Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nik Razboršek v glavni turnir Futuresa v Brčkem, Maša Zec Peškirič obstala v zadnjem krogu kvalifikacij v Pragi

Ljubljana, 12.5.2012

Maša ZEC PEŠKIRIČ je z dvema zmagama začela nastope na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v Pragi. V prvem krogu kvalifikacij je premagala 1. nosilko, 20. letno Madžarko Reko-Luca JANI, sicer 147 igralko lestvice WTA, z rezultatom 63 62. V drugem krogu pa je bila boljša še od domačinke Tereze HEJLOVE s 61 61. V zadnjem krogu kvalifikacij je igrala z obetavno 18. letno Portoričanko Monico PUIG, šesto nosilko kvalifikacij. Ta je bila boljša in je slavila z rezultatom 64 64. Na moškem Futuresu v Brčkem je v kvalifikacijah nastopil Nik RAZBORŠEK. Tako kot je začel, je s kvalifikacijami tudi opravil, z zmago. V prvem krogu je s 60 62 premagal 19. letnega Hrvata Željka IVIĆA, v drugem krogu je bil boljši od Ukrajinca Denysa PUME z rezultatom 62 62, za nastop v glavnem turnirju pa je na koncu premagal še Madžara Viktorja FILIPENKA z rezultatom 36 61 64. V glavnem turnirju se je tako pridružil Andražu BEDENETU in Tomislavu TERNARJU. Slednji bo v glavnem turnirju nastopil zaradi odličnih predstav na prejšnjem turnirju.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.