Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog končala z nastopi v Parizu, konec tudi za Andrejo Klepač med dvojicami

Ljubljana, 29.5.2012

Danes je v prvem krogu OP Francije v Parizu nastopila Polona HERCOG. Za uvod je imela manj atraktivno nasprotnico od Blaža KAVČIČA, namreč Japonko Ayumi MORITA, ki na lestvici WTA zaseda 88. mesto, letos pa v Parizu nastopa petič. Japonka je doslej le enkrat uspela preskočiti prvi krog, tokrat pa ji je to uspelo ravno po zmagi nad našo Polono HERCOG. Japonka je slavila z rezultatom 36 64 63. V nasprotju z njo je za Polono HERCOG, ki je nastopila četrtič, to najslabši izid doslej. V preteklih nastopih je namreč vedno prišla čez prvi krog. Dvakrat se je poslovila v drugem, leta 2010 pa v tretjem krogu. V drugem krogu se bo tako Japonka pomerila z 2. nosilko, Rusinjo Mario SHARAPOVO. Polona HERCOG je po nekaj urni pavzi nastopila še enkrat. V konkurenci dvojic je s Poljakinjo Urszulo RADWANSKO igrala proti Tajki Chia Jung SHUANG in Rusinji Veri DUSHEVINI. Tudi to srečanje pa je zapustila kot poraženka, saj sta ga s partnerico pri zaostanku z 1 - 4 predali. Svoj nastop kje že opravila in prav tako že končala z letošnjimi nastopi v Parizu, Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO sta v prvem krogu izgubili z desetima nosilkama, Američankama Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES z rezultatom 36 46. Edina predstavnica v ženski konkurenci tako na turnirju ostaja Katarina SREBOTNIK Kot običajno bo tudi tokrat igrala s Kveto PESCHKE. Postavljeni sta za drugi nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Nemko Kristino BARROIS in Hrvatico Darijo JURAK. Katarina SREBOTNIK bo nastopila tudi v konkurenci mešanih parov. Njen tokratni partner pa bo ponovno Nenad ZIMONJIĆ.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.