Mladinci ta teden v Amstettnu, v konkurenci ostaja le Pia Čuk

Ljubljana

V kvalifikacijah mladinskega turnirja v avstrijskem Amstettnu so nastopili Urh KRAJNC DOMITER, Natalija ŠIPEK, Eva ZAGORAC in Tina MOHORČIČ. Urh KRAJNC DOMITER je začel z dvema zmagama. Najprej je premagal Avstrijca Fabiana LIPAUTZA 63 61, v drugem krogu pa 1. nosilca kvalifikacij, Rusa Matveya KHOMENTOVSKIYA 63 63. Za uvrstitev v glavni turnir je igral z domačinom Jasonom Petrom PLATZERJEM, ki je bilo boljši in je slavil z rezultatom 64 60. V glavnem turnirju bomo tako imeli samo Blaža BIZJAKA. V kvalifikacijah je bila uspešna samo Tina MOHORČIČ, ki je je najprej premagala Srbkinjo Ivo IVKOVIĆ 76(2) 60, nato Španko Miriam Civera LIMA 76(5) 46 64, v zadnjem krogu kvalifikacij pa z rezultatom 61 64 še Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, 384. igralko mladinske ITF lestvice. Eva ZAGORAC je najprej premagala Danko Frederikke KARST s 61 60, v drugem krogu pa Čehinjo Petro MELOUNOVO s 63 57 63. V zadnjem krogu je igrala s Francozinjo Sarah FINCK in izgubila z 26 16. Natalija ŠIPEK je enkrat zmagala, v drugem krogu pa je izgubila. Tina MOHORČIČ se je v glavnem turnirju pridružila Pii ČUK in Nini POTOČNIK. Žal pa se nastopi v glavnem turnirju niso najbolje izšli. Blaž BIZJAK je po dobrih nastopih na prejšnjih turnirjih tokrat izgubil že v prvem krogu. Premagal ga je domačin Lucas MIEDLER z rezultatom 64 76(8). Z nastopi sta v prvem krogu končali tudi Tina MOHORČIČ in Nina POTOČNIK. Tina MOHORČIČ je izgubila s Francozinjo Sarah FINCK z rezultatom 64 75, Nina POTOČNIK pa je morala priznati premoč Belgijki Michelle WERBROUCK, ki je slavila z rezultatom 16 62 63. V drugi krog se je tako uvrstila samo Pia ČUK, ki je v prvem premagala Norvežanko Heddo ODEGAARD s 64 64. V drugem krogu bo igrala z Domniniko PATEROVO, katero je že premagala na prejšnjem turnirju v Beljaku