Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene zmagal v Pragi, Petra Rampre uspešna v Cagnes-Sur-Mera, Andreja Klepač izpadla, Polona Hercog predala v Madridu

Ljubljana, 7.5.2012

Na ATP Challengerju v Pragi je v prvem krogu glavnega turnirja Aljaž BEDENE igral s 34. letnim Američanom Michaelom RUSSELLOM, ki na lestvici ATP zaseda 108. mesto in slavil z rezultatom 62 76(4). Srečanje je trajalo uro in petdeset minut, Aljaž pa je nasprotniku zabil kar 11 asov. Kljub temu je bil v drugem nizu že v zaostanku z 2-4, a je nato srečanje pripeljal v podaljšano igro, katero je zanesljivo dobil. Danes je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer sta moči združila z Gregom ŽEMLJO. Srečanje s češko dvojico Jan MERTL in Jaroslav POSPISIL sta izgubila v podaljšanem tie-breaku tretjega niza, ki sta ga izgubila s 3-10. Končni izid se je glasil 67(4) 62 3-10. V Cagnes-Sur-Meru v Franciji pa je bila v zadnjem krogu kvalifikacij na 100.000 $ vrednem ITF ženskem turnirju uspešna Petra RAMPRE. Premagala je domačinko Lauro THORPE s 63 61 in se uvrstila v glavni turnir. Na WTA turnirju v Madridu so v konkurenci dvojic v žrebu tri Slovenke. Andreja KLEPAČ je s Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO že končala z nastopi. V prvem krogu sta ju premagali Argentinki Gisela DULKO in Paola SUAREZ. Na prvi nastop med dvojicami še čaka Katarina SREBOTNIK, ki igra s Kveto PESCHKE (v prvem krogu sta prosti). medtem, ko je Polona HERCOG, ki je bila v žrebu z Vanio KING, po porazu med posameznicami, srečanje v konkurenci dvojic zaradi poškodbe predala.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.