Tomislav Ternar in Sašo Bende uspešna v Prijedoru, zmagale tudi Dalila Jakupović, Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič

Ljubljana

Tomislav TERNAR in Sašo BENDE sta uspešno nastopila v kvalifikacija 4. Futuresa BiH, ki se igra v Prijedoru. Oba sta v kvalifikacijah zabeležila po dve zmagi. V glavnem turnirju bo Sašo BENDE v prvem krogu igral s kvalifikantom, Francozom Romainom SICHEZOM, Tomislav TERNAR pa se bo za napredovanje v drugi krog boril s Švicarjem Riccardom MAIGO. Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Astani sta v prvem krogu zmagali Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Prva je premagala Rusinjo Diano ISAEVO 16 76(2) 62, druga pa je bila boljša od Nemke Kim-Alce GRAJDEK z rezultatom 36 62 64. V italijanski Brescii sta v prvem krogu glavnega turnirja z enakim nagradnim skladom kot v Astani nastopili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR. Maša ZEC PEŠKIRIČ se je uvrstila v drugi krog potem, ko ji je domačinka Annalisa BONA po izgubljenem prvem nizu z 16, srečanje predala. Forme pa kar ne najde Nastja KOLAR. Poslovila se je že v prvem krogu. S 63 64 jo je premagala 20. letna Nizozemka Richel HOGENKAMP, ki na lestvici WTA zaseda 221. mesto. Nastja Kolar bo prihodnji teden nastopila v Mariboru, kjer je lani osvojila turnir.