Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tomislav Ternar v Sarajevu v četrtfinalu Futuresa, Grega Žemlja v Pragi na ATP Challengerju izgubil s Tobiasom Kamkejem

Ljubljana, 10.5.2012

Na ATP Challengerju v Pragi se Gregu ŽEMLJI ni uspelo uvrstiti v četrtfinale. V drugem krogu ga je z rezultatom 46 63 76(2) premagal 4. nosilec turnirja, Nemec Tobias KAMKE. 25. letni Nemec na lestvici ATP zaseda 83. mesto. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2009, ko je v Halleju na travi v treh nizih slavil KAMKE, tokrat pa je zmago zabeležil še na peščeni podlagi. Igralca sta bila v vseh elementih teniške igre zelo izenačena, na koncu pa je bil za štiri točke, 103 - 99, boljši KAMKE. V konkurenci tako ostaja Aljaž BEDENE, ki bo v četrtfinalu igral v petek s 3. postavljenim Čehom Lukasom ROSOLOM. Na Futuresu v Sarajevu sta danes v drugem krogu nastopila Andraž BEDENE in Tomislav TERNAR. Andraž BEDENE je igral s Srbom Vladimirjem OBRADOVIĆEM in izgubil z rezultatom 06 36, uspešnejši pa je bil Tomislav TERNAR ki je dosegel 5. zaporedno zmago. Kvalifikanta, Hrvata Mateja ŠABANOVA je odpravil s 63 61 in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo v petek igral z Avstrijcem Lucasom WEINHANDLOM. Tega bo moral za napredovanje v polfinale premagati še drugič. Prvič ga je namreč v treh nizih premagal v zadnjem krogu kvalifikacij, a se je Avstrijec uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec (LL) in doslej dvakrat zmagal.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.