastja KOLAR in Anja PRISLAN. Anja PRISLAN v uvodnem nastopu ni bila kos Čilenki Andrei KOCH-BENVENUTO, ki na lestvici WTA zaseda 234. mesto. Slednja je bila boljša z rezultatom 62 62. Nastja KOLAR, ki igra s 3. nosilko, 24. letno Rusinjo Ekaterino IVANOVO, srečanja ni končala, saj je ob koncu igralnega dne ponagajalo vreme Glavni sodnik je moral zelo zanimivo srečanje prekiniti pri vodstvu Nastje s 3:2 v tretjem nizu. Prvi niz je dobila Nastja KOLAR po odlični igri s 6:2, nato pa ji je malo popustila koncentracija in Rusinja je to izkoristila ter z rezultatom 1:6 izenačila na 1:1 v nizih. Igralki sta dvoboj nadaljevali danes, zmagala pa je Rusnija Ekaterina IVANOVA, ki je tretji niz dobila v podaljšani igri. Danes se bo za nastop v četrtfinalu merila z našo Mašo ZEC PEŠKIRIČ. Tudi ta bo imela zelo naporen dan, saj bo morala ob dvoboju proti Ivanovi, odigrati v primeru zmage še dva dvoboja v igri dvojic.Organizatorji so sicer upali na slovenski dvoboj drugega kroga med posameznicami, a se ni izšlo po njihovih željah. Ob tem pa velja še omeniti, da je na letošnjem turnirju Maša ZEC PEŠKIRIČ v paru s Hrvatico Vrljićevo tudi ena izmed favoritinj za zmago v dvojicah. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v tretji krog dvojic, Blaž Kavčič kljub dobri predstavi ni bil kos Novaku Djokoviću

Ljubljana, 31.05.2012

Blaž KAVČIČ je po dveh urah in pol na odprtem prvenstvu Francije v Parizu segel v roko trenutno najboljšemu igralcu na svetu Novaku DJOKOVIĆU, ki je slavil z rezultatom 60 64 64.

Blaž KAVČIČ je kljub porazu, z izjemo prvega niza, s prikazanim lahko zadovoljen, saj je v drugem in tretjem nizu prikazal odličen tenis in večkrat z borbenostjo in izvrstnimi potezami navdušil številno občinstvo na stadionu Suzanne Lenglen. Takoj po končani tekmi je Blaž v kratki izjavi povedal: "Novak je tekmo začel izjemno in mi nikakor ni dovolil da bi prišel v igro. Potem, ko sem dobil prvo igro v drugem nizu sem začel igrati boljše in predvsem bolj odločno. V nadaljevanju lahko rečem, da sva bila povsem izenačena skozi celoten dvoboj in vseskozi sem imel občutek, da sem enakovreden nasprotnik. Na žalost se je v nekaterih odločilnih trenutkih poznala izkušenost in kvaliteta Novaka, ki ni zamanj najboljši na svetu in je v nekaj trenutkih odigral zelo dobro, na drugi strani pa jaz nisem izkoristil nekaterih priložnosti. Sicer pa lahko rečem, da sem z doseženim in z igro na letošnjem Roland Garrosu zadovoljen in optimistično pričakujem nadaljevanje sezone."

Blaž KAVČIČ bo pred naslednjim Grand Slam turnirjem, ki bo konec junija v Wimbledonu, odigral še dva manjša turnirja na peščeni podlagi, nato pa se bo pripravil za nastop na »sveti travi«.

V konkurenci posameznikov tako nimamo več svojih predstavnikov, ostaja pa v igri Katarina SREBOTNIK, ki je v konkurenci dvojic že zmagala dvakrat. S Kveto PESCHKE sta v prvem krogu premagali Nemko Kristino BARROIS in Hrvatico Darijo JURAK z rezultatom 62 75, v drugem krogu pa sta bili boljši še od Rusinje Olge GOVORCOVE in Kazahstanke Galine VOSKOBOJEVE z rezultatom 75 61. Katarina SREBOTNIK se je z Nenadom ZIMONJIĆEM uvrstila tudi v drugi krog mešanih dvojic. V prvem krogu sta premagala Anastasio RODIONOVO (Aus) in Christoper KAS (Nem) z rezultatom 63 63
TUKAJ.

Infond Open 2012 - Maša Zec Peškirič v četrtfinalu

Ljubljana, 30.05.2012

Kljub današnjemu spremenljivemu vremenu, so igralke uspele končati vse dvoboje drugega kroga posameznic na ITF turnirju Infond Open v Mariboru, tako, da so znane vse četrtfinalistke, ki se bodo za vstop v polfinale borile od 11h naprej na igriščih Teniškega parka ŽTK na Taboru.

Žal se je od Slovenk v četrtfinale uspelo prebiti le lanski finalistki Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je v popoldanskem dvoboju s 6:3,3:6 in 6:0 izločila krvnico Nastje KOLAR, Rusinjo Ekaterino IVANOVO. Tretja nosilka je morala priznati premoč Maše, potem ko jo je v tretjem nizu nekoliko začela ovirati poškodba stegenske mišice. Velja omeniti, da je Rusinja že proti Nastji Kolar, v današnjem dopoldanskem nadaljevanju včerajšnjega dvoboja 1. kroga, napredovala precej srečno, a na koncu vseeno zasluženo, saj je Nastja v zadnjih treh igrah tretjega niza izpustila iz rok kar šest možnosti za break, v podaljšani igri pa je celo vodila že s 3:0, a na koncu tudi to ni bilo dovolj za žilavo Rusinjo.

Nastja KOLAR, ki je lani na turnirju kot meteor zablestela z zmago, bo žal zaradi izpada v 1. krogu tako izgubila ogromno točk na svetovni računalniški lestvici.

Strokovnjaki ocenjujejo, da so igralke do sedaj pokazale odličen tenis, glede na videno, pa so verjetno favoritinje za končno zmago naša Maša ZEC PEŠKIRIČ, Kanadčanka BOUCHARD in Nemka FRIEDSAM.

Turnir se je nadaljeval tudi z dvoboji dvojic, kjer pa Maša ZEC PEŠKIRIČ v paru s Hrvatico Ano VRLJIČ ni bila uspešna. Slovenija tako v konkurenci dvojic nima več predstavnic.

Nasprotnica Maše ZEC PEŠKIRIČ v petkovem četrtfinalu bo 7. nosilka, Nemka Kathrin WOERLE. Igralki se odlično poznata saj bo to že njuno 6. medsebojno srečanje.


Od leta 2004, ko sta se srečali prvič je bila doslej štirikrat uspešnejša Nemka. Zadnji medsebojni srečanji sta odigrali leta 2010, ko je enkrat zmagala Maša ZEC PEŠKIRIČ in sicer z rezultatom 46 76 62, drugič pa Kathrin WOERLE z rezultatom 36 64 75. Sicer pa je na svetovni ženski teniški lestvici Kathrin WOERLE ( WTA 200) uvrščena 97 mest pred Mašo. Najvišje je bila v karieri leta 2010 uvrščena na 119. mesto, medtem ko je Maša ZEC PEŠKIRIČ svojo najvišjo uvrstitev zabeležila leta 2009, ko je bila 93. igralka sveta.
TUKAJ.

Urh Krajnc Domiter poražen v drugem krogu Podgorice, konec nastopov za naše predstavnike v Budimpešti

Ljubljana, 30.05.2012

Na ITF turnirju 4. ranga v Podgorici se je Urh KRAJNC DOMITER uvrstil v drugi krog. V prvem je premagal 2. nosilca, Poljaka Kamila GAJEWSKEGA z rezultatom 46 76(4) 76(6). V drugem krogu je odigral še eno zelo izenačeno srečanje, a je tokrat moral priznati premoč Srbu Srdjanu JAKOVLJEVICU. Ta je zmagal z rezultatom 76 57 75. V glavnem turnirju je že nastopil tudi Dorian Tomaž JANEŽIČ, a je izgubil z rezultatom 16 16 z domačinom Ivanom SAVELJIĆEM. V kvalifikacijah sta nastopila Rok SITAR in Gregor DOLINŠEK, a se nista uspela kvalificirati v glavni turnir. Oba sta izgubila v drugem krogu. V Budimpešti poteka mladinski ITF turnir 2. ranga. V prvem krogu je uspešno nastopila Maša MARC, ki je premagala 8. nosilko, Španko Paulo GUTIERREZ PEREZ (ITF 164) z rezultatom 76(5) 75. V drugem krogu je nato izgubila z Romunko Nicoleto-Catalino DASCALU (ITF 260) s 46 36. Že v prvem krogu sta izgubila Blaž BIZJAK od katerega je bil boljši Nemec Alexander ZVEREV (ITF 228) in Pia ČUK, ki je izgubila z Irko Sinead LOHAN (ITF 191) s 57 36. V kvalifikacijah je nastopila Manca PISLAK in izgubila v drugem krogu. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open - Lian Benedejčič, Nika Radišič, Tina Cvetkovič in Kristina Novak v četrtfinalu, konec za dečke

Ljubljana, 29.05.2012

V Kopru se nadaljuje mednarodni teniški turnir v kategoriji do 12 let, Luka Koper Junior Open 2012. Po drugem krogu so se slovenske vrste, predvsem pri dečkih, precej razredčile. V tretji krog sta se uvrstila samo Jan KUPČIČ in Allen PUHNER PUPAHER. Bolje je šlo deklicam. V tretjem krogu smo danes gledali nastope Lian BENEDEJČIČ, Nike RADIŠIČ, Anje GAL, Tine CVETKOVIČ in Kristine NOVAK. Po končanem tretjem krogu med dečki nimamo več predstavnikov. V tretjem krogu sta izpadla tako Jan KUPČIČ, kot Allen PUHNER PUPAHER. Še enkrat pa so se izkazale deklice. Lian BENEDEJČIČ, Kristina NOVAK, Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ so brez težav zmagale in se uvrstile v četrtfinale. Izgubila je samo Anja GAL. Žreb je bil tokrat igralkam naklonjen, tako da se v četrtfinalu ne bodo pomerile med sabo in ob idealnem razpletu si lahko obetamo slovensko finale. Ob glavnem turnirju dečkov in deklic poteka tudi zanimiv turnir mešanih dvojic. Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v Mariboru v drugi krog, Polona Reberšak izgubila

Ljubljana, 29.05.2012

V Mariboru se je začel glavni del 25.000 $ vrednega ženskega ITF turnirja Infond Open 2012. Danes sta nastopili dve slovenski igralki Polona REBERŠAK in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Maša ZEC PEŠKIRIČ je bila uspešna in je premagala Hrvatico Ano VRLJIĆ, ki je nastopila s posebnim povabilom. Slavila je z rezultatom 62 62. Zelo dobro partijo je prikazala Polona REBERŠAK, ki je 1. nosilki Madžarki Luci Reki JANI, 155. igralki lestvice WTA, odvzela niz. Madžarka je zmagala z rezultatom 62 26 64. Nastja KOLAR in Anja PRISLAN bosta nastopili v sredo. Anja PRISLAN bo tekmo začela ob 14. uri, za njo pa bo, a ne pred 16. uro, na istem igrišču nastopila še Nastja KOLAR. Jutri bomo videli še dva slovenska nastopa v konkurenci dvojic. Ob 15. uri bo nastopila Polona REBERŠAK, ki igra v paru s Hrvatico Ivano KLEPIĆ, ne pred 17.30 pa bo nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki igra v paru s Hrvatico Ano VRLJIĆ. TUKAJ.

Mike Urbanija in Nik Razboršek v drugi krog Futuresa na Bledu

Ljubljana, 29.05.2012

Na Bledu smo danes na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ videli štiri slovenske nastope. Naši igralci so bili polovično uspešni. V drugi kroga sta se uvrstila Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK, z nastopi med posamezniki pa sta končala Grega TERAŽ in Andraž BEDENE. Mike URBANIJA je v prvem krogu premagal kvalifikanta iz Avstralije Thanasisa KOKKINAKISA z rezultatom 60 62 in bo v drugem krogu v sredo igral s 4. nosilcem, Hrvatom Nikolo MEKTIĆEM. Nik RAZBORŠEK je bil boljši od Srba Vladimirja PAUNIĆA, ki je prav tako nastopil s posebnim povabilom. Slavil je z rezultatom 62 60, v drugem krogu pa bo v sredo ob 10. uri igral s srečnim poražencem, Avstralcem Nickom KYRGIOSOM, ki je izločil 2. nosilca Francoza Gleba SAKHAROVA. V konkurenci dvojic bomo videli v četrtfinalu slovenski obračun med edinima preostalima slovenskima dvojicama Gregom ŽEMLJO in Aljažem BEDENETOM (nastopata samo v konkurenci dvojic) ter Andražem BEDENETOM in Nikom RAZBORŠKOM. TUKAJ.

Polona Hercog končala z nastopi v Parizu, konec tudi za Andrejo Klepač med dvojicami

Ljubljana, 29.05.2012

Danes je v prvem krogu OP Francije v Parizu nastopila Polona HERCOG. Za uvod je imela manj atraktivno nasprotnico od Blaža KAVČIČA, namreč Japonko Ayumi MORITA, ki na lestvici WTA zaseda 88. mesto, letos pa v Parizu nastopa petič. Japonka je doslej le enkrat uspela preskočiti prvi krog, tokrat pa ji je to uspelo ravno po zmagi nad našo Polono HERCOG. Japonka je slavila z rezultatom 36 64 63. V nasprotju z njo je za Polono HERCOG, ki je nastopila četrtič, to najslabši izid doslej. V preteklih nastopih je namreč vedno prišla čez prvi krog. Dvakrat se je poslovila v drugem, leta 2010 pa v tretjem krogu. V drugem krogu se bo tako Japonka pomerila z 2. nosilko, Rusinjo Mario SHARAPOVO. Polona HERCOG je po nekaj urni pavzi nastopila še enkrat. V konkurenci dvojic je s Poljakinjo Urszulo RADWANSKO igrala proti Tajki Chia Jung SHUANG in Rusinji Veri DUSHEVINI. Tudi to srečanje pa je zapustila kot poraženka, saj sta ga s partnerico pri zaostanku z 1 - 4 predali. Svoj nastop kje že opravila in prav tako že končala z letošnjimi nastopi v Parizu, Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO sta v prvem krogu izgubili z desetima nosilkama, Američankama Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES z rezultatom 36 46. Edina predstavnica v ženski konkurenci tako na turnirju ostaja Katarina SREBOTNIK Kot običajno bo tudi tokrat igrala s Kveto PESCHKE. Postavljeni sta za drugi nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Nemko Kristino BARROIS in Hrvatico Darijo JURAK. Katarina SREBOTNIK bo nastopila tudi v konkurenci mešanih parov. Njen tokratni partner pa bo ponovno Nenad ZIMONJIĆ. TUKAJ.

Na moškem Futuresu na Bledu v torek nastopi naših igralcev

Ljubljana, 28.05.2012

Na Bledu poteka turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V žrebu glavnega turnirja so 4. slovenski igralci. Mike URBANIJA je bil uspešen v kvalifikacijah, poleg njega pa bodo igrali še Grega TERAŽ, Andraž BEDENE in Nik RAZBORŠEK. Slednji trije nastopajo s posebnim povabilom. Vsi bodo z nastopi začeli v torek, ko bo okrog 12. ure na sporedu srečanje Nika RAZBORŠKA, ki bo igral z Vladimirjem PAUNIĆEM iz Srbije. Za njim bo na istem igrišču, a ne pred 13. uro, nastopil Mike URBANIJA. Njegov nasprotnik bo Avstralec Thanasi KOKKINAKIS. Za njima pa bo ne pred 14.30 uro igral še Andraž BEDENE, kateremu bo nasproti stal Avstrijec Gibril DIARRA. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 12&U 2012 - končan prvi krog

Ljubljana, 28.05.2012

V Kopru poteka mednarodni turnir Luka Koper Junior Open za deklice in dečke do 12 let. V glavnih turnirjih nastopa 128 igralk in igralcev, organizatorjem pa je danes uspelo spraviti pod streho večino od 64 tekem prvega kroga. V prvem krogu je nastopilo 21 dečkov iz Slovenije, v drugi krog pa se je uspelo prebiti le šestim. Med njimi sta tudi 6. postavljeni Jan KUPČIČ in 4. postavljeni Matic PODLIPNIK. Pri deklicah je z nastopi v glavnem turnirju začelo 26 domačih igralk, v drugi krog se jih je doslej uvrstilo 7, nekaj srečanj je bilo zaradi teme prekinjenih. V drugi krog sta se že uvrstili tudi 1. nosilka Lian BENEDEJČIČ in 2. nosilka Kristina NOVAK. Turnir se bo s tekmami drugega kroga nadaljeval v torek. TUKAJ.

V Mariboru na turnirju Infond Open končane kvalifikacije, jutri nastopa Polone Reberšak in Maše Zec Peškirič

Ljubljana, 28.05.2012

V Mariboru so se na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, Infond Open 2012, končale kvalifikacije. V zadnjem krogu se je za uvrstitev v glavni turnir borila Patricia VOLLMEIER, a ji ni uspelo. V srečanju s prvo nosilko kvalifikacij, Pemro OZGEN iz Turčije , je uspela osvojiti samo eno igro, tako da je Turkinja slavila z rezultatom 60 61. V glavnem turnirju bodo tako nastopile Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ, Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK. V torek bosta v prvem krogu nastopili Polona REBERŠAK in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Prva bo zaigrala ne pred 14. uro, druga pa na istem igrišču,a ne pred 16 uro. Videli bomo tudi nekaj tekem dvojic, v katerih bodo nastopile slovenske igralke. TUKAJ.

Blaž Kavčič po zmagi nad Lleytonom Hewittom v drugem krogu Roland Garrosa, v torek Polona Hercog

Ljubljana, 28.05.2012

Blaž KAVČIČ se je z današnjo zmago nad 31. letnim Avstralcem Lleytonom HEWITTOM, leta 2011 prvim, trenutno pa 175. igralcem lestvice ATP, uvrstil v drugi krog Odprtega prvenstva Francije v Roland Garrosu. Za Hewitta je bil to že 11 nastop na Odprtem prvenstvu Francije, kjer leta 2011 ni nastopil, pred tem pa se je najvišje zavihtel do četrtfinala v letih 2001 in 2004. Blaž KAVČIČ, ki je trenutno na 99. mestu lestvice ATP na Roland Garrosu nastopa tretjič, leta 2010 in 2011 je izgubil v drugem krogu. Danes je slavil z rezultatom 76(2) 63 67(4) in 63. Lleyton HEWITT je na srečanju naredil kar 37 neizisljenih napak več od Blaža KAVČIČA, imel pa je tudi slabši izkoristek osvojenih točk na drugi servis. Blaž KAVČIČ bo torej tretjič poskušal priti čez drugi krog, a tudi tokrat bo naloga več kot lahka. Igral bo bamreč s trenutno 1. teniškim igralcem sveta, Srbom Novakom DJOKOVIĆEM. "Lahko rečem, da je nekaj posebnega igrati proti takemu igralcu, kot je Lleyton Hewitt, zmagovalec grand slama, bil je številka ena. Zadnja leta, takrat ko je igral, je igral na visoki ravni. To je bilo v Avstraliji, v četrtem krogu, ko je dobil niz proti Đokoviću. Lahko rečem, da je bila zelo težka tekma, kot sem pričakoval. Igral sem dobro, bil sem mogoče malo v krču, naredil sem kar nekaj neizsiljenih napak, potem je igra dosti bolj stekla. Danes je bilo kar lahko igrati, ker je servis res deloval, kot mora. Res sem serviral zelo dobro in v pravih trenutkih dosegal te lahke točke na servis, kar je zelo pomembno na takem nivoju tenisa," je za STA povedal Kavčič, pred dvobojem z Đokovićem, s katerim je lansko leto izgubil v četrtfinalu turnirja ATP v Beogradu, pa je dejal: "Moja pričakovanja so, da grem v dvoboj tako kot v vsak drug 'match', da se vnaprej ne predam, da poizkusim tekmo zmagati. Vem, da bo to zelo težko oziroma praktično nemogoče. Ampak tudi Novak Đoković je le človek in tudi on lahko ima slab dan. Jaz vem, da lahko igram zelo dober tenis in če mi bo to uspelo prikazati na tem velikem stadionu, kar gotovo ne bo lahko, potem ... Želja je, da se igra čim daljši in čim bolj kakovosten 'match' in da se poizkusi priložnosti, ki mi jih bo Đoković dal, izkoristiti", je še za STA povedal Blaž KAVČIČ. Foto: @FFT TUKAJ.

V Parizu se je začel drugi turnir za Grand slam, danes ob 11. uri nastop Blaža Kavčiča (Eurosport)

Ljubljana, 28.05.2012

V Parizu se začenja drugi turnir letošnje sezone za Grand Slam, znameniti Roland Garros. Slovenci bomo imeli med posamezniki samo dva predstavnika, oba sta se v glavni turnir uvrstila neposredno. V kvalifikacijah so nastopili Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Petra RAMPRE, a bili vsi neuspešni. Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG z žrebom ne moreta biti najbolj zadovoljna. Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril z 31. letnim Avstralcem Lleytonom HEWITTOM, leta 2011 prvim, trenutno pa 175. igralcem lestvice ATP. Za Hewitta bo to že 11 nastop na Odprtem prvenstvu Francije, kjer leta 2011 ni nastopil, pred tem pa se je najvišje zavihtel do četrtfinala v letih 2001 in 2004. Blaž KAVČIČ, ki je trenutno na 99. mestu lestvice ATP bo na Roland Garrosu nastopil tretjič, leta 2010 in 2011 je izgubil v drugem krogu. Zagotovo pa mu v tekmi s HEWITTOM ne bo manjkalo motiva za zmago, saj bi ga v primeru uspeha v drugem krogu verjetno čakal trenutno najboljši igralec Novak DJOKOVIĆ. Na podobnem mestu kot Blaž KAVČIČ, le da v spodnji polovici ženskega žreba, se nahaja Polona HERCOG. Ta ima v prvem krogu manj atraktivno nasprotnico, namreč Japonko Ayumi MORITA, ki na lestvici WTA zaseda 88. mesto, letos pa bo v Parizu nastopila petič. Doslej je le enkrat uspela preskočiti prvi krog. V nasprotju z njo je Polona HERCOG, ki bo nastopila četrtič, vedno prišla čez prvi krog. Dvakrat se je poslovila v drugem, leta 2010 pa v tretjem krogu. Če želi ta uspeh ponoviti bo morala v drugem krogu, pod pogojem, da prvo srečanje dobi, premagati 2. nosilko in 2. igralko lestvice WTA, Rusinjo Mario SHARAPOVO. Prvi bo na igrišče stopil Blaž KAVČIČ, ki bo ob 11.00 uri nastopil na igrišču št. 7. Srečanje prenaša Eurosport. Polona HERCOG bo na nastop počakala do torka. TUKAJ.

Patricia Vollmeier v Mariboru v zadnji krog kvalifikacij, Mike Urbanija na Bledu v glavni turnir

Ljubljana, 27.05.2012

Na Bledu so odigrali zadnji krog kvalifikacij na prvem iz serije treh turnirjev Futures z nagradnimi skladi 10.000 $, ki bodo v naslednjih treh tednih v Sloveniji. V kvalifikacijah je nastopilo 8 slovenskih igralcev, v zadnji krog pa sta se uvrstila samo Mike URBANIJA, ki je premagal Belgijca Jonasa MERCKXA z 26 64 63 in Nejc LEMIČ ki je bil v prvem krogu prost. Mike URBANIJA je bil uspešen tudi v drugo, ko je premagal Avstrijca Samuela Tristana WEISSBORNA z 06 75 62 in se uvrstil v glavni turnir. Nejc LEMIČ je v drugem krogu izgubil z Nemcem Pirminom HAENLEJEM z rezultatom 36 16.V Mariboru, v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega ITF turnirja Infond Open 2012, je nastopilo 18 Slovenk. V prvem krogu je bilo uspešnih 6, za nastop v glavnem turnirju pa bi morale zmagati še dvakrat. Žal so se v drugem krogu poslovile še vse preostale igralke z izjemo Patricie VOLLMEIER. Ta je slavila tudi v drugo, ko je premagala Avstralko Azro HADZIC z rezultatom 63 60 in se uvrstila v zadnji krog. V drugem krogu so izgubile Natalija ŠIPEK, Tina MOHORČIČ, Saša KLANEČEK, Julija JAUK in Tajda BESTIJANIČ. Slednjo je premagala, verjetno jabolj znana igralka med kvalifikantkami, 36. letna Anne KREMER iz Luxemburga. Anne KREMER je trenutno na 464. mestu lestvice WTA, v karieri pa je bila najvišje leta 2002, ko je bila 18. igralka sveta. Tajdo BESTIJANIČ je izločila z rezultatom 64 62. TUKAJ.

Manca Pislak osvojila Bergantov memorial do 16 let

Ljubljana, 27.05.2012

V Mariboru se je končal letošnji Bergantov memorial. Slovenci smo imeli samo enega finalista in to Manco PISLAK v kategoriji do 16 let. Sicer pa so zmagovalci postali. V kategoriji deklic do 14 let je slavila Hrvatica Petra GRANIĆ, 37. igralka lestvice TE do 14 let. Slovenci smo zadnjo predstavnico, Hano MRAZ izgubili v polfinalu. Pri dečkih do 14 let je slavil Britanec Jay CLARKE, trenutno najboljši evropski igralec do 14 let. Najdlje se je od Slovencev prebil Grega KOKALJ, ki je izpadel v tretjem krogu. V konkurenci fantov do 16 let je slavil Hrvat Karlo LOZIĆ, 132. igralec lestvice TE do 16 let, od naših igralcev je do četrtfinala prišel Bor SCHWEIGER MUŽAR. Pri dekletih do 16 let je turnir prepričljivo osvojila naša Manca PISLAK, 102. igralka lestvice TE do 16 let. Sicer pa je Bergantov memorial turnir z bogato tradicijo saj se je v kategoriji do 14 let začel igrati leta 1982, v kategoriji do 16 let pa se igra od leta 1994. Med dosedanjimi zmagovalci so bili med drugimi, podatke nam je posredoval g. Anton GROSMAN, v kategoriji do 14 let Borut VEHOVEC, Tanja ČERNE, Saša HIRSZON, Tina KRIŽAN, Silvija TALAJA, Žiga RUPAR , Špela RAJH, Tina PISNIK, Luka GREGORC, Shahar PEER (leta 2011 je bila , 11. igralka lestvice WTA), Maša ZEC PEŠKIRIČ in Polona HERCOG. Med zmagovalce v kategoriji do 16 let pa so se med drugimi vpisali Andrej KRAŠEVEC, Maja MATEVŽIČ, Andreas BECK (2009 je bil 33. igralec sveta) in Aljaž BEDENE. Na fotografiji Manca Pislak in Alena Weiss. Foto M. Pislak TUKAJ.

Malo uspeha za Slovence v kvalifikacijah Futuresa na Bledu, bolje gre dekletom v Mariboru

Ljubljana, 26.05.2012

Na Bledu se je s kvalifikacijami začel prvi iz serije treh turnirjev serije Futures z nagradnimi skladi 10.000 $, ki bodo v naslednjih treh tednih v Sloveniji. V kvalifikacijah je nastopilo 8 slovenskih igralcev a sta se v drugi krog uvrstila samo dva. Mike URBANIJA je premagal Belgijca Jonasa MERCKXA z 26 64 63, Nejc LEMIČ pa je bil v prvem krogu prost. V Mariboru, v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega ITF turnirja Infond Open 2012, nastopa 18 Slovenk. V prvem krogu je bilo uspešnih 6, za nastop v glavnem turnirju pa potrebujejo še po dve zmagi. Najbolj znano ime med kvalifikantkami je 36. letna Anne KREMER iz Luxemburga, ki bo v drugem krogu igrala s Tajdo BESTIJANIČ. Anne KREMER je trenutno na 464. mestu lestvice WTA, v karieri pa je bila najvišje leta 2002, ko je bila 18. igralka sveta. TUKAJ.

V Kopru potekal turnir 8-11 let, končane tudi kvalifikacije Luka Koper Junior Open do 12 let

Ljubljana, 26.05.2012

V Kopru je ta konec tedna potekal teniški turnir v kategoriji 8-11 let. Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:MINI tenis deklice: Nika STRAŠEK (Ptuj)MINI tenis dečki: Tristan FLANDER (Maja)MIDI tenis deklice: Maja RADIŠIČ (Proten)MIDI tenis dečki: Nik SPOLENAK (Celje)Tenis do 10 let deklice: Chantal SAUVANT (Nemčija)Tenis do 10 let dečki: Nik JURJEVČIČ (Ltc)Tenis do 11 let dečki: Alen TUŠEK (Br-Mb)Tenis do 11 let deklice: Živa FALKNER (otočec)Končane so tudi že kvalifikacije mednarodnega turnirja TE do 12 let, Luka Koper Junior Open 2012, danes pa se že začenja glavni turnir s številno slovensko udeležbo.Nekaj fotografij iz turnirja 8-11 let si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Anna-Lena Friedsam osvojila ITF turnir v Velenju

Ljubljana, 26.05.2012

V Velenju se je končal mednarodni ITF turnir za članice z nagradnim skladom 10.000 $. V finalnem obračunu je slavila Nemka Anna-Lena FRIEDSAM, ki je z rezultatom 61 63 premagala Italijanko Agnese ZUCCHINI. Organizatorji so klub težavam z vremenom poskrbeli za odlično organiazcijo, tako da so udeležneke zadovoljne zapuščale Velenje. Od slovenskih igralk je Anja PRISLAN končala nastope med posameznicami v polfinalu, v konkurenci dvojic pa se je uvrstila v finale. Kar nekaj igralk se je iz Velenja preselilo v Maribor, kjer so že začele z nastopi v kvalifikacijah. na fotografiji A. Grosmana so z leve: Marjan Gaberšek, finalistki, Marko Umberger in Drago Martinšek. Nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Bergant memorial for Nova Kbm Cup 2012 - Manca Pislak v finalu, Hana Mraz poražena v polfinalu

Ljubljana, 26.05.2012

V Mariboru so organizatorji Bergantov memorial pripeljali do polfinalnih obračunov. Kljub temu, da so nastopali praktično vsi najboljši slovenski igralci in igralke v kategoriji do 14 let, pa v četrtfinalu pri dečkih nismo imeli predstavnika, pri deklicah pa je bila, tako kot prejšnji teden, v četrtfinalu samo Hana MRAZ, ki je danes po zmagi nad Jessico BRUEHWILER s 75 64 napredvala v polfinale. V polfinalu je z nastopi končala. Premagala jo je Hrvatica Petra GRANIĆ z rezultatom 61 63. Če ob tem dodamo, da na turnirju z izjemo 1. in 5. evropskega igralca pri dečkih do 14 let, nismo videli najboljših mladih evropskih igralcev in igralk, je to žal dokaj slaba podoba našega podmladka. Nič kaj bolje se našim predstavnikom ni godilo v kategoriji do 16 let. Slovensko čast je rešila Manca PISLAK, ki je prejšnji teden hitro izpadla, tokrat pa opravičuje status 1. nosilke in se je zanesljivo uvrstila v finale. V četrtfinalu je premagala Avstralko Jeleno STOJANOVIC s 62 61, v polfinalu pa je bila boljša še od Srbkinje Tamare TOMIĆ s 61 60. Pri fantih se je v četrtfinale uspel prebiti samo Bor SCHWEIGER MUŽAR, a je tudi on tu končal z nastopi. Izgubil je z Italijanom Danielom ORLITO z rezultatom 36 36. V konkurenci dvojic sta pri dečkih do 14 let Sven LAH in Amadej GORUČAN izgubila v finalu, pri dečkih do 16 let je Domen GOSTINČAR, ki je igral v paru z Matejem KOSTADINOVIM dvignil pokal zmagovalcev, pri deklicah do 14 let se je zadnji slovenski par Zala DOVNIK in Nika KOZAR poslovil v četrtfinalu, pri dekletih do 16 let pa sta na drugem turnirju zapored slavili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. V finalu sta premagali Laro VOVK in Pio BRGLEZ. Finalni obračuni posamezno bodo na sporedu v nedeljo ob 10. uri. TUKAJ.

Sašo Bende in Tomislav Ternar izgubila v drugem krogu Prijedora

Ljubljana, 26.05.2012

V Velenju se organizatorji borijo z dežjem, rešuje pa jih teniška dvorana, v kateri je bilo odigranih večina srečanj. Sicer pa čast slovenskih igralk na ženskem članskem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ rešuje Anja PRISLAN. Na turnirju se je v kvalifikacijah in v glavnem turnirju preizkusilo lepo število slovenskih mladink, a so lahko spoznale, da je članski tenis, pa četudi z najnižjim nagradnim skladom stopnička, ki jo je težko prestopiti. V drugem krogu smo tako imeli iz slovenskega obračuna med Pio ČUK in Tjašo ŠRIMPF slednjo, poleg nje pa še izkušeno 26. letno Anjo PRISLAN, ki pa je tudi v nadaljevanju dobro igrala in se uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala 4. nosilko, Čehinjo Katerino KRAMPEROVO, ki je izločila Tjašo ŠRIMPF. Anja PRISLAN je slavila z rezultatom 26 75 62. Anja PRISLAN je prvič leto končala z uvrstitvijo na lestvico WTA leta 2006, pri 21. letih, ko je zasedla 702. mesto. V naslednjih letih je nastopala na turnirjih ITF, vmes v letih 2009 in 2010 za nekaj časa z nastopi prekinila in iz lestvice izpadla, a se leta 2011 vrnila in ob koncu leta zasedla 475, v istem letu pa je dosegla tudi najvišjo uvrstitev v karieri 460. mesto. V karieri turnirja posameznic na ITF turnirjih še ni osvojila, dvakrat pa je bila zmagovalka v konkurenci dvojic. Trenutno se nahaja na 567. mestu lestvice WTA med posameznicami in na 503. mestu med dvojicami. Njena nasprotnica v petkovem polfinalnem obračunu bo 1. nosilka na turnirju, Italijanka Agnese ZUCCHINI, ki na lestvici WTA zaseda 403. mesto.Na turnirju serije Futures v Prijedoru sta se Sašo BENDE in Tomislav TERNAR uvrstila v drugi krog. Sašo BENDE je premagal Francoza Romaina SICHEZA 16 61 76(6), v drugem krogu pa je izgubil s prvim nosilcem Mirzo BAŠIĆEM s 60 62. Tomislav TERNAR je bil v prvem krogu boljši od Švicarja Riccarda MAIGE 61 26 63, v drugem krogu pa je izgubil z 2. nosilcem Miljanom ZEKIĆEM z rezultatom 60 26 26. TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Budimpešti

Ljubljana, 26.05.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti se je Nina POTOČNIK uvrstila v polfinale. V prvem krogu je premagala Slovakinjo Diano SPISSAKOVO s 63 62, v drugem krogu Čehinjo Petro MELOUNOVO z rezultatom 63 60, v četrtfinalu pa je bila boljša še od Ukrajinke Anastasye FEDORYSHYN s 63 62. V polfinalu je nato morala premoč priznati 13. letni Madžarki Dalmi GALFI, ki je slavila z rezultatom 61 62. Že v prvem krogu pa je izgubila Ana OPARENOVIČ. Premagala jo je Madžarka Reka SZENTES z rezultatom 63 75. V Nikšiču so na mladinskem ITF turnirju 4. ranga nastopili Dorian Tomaž JANEŽIČ, Urh KRAJNC DOMITER in Rok SITAR. Rok SITAR je izgubil v prvem krogu, kjer ga je premagal Poljak Kamil GAJEWSKI s 61 76(6), Dorian Tomaž JANEŽIČ in in Urh KRAJNC DOMITER pa sta izgubila v drugem krogu. Prvega je premagal 2. nosilec, Srb Goran MARKOVIĆ s 62 61, drugega pa 1. nosilec Poljak Jan ZIELINSKI z rezultatom 64 64. Sta se pa naša igralca Urh KRAJNC DOMITER in Rok SITAR uvrstila v polfinale konkurence dvojic. V Astani sta v četrtfinalu končali z nastopi na 25.000 $ vrednem ITF ženskem turnirju Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Tadeja MAJERIČ je izgubila z Rusinjo Ksenio KERRILOVO z rezultatom 64 16 36, za Dalilo JAKUPOVIĆ pa je bila premočna 2. nosilka, Ukrajinka Irina BURYACHOK, ki je zmagala z rezultatom 75 63. TUKAJ.

Anja Prislan v polfinalu končala z nastopi v Velenju

Ljubljana, 25.05.2012

ITF ženski turnir v Velenju se bliža zaključku. V soboto so bila odigrana polfinalna srečanja posameznic in finale dvojic. Dvakrat je bila v igri Anja PRISLAN in dvakrat je zapustila igrišče poražena. V polfinalu posamezno jo je premagala 1. postavljena Italijanka Agnesse ZUCCHINI, ki je bila boljša z rezultatom 62 61. Anja PRISLAN je popoldne nastopila še enkrat, tokrat v finalu dvojic. Z Nemko Dejano RAICKOVIC sta šele v odločilni podaljšani igri oz. tretjem nizu izgubili s 3-10. Končni izid zelo izenačenega srečanja se je glasil 76 57 10-3 v korist Anne-Lene FRIEDSAM iz Nemčije in Vande LUKACS iz Madžarske. V finalu posameznic se bosta v soboto pomerili 1. postavljena Italijanka Agnese ZUCCHINI in 5. postavljena Nemka Anna-Lena FRIEDSAM. Finalno srečanje se bo začelo ob 10. uri. TUKAJ.

Na Bledu se začenja moški Futures, v Mariboru ženski ITF

Ljubljana, 25.05.2012

Tudi prihodnji teden bo v Sloveniji v znamenju tenisa. V Mariboru bo ŽTK gostil 25.000 $ vreden ženski turnir INFOND Open. Obeta se odlična zasedba teniških igralk, saj je 1. postavljena Francozinja Iryna BREMOND na 137. mestu svetovne ženske teniške lestvice, zadnja prijavljena igralka pa je 245., Lenka JURIKOVA. Od Slovenk se v glavni turnir tako neposredno ni uspela uvrstiti nobena izmed igralk, bosta pa tam s posebnim povabilom nastopili Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ, lanskoletni finalistki. Več slovenskih igralk se bo preizkusilo v kvalifikacijah. Bled pa bo prihodnji teden gostil prvega od treh turnirjev serije Futures, ki bodo imeli nagradni sklad 10.000 $. V glavni turnir sicer ni neposredno uvrščen noben slovenski igralec, bosta pa nastopila Andraž BEDENE in Tomislav TERNAR. Kvalifikacije se v Mariboru in na Bledu začnejo v soboto. TUKAJ.

Anja Prislan v četrtfinalu ITF turnirja v Velenju

Ljubljana, 23.05.2012

V četrtfinalu ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Velenju bomo videli tudi slovensko igralko. V četrtfinale se je uvrstila Anja PRISLAN, ki je v drugem krogu premagala Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, ta se je v glavni turnir uvtrstila iz kvalifikacij, z rezultatom 61 61. V četrtfinalu se bo srečala s 4. nosilko, Slovakinjo Katerino KRAMPEROVO, 450. igralko lestvice WTA, ki je v drugem krogu premagala našo Tjašo ŠRIMPF z rezultatom 62 61. Anja PRISLAN je poleg Vande LUKACS, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, edina nepostavljena igralka v četrtfinalu. Anja PRISLAN se je z Dejano RAICKOVIC uvrstila tudi v polfinale konkurence dvojic. Četrtfinalna srečanja se bodo začela ob 10.30 uri. TUKAJ.

Letošnje kvalifikacije Pariza za slovenske predstavnike neuspešne

Ljubljana, 23.05.2012

Aljaž BEDENE se je kot zadnji slovenski predstavnik poslovil od nadaljnjega tekmovanja v kvalifikacijah lestošnjega Roland Garrosa. Danes je izgubil z 21. letnim domačinom Axelom MICHONOM, 284. igralcem lestvice ATP z rezultatom 36 67(1). V glavnem turniju posameznikov bosta tako nastopila samo Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. V petek žreb glavnega turnirja. TUKAJ.

V Parizu konec za Petro Rampre, v Astani Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v četrtfinalu, V Brescii poraz Maše Zec Peškirič

Ljubljana, 23.05.2012

Na odprtem prvenstvu Francije se že tako skromna slovenska zasedba krči. V prvem krogu kvalifikacij za ženske je izgubila edina naša predstavnica v kvalifikacijah Petra RAMPRE. S 61 62 jo je premagala Američanka Julia COHEN, ki na lestvici WTA zaseda 139. mesto. Petra je zelo slabo servirala, na svoj drugi servis pa je uspela osvojiti samo 4 od 26 točk. V konkurenci posameznikov bo tako pri ženskah nastopila samo Polona HERCOG. Bolje gre našima igralkama na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Astani. Obe sta bili uspešni tudi v drugem krogu in sta se uvrstili v četrtfinale. Tadeja MAJERIČ je premagala 19. letno Rusinjo Alexandro ROMANOVO, ki na lestvici WTA zaseda 503. mesto z rezultatom 64 46 76(3). Dalila JAKUPOVIĆ je izločila 20. letno Belorusinjo Polino PEKHOVO, ki na lestvici WTA zaseda 324. mesto, z rezultatom 63 36 61. V Brescii je na enako vrednem ITF turnirju izpadla še druga Slovenka. V drugem krogu se je poslovila še Maša ZEC PEŠKIRIČ, katero je premagala 20. letna Italijanka, rojena v Kijevu, Anastasia GRYMALSKA, ki na lestvici WTA zaseda 298. mesto, z rezultatom 46 64 64. TUKAJ.

Bergant Memorial for Nova Kbm Cup - končan prvi krog v vseh kategorijah

Ljubljana, 23.05.2012

Na igriščih TK Branik Maribor so se končale kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja na tradicionalnem mednarodnem Bergantovem memorialu, na katerem nastopajo igralci in igralke v kategorijah do 14 in 16 let in šteje tudi za evropsko teniško lestvico. Pri dečkih do 14 let so se skozi kvalifikacijsko sito v glavni turnir uvrstili Jernej ZAPLOTNIK, Nejc SITAR in Luka MIKLAVČIČ, pri deklicah do 14 let pa to ni uspelo nobeni. Med fanti do 16 let so kvalifikacije uspešno prebrodili Primož in Gregor VOVK ter Peter KERŠIČ, med dekleti do 16 let pa je to uspelo samo Klavdiji BUKOVEC. Konkurenca je podobna kot na Reiffeisen cupu. Pri dečkih do 14 let je med postavljenimi igralci samo Grega KOKALJ in sicer je 10. nosilec. Pri deklicah do 14 let je Hana MRAZ 3. nosilka. Pri fantih do 16 let je 13. nosilec Domen GOSTINČAR, pri deklicah do 16 let pa je tokrat 1. nosilka Manca PISLAK, 8. postavljena pa je Lara KRALJ. Tekme glavnega turnirja so se začele danes, v drugi krog pa se je uvrstilo 5 dečkov do 14 let, 7 fantov v konkurenci do 16 let, 8 deklic do 14 let in 4 dekleta do 16 let. Srečanja drugega kroga se na igriščih Branika in ŽTK-ja v četrtek začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

V Kopru ta konec tedna turnir 8 - 11 let Lumpi Junior tour in začetek turnirja TE do 12 let, Luka Koper Junior Open 2012

Ljubljana, 23.05.2012

V Kopru bo ta konec tedna turnir v kategorijah od 8 - 11 let, začel pa se bo tudi mednarodni turnir TE do 12 let, Luka Koper Junior Open 2012.

Program:

25.maj, PETEK

- Luka Koper Junior Open do 12 let-predkvalifikacije dečki VPIS od 8-9 ure

- Luka Koper Junior Open do 12 let-VPIS ZA KVALIFIKACIJE od 16.00-18.00

26.maj, SOBOTA:

- Luka Koper MINI Junior Open do 9 let-poletna pravila

- Luka Koper MIDI Junior Open do 10 let-poletna pravila

- Luka Koper Junior Open do 10 let-poletna pravila

- Luka Koper Junior Open do 12 let - kvalifikacije

VELIKA TOMBOLA med samim tekmovanjem, 1.nagrada kolo in druge praktične nagrade

27.maj, NEDELJA:

- Luka Koper Junior Open do 11 let z mednarodno udeležbo

- Luka Koper Junior Open do 12 let - VPIS ZA GLAVNI TURNIR od 16.00-18.00

PONEDELJEK,28.maj - SOBOTA, 2.junij

- Luka Koper Junior Open do 12 let: POSAMEZNO, MEŠANE DVOJICE, DVOJICE, IZLET Z LADJO

SOBOTA, 2.junij

- Luka Koper Junior Open do 12 let- FINALE na ŠPORT TV

- Luka Koper Junior Krof Open- turnir teniških šol Slovenije

TUKAJ.

Tomislav Ternar in Sašo Bende uspešna v Prijedoru, zmagale tudi Dalila Jakupović, Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 22.05.2012

Tomislav TERNAR in Sašo BENDE sta uspešno nastopila v kvalifikacija 4. Futuresa BiH, ki se igra v Prijedoru. Oba sta v kvalifikacijah zabeležila po dve zmagi. V glavnem turnirju bo Sašo BENDE v prvem krogu igral s kvalifikantom, Francozom Romainom SICHEZOM, Tomislav TERNAR pa se bo za napredovanje v drugi krog boril s Švicarjem Riccardom MAIGO. Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Astani sta v prvem krogu zmagali Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Prva je premagala Rusinjo Diano ISAEVO 16 76(2) 62, druga pa je bila boljša od Nemke Kim-Alce GRAJDEK z rezultatom 36 62 64. V italijanski Brescii sta v prvem krogu glavnega turnirja z enakim nagradnim skladom kot v Astani nastopili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR. Maša ZEC PEŠKIRIČ se je uvrstila v drugi krog potem, ko ji je domačinka Annalisa BONA po izgubljenem prvem nizu z 16, srečanje predala. Forme pa kar ne najde Nastja KOLAR. Poslovila se je že v prvem krogu. S 63 64 jo je premagala 20. letna Nizozemka Richel HOGENKAMP, ki na lestvici WTA zaseda 221. mesto. Nastja Kolar bo prihodnji teden nastopila v Mariboru, kjer je lani osvojila turnir. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešno začel Roland Garros, Grega Žemlja se poslavlja, v sredo nastop Petre Rampre

Ljubljana, 22.05.2012

S kvalifikacijami se je danes v Parizu začel 2. turnir sezone za Grand Slam, Roland Garros. V glavni del turnirja sta med posamezniki že uvrščena Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG, skozi kvalifikacije, pa se bodo tja poskušali prebiti Aljaž BEDENE, Grega ŽEMLJA in Petra RAMPRE. Kvalifikacije za moške so se že začele, prvi pa je igrišča v Parizu od naših igralcev preizkusil Grega ŽEMLJA. Žal so se njegovi nastopi v letošnjem Parizu hitro končali, saj že po prvem nastopu potuje domov. Danes se je v prvem krogu pomeril s 25. letnim Slovakom Pavolom CERVENAKOM, ki na lestvici ATP zaseda 226. mesto. Pavol CERVENAK je bil boljši in slavil z rezultatom 64 64. Po dobljenem prvem nizu je Slovak tudi v drugem povedel s 4-2, a je ŽEMLJA uspel izid izenačiti na 4-4, nato pa je serviral za 5-4. Svoj servis je izgubil, ponujene priložnosti pa ni izpustil iz rok nasprotnik, ki je igro naslednjo igro na svoj servis zanesljivo dobil in s tem zapečatil usodo Grega ŽEMLJE. Uspešnejši je bil Aljaž BEDENE. Po hudem boju je premagal 21. letnega Tajca Tsung-Hua YANGA, ki na lestvici ATP zaseda 166. mesto, z rezultatom 75 76(1). V drugem krogu bo igral z zmagovalcem srečanja med domačinoma Pierre Hugues HERBERTOM in Axelom MICHONOM. Oba igralca sta uvrščena okrog 290. mesta na lestvici ATP. V sredo bo prvič nastopila Petra RAMPRE. Njena nasprotnica bo 24. letna Američanka Julia COHEN, ki je na lestvici WTA uvrščena na 139. mesto TUKAJ.

Na ITF turnirju v Velenju Tjaša Šrimpf dobila slovenski obračun, Nina Nagode poražena

Ljubljana, 21.05.2012

V Velenju se je s prvimi srečanji začel članski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V konkurenci posameznic v glavnem turnirju nastopa 5 slovenskih igralk. Julija JAUK, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, Tjaša ŠRIMPF in Anja PRISLAN sta v glavni turnir uvrščeni neposredno, Nina NAGODE in Pia ČUK pa nastopata s posebnim povabilom. Srečanja v Velenju so se že začela, vendar so zaradi slabega vremena prestavljena v dvorano. Danes je predviden nastop vseh Slovenk in kot prva se je v drugi krog že uvrstila Tjaša ŠRIMPF. V slovenskem obračunu je bila po dveh urah in 40 minutah z rezultatom 76 75 boljša od Pie ČUK, ki je nastopila s sposebnim povabilom. Danes je v prvem krogu nastopila tudi Nina NAGODE. Tudi ona je za nastop dobila posebno povabilo. Srečanje s 16 letno Čehinjo Sandro HONIGOVO je bilo zelo izenačeno, po treh nizih pa je slavila mlada Čehinja z rezultatom 36 75 64. Srečanji Anje PRISLAN s Hrvatico Nedo KOPRČINA in Julije JAUK s 3. nosilko, Hrvatico Diano BANOVEC sta prestavljeni na sredo. Slavnostna otvoritev turnirja je zaradi slabega vremena prestavljena na četrtek, 24.5.2012 ob 19. uri, v Tenis centru Jezero, v Velenju. TUKAJ.

V Velenju konec kvalifikacij, uspešna le Julija Jauk

Ljubljana, 21.05.2012

Na ženskem članskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ so se danes končale kvalifikacije. Žreb glavnega turnirja bo opravljen jutri, glavni turnir pa se začne v torek. V finalnem krogu kvalifikacij je nastopilo 5 slovenskih igralk, uspešna pa je bila samo Julija JAUK. Ta je premagala Ukrajinko Oleno KYRPOT 46 62 63 in se uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij so izgubile Polona REBERŠAK, Tjaša JERŠE, Tina RUPERT in Maša MARC. V glavnem turnirju bodo tako od Slovenk nastopile kvalifikantka Julija JAUK, poleg nje pa še Anja PRISLAN, Tjaša ŠRIMPF in Nina NAGODE. TUKAJ.

Dan slovenskega tenisa še enkrat uspešno pod streho

Ljubljana, 21.05.2012

Danes je na igriščih TK Bežigrad, Savsko naselje, v Ljubljani, potekal DAN SLOVENSKAGA TENISA.

Na turnirju je sodelovalo več kot 200 otrok. Turnir sta si med drugimi ogledala tudi župan mesta Ljubljana g. Zoran JANKOVIĆ in nekdaj odlični jugoslovanski teniški igralec Slobodan ŽIVOJINOVIĆ. Čez cel dan sta nastope otrok spremljala tudi direktor TZS g. Zoran KOFOL in predsednik TZS g. Marko UMBERGER, ki je podelil pokale najboljšim.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:

MINI tenis dečki: Aleks VINCEK (Koper). V finalu je premagal Tristana FLANDER (Maja)

MINI tenis deklice: Aida IBRADŽIČ (Zklub). V finalu je premagala Niko STRAŠEK (Ptuj)

MIDI tenis dečki: Lun OBRUL (Celje). V finalu je premagal SITAR Gašperja (Taubi)

MIDI tenis deklice: Nina PLIBERŠEK (Ptuj). V finalu je premagala Klaro MUSTAFIČ (AsLit)

TENIS do 10 let dečki: Nik JURJEVČIČ (Ltc). V finalu je premagal VREČKO Nejca (Radovljica)

TENIS do 10 let deklice: Ema KORŠIČ (N.Gor). V finalu je premagala Nejo NAJCEN (Taubi)

TENIS do 11 let dečki: Tilen POTOČNIK (Jaki). V finalu je premagal TUŠEK Alena (Br-Mb)

TENIS do 11 let deklice: Marija VIČIČ (Šplus). V finalu je premagala Živo FALKNER (Otočec)

Več o turnirju in fotogalerijo boste našli

TUKAJ.

Začela se je ljubljanska poletna rekreativna liga

Ljubljana, 20.05.2012

Ob rekordnem številu prijavljenih igralcev in igralk se je začela LJUBLJANSKA poletna rekreativna liga 2012. Ljubljanska poletna teniška liga praznuje šele tretji "rojstni dan", pa je že velika, kot da bi štela deset let ali več. Letos je po številu prijav spet postavila nov rekord, prvič so presegli magičnih 100 - številka se je ustavila kar pri 140, med prijavljenimi pa je letos prvič tudi lepo število deklet, 24 če smo natančni (doslej so dekleta igrala samo v zimskem delu lige). Med prijavljenimi igralci je kar 70 novincev, najbolj prominentno ime med njimi pa je Gregor Krušič, bivši slovenski reprezentant za Davisov pokal, ki je med največjimi favoriti za končno zmago v elitni ligi. Komentarje in rezultate ljubljanske poletne rekreativne teniške lige najdete TUKAJ.

V Mariboru Hana Mraz poražena v finalu TE 14 Reiffeisen Open, začel se je Bergantov memorial

Ljubljana, 20.05.2012

V Mariboru se je v organizaciji ŽTK Maribor s finalnimi obračuni končal letošnji Reiffeisen Open 2012.

Slovenci smo imeli 1 finalistko, Hano MRAZ. Danes se je v finalu do 14 let dobro borila, a na koncu izgubila z Nemko Anno GABRIC z rezultatom 46 57. Anna GABRIC na lestvici TE do 14 let zaseda 69. mesto.

Pri dečkih do 14 let je slavil Britanec Samuel FERGUSON, ki na lestvici TE zaseda 9. mesto.

Pri fantih do 16 let je slavil Hrvat Tomislav PODVINSKI, ki se je v finale prebil iz kvalifikacij, na lestvici TE do 16 let pa zaseda šele 661. mesto.

Pri dekletih do 16 let je bila najboljša 1. nosilka, Madžarka Anna BONDAR. Anna BONDAR na lestvici TE 16 zaseda 33. mesto.

Smo pa imeli v Mariboru tudi zmagovalki. To sta v konkurenci dvojic do 16 let postali Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

Posnetek finalnih srečanj v kategoriji do 14 let si lahko ponovno ogledate v ponedeljek ob 20.30 uri na TV programu Sportklub.

V Mariboru pa se je danes s kvalifikacijami, tokrat na igriščih TK Branik začel tradicionalni Bergantov memorial pod pokroviteljstvom Nove KBM. Tudi ta poteka v kategorijah do 14 in do 16 let, danes sta bila odigrana dva kroga kvalifikacij v kategoriji do 14 let in celoten kvalifikacijski turnir v kategoriji do 16 let.

Pri dečkih do 14 let se bodo za nastop v glavnem turnirju v finalu kvalifikacij borili Jernej ZAPLOTNIK David Lucas AMBROŽIČ, Nejc SITAR in Luka MIKLAVČIČ.

Pri deklicah do 14 let so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstile Karin KRESAL, Kristina Tina GODEC, Iva GABOR in Pia FACKOVIČ VOLČANJK.

Pri fantih do 16 let sta se v glavni turnir že uvrstila Primož in Gregor VOVK, za nastop v glavnem tunrnirju pa se še borita Peter KERŠIČ in Luka VOLK.

Pri dekletih do 16 let se je v glavni turnir uspela prebiti samo Klavdija BUKOVEC.

TUKAJ.

Reiffeisen Open 2012 - Hana Mraz v finalu do 14 let, Manca Pislak in Tamara Zidanšek osvojili turnir dvojic do 16 let

Ljubljana, 19.05.2012

Na teniškem turnirju TE do 14 in 16 let, Reiffeisen Open, ki se igra na igriščih ŽTK v Mariboru se je kot edina slovenska igralka v finale uvrstila Hana MRAZ. V polfinalu je gladko, s 62 61, premagala Švicarko Tamaro ARNOLD. V nedeljskem finalu bo igrala z Nemko Anno GABRIC. V konkurenci fantov v finalu ne bomo imeli svojih predstavnikov. Kot zadnja sta se danes v polfinalu poslovila Domen GOSTINČAR, ki je izgubil z Grkom Eleftheriosom THEODOROUM z 16 46 in Rok KRIŽAJ, od katerega je bil boljši Hrvat Tomislav PODVINSKI s 62 76(5). Naslov najboljših pa sta v konkurenci deklet do 16 let med dvojicami osvojili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. V finalu sta premagali Rusinjo Mario NOVIKOVO in Poljakinjo Patrycjo POLANSKO z rezultatom 64 36 12-10. Finalni srečanji do 14 let si boste lahko ogledali na TV kanalu Sportklub v nedeljo ob 18.45 in v ponedeljek ob 20.30 uri. Sicer pa se v nedeljo v Mariboru začenja nov turnir, Bergantov Memorial for Nova KBM Cup. Tudi ta turnir se igra v kategorijah do 14 in do 16 let, v nedeljo pa se začenjajo kvalifikacije. TUKAJ.

V Velenju se začenja ženski članski ITF turnir Velenje Open 2012

Ljubljana, 19.05.2012

S kvalifikacijskimi obračuni se danes v Velenju začel mednarodni ženski članski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $, Velenje Open 2012. V glavni turnir sta neposredno uvrščeni Anja PRISLAN in Tjaša ŠRIMPF, Nina NAGODE pa bo nastopila s posebnim povabilom. Preboj v glavni turnir bodo skozi kvalifikacije poskušale doseči Polona REBERŠAK (2. nosilka), Katja VOGRINEC, Brina ŠPEGEL, Tadeja DOLINŠEK, Tjaša JERŠE, Kaja MRGOLE, Tina RUPERT, Kaja PODOBNIK, Maša MARC, Tina MOHORČIČ, Julija JAUK in Marina BAKLAN. Srečanja se bodo v Velenju začela ob 09.30 uri. TUKAJ.

Reiffeisen Open 2012 - v polfinalu Rok Križaj, Domen Gostinčar in Hana Mraz

Ljubljana, 19.05.2012

V Mariboru se bližajo zaključna srečanja na mednarodnem TE turnirju do 14 in do 16 let, Reiffeisen Open 2012. V polfinalu posamezno bomo videli tri naše predstavnike. V konkurenci dečkov do 16 let sta polfinalista Rok KRIŽAJ in Domen GOSTINČAR. Prvi je v četrtfinalu izločil 4. nosilca, Srba Filipa GRBIĆA z rezultatom 75 63, drugi pa je bil boljši od 13. nosilca, Madžara Richarda FARKASA z rezultatom 62 61. V primeru, da bosta oba igralca uspešna tudi v polfinalu se nam obeta slovensko finale. Med dekleti je v konkurenci le še Hana MRAZ in to v kategoriji do 14 let. V četrtfinalu je premagala Sašo KLANEČEK, ki je bila poleg nje tudi edina slovenska predstavnica v četrtfinalu, z rezultatom 61 76(7). V konkurenci dvojic sta finalistki Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. Vse ostale slovenske igralke in igralci v tej konkurenci so se prebili najdlje do polfinala, kjer so nastopili Nejc SITAR in Tino KOVAČIČ pri dečkih do 14 let, Nika KOZAR in Zala DOVNIK pri deklicah do 14 let, ter Pia BRGLEZ in Lara VOVK pri dekletih do 16 let. TUKAJ.

Z nastopi v četrtfinalu končali Pia Čuk in Dalila Jakupović

Ljubljana, 18.05.2012

Četrtfinale je bila končna postaja na mladinskem turnirju v Amstettnu za Pio ČUK in na ITF ženskem turnirju v Fergani za Dalilo JAKUPOVIĆ. Pia ČUK je na ITF turnirju 2. ranga v četrtfinalu izgubila z 2. nosilko, Ukrajinko Oleksandro KORASHVILI, 59. mladinko sveta, z rezultatom 26 75 06. Na ITF turnirju v Uzbekistanu pa je v četrtfinalu končala nastope tudi Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Turkinja Cagla BUYUKAKCAY, 1. nosilka na turnirju, z rezultatom 61 61. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili v Rimu

Ljubljana, 18.05.2012

Na WTA turnirju v Rimu z nagradnim skladom 2.166.400 € sta se v konkurenci dvojic v prvem krogu poslovili obe naši predstavnici. Andreja KLEPAČ je z Alicjo ROSOLSKO izgubila uvodni dvoboj z dvojico Iveta BENESOVA/Anabel MEDINA GARRIGUES z razultatom 16 06. Že po prvem nastopu pa turnir zapuščata tudi 2. nosilki Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. V prvem krogu sta bili prosti, v drugem pa sta ihgrali z Italijankama Flavio PENETTA in Francesco SCHIAVONE ter izgubili z rezultatom 26 46. TUKAJ.

Reiffeisen Open 2012 - dekleta uspešnejša od fantov

Ljubljana, 18.05.2012

V Mariboru se je nadaljeval mednarodni mladinski turnir TE v kategorijah do 14 in do 16 let. Precej uspešnejša so zaenkrat dekleta. V kategoriji dečkov do 14 let se je v tretji krog uvrstil samo naš trenutno najboljši igralec v tej kategoriji, Grega KOKALJ. Pri fantih do 16 let sta v tretji krog napredovala Rok KRIŽAJ in Domen GOSTINČAR. Uspešnejše so bile deklice. V kategoriji do 14 let so se v tretji krog uvrstile Silvija PEROŠA, Nika KOZAR, Zala DOVNIK, Moni POTRČ, Saša KLANEČEK in Hana MRAZ. Pri dekletih do 16 let ostajajo v konkurenci tri dekleta in to Tamara ZIDANŠEK, Lara VOVK in Sara SIRŠE. Presenetljivo je izpadla 2. nosilka Manca PISLAK. Izgubila je z Avstralko J. STOJANOVIC, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. TUKAJ.

Dalila Jakupović v četrtfinalu Fergane, Pia Čuk v četrtfinale Amstettena, Nastja Kolar izgubila v drugem krogu Casablance

Ljubljana, 17.05.2012

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Fergani je še drugič zmagala Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je s to zmago uvrstila v četrtfinale. Potem, ko je v prvem krogu izločila našo Tadejo MAJERIČ, je v drugem krogu premagala Rusinjo Ekaterino YASHINO z rezultatom 61 62. V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko, Turkinjo Caglo BUYUKAKCAY. V Maroku je na enako vrednem turnirju v drugem krogu izgubila Nastja KOLAR. Premagala jo je izkušena, 29. letna Španka Arantxa PARRA-SANTONJA, trenutno 253. igralka lestvice WTA, bila pa je leta 2010 uvrščena že na 46. mesto, z rezultatom 64 62. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstetenu še naprej dobro igra Pia ČUK. Ta je še drugič v zadnjih 14. dneh premagala Čehinjo Dominiko PATEROVO, tudi tokrat v treh nizih, z rezultatom 76 (3) 16 62 in se uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

Nastja Kolar uspešna v Maroku, slovenski obračun v Fergani dobila Dalila Jakupović, Tjaša Šrimpf izgubila v Istanbulu

Ljubljana, 17.05.2012

Nastja KOLAR je z zmago začela turnir z nagradnim skladom 25.000 $ v Casablanci, v Maroku. V prvem krogu je s 62 62 premagala Španko Lucio CERVERA-VAZQUEZ. V Fergani v Uzbekistanu sta se na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ že v prvem krogu med sabo pomerili Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Boljša je bila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je 5. postavljeno Tadejo MAJERIČ premagala z rezultatom 76(1) 16 75. Tjaša ŠRIMPF je v Istanbulu le dočakala prvi nastop, a se je tudi hitro poslovila. 1. nosilka na turnirju, 17. letna Natalija KOSTIĆ iz Srbije, ki na lestvici WTA zaseda 499. mesto je bila boljša z rezultatom 64 16 62. Tjaša ŠRIMPF bo imela novo priložnost že prihodnji teden na enako vrednem turnirju v Velenju. Nič bolje se ni godilo Petri RAMPRE v Sant Gaudensu na turnirju vrednem 50.0000 $. Že v prvem krogu jo je premagala Francozinja Claire FEUERSTEIN, ki je na lestvici WTA uvrščena na 160. mesto. Francozinja je bila boljša z rezultatom 36 61 75. TUKAJ.

Reiffeisen Open 2012 - dež igralce prisilil k dnevu počitka

Ljubljana, 16.05.2012

V Mariboru, kjer se odvijata turnirja Reiffeisen Open 2012 do 14 in 16 let je današnji program odplaknil dež, tako da so bila vsa srečanja odpovedana. Današnji program bo tako odigran v četrtek. Med posamezniki bomo v glavnem turnirju dečkov do 14 let, v drugem krogu videli nastope šwestih slovenskih igralcev, pri deklicah pa bo nastopilo 13 igralk. Pri fantih do 16 let je po prvem krogu v konkurenci ostalo še 6 domačih igralcev, v kategoriji deklet do 16 let pa bo v drugem krogu nastopilo 8 igralk. TUKAJ.

Tomislav Ternar, Nik Razboršek in Andraž Bedene končali z nastopi na ITF Futuresu v Brčkem

Ljubljana, 16.05.2012

Na moškem turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Brčkem je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah, kjer je trikrat zmagal, Nik RAZBORŠEK v prvem krogu glavnega turnirja izgubil s 25. letnim Hrvatom Joškom TOPIĆEM z rezultatom 46 57. V prvem krogu se je poslovil tudi Andraž BEDENE. Njega je premagal Hrvat Mislav HIŽAK z rezultatom 63 62. Vdrugi krog se je od naših igralcev uvrstil samo Tomislav TERNAR. Tokrat se je v glavni turnir uvrstil zaradi pravila SE (special exempt) in v prvem krogu zmagal. Premagal je Kitajca Jiayi LI-ja z rezultatom 63 62. V drugem krogu je igral s 3. nosilcem, Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM in izgubil v treh nizih. Izid je bil 16 75 62 v korist hrvaškega igralca. TUKAJ.

Mladinci ta teden v Amstettnu, v konkurenci ostaja le Pia Čuk

Ljubljana, 14.05.2012

V kvalifikacijah mladinskega turnirja v avstrijskem Amstettnu so nastopili Urh KRAJNC DOMITER, Natalija ŠIPEK, Eva ZAGORAC in Tina MOHORČIČ. Urh KRAJNC DOMITER je začel z dvema zmagama. Najprej je premagal Avstrijca Fabiana LIPAUTZA 63 61, v drugem krogu pa 1. nosilca kvalifikacij, Rusa Matveya KHOMENTOVSKIYA 63 63. Za uvrstitev v glavni turnir je igral z domačinom Jasonom Petrom PLATZERJEM, ki je bilo boljši in je slavil z rezultatom 64 60. V glavnem turnirju bomo tako imeli samo Blaža BIZJAKA. V kvalifikacijah je bila uspešna samo Tina MOHORČIČ, ki je je najprej premagala Srbkinjo Ivo IVKOVIĆ 76(2) 60, nato Španko Miriam Civera LIMA 76(5) 46 64, v zadnjem krogu kvalifikacij pa z rezultatom 61 64 še Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, 384. igralko mladinske ITF lestvice. Eva ZAGORAC je najprej premagala Danko Frederikke KARST s 61 60, v drugem krogu pa Čehinjo Petro MELOUNOVO s 63 57 63. V zadnjem krogu je igrala s Francozinjo Sarah FINCK in izgubila z 26 16. Natalija ŠIPEK je enkrat zmagala, v drugem krogu pa je izgubila. Tina MOHORČIČ se je v glavnem turnirju pridružila Pii ČUK in Nini POTOČNIK. Žal pa se nastopi v glavnem turnirju niso najbolje izšli. Blaž BIZJAK je po dobrih nastopih na prejšnjih turnirjih tokrat izgubil že v prvem krogu. Premagal ga je domačin Lucas MIEDLER z rezultatom 64 76(8). Z nastopi sta v prvem krogu končali tudi Tina MOHORČIČ in Nina POTOČNIK. Tina MOHORČIČ je izgubila s Francozinjo Sarah FINCK z rezultatom 64 75, Nina POTOČNIK pa je morala priznati premoč Belgijki Michelle WERBROUCK, ki je slavila z rezultatom 16 62 63. V drugi krog se je tako uvrstila samo Pia ČUK, ki je v prvem premagala Norvežanko Heddo ODEGAARD s 64 64. V drugem krogu bo igrala z Domniniko PATEROVO, katero je že premagala na prejšnjem turnirju v Beljaku TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v prvem krogu Rima

Ljubljana, 13.05.2012

V Rimu se je s kvalifikacijami začel ATP turnir serije Masters z nagradnim skladom 2,9 mio evrov. Blaž KAVČIČ se je v kvalifikacije uvrstil po odpovedi Rusa Igorja ANDREJEVA, v prvem krogu pa je naletel na domačega igralca, ki je nastopil s posebnim povabilom Enrica BURZIJA. Blaž KAVČIČ se je zanesljivo uvrstil v drugi krog, saj je slavil s 62 64. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago. Zanjo pa se je boril s še enim Italijanom, ki je prav tako kot Burzi nastopil s posebnim povabilom. To je bil 19. letni Marco CECCHINATO, ki na lestvici ATP zaseda 511. mesto. Po nekoliko slabšem prvem nizu, ki ga je Italijan dobil s 64, je Blaž bolje nadaljeval in pokazal zakaj je na lestvici ATP 400 mest pred Italijanom. Naslednja dva niza je namreč dobil gladko s 61 in 62. Kljub temu je na igrišču prebil kar dve uri in pol. Z zmago se je uvrstil v glavni turnir, kjer je v prvem krogu igral z 29. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQ-OM, ki na lestvici ATP zaseda 38. mesto, kar je sicer mesto slabše od njegove najboljše uvrstitve na lestvici ATP, ki jo je dosegel prav letos. Igralca sta se doslej srečala dvakrat, Leta 2010 je bil na Challengerju na Reki boljši KAVČIČ, leta 2011 pa je na ATP turnirju v Umagu slavil BERLOCQ. Obe srečanji sta bili zelo izenačeni in sta se končali v treh nizih. V nunem tretjem medsebojnem srečanju pa ni bilo dvomov o zmagovalcu, saj je bil BERLOCQ boljši in je slavil s 61 63, za zmago pa je potreboval uro in pol. Blaž KAVČIČ je slabo serviral, predvsem njegov drugi servis je bil premalo prodoren, od 22 je namreč dobil samo 7 točk. Sicer pa je bilo razmerje v točkah 61 proti 40 v korist BERLOCQA. TUKAJ.

Nik Razboršek v glavni turnir Futuresa v Brčkem, Maša Zec Peškirič obstala v zadnjem krogu kvalifikacij v Pragi

Ljubljana, 12.05.2012

Maša ZEC PEŠKIRIČ je z dvema zmagama začela nastope na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v Pragi. V prvem krogu kvalifikacij je premagala 1. nosilko, 20. letno Madžarko Reko-Luca JANI, sicer 147 igralko lestvice WTA, z rezultatom 63 62. V drugem krogu pa je bila boljša še od domačinke Tereze HEJLOVE s 61 61. V zadnjem krogu kvalifikacij je igrala z obetavno 18. letno Portoričanko Monico PUIG, šesto nosilko kvalifikacij. Ta je bila boljša in je slavila z rezultatom 64 64. Na moškem Futuresu v Brčkem je v kvalifikacijah nastopil Nik RAZBORŠEK. Tako kot je začel, je s kvalifikacijami tudi opravil, z zmago. V prvem krogu je s 60 62 premagal 19. letnega Hrvata Željka IVIĆA, v drugem krogu je bil boljši od Ukrajinca Denysa PUME z rezultatom 62 62, za nastop v glavnem turnirju pa je na koncu premagal še Madžara Viktorja FILIPENKA z rezultatom 36 61 64. V glavnem turnirju se je tako pridružil Andražu BEDENETU in Tomislavu TERNARJU. Slednji bo v glavnem turnirju nastopil zaradi odličnih predstav na prejšnjem turnirju. TUKAJ.

Malo uspeha za slovenske igralce in igralke v kvalifikacijah Reiffeisen open v Mariboru, začeli so se glavni turnirji

Ljubljana, 12.05.2012

V Mariboru sta se na igriščih ŽTK Maribor začela turnirja Tennis Europe, Reiffeisen Open 2012 do 14 in 16 let z množično udeležbo naših igralcev in igralk v obeh kategorijah. V nedeljo so se začele kvalifikacije, v katerih je nastopilo 71 igralk in igralcev iz Slovenije. Pri dečkih do 14 let so se v drugi krog uvrstili 4, pri fantih do 16 let pa se jih je v drugi krog uvrstilo 5. Pri deklicah do 14 let se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstilo 5 slovenskih igralk, pri dekletih do 16 let pa v kvalifikacijah nimamo več predstavnic. Po drugem dnevu kvalifikacij so se slovenske vrste še dodatno razredčile. V glavni turnir se tako pri dečkih do 14 let ni uspelo uvrstiti nobenemu Slovencu, pri deklicah do 14 let pa je to uspelo Ivi GABOR in Piji FACKOVIČ VOLČANJK. Pri fantih do 16 let se je v glavni turnir uvrstil samo Primož VOVK, pri deklicah do 16 let pa že po prvem krogu kvalifikacij nismo imeli predstavnic. Kljub temu tudi v glavnih turnirjih ne bo manjkalo naših igralk in igralcev. V kategoriji dečkov do 14 let bo igralo 16 domačih igralcev, pri deklicah do 14 let jih bo v glavnem turnirju nastopilo 20, Hana MRAZ bo 2. nosilka. Pri dekletih do 16 let jih bo nastopilo 16, Manca PISLAK zaseda mesto 2. nosilke, pri fantih do 16 let jih bo nastopilo 14. Glavni turnirji so se začeli v torek. TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil v polfinalu Challengerja v Pragi, Tomislav Ternar pa v polfinalu Futuresa v Sarajevu

Ljubljana, 12.05.2012

Aljaž BEDENE se je na ATP Challengerju v Pragi danes boril za uvrstitev v finale. Njegov nasprotnik je bil še en igralec iz prve stoterice najboljših tenisačev na svetu, 22. letni levičar iz Slovaške Martin KLIZAN, ki je na lestvici ATP uvrščen na 100. mesto. V dokaj izenačenem srečanju, ki je trajalo 2 uri in pol, občasno pa ga je motil močan veter, je slavil Martin KLIZAN, ki je bil boljši z rezultatom 57 63 62. Aljaž BEDENE je imel v drugem in tretjem nizu nekaj težav z začetnim udarcem, izgubil je enega v drugem in dva v tretjem nizu. Aljaž Bedene si je priigral 35 ATP točk in 4260 € denarne nagrade. Za finale se je na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Sarajevu boril tudi Tomislav TERNAR. Njegov nasprotnik je bil 2. nosilec, Srb Ivan BJELICA. Tudi Tomislav TERNAR ni bil uspešen, saj ga je BJELICA premagl z rezultatom 76(3) 75. Tomislav TERNAR je prijavljen tudi na naslednjem Futuresu v Brčkem, ker bo v kavlifikacijah igral še Nik RAZBORŠEK, v glavni turnir pa je že uvrščen Andraž BEDENE. TUKAJ.

Eva Zagorac in Matic Špec državna prvaka do 18 let

Ljubljana, 11.05.2012

V Mariboru sta oba naslova ostala doma, pri organizatorju državnega prvenstva, ŽTK Maribor. Pri fantih se je zmagovito vrnil Matic ŠPEC, ki je kot nepostavljen igralec v finalu premagal Roka KRIŽAJA (MaxLj) z rezultatom 61 46 60. Matic ŠPEC na lestvici do 18 let zaseda 15. mesto, Rok KRIŽAJ je 5. Za današnjega zmagovalca je bil to sicer 5. nastop v finalih državnih prvenstev in njegov 4. naslov. Doslej je osvojil naslov državnega prvaka leta 2009 v kategori do 14 let, ko je bil državni prvak na poletnem prvenstvu, na zimskem je izgubil v finalu, še dva naslova pa je dodal v kategoriji do 16 let, ko je leta 2011 osvojil zimsko in poletno državno prvenstvo. Z rokom KRIŽAJEM sta se tokrat v finalu pomerila prvič. Tudi njemu pa finala niso tuja, saj je bil to njegov četrti finale, Pohvali pa se lahko z naslovom državnega prvaka v kategoriji do 16 let, ki ga je osvojil na letošnjem zimskem državnem prvenstvu. Finalist je bil po enkrat še v kategoriji do 12 in do 14 let. Pri dekletih je drugi letošnji naslov v kategoriji do 18 let osvojila Eva ZAGORAC. V Finalu je bila boljša od Lare VOVK(Straž) z rezultatom 76(8) 63. Tudi ona je članica domačega kluba ŽTK Maribor in vajena nastopov v finalu. To je bil že njen šesti finale in tretji naslov. Letošnja naslova je dodala lanskemu, ki ga je prav tako osvojila na DP do 18 let in sicer poletnem. Še trikrat je igrala v finalu in sicer na DP do 14, 16 in 18 let v letih 2009 in 2011. Za poraženko v finalu Laro VOVK pa je bil to prvi finale na državnih prvenstvih.Naslove državnih prvakov v konkurenci so osvojili pri fantih Domen GOSTINČAR in Rok SITAR, pri dekletih pa Tina MOHORČIČ in Tina RUPERT.Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Mraz Hana in Grega Kokalj državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 11.05.2012

Na igriščih TK Triglav Kranj se je s finalnimi obračuni končalo letošnje državno prvenstvo za deklice in dečke v kategoriji do 14 let. Nova državna prvaka sta Hana MRAZ (Tr-Kr) in Grega KOKALJ (AsLit). Igralka domačega kluba Hana MRAZ je v finalu z rezultatom 61 62 premagala presenetljivo finalistko Veroniko ERJAVEC (Ltc), ki ni bila med postavljenimi igralkami. Za Hano MRAZ je to drugi naslov državne prvakinje, potem ko je leta 2010 osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji do 12 let. Za Veroniko ERJAVEC pa je bilo to prvo finale državnih prvenstev. Pri dečkih je finale prav tako prepričljivo osvojil Grega KOKALJ. V finalu je premagal Svena LAHA (Ptuj) z rezultatom 64 60. Za Grego KOKALJA je to peto finale na državnih prvenstvih posameznikov in četrti naslov državnega prvaka. Leta 2010 je osvojil zimski in poletni naslov v kategoriji do 12 let, letos pa je prav tako že osvojil zimsko državno prvenstvo do 14 let. Leta 2011 je bil še finalist zimskega državnega prvenstva do 14 let. Sven LAH je v finalu nastopil drugič. Tudi v prvem finalu, takrat v kategoriji do 12 let, ga je na poletnem DP leta 2010 premagal Grega KOKALJ.Državni prvaki v konkurenci dvojic so postali: pri dečkih Grega KOKALJ in Nejc SITAR, pri deklicah pa Zala DOVNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Aljaž Bedene v polfinalu ATP Challengerja v Pragi, Tomislav Ternar v polfinalu Futuresa v Sarajevu

Ljubljana, 11.05.2012

Aljaž BEDENE se je na ATP Challengerju v Pragi uvrstil v polfinale. Njegov nasprotnik v četrtfinalu je bil 3. nosilec, Čeh Lukas ROSOL, 93. igralec lestvice ATP. Aljaž BEDENE je za zmago potreboval 2 uri in 4 minute, končni izid pa se je glasil 36 64 61. V Sarajevu je enak uspeh dosegel s šesto zmago na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ Tomislav TERNAR. Še drugič je premagal Avstrijca Lukasa WEINHANDLA, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij kot srečni poraženec, poraz pa mu je zadal prav BEDENE. Videli pa bomo še dva slovenska nastopa. Videli pa smo slovenski finale v konkurenci dvojic. Tomislav TERNAR je z Lukasom WEINHANDLOM v finalnem obračunu premagal Andraža BEDENETA, ki je igral v paru z Damirjem DZUMHURJEM (BiH). Rezultat je bil 63 76(4). TUKAJ.

Znani so vsi finalisti in finalistke državnih prvenstev do 14 in 18 let

Ljubljana, 10.05.2012

Na DP do 14 in do 18 let bo jutri na sporedu samo še zaključno dejanje, finalni obračuni.

V Mariboru se bosta za naslov državnega prvaka pri fantih pomerila Rok KRIŽAJ(MaxLj) in Matic ŠPEC (ŽtkMb).

Rok KRIŽAJ je bil v polfinalu s 63 64 boljši od Tomaža Doriana JANEŽIČA (MaxLj), Matic ŠPEC, ki se je v finale uvrstil kot nepostavljen igralec, pa je v drugem polfinalu s 64 61 premagal klubskega kolega Roka SITARJA.

Pri dekletih bosta o državni prvakinji odločili Eva ZAGORAC (ŽtkMb), ki je v polfinalu izločila Natalijo ŠIPEK (Natka) s 63 36 62 in Lara VOVK (Straž), ki je bila v polfinalu s 64 75 boljša od Tine RUPERT (Benč).

Pri dečkih do 14 let, ti igrajo v Kranju, sta finalista Grega KOKALJ (AsLit), v polfinalu je s 63 61 premagal Anžeta ARHA (Tr-Kr), in Sven LAH (Ptuj), ki je s 76(1) 57 75 izločil še drugega domačega igralca Žana ŽMAVCA.

Pri deklicah je presenetljiva finalistka Veronika ERJAVEC (Ltc), ki je v polfinalu po izgubljenem prvem nizu z 16 dobila s 64 in 64 naslednja dva proti Saši KLANEČEK (ŽtkMb). Druga finalistka pa je domačinka Hana MRAZ, ki je s 63 63 premagala igralko ŽtkMb, Zalo DOVNIK.

TUKAJ.

Tomislav Ternar v Sarajevu v četrtfinalu Futuresa, Grega Žemlja v Pragi na ATP Challengerju izgubil s Tobiasom Kamkejem

Ljubljana, 10.05.2012

Na ATP Challengerju v Pragi se Gregu ŽEMLJI ni uspelo uvrstiti v četrtfinale. V drugem krogu ga je z rezultatom 46 63 76(2) premagal 4. nosilec turnirja, Nemec Tobias KAMKE. 25. letni Nemec na lestvici ATP zaseda 83. mesto. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2009, ko je v Halleju na travi v treh nizih slavil KAMKE, tokrat pa je zmago zabeležil še na peščeni podlagi. Igralca sta bila v vseh elementih teniške igre zelo izenačena, na koncu pa je bil za štiri točke, 103 - 99, boljši KAMKE. V konkurenci tako ostaja Aljaž BEDENE, ki bo v četrtfinalu igral v petek s 3. postavljenim Čehom Lukasom ROSOLOM. Na Futuresu v Sarajevu sta danes v drugem krogu nastopila Andraž BEDENE in Tomislav TERNAR. Andraž BEDENE je igral s Srbom Vladimirjem OBRADOVIĆEM in izgubil z rezultatom 06 36, uspešnejši pa je bil Tomislav TERNAR ki je dosegel 5. zaporedno zmago. Kvalifikanta, Hrvata Mateja ŠABANOVA je odpravil s 63 61 in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo v petek igral z Avstrijcem Lucasom WEINHANDLOM. Tega bo moral za napredovanje v polfinale premagati še drugič. Prvič ga je namreč v treh nizih premagal v zadnjem krogu kvalifikacij, a se je Avstrijec uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec (LL) in doslej dvakrat zmagal. TUKAJ.

Ta konec tedna se začne serija mini tenis turnirjev pred trgovskimi centri Mercator

Ljubljana, 09.05.2012

Babolat Slovenija in najboljši sosed – Mercator, v maju in juniju širom Slovenije organizirata serijo mini tenis turnirjev za otroke letnik 2002 in mlajši. Turnirji se bodo odvijali na parkiriščih pred glavnim vhodom trgovskih centrov Mercator. Vse podrobnosti o seriji turnirjev vključno s prijavnico na turnirje najdete TUKAJ.

Na DP do 18 let izpadel prvi nosilec Urh Krajnc Domiter, pri deklicah do 14 let pa prva nosilka Nika Kozar

Ljubljana, 09.05.2012

Na DP do 18 let v Mariboru so znani polfinalisti. Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Eva ZAGORAC, Lara VOVK, Tina RUPERT in Natalija ŠIPEK, ki je v četrtfinalnem dvoboju nepostavljenih igralk premagala Manco PISLAK z rezultatom 67(3) 75 40, predaja Pislak. Pri fantih je po Maksu TEKAVCU, ki je bil 2. nosilec izpadel še 1. postavljeni Urh KRAJNC DOMITER. Tega je izločil Dorian Tomaž JANEŽIČ z rezultatom 76(4), 46 63. V polfinalu so še Rok KRIŽAJ, Rok SITAR in edini nepostavljeni igralec Matic ŠPEC, ki je premagal Sebastijana GORŠIČA. Na državnem prvenstvu v Kranju kjer tekmujejo dečki in deklice v kategoriji do 14 let je doslej največje presenečenje uspelo Veroniki ERJAVEC, ki je izločila 1. nosilko na turnirju Niko KOZAR z rezultatom 46 61 64. V polfinale so se sicer uvrstile še Saša KLANEČEK, Hana MRAZ in Zala DOVNIK. Pri dečkih doslej presenečenj ni bilo, v polfinalu pa bomo videli prve štiri igralce v tej kategoriji. To so Grega KOKALJ, Žan ŽMAVC, Anže ARH in Sven LAH. TUKAJ.

Pia Čuk izgubila v polfinalu ITF 18 v Beljaku

Ljubljana, 09.05.2012

Pia ČUK se je uvrstila v polfinale mladinskega ITF turnirja do 18 let, 2. ranga, v Beljaku. V drugem krogu je izločila Ukrajinko Anhelino KALININO, 555. igralko svetovne mladinske lestvice, v četrtfinalu pa je bila boljša od 4. postavljene Čehinje Dominike PATEROVE, ki na lestvici ITF zaseda 104. mesto. Pia ČUK je slavila z rezultatom 62 16 75. V polfinalu je igrala s 5. postavljeno Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, 105. mladinko sveta, ki je bila boljša z rezultatom 62 60. Maša MARC je v drugem krogu premagala Madžarko Reko MULLER, 190. mladinko sveta s 75 61, v četrtfinalu pa je izgubila s 3. nosilko, Ukrajinko Oleksandro KORAHSVILI, 62. mladinko sveta z rezultatom 06 26. V drugem krogu pa je z nastopi končal Blaž BIZJAK. Izločil ga je domačin Dominic WEIDINGER, 92. mladinec sveta, ki je bil boljši z rezultatom 62 46 63. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP Challengerja v Pragi, Anja Prislan poražena v prvem krogu v Nemčiji

Ljubljana, 09.05.2012

Aljaž BEDENE še naprej niza dobre predstave na turnirjih serije Challenger. Tokrat si je na Challengerju z nagradnim skladom 80.000 $ v Pragi že priigral četrtfinale. V drugem krogu je premagal 5. nosilca, Bolgara Grigorija DIMITROVA, ki je na lestvici ATP uvrščen 54. mest pred njim oz. je na repu prve stoterice najboljših teniških igralcev. Tej pa se z vse večjimi koraki približuje tudi Aljaž BEDENE. Današnji izid je bil 36 75 62 v korist BEDENETA. Srečanje je trajalo 2 uri in 20 minut. Aljaž BEDENE je bil nekoliko boljši pri začetnem udarcu, predvsem pa si je priigral veliko več priložnosti za odvzem servisa nasprotniku. Teh je bilo kar 17, nasprotniku pa je servis uspel odvzeti petkrat. V nasprotju z njim si je DIMITROV priigral le sedem priložnosti, a izkoristil kar tri. O izenačenosti igralcev kaže tudi končni izid v točkah, ki je pripadel Aljažu z 99 proti 94. V četrtfinalu bo igral s 3. nosilcem, Čehom Lukasom ROSOLOM, ki na lestvici ATP zaseda 93. mesto. Grega ŽEMLJA bo srečanje 2. kroga odigral v četrtek. Na ITF turnirju vrednem 10.000 $ v nemškem Bad Saarowu je že v prvem krogu izpadla 8. nosilka Anja PRISLAN. Izgubila je s Čehinjo Petro ROHANOVO z rezultatom 46 57. TUKAJ.

Nadaljujeta se državni prvenstvi do 14 in do 18 let

Ljubljana, 08.05.2012

Danes sta se nadaljevali državni prvenstvi do 14 let v Kranju in do 18 let v Mariboru. V Kranju smo dobili četrtfinaliste med posamezniki in posameznicami. Pri deklicah je v drugem krogu Veronika ERJAVEC presenetila 5. nosilko Niko ZUPANČIČ, ostale postavljene igralke pa so se zanesljivo uvrstile naprej. Zanimive obračune pa bomo zagotovo gledali že v četrtfinalu. Pri dečkih je doslej presenetil le Luka MIKLAVČIČ, ki se je kot edini nepostavljen igralec uvrstil v četrtfinale, potem ko je že v prvem krogu izločil CMAGER Nicka. Tudi pri dečkih se v četrtfinalu obetajo zanimiva srečanja. Na državnem prvenstvu do 18 let, ki se igra v Mariboru in kjer so odigrali prvi krog glavnega turnirja sta za presenečenji poskrbela Sebastijan GORŠIČ, ki je izločil 2. nosilca Maksa TEKAVCA s 64 64 in Vit Jan ŠUNTAR, ki je izločil 4. postavljenega Aljaža CAJZEKA z rezultatom 63 63. Pri dekletih je v prvem krogu z nastopi končala 7. postavljena Kaja EMERŠIČ LJUBIČ. Izločila jo je Karin KOŠNIK s 36 62 60. Ostale nosilke so se zanesljivo uvrstile v nadaljnje tekmovanje. Na fotografiji : Sebastijan GORŠIČ TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog v Pragi, Tomislav Ternar v Sarajevu, Petra Rampre izgubila

Ljubljana, 08.05.2012

Po Aljažu BEDENETU se je v drugi krog ATP Challengerja v Pragi uvrstil tudi Grega ŽEMLJA. Premagal je kvalifikanta iz Slovaške, Miloslava MECIRJA z rezultatom 76(5) 64. V sredo bo v drugem krogu nastopil Aljaž BEDENE, ki bo popoldne igral s 5. nosilcem Bolgarom Grigorjem DIMITROVIM, 94. igralcem lestvice ATP. Na ITF turnirju v Cagnes-Sur-Meru je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah Petra RAMPRE izgubila v prvem krogu glavnega turnirja, kjer jo je premagala Rusinja Nina BRATCHIKOVA, 108. igralka sveta, z rezultatom 76(5) 26 75. Uspešen pa je bil na turnirju serije Futures v Sarajevu Tomislav TERNAR. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja premagal 6. nosilca, Švicarja Alexandra SADECKYA z rezultatom 64 62. TUKAJ.

Blaž Bizjak, Maša Marc in Pia Čuk v drugi krog ITF turnirja v Beljaku, Ana Oparenovič izgubila

Ljubljana, 08.05.2012

V Beljaku se je začel glavni del mladinskega ITF turnirja 2. kategorije. Od naših predstavnikov so že nastopili Blaž BIZJAK, Maša MARC in Pia ČUK. Vsi trije uspešno. Blaž BIZJAK je s 61 in 62 izločil 156. mladinca iz lestvice ITF iz Avstralije, Bradleya MOUSLEYA. Maša MARC je bila v prvem krogu boljša od 505. mladinke iz lestvice ITF, Kazahstanke Yelene NEMCHEN z rezultatom 62 64. Pia ČUK je premagala 8. nosilko, 135 mladinko lestvice ITF, Michelle WERBROUCK z rezultatom 76(3) 63. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je Ana OPARENOVIČ v prvem krogu glavnega turnirja izgubila. Že v prvem krogu je namreč naletela na 2. nosilko, sicer pa 61. igralko mladinske svetovne lestvice, Novozelandko Emilly FANNING. Ta je slavila z rezultatom 06 60 75. TUKAJ.

Tomislav Ternar v glavni turnir v Sarajevu, mladinci in mladinke v Beljaku

Ljubljana, 07.05.2012

Na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $, ki se igra v Sarajevu, se je Tomoslav TERNAR s tremi zmagami v kvalifikacijah pridružil Andražu BEDENETU v glavnem turnirju. Tomislav TERNAR je po dveh gladkih zmagah v kvalifikacijah v zadnjem krogu premagal Avstrijca Lukasa WEINHANDLA z rezultatom 67(3) 64 62. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s Švicarjem Alexandrom SADECKYM. Andraž BEDENE bo v prvem krogu igral s Srbom Danilom PETROVIĆEM. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku bodo nastopili štirje naši predstavniki. Blaž BIZJAK bo v prvem krogu igral z Bradleyem MOUSLEYEM iz Avstralije, Maša MARC se bo merila s Kazahstanko Yeleno NEMCHEN, Pia ČUK bo igrala z Belgijko Michelle WEBROUCK, Ana OPARENOVIČ, ki se je v glavni turnir, z dvema zmagama, uvrstila iz kvalifikacij, pa bo igrala z Novozelandko Emily FANNING. TUKAJ.

Aljaž Bedene zmagal v Pragi, Petra Rampre uspešna v Cagnes-Sur-Mera, Andreja Klepač izpadla, Polona Hercog predala v Madridu

Ljubljana, 07.05.2012

Na ATP Challengerju v Pragi je v prvem krogu glavnega turnirja Aljaž BEDENE igral s 34. letnim Američanom Michaelom RUSSELLOM, ki na lestvici ATP zaseda 108. mesto in slavil z rezultatom 62 76(4). Srečanje je trajalo uro in petdeset minut, Aljaž pa je nasprotniku zabil kar 11 asov. Kljub temu je bil v drugem nizu že v zaostanku z 2-4, a je nato srečanje pripeljal v podaljšano igro, katero je zanesljivo dobil. Danes je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer sta moči združila z Gregom ŽEMLJO. Srečanje s češko dvojico Jan MERTL in Jaroslav POSPISIL sta izgubila v podaljšanem tie-breaku tretjega niza, ki sta ga izgubila s 3-10. Končni izid se je glasil 67(4) 62 3-10. V Cagnes-Sur-Meru v Franciji pa je bila v zadnjem krogu kvalifikacij na 100.000 $ vrednem ITF ženskem turnirju uspešna Petra RAMPRE. Premagala je domačinko Lauro THORPE s 63 61 in se uvrstila v glavni turnir. Na WTA turnirju v Madridu so v konkurenci dvojic v žrebu tri Slovenke. Andreja KLEPAČ je s Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO že končala z nastopi. V prvem krogu sta ju premagali Argentinki Gisela DULKO in Paola SUAREZ. Na prvi nastop med dvojicami še čaka Katarina SREBOTNIK, ki igra s Kveto PESCHKE (v prvem krogu sta prosti). medtem, ko je Polona HERCOG, ki je bila v žrebu z Vanio KING, po porazu med posameznicami, srečanje v konkurenci dvojic zaradi poškodbe predala. TUKAJ.

Organizatorjem DP nagajal dež, v Mariboru ponedeljkov program odpovedan, v Kranju pod streho večina srečanj prvega kroga

Ljubljana, 07.05.2012

S kvalifikacijami, ki so se začele v soboto , sta se v Mariboru in v Kranju začeli državni prvenstvi za fante in dekleta do 18 ter dečke in deklice do 14 let.

Organizatorjem DP je danes nagajalo vreme. Današnji urnik je bil zato v Mariboru odpovedan, v Kranju pa so uspeli spraviti pod streho večino tekem prvega kroga glavnega turnirja.

Turnir fantov in deklet do 18 let gosti ŽTK Maribor. Prijavljenih je 71 fantov in 43 deklet. Pri fantih bodo z izjemo trenutno najboljšega mladinca Blaža BIZJAKA, tudi prvega igralca lestvice TZS, nastopili vsi igralci uvrščeni do 30 mesta. Prvi nosilec in favorit za zmago bo tako Urh KRAJNC DOMITER.

Pri dekletih je konkurenca nekoliko okrnjena, saj bodo od najboljših manjkale Nastja KOLAR (mladinskih turnirjev ne igra več), Maša MARC, Pia ČUK in Ana OPARENOVIČ, bo pa nastopilo prvih sedem igralk iz aktualne lestvice TZS. Prva nosilka in favoritinja za nov državni naslov bo Eva ZAGORAC.

Dečke in deklice do 14 let gosti TK Triglav Kranj. Tu so imeli organizatorji danes več sreče z vremenom, tako da so zaključili kvalifikacije in uspeli odigrati skoraj vsa srečanja prvega kroga v obeh konkurencah. Za naslove državnih prvakov se sicer poteguje kar 184 igralcev in igralk, od tega 97 fantov in 87 deklet. Nastopajo vsi najboljši na čelu z Grego KOKALJEM pri dečkih in Niko KOZAR pri deklicah.

Po odigranem popolnem prvem krogu pri dečkih tekmovanje zapušča 7. postavljeni Nick CMAGER, katerega je izločil Luka MIKLAVČIČ.

Pri deklicah so ostala neodigrana štiri srečanja. V ostalih srečanjih nosilke niso imele težav in so se uvrstile v drugi krog.

TUKAJ.

S play-offom se je končala Ljubljanska rekreativna liga, s prvimi srečanji pa sta se začeli Primorska in Ljubljanska poletna liga

Ljubljana, 06.05.2012

S play-offom vseh sedmih lig se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu zaključila ljubljanska zimska rekreativna teniška liga 2011-2012. Zmagovalci zaključnega tekmovanja, v katerem so zaigrali najboljši štirje igralci rednega dela, so: Aleš Pogačar (elitna liga), Luka Grešak (prva liga), Miran Završnik (druga liga), Rok Kejžar (tretja liga), Dušan Šaranovič (četrta liga), Matic Tuma (peta liga) in Katja Knez (ženska liga). V športnem centru Savsko naselje pa se je začel tudi poletni del ljubljanske lige, v katerem igra rekordno število igralcev, in sicer kar 141 (lani 56), med njimi pa je 25 deklet. Med prijavljenimi igralci je letos tudi bivši reprezentant za Davisov pokal Gregor Krušič, ki pa seveda lahko igra samo v elitni ligi (v ostalih ligah lahko igrajo samo čisti rekreativci, to so igralci, ki niso bili nikoli registrirani pri TZS kot tekmovalci). Začele so se tudi primorske poletne teniške lige. Vse rezultate lig najdete v zavihku REKREACIJA - REKREATIVNE LIGE 2011/2012 ---- TUKAJ.

Miha Mlakar in Tomislav Ternar zmagovalca dvojic v Doboju, Ternar že čez drugi krog novega turnirja v Sarajevu

Ljubljana, 06.05.2012

Miha MLAKAR in Tomislav TERNAR sta zmagovalca Futures turnirja v Doboju z nagradnim skladom 10.000 $ v konkurenci dvojic. V finalu sta premagala domačina Krešimirja RITZA in Joška TOPIĆA z rezultatom 64 36 10-8. Tomislav TERNAR pa se je medtem že preselil na nov turnir in sicer v Sarajevo in v kvalifikacijah že dvakrat zmagal. V prvem krogu kvalifikacij je premagal Nemca Philippa MAYA s 60 61, v drugem krogu pa še Kitajca Jun Nan TAOA s 61 61. V prvem krogu pa ni bil uspešen Nik RAZBORŠEK. Izgubil je z Matejem DELIĆEM s 46 26. V glavnem turnirju je prijavljen tudi Andraž BEDENE. TUKAJ.

Slovo Polone Hercog v Madridu, Petra Rampre dobro v Franciji, Grega Žemlja in Aljaž Bedene v Pragi

Ljubljana, 06.05.2012

Kot kaže poškodba Polone HERCOG, zaradi katere je predala srečanje sredi tedna v Estorilu ni bila hujše narave, saj je bila tudi v žrebu WTA turnirja z nagradnim skladom 5.200.000 $ v Madridu, kjer je tudi že nastopila. Igrala je z Izraelko Shahar PEER, ki letos ni v posebej zavidljivi formi, na lestvici WTA pa zaseda 54. mesto.

Polona HERCOG je srečanje izgubila z izidom 26 57. Obe igralki sta solidno servirali, kljub vsemu pa je bil izkoristek drugega servisa pri Izraelki 20 % boljši kot pri Hercogovi. Srečanje je trajalo uro in 30 minut.

Z nastopi je v kvalifikacijah 100.000 $ vrednega turnirja v Cagnes-Sur- Meer, v Franciji, uspešno začela Petra RAMPRE. Je sedma nosilka, v prvem krogu je premagala Francozinjo Amandine HESSE z rezultatom 64 61, v drugem pa s 6-4 6-0 še eno Francozinjo, Myrtille GEORGES. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati še tretjo Francozinjo, Lauro THORPE.

Na Challengerju z nagradnim skladom 85.000 € v Pragi bosta prihodnji teden nastopila Grega ŽEMLJA, ki v zadnjem času išče formo in Aljaž BEDENE, ki vedno bolj trka na vrata prve stoterice. Grega ŽEMLJA bo v prvem krogu igral s kvalifikantom, Aljaž BEDENE pa z Američanom Michaelom RUSSELLOM.

TUKAJ.

V Celju končani turnirji 8-11 let

Ljubljana, 05.05.2012

V Celju ta konec tedna potekajo turnirji v kategorijah od 8 - 11 let. Najmlajši tekmovalci in tekmovalke se merijo v MINI, MIDI tenisu in v tenisu do 10 in 11 let.

Končani so že turnirji v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let. Zmagovalci so postali:

MINI tenis deklice: Nina PLIBERŠEK (Ptuj). V finalu je premagala klubsko kolegico Nino STRAŠEK.

MINI tenis dečki: Luka FIRM (Domžale). V finalu je premagal OBRUL Luna (Celje)

MIDI tenis deklice: Neja MAJCEN (Taubi). V finalu je premagala Kajo KRANER (Žtk Mb).

MIDI tenis dečki: Nik JURJEVČIČ (Ltc). V finalu je premagal SPOLENAK Nika (Celje).

Tenis do 10 let deklice: Ema KORŠIČ (N.Gor) . V finalu je premagala Majo RADIŠIČ (Proten).

Tenis do 10 let dečki: Martin GRILJ (ŽtkMb). V finalu je premagal klubskega kolega Benjamina ADORNO.

Tenis do 11 let deklice: Živa FALKNER (Otočec). V finalu je premagala igralko iz Hrvaške Niko SVETEC.

Tenis do 11 let dečki: Matic DIMIC (MaxLj). V finalu je premagal TUŠEK Alena (Br-Mb)

Oglejte si fotogalerijo TUKAJ.

Na turnirju TE 12 v Čakovcu Kristina Novak in Anja Gal do četrtfinala

Ljubljana, 04.05.2012

V Čakovcu na Hrvaškem je ta teden potekal turnir TE do 12 let, 3. kategorije. Na turnirju je nastopilo tudi nekaj slovenskih dečkov in deklic. Pri deklicah sta v kvalifikacijah nastopili Zoja ŠTRUKELJ in Kristina NOVAK. Zoja ŠTRUKELJ je izgubila v prvem krogu, Kristina NOVAK pa je dvakrat zmagala in se uvrstila v glavni turnir. Tu je zabeležila še dve zmagi, v četrtfinalu pa je nato izgubila z domačinko Ando KARANUŠIĆ z rezultatom 36 67(6). S posebnim povabilom je v glavnem turnirju nastopila Anja GAL in tudi ona se je uvrstila v četrtfinale, kjer je izgubila z Italianko Ariello CURCI z rezultatom 63 46 06. Pri dečkih sta v kvalifikacijah nastopila Tim TEKAVEC in Tom AŠIČ KOVAČ. Tom je izgubil v prvem, Tim pa v drugem krogu. V glavem turnirju je s posebnim povabilom igral Jan KUPČIČ, enkrat zmagal, v drugem krogu pa izgubil z Rusom Oskarjem GALIMARDANOVIM z rezultatom 16 36. TUKAJ.

Marino Kegl v Pragi obranil lanskoletni naslov

Ljubljana, 04.05.2012

V Pragi, na Češkem, je v soboto, 28.4.2012, potekal mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, II. Pohar Vojtecha Vacka. Na tunirju je, v okviru priprav na Evropsko prvenstvo gluhih in naglušnih tenisačev, ki bo potekalo v mesecu juliju v Koblenzu v Nemčiji, sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK Maribor), iz Murske Sobote. Marino je suvereno obranil lanskoletno zmago na tem turnirju. Začel je v četrtfinalu, kjer se je srečal z Antoninom Demetrom (Češka) in zmagal 6:1, 6:1, v polfinalu je premagal Milana Eichlera (Češka) 6:0, 6:0. V finalu pa se je pomeril z izkušenim Romanom Lupomeskym(Češka), ki je pri rezultatu 6:0 in 3:0, zaradi preutrujenosti dvoboj predal. TUKAJ.

Začela so se ligaška tekmovanja

Ljubljana, 04.05.2012

Ta konec tedna so se začela tudi ligaška tekmovanja. V spomladanskem delu so bodo igrale 1. ženska članska liga, ki je razdeljena v dve skupini, moški 2. in 3. liga, kjer so ekipe prav tako razdeljene v dve skupini in liga do 12 let, kjer bodo igralci in igralke nastopili v treh skupinah. Vse razultate lig je mogoče neposredno po srečanjih spremljati na spletni strani TZS pod zavihkom LIGE - 2012 - ONLINE REZULTATI. Na fotografiji: Finalisti lige do 12 let 2011. TUKAJ.

Blaž Bizjak ustavljen v četrtfinalu ITF turnirja v Salsomaggioreju, Maša Marc izgubila v 2. krogu

Ljubljana, 02.05.2012

V Italiji poteka mladinski ITF turnir 2. ranga do 18 let. V glavnem turnirju so nastopili Maša MARC, Blaž BIZJAK in Eva ZAGORAC. Blaž BIZJAK je v prvem krogu premagal domačina Federica TEODORIJA z rezultatom 64 63, v drugem 7. nosilca, 102. mladinca svetovne mladinske lestvice, Litvanca Juliusa TVERIJONASA 6-2 7-6(0), v tretjem pa še domačina Filipa BALDIJA in se uvrstil v četrtfinale. V četrtfinalu je klonil proti Britancu Petru ASHLEYU, ki je bil boljši z rezultatom 63 57 62. Maša MARC je v prvem krogu premagala 3. nosilko, 61. mladinko sveta, Novozelandko Emily FANNING z rezultatom 63 64, v drugem krogu pa je izgubila z Italijanko Giorgio MARCHETTI 63 57 36. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je Eva ZAGORAC v prvem krogu glavnega turnirja izgubila z Italijanko Giulio PAIRONE. Blaž BIZJAK odlično igra tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s Hrvatom Frankom MIOČIĆEM uvrstil v polfinale. TUKAJ.

Tradicionalno srečanje veteranskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške Istre

Ljubljana, 01.05.2012

Okrepljena slovenska reprezentanca je v šestem srečanju med obema prijateljskima regijama, pod pokroviteljstvom domačega kluba TA Los Vanganelos in TZS v toplem in lepem vremenu premagala reprezentanco sosednje pokrajine. Tako se je z obresti vred maščevala za oktoberski poraz v Rabcu. Res, da reprezentanca sosednje Istre ni bila v najmočnejši postavi, pa vendar je zmaga zaslužena. Tokrat so k uspehu prispevali tudi »mladinci«, ki so k zmagi dodali svoj delež. Še posebej smo na to ponosni Primorci kot organizatorji, saj sta pomembni posamični zmagi dosegla domačin Gorazd Marašek in Novogoričan Aleš Devetak. V slovenski reprezentanci je blestel Marko Por in več kot opravičil svoj položaj na ITF lestvici. Tudi vsi ostali so z odlično igro prispevali svoj delež, zato čestitke vsem reprezentantom.

Rezultate srečanj najdete TUKAJ.

Konec nastopov za naše fante v Doboju, dekleta ta teden neuspešna

Ljubljana, 01.05.2012

Na Futuresu v Doboju sta se v glavni turnir skozi kvalifikacije prebila Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK. Tomislav TERNAR se je v zadnjem krogu kvalifikacij meril z Mikeom URBANIJO, ki je srečanje pri izidu 4-3 v korist TERNARJA, predal. Nik RAZBORŠEK je v zadnjem krogu kvalifikacij z rezultatom 62 61 premagal 3. nosilca, domačina Marina FRANJIČEVIĆA. Žreb je nanesel, da sta se v prvem krogu glavnega turnija med sabo pomerila prav Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. Uspešnejši je bil Nik RAZBORŠEK, ki je slavil z rezultatom 76(4) 16 64. V drugem krogu pa se je moral posloviti tudi on, saj ga je z rezultatom 75 63 premagal 2. nosilec turnirja, Francoz Pierre-Hugues HERBERT. V Moskvi je na 25.000 $ vrednem ITF turnirju nastopila Tadeja MAJERIČ. Kot 7. nosilka je v prvem krogu z rezultatom 63 36 62 premagala Rusinjo Jevgeniyo PASHKOVO. V drugem krogu je nato izgubila z Belorusinjo Polino PEKHOVO, 307. igralko lestvice WTA s 5-7 2-6. Neuspešna je bila tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki ta teden že po prvem krogu zapušča teniška prizorišča v Antalyi. Po uspešnih nastopih prejšnji teden, ko je igrala v finalu, je tokrat v prvem krogu klonila proti Rusinji Nataliji ORLOVI z rezultatom 46 36. Na ITF turnirju v Chiassu v Švici z nagradnim skladom 25.000 $ je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Po dveh zmagah v kvalifikacijah jo je v prvem krogu glavnega turnirja premagala 5. postavkljena Nemka Sarah GRONERT, ki je slavila z izidom 6-3 6-4. TUKAJ.

Polona Hercog predala srečanje drugega kroga v Estorilu

Ljubljana, 01.05.2012

Polona HERCOG je v prvem krogu WTA turnirja v Estorilu premagala Avstrijko Tamiro PASZEK, 50. igralko lestvice WTA z rezultatom 60 63. V drugem krogu je igrala s 23. letno Španko Carlo SUAREZ NAVARRO, ki na lestvici WTA zaseda 58. mesto. Prvi niz je Polona HERCOG izgubila s 46, v drugem nizu pa je pri zaostanku z 0-3 srečanje predala. V prvem krogu dvojic pa je izgubila Andreja KLEPAČ. Z Eleni DANILIIDOU sta morali priznati premoč Sanii MIRZA in Anastassii RODIONOVI. Ti sta slavili z rezultatom 62 67(5) 10-5. TUKAJ.

David Nalbandian premočan za Aljaža Bedeneta, Blaž Kavčič izgubil z Veićem, Grega Žemlja poražen v Ostravi

Ljubljana, 01.05.2012

Aljaž BEDENE je odlično nastopil na ATP turnirju v Beogradu. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah, kjer je po vrsti premagal Sašo STOJISAVLJEVIĆA s 63 63, Gorana TOŠIĆA 76(4) 63 in v zadnjem krogu kvalifikacij še Ilijo BOZOLJCA s 64 61, je slavil tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal je Slovaka, 22. letnega Martina KLIZANA, 101. igralca lestvice ATP z rezultatom 64 76(6). Zmaga mu je v drugem krogu prinesla 4. nosilca, Argentinca Davida NALBANDIANA, 49. igralca lestvice ATP, ki je bil leta 2006 že 3. igralec sveta. Aljaž je srečanje dobro odigral, a kljub temu Nalbandianu zaenkrat še ni bil kos. NALBANDIAN je slavil z rezultatom 64 63 po uri in dvajsetih minutah igre. Blaž KAVČIČ je v prvem krogu igral s kvalifikantom Antoniom VEIĆEM, ta pa mu je prepustil vsega dve igri. KAVČIČ je imel očitno težave z začetnim udarcem, saj je bil njegov izkoristek prvega servisa samo 43 %, Veić pa je dobil kar 91 % točk na svoj začetni udarec. Sicer pa je bilo tudi razmerje točk med tekmecema občutno v korist Veića, ki je osvojil 61, Blaž KAVČIČ pa le 34 točk. Na ATP Challengerju v Ostravi je nastopil Grega ŽEMLJA. Zaradi pozne prijave na turnir je moral v kvalifikacije, ki jih je kot 1. nosilec z dvema zmagama brez težav preskočil. A zapletlo se je v drugem krogu glavnega turnirja. V prvem krogu je Grega premagal domačina, 17 letnega Adama PAVLASEKA, v drugem krogu pa je izgubil z Italijanom Simonejem VAGNOZZIJEM. Tri leta starejši Italijan, ki na lestvici ATP za Gregom zaostaja za 77. mest, je slavil z rezultatom 64 63 po uri in pol igre. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.