Blaž Kavčič poražen v prvem krogu Rima

Ljubljana

V Rimu se je s kvalifikacijami začel ATP turnir serije Masters z nagradnim skladom 2,9 mio evrov. Blaž KAVČIČ se je v kvalifikacije uvrstil po odpovedi Rusa Igorja ANDREJEVA, v prvem krogu pa je naletel na domačega igralca, ki je nastopil s posebnim povabilom Enrica BURZIJA. Blaž KAVČIČ se je zanesljivo uvrstil v drugi krog, saj je slavil s 62 64. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago. Zanjo pa se je boril s še enim Italijanom, ki je prav tako kot Burzi nastopil s posebnim povabilom. To je bil 19. letni Marco CECCHINATO, ki na lestvici ATP zaseda 511. mesto. Po nekoliko slabšem prvem nizu, ki ga je Italijan dobil s 64, je Blaž bolje nadaljeval in pokazal zakaj je na lestvici ATP 400 mest pred Italijanom. Naslednja dva niza je namreč dobil gladko s 61 in 62. Kljub temu je na igrišču prebil kar dve uri in pol. Z zmago se je uvrstil v glavni turnir, kjer je v prvem krogu igral z 29. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQ-OM, ki na lestvici ATP zaseda 38. mesto, kar je sicer mesto slabše od njegove najboljše uvrstitve na lestvici ATP, ki jo je dosegel prav letos. Igralca sta se doslej srečala dvakrat, Leta 2010 je bil na Challengerju na Reki boljši KAVČIČ, leta 2011 pa je na ATP turnirju v Umagu slavil BERLOCQ. Obe srečanji sta bili zelo izenačeni in sta se končali v treh nizih. V nunem tretjem medsebojnem srečanju pa ni bilo dvomov o zmagovalcu, saj je bil BERLOCQ boljši in je slavil s 61 63, za zmago pa je potreboval uro in pol. Blaž KAVČIČ je slabo serviral, predvsem njegov drugi servis je bil premalo prodoren, od 22 je namreč dobil samo 7 točk. Sicer pa je bilo razmerje v točkah 61 proti 40 v korist BERLOCQA.