Malo uspeha za slovenske igralce in igralke v kvalifikacijah Reiffeisen open v Mariboru, začeli so se glavni turnirji

Ljubljana

V Mariboru sta se na igriščih ŽTK Maribor začela turnirja Tennis Europe, Reiffeisen Open 2012 do 14 in 16 let z množično udeležbo naših igralcev in igralk v obeh kategorijah. V nedeljo so se začele kvalifikacije, v katerih je nastopilo 71 igralk in igralcev iz Slovenije. Pri dečkih do 14 let so se v drugi krog uvrstili 4, pri fantih do 16 let pa se jih je v drugi krog uvrstilo 5. Pri deklicah do 14 let se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstilo 5 slovenskih igralk, pri dekletih do 16 let pa v kvalifikacijah nimamo več predstavnic. Po drugem dnevu kvalifikacij so se slovenske vrste še dodatno razredčile. V glavni turnir se tako pri dečkih do 14 let ni uspelo uvrstiti nobenemu Slovencu, pri deklicah do 14 let pa je to uspelo Ivi GABOR in Piji FACKOVIČ VOLČANJK. Pri fantih do 16 let se je v glavni turnir uvrstil samo Primož VOVK, pri deklicah do 16 let pa že po prvem krogu kvalifikacij nismo imeli predstavnic. Kljub temu tudi v glavnih turnirjih ne bo manjkalo naših igralk in igralcev. V kategoriji dečkov do 14 let bo igralo 16 domačih igralcev, pri deklicah do 14 let jih bo v glavnem turnirju nastopilo 20, Hana MRAZ bo 2. nosilka. Pri dekletih do 16 let jih bo nastopilo 16, Manca PISLAK zaseda mesto 2. nosilke, pri fantih do 16 let jih bo nastopilo 14. Glavni turnirji so se začeli v torek.