Infond Open 2012 - Maša Zec Peškirič v četrtfinalu

Ljubljana

Kljub današnjemu spremenljivemu vremenu, so igralke uspele končati vse dvoboje drugega kroga posameznic na ITF turnirju Infond Open v Mariboru, tako, da so znane vse četrtfinalistke, ki se bodo za vstop v polfinale borile od 11h naprej na igriščih Teniškega parka ŽTK na Taboru.

Žal se je od Slovenk v četrtfinale uspelo prebiti le lanski finalistki Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je v popoldanskem dvoboju s 6:3,3:6 in 6:0 izločila krvnico Nastje KOLAR, Rusinjo Ekaterino IVANOVO. Tretja nosilka je morala priznati premoč Maše, potem ko jo je v tretjem nizu nekoliko začela ovirati poškodba stegenske mišice. Velja omeniti, da je Rusinja že proti Nastji Kolar, v današnjem dopoldanskem nadaljevanju včerajšnjega dvoboja 1. kroga, napredovala precej srečno, a na koncu vseeno zasluženo, saj je Nastja v zadnjih treh igrah tretjega niza izpustila iz rok kar šest možnosti za break, v podaljšani igri pa je celo vodila že s 3:0, a na koncu tudi to ni bilo dovolj za žilavo Rusinjo.

Nastja KOLAR, ki je lani na turnirju kot meteor zablestela z zmago, bo žal zaradi izpada v 1. krogu tako izgubila ogromno točk na svetovni računalniški lestvici.

Strokovnjaki ocenjujejo, da so igralke do sedaj pokazale odličen tenis, glede na videno, pa so verjetno favoritinje za končno zmago naša Maša ZEC PEŠKIRIČ, Kanadčanka BOUCHARD in Nemka FRIEDSAM.

Turnir se je nadaljeval tudi z dvoboji dvojic, kjer pa Maša ZEC PEŠKIRIČ v paru s Hrvatico Ano VRLJIČ ni bila uspešna. Slovenija tako v konkurenci dvojic nima več predstavnic.

Nasprotnica Maše ZEC PEŠKIRIČ v petkovem četrtfinalu bo 7. nosilka, Nemka Kathrin WOERLE. Igralki se odlično poznata saj bo to že njuno 6. medsebojno srečanje.

Od leta 2004, ko sta se srečali prvič je bila doslej štirikrat uspešnejša Nemka. Zadnji medsebojni srečanji sta odigrali leta 2010, ko je enkrat zmagala Maša ZEC PEŠKIRIČ in sicer z rezultatom 46 76 62, drugič pa Kathrin WOERLE z rezultatom 36 64 75. Sicer pa je na svetovni ženski teniški lestvici Kathrin WOERLE ( WTA 200) uvrščena 97 mest pred Mašo. Najvišje je bila v karieri leta 2010 uvrščena na 119. mesto, medtem ko je Maša ZEC PEŠKIRIČ svojo najvišjo uvrstitev zabeležila leta 2009, ko je bila 93. igralka sveta.