prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Maj 2017

Arhiv novic - maj 2017

V Tirani v drugem krogu izpadla Tin Krstulovič in Zala Ule

bm, 31.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani je v drugem krogu izgubil Tin KRSTULOVIČ. S 6-1 6-1 ga je izločil 8. nosilec, Italijan Mattia BELLUCCI.

Med dekleti je v drugem krogu nastopila Zala ULE in tudi ona ni bila uspešna. S 7-5 4-6 6-3 jo je premagala Italijanka Giuseppina MICCIO. TUKAJ.

Pričakovani finalisti na DP ZALA 16 v Mariboru

bm, 31.05.2017

Na državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru smo dobili pričakovane finaliste. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila klubska soigralca iz TK Ptuj, 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK in 4. nosilec Blaž VIDOVIČ. Planinšek je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil zadnje domače orožje Boruta ŠRAJA, Vidovič je bil v drugem polfinalu v tesnejšem obračunu s 6-7(2) 7-5 6-1 boljši od Tima TEKAVCA (MaxLj).

Tudi pri dekletih prihaja po pričakovanjih prva finalistka iz TK Ptuj, to je 1. nosilka Maja MAKORIČ. Polfinalni obračun z Metko KOMAC (Koper) je dobila s 6-1 5-7 6-4, njena finalna nasprotnica pa bo 3. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Ta je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala še eno članico TK Ptuj Taro GORINŠEK.

V konkurenci dvojic se bodo med dekleti za naslov državnih prvakinj borile Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR ter Tara Katarina MILIĆ in Marija VIČIČ.

Pri fantih so finalisti v konkurenci dvojic Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Borut ŠRAJ. TUKAJ.

Veliko presenečenje na DP do 12 let sta pripravili Maša Viriant in Ana Lanišek

bm, 31.05.2017

Najbrž tudi največji optimisti na DP do 12 let v finalu niso pričakovali dveh igralk iz Radomelj, Maše VIRIANT in Ane LANIŠEK, za kateri smo sicer v napovedi državnega prvenstva zapisali, da bosta napadali iz ozadja. Res sta napadli in to z vso silovitostjo ter v polfinalu domov poslali prvo in drugouvrščeno igralko lestvice TS do 12 let Leotnino STOJANOVIĆ in Elo Nalo MILIĆ.

Če zmaga 4. nosilke Viriantove, ki je 1. nosilko Stojanovićevo premagala s 6-4 6-1 ni povsem presenetljiva, pa tembolj odmeva zmaga Laniškove, ki je z 2-6 6-4 6-3 izločila 2. nosilko Milićevo. Slednja je namreč prejšnji teden gladko dobila turnir TE do 12 let, ki se je prav tako odvijal v Kopru.

Sta pa pričakovala finalista v konkurenci dečkov. Tu se bo nadaljevala letošnja serija medsebojnih obračunov 1. nosilca Matica KRIŽNIKA, v polfinalu je s 6-1 6-1 izločil Nikija POLANCA in 2. nosilca Jake GOLOBA, ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljši od Tima KUŠTRA.

Veselje Ane Lanišek je v objektiv ujel Aleksander Živin TUKAJ.

Na DP 12 v Kopru pri dečkih preseneča Niki Polanec

bm, 30.05.2017

Na koprski Bonifiki v organizaciji TK Koper poteka državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih je doslej edino pravo presenečenje član ŽTK Maribor Niki POLANEC, ki je po zmagi nad 3. nosilcem brez težav opravil še z naslednjima nasprotnikoma in se uvrstil v polfinale. Polanec sicer spada med boljše dvanajstletnike, saj je trenutno na 9. mestu lestvice TS, torej mu je za las ušlo mesto nosilca, kljub temu pa tako prepričljivih zmag ni šlo pričakovati še posbej če vemo, da je bila njegova najboljša uvrstitev doslej četrtfinale OP ali FIN turnirjev. V četrtfinalu je tako s 6-1 6-2 premagal še 6. nosilca Jana BUKOVCA in se bo za finale boril s prvim favoritom prvenstva in 1. nosilcem Maticem KRIŽNIKOM (TK-CC). Ta je do polfinala oddal vsega 3 igre, v četrtfinalu je tako s 6-1 6-0 premagal Iztoka Marka LUNDRA (Rafa). V spodnji polovici žreba sta polfinalista 4. nosilec Tim KUŠTER (TK-CC), v četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagala Maka MIKOVIČA (Jaki) in 2. nosilec Jaka GOLOB (Tr-Kr), ki je bil s 6-0 6-1 boljši od Jake TOMAŽINA (AsLit).

Nič presenetljivega pa se do polfinala ni zgodilo pri deklicah. Po pričakovanju so polfinalistke 1. nosilka Leontina STOJANOVIĆ (TK-CC), v četrtfinalu je s 6-2 7-6(3) premagala Evo MULLER UHAN (Tc-Lj), Maša VIRIANT (Radom), ki je bila s 6-1 2-6 6-2 boljša od Rine GROŠELJ (AsLit), Ana LANIŠEK (Radom) je s 6-4 6-2 premagala Ivono AHČAN (TK-CC) in favoritinja za končno zmago Ela Nala MILIĆ (TK-CC), ki je s 6-0 6-2 izločila Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Foto: A. Živin TUKAJ.

Na DP ZALA 16 v Mariboru znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 30.05.2017

Na državnem prvenstvu do 16 let, ki šteje za pokal ZALA in se odvija v organizaciji ŽTK Maribor so znani polfinalisti in polfinalistke.

Pri fantih vlogo prvega nosilca opravičuje Filip Jeff PLANINŠEK (Ptuj), ki suvereno premaguje nasprotnike in se je v polfinale uvrstil z vsega osmimi izgubljenimi igrami. V četrfinalu je s 6-2 6-2 premagal Nika JURJEVČIČA (Ltc). V boju za naslov državnega prvaka ostaja tudi edini preostali domači igralec, 5. nosilec Borut ŠRAJ, ki je v četrtfinalu v doslej najbolj izenačenem srečanju državnega prvenstva s 3-6 7-6(4) 7-6(7) izločil 3. nosilca Tilna POTOČNIKA (Jaki).

V spodnji polovici žreba je prvi polfinalist 7. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je nekoliko presentljivo, glede na rezultate obeh igralcev v zadnjem obdobju, gladko premagal 2. nosilca Gašperja OBLAKA (Ltc). Zadnji polfinalist je po pričakovanju Blaž VIDOVIČ, ki je s 6-3 6-2 premagal nepostavljenega Miho VETRIHA (Sgrad), do polfinala pa je, tako kot Planinšek oddal vsega osem iger.

Pri dekletih se turnir odvija po pričakovanjih, največji napredek pa iz turnirja v turnir kaže Tara GORINŠEK (Ptuj), ki se je v polfinale uvrstila kot 7. nosilka. V četrtfinalu je s 7-6(2) 6-0 izločila Pio POGLAJEN (AsLit), ki je kolo prej premagala 2. nosilko Aljo BELINGER. Tarina nasprotnica v polfinalu bo Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Tjaša je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala Mio KUKOVIČ (ŽTtkMb). V zgornji polovici žreba se bosta za finale borili prva favoritinja prvenstva in 1. nosilka Maja MAKORIČ (Ptuj), v četrtfinalu je s 6-2 7-6(5) premagala nekdanjo novogoriško soigralko Aleo BUBEK in 4. nosilka Metka KOMAC (Koper), ki je s 6-2 6-4 premagala nepostavljeno domačinko Zalo Ano VOLK.

TUKAJ.

Porazen dan za Slovence na mednarodnih članskih turnirjih, vtis popravila Tin Krstulovič in Zala Ule med mladinci

bm, 30.05.2017

Na moškem ATP Challengerju v italijanski Vicenzi se je Blaž ROLA s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je v težkem in izenačnem srečanju po dveh urah in pol igre le strl odpor Joseja HERNANDEZA FERNANDEZA iz Dominikanske Republike, 263. igralca lestvice ATP. Blaž je zmagal s 7-6(2) 3-6 7-5. Oba igralca sta po petkrat izgubila svoj začetni udarec, a odločilnega oz. enega več od nasprotnika je v tretjem nizu izgubil Fernandez. Ob zelo dobrem prvem servisu (79 %) je bil Blaž nekoliko manj uspešen pri drugem (40 %), a še vedno dovolj, da je tekmo odločil v svojo korist.

V glavnem turnirju je igral s 24-letnim Italijanom Salvatorom CARUSOM, na lestvici ATP uvrščen 15 mest pred Blažem, na 199. mesto in po uri in pol igre izgubil s 4-6 3-6.

Po prvem krogu pa turnir z nagradnim skladom 25.000 $ zapušča tudi Polona HERCOG. Kot kaže jo čaka težek povratek na teniška igrišča, saj v Gradu ni bila kos Latvijki Diani MARCINKEVICA, ki je bila boljša s 6-2 7-5.

Že po prvem krogu pa turnir serije Futures v Brčkem zapuščata Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Prvega je s 6-32 5-7 6-4 premagal Argentinec Franco AGAMENONE, drugega pa s 6-4 3-6 7-6(3) Ukrajinec Danylo KALENICHENKO.

Današnji slab vtis sta popravila Tin KRSTULOVIČ in Zala ULE, ki sta se na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani uvrstila v drugi krog. Krstulovič je s 4-6 6-2 7-6(4) premagal Grka DAGLISA, Uletova je bila s 6-2 3-6 6-3 boljša od Švicarke Alise TAHIRAJ. TUKAJ.

Veterani in rekreativci so loparje vihteli v Krškem

lm, 29.05.2017

Na igriščih Teniškega kluba Krško je v soboto, 27. maja, potekal rekreativno-veteranski turnir, ki je poleg lepega tenisa postregel s sproščenim vzdušjem in zabavnimi aktivnostmi.

Tenis Slovenija je v sodelovanju s Teniškim klubom Krško poskrbela za dobro organizacijo, osvežilno vrhunsko penino Medot, lepe nagrade za vse udeležence ter bogate nagrade za zmagovalce. Poleg igranja tenisa so udeleženci turnirja lahko opravili testno vožnjo uradnega vozila Tenis Slovenije KIA Sportage in v igri Zadeni KIA Sportage osvajali praktične nagrade.

Turnir sta osvojila Anja Planinc in Žiga Ham Kacin, ki sta v razburljivem finalu premagala dvojico Ivo Beliš in Peter Stopinšek.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem in vas vabimo na naslednji turnir Rekreativno-veteranske organizacije v Tivoli, 24. junija 2017. TUKAJ.

V Mariboru in Kopru prvi krog DP do 12 in 16 let prinesel izpad dveh nosilcev

bm, 29.05.2017

V Mariboru in Kopru sta se začeli državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 16 in do 12 let.

Na DP do 16 let, ki šteje za pokal ZALA pri fantih presenečenj ni bilo, v drugi krog so napredovali vsi nosilci.

Pri dekletih je domačinka Ana Zala VOLK presentila 5. nosilko Evo KALAN in zmagala s 6-3 6-3. Od ostalih nosilk se je morala za zmago najbolj potruditi 2. nosilka Alja BELINGER, ki je Jano VELIČKI izločila s 7-6(4) 6-4.

Na DP do 12 let v Kopru pri deklicah v prvem krogu nosilke niso imele težav. Vse so se gladko uvrstile v drugi krog. Pri dečkih je prijetno presenetil Mariborčan Niki POLANEC, ki je izločil enega izmed favoritov za najvišja mesta, 3. nosilca Janija RETLJA.

TUKAJ.

Ela Nala Milić osvojila turnir TE 12 Luka Koper Junior Open 2017

bm, 29.05.2017

Tudi tretji zaporedni mednarodni turnir Tennis Europe je minil s slovensko finalno udeležnbo. Na turnirju Luka Koper Junior Open 2017 v starostni kategoriji do 12 let je zmagovalni pokal dvignila 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, sicer druga igralka slovenske teniške lestvice do 12 let. Ptem, ko je v polfinalu s 6-2 6-2 izločila Italijanko Giulio DAL POZZO se je za zmago borila z leto dni starejšo Romunko, Mario Daciano CIUBOTARU, ki tako kot Milićeva do finala ni oddala nobenega niza, v tretjem krogu pa je izločila našo Leontino STOJANOVIĆ.

Dvoma o zmagovalki po prikazani igri v finalu ni bilo, saj je bila Ela Nala prepričljivo boljša in je slavila s 6-3 6-1 ter se veselila prve zmage v karieri na turnirjih TE.

Čestitamo!

Med dečki se je najbolje odrezal Jaka GOLOB, ki je z nastopi končal v četrtfinalu, turnir pa je prepričljivo osvojil Avstrijec Sebastian SORGER.

TUKAJ.

Znani so udeleženci play offa v 2. moški članski ligi in ligi do 12 let

bm, 28.05.2017

Z izjemo dveh neodigranih tekem, ki pa ne vplivata na končne rezultate, so odigrana vsa srečanja v 2. moški članski ligi in v ligi do 12 let.

Play off bo na sporedu 16. in 17. septembra 2017.

Udeleženci play offa v ligi do 12 let so ekipe TK Triglav Kranj 1 in TK Triglav Kranj 2, TK Center Court 1 in TC Ljubljana.

V 2. moški članski ligi so se v play off uvrstile ekipe TK Hoče, TK Kamnik, TK Nova Gorica in TK Branik Maribor.

Foto: v play off sta se uvrstili tudi ekipi TK CC in TK Triglav Kranj TUKAJ.

V Mariboru in Kopru sta se začeli DP do 16 in 12 let

bm, 28.05.2017

S kvalifikacijskimi obračuni fantov in deklet do 16 let v Mariboru in dečkov in deklic do 12 let v Kopru sta se začeli državni prvenstvi v teh dveh starostnih kategorijah. Igralci in igralke, ki se niso uspeli uvrstiti v glavni A turnir ali kvalifikacije se bodo imeli možnost pomeriti na B turnirjih, ki se začnejo sredi tedna.

Fantje so nastopali na igriščih ŽTK v Mariboru, skozi kvalifikacije pa so se uspeli prebiti Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tristan-Lukas KOŽELJ-NICKEL, Alen KURTAGIČ, Simon JAVORŠEK, Miha KASTELEC, Taj DOLENC, Jan JAPELJ in Lun OBRUL.

Pri dekletih so s kvalifikacijami uspešno opravile Tina DUJC, Anali KOČEVAR, Marija VIČIČ, Meta MARENK, Liza KUHELJ, Petja DRAME, Natalija URH in Pia Marija REBEC.

Dečke in deklice gosti TK Koper. Pri dečkih so s kvalifikacijami uspešno opravili Martin TOPIČ, Filip ZVER, Luka MARKOVIČ, Brin KOZINC FRELIH, Carlo ANGELI, Marko ČAČKOV, Žiga BIZJAK in Luka ALBREHT.

Med deklicami so bile uspešne Eva ZALOKAR, Julija Ana AŽNOH, Staša ŠRAJ, Sara RADIKOVIČ, Eva CIKAJLO, Lucija FIRM, Ela PLOŠNIK in Pia PETELINŠEK.

Glavni turnirji se začnejo v ponedeljek.

Foto (až): Radikovič Sara in Mašovič Nina sta o zmagovalki odločili v treh nizih. Za odtenek boljša je bila Sara. TUKAJ.

TK Koper konec tedna gostil še najmlajše

bm, 28.05.2017

Ob zaključku mednarodnega turnirja v starostni kategoriji do 12 let, ki se je končal z zmago naše Ele Nale MILIĆ, je TK Koper gostil še turnir najmlajših v starostni kategoriji 8-11 let. Po izjemni udeležbi prejšnji teden v Ljubljani je bila v Kopru udeležba po pričakovanjih skromnejša, a se je organizator tudi tokrat zelo potrudil in poleg turnirja organiziral tudi tombolo za sodelujoče. Nastopilo je več kot 90 dečkov in deklic.

V soboto so se prvih mest veselili Mai WINTERLEITNER (Maja) v midi tenisu pri dečkih, Ana STOJNEV (MaxLj) v midi tenisu med deklicami, Mihael KUŠAR (MaxLj) v mini tenisu pri dečkih, Ema KAPUS (Polzela) v mini tenisu pri deklicah, Nejc ŠKORJANC (Šplus) v tenisu do 11 let pri dečkih in Pia PETELINŠEK (ŽtkMb) v tenisu do 11 let pri deklicah.

Dečki in deklice do 10 let so nastiopili v nedeljo. Pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje), pri dečkih je zmagal Svit SULJIČ (Tabre)

Več novic iz letošnjih turnirjev 8-11 let najdete TUKAJ.

Blaž Rola v finale kvalifikacij na ATP Challengerju v Vicenzi, Nina Potočnik izgubila v drugem krogu kvalifikacij v Gradu

bm, 28.05.2017

Teden, ki je pred nami prinaša začetek drugega turnirja za grand slam v Parizu, žal brez slovenskih predstavnikov med posamezniki. Igralci, ki se niso uspeli prebiti skozi kvalifikacije bodo tako nastopili na turnirjih nižjih rangov, med njimi tudi Blaž ROLA. Ta teden je na ATP Challengerju v italijanski Vicenzi (43000+H), kjer je včeraj v prvem krogu kvalifikacij, glavni turnir se mu je za las izmuznil, kot 1. nosilec igral s 27-letnim domačinom Erikom CREPALDIJEM (ATP 546). Blaž je srečanje zanesljivo dobil s 6-4 6-1. V drugem krogu je danes brez težav opravil še z 32-letnim Romunom Adrianom UNGURJEM, 362. igralcem lestvice ATP. Premagal ga je s 6-3 6-1 in se uvrstil v finale kvalifikacij. Tu bo njegov nasprotnik Jose HERNANDEZ FERNANDEZ iz Dominikanske Republike, 256. igralec sveta in 7. nosilec kvalifikacij.

Med dekleti je v bližnjem Gradu na ITF turnirju (25.000 $) nastopila 20-letna Nina POTOČNIK, trenutno zaseda 592. mesto lestvice WTA. V prvem krogu je igrala z Italijanko Gaio DI PAOLO in zmagla s 6-0 6-1, v drugem krogu pa ni bila kos še eni Italijanki, 4. nosilki Martini DI GIUSEPPE. Ta je zmagala s 6-1 6-0.

V glavnem turnirju je prijavljena Polona HERCOG. TUKAJ.

Z nedeljskimi kvalifikacijami se začenjajo letošnja poletna državna prvenstva

bm, 26.05.2017

Z nedeljskimi kvalifikacijskimi obračuni se začenjajo letošnja poletna državna prvenstva. Začenjajo jih igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let, ki bodo nastopili na A in B prvenstvu. Dvanajstletnike bo v A in B turnirju gostil TK Koper, šestnajstletnike v A turnirju mariborski ŽTK, v B turnirju pa ljubljanski Max tenis klub.

V Kopru bodo tako pri dečkih kot pri deklicah nastopili vsi najboljši na čelu s prvima igralcema lestvic do 12 let Maticem KRIŽNIKOM in Leontino STOJANOVIĆ. V obeh konkurencah se nam obetajo zanimivi obračuni, predvsem pri dečkih kjer je poleg Križnika v igri za naslov gotovo tudi Jaka Golob, dobro igro pa v zadnjem obdobju kaže tudi Jani Retelj na katerega bosta morala oba resno računati. Pri deklicah pričakujemo v boju za naslov Stojanovićevo in Elo Nalo Milić iz ozadja pa bosta napadali Radomeljčanki Ana Lanišek in Maša Viriant.

V Mariboru bo zaradi poškodbe med fanti manjkal 1. igralec lestvice TS Matic DIMIC, bo pa naslov poskušal domačinom odnesti "Ptujčan" Filip Jeff PLANINŠEK, trenutno še na drugem mestu lestvice TS, ob spremembi lestvice 1. junija pa že nov vodilni na tej lestvici. Štrene mu bosta poskušala zmešati predvsem domačin Borut ŠRAJ in Gašper OBLAK, ki se je v letošnji sezoni prebil povsem v vrh slovenske lestvice. Pri dekletih bodo na delu vse najboljše igralke na čelu s trenutno vodilno igralko lestvice TS do 16 let Majo MAKORIČ, zmagovalko ITF turnirja do 18 let v Podgorici ta teden. Tudi v tej konkurenci se obetajo zanimivi obračuni za naslov, največje konkurentke Makoričevi pa bodo glede na zadnje dosežene rezultate doma in v tujini Tjaša Klevišar, Alea Bubek in Metka Komac.

V kategoriji do 16 let bo nastopilo 157 igralk in igralcev, v kategoriji do 12 let pa je prijavljenih 174 igralk in igralcev.

TUKAJ.

Ela Nala Milić finalistka turnirja TE 12 v Kopru, Leontina Stojanović do naslova med dvojicami

bm, 26.05.2017

Tudi tretji zaporedni mednarodni turnir Tennis Europe bo minil s slovenskim finalnim pridihom. Na turnirju do 12 let v Kopru se je v finale uvrstila 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, trenutno druga igralka slovenske teniške lestvice do 12 let. V polfinalu je s 6-2 6-2 izločila Italijanko Giulio DAL POZZO. Za zmago se bo pomerila z leto dni starejšo Romunko, Mario Daciano CIUBOTARU, ki tako kot Milićeva do finala ni oddala nobenega niza, v tretjem krogu pa je izločila našo Leontino STOJANOVIĆ.

Se je pa naslova razveselila prav slednja in sicer v konkurenci dvojic. S Hrvatico Teno RAJKI sta v finalu s 6-2 6-4 premagali srbsko dvojico Tijana SRETENOVIĆ in Darja SUVIRDJONKOVA.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Maja Makorič zmagovalka ITF turnirja 5. ranga v Podgorici, Nika Radišič in Veronika Erjavec zmagovalki ITF turnirja dvojic v Budimpešti

bm, 26.05.2017

Maja MAKORIČ je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici pokorila vso konkurenco in se prvič v karieri povzpela na zmagovalno stopničko turnirja ITF. Tako JE več kot odlično izkoristila posebno povabilo s katerim je lahko nastopila neposredno v glavnem turnirju.

Na svojem šele petem mednarodnem mladinskem ITF turnirju se je prvega naslova veselila potem, ko je v polfinalu s 3-6 6-1 6-0 premagala 14-letno Francozinjo Auane DROGUET, 669. mladinko sveta, v finalu pa še Hrvatico Lano ŠIPEK. Finalno srečanje je dobila z rezultatom 6-4 6-1. Čestitamo!

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti je Nika RADIŠIČ izpadla v četrtfinalu. Po zmagi v drugem krogu s 7-5 6-3 nad Francozinjo Giulio MORLET jo je v četrtfinalu s 6-3 6-1 izločila 2. nosilka, 17- letna Nemka Lara SCHMIDT, 64. mladinka sveta.

Sta se pa z Veroniko ERJAVEC veselili zmage v konkurenci dvojic. V četrtfinalu in polfinalu sta oddali vsega eno oziroma dve igri, za naslov pa sta igrali z Irko Georgio DRUMMY in Američanko Katyo TOWNSEND. Tudi v finalu sta bili prepričljivo boljši od nasprotnic in sta slavili s 6-1 6-2. Čestitamo!

Na fotografiji finalisti, Maja Makorič je skrajno desno TUKAJ.

Jutri vabljeni v Krško na rekreativno-veteranski turnir dvojic

lm, 26.05.2017

V soboto, 27. maja 2017 ob 13. uri vas vabimo na REKREATIVNO-VETERANSKI TURNIR DVOJIC v Krško, kjer vas bo v sodelovanju s Tenis Slovenija gostil Teniški klub Krško.

Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do ponedeljka, 22. maja 2017

Vse informacije najdete v priponki , v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo Teniški klub Krško na info@teniski-klub-krsko.si.

Iskreno vabljeni v dobro teniško družbo! Do takrat pa vam želimo uspešne prvomajske priprave.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Ela Nala Milić polfinalistka turnirja TE Luka Koper Junior Open 2017

bm, 25.05.2017

V Kopru se je mednarodni mladinski teniški turnir Luka Koper Junior Open prevesil v zadnjo polovico. Med posamezniki so znani polfinalisti, v konkurenci dvojic finalisti.

V zaključne boje se je izmed slovenskih predstavnikov uvrstila samo Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, ki je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagala Nemko Maro Sophie BURGER in se bo v polfinalu pomerila z Italijanko Giuulio DAL POZZO. Ta je s 6-1 6-3 izločila našo drugo četrtfinalistko Evo MULLER UHAN.

Med dečki je v četrtfinalu izpadel naš zadnji predstavnik Jaka GOLOB. S 3-6 6-4 6-2 ga je premagal Avstrijec Daniel ZIMMERMANN.

V konkurenci dvojic se je pri deklicah v finale uvrstila Leontina STOJANOVIĆ, ki igra v paru s Hrvatico Teno RAJKI.

na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Pescu na Madžarskem so nastopili Bor ARTNAK, Tristan FLANDER in Meta MARENK. Artnak je z nastopi končal v četrtfinalu, Flander v tretjem krogu, v tretjem krogu pa je izgubila tudi Marenkova.

Na fotografiji: Eva Muller Uhan TUKAJ.

Po izpadu Polone Hercog letos v glavnem pariškem turnirju brez slovenskih predstavnikov

bm, 25.05.2017

Z izpadom Polone HERCOG je konec slovenskih posamičnih nastopov na letošnjem drugem turnirju za grand slam v Parizu. Končali so se že v kvalifikacijah. Hercogova je bila zadnje slovensko upanje za preboj v glavni turnir, a je bila po dolgi odsotnosti s teniških igrišč daleč od uspeha. Kazahstanka Zarina DIYAS, ki se je letos februarja vrnila na igrišča po prav tako več kot polletni odsotnosti je bila boljša s 6-3 6-0.

Prihodnji teden bomo tako spremljali samo nastope Katarine SREBOTNIK in Andreje KLEPAČ v konkurenci dvojic, še teden kasneje pa tudi Kaje JUVAN v mladinski konkurenci. TUKAJ.

Jaka Golob, Ela Nala Milić in Eva Muller Uhan četrtfinalisti turnirja Luka Koper Junior Open 2017

bm, 24.05.2017

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let Luka Koper Junior Open 2017, ki se odvija v športnem parku Bonifika v Kopru so se v četrtfinale uvrstili Kranjčan Jaka GOLOB ter Ljubljančanki Ela Nala MILIĆ in Eva MULLER UHAN.

Jaka je s 6-4 6-3 premagal Čeha Jana HRAZDILA, Ela Nala je bila v slovenskem obračunu s 6-1 6-1 boljša od Rine GROŠELJ, Eva pa je s 7-5 6-2 premagala Madžarko Virag RAGYANSZKI.

V konkurenci dvojic se je v polfinale uvrstila Leontina STOJANOVIĆ, ki igra v paru s Hrvatico Teno RAJKI. TUKAJ.

Maja Makorič v polfinalu, konec za Kajo Juvan in Pio Lovrič

bm, 24.05.2017

15-letna Novogoričanka Maja MAKORIČ se je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici uvrstila v polfinale. Potem, ko je v drugem krogu izločila 2. nosilko Španko LOPEZ GIESE je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagala prav tako 15-letno Hrvatico Saro ZALUKAR, ki je, tako kot Makoričeva, za nastop prejela posebno povabilo. Za Majo je to šele peti turnir ITF in prva uvrstitev v polfinale. Še enkrat je nastope končala v četrtfinalu, enkrat v drugem krogu, dvakrat pa ni uspela preskočiti kvalifikacij.

Ni pa bila v Podgorici uspešna Pia LOVRIČ. Četrtfinalno srečanje s 16-letno Hrvatico Lano ŠIPEK je izgubila z 0-6 0-6.

Prav tako že po drugem nastopu mladinski turnir A ranga v Milanu, Troffeo Bonfiglio zapušča Kaja JUVAN. Kaja v Milano ni odpotovala stoodstotno pripravljena, saj je imela pred kratkim poškodovan gleženj, kljub temu pa je izpad 3. nosilke turnirja manjše presenečenje. Tokrat je morala premoč priznati Japonki Yuki NAITO, 36. mladinki sveta, kije bila boljša s 6-2 7-6(2). Kaji se nastop ni posrečil niti v konkurenci dvojic, kjer sta bili z Rusinjo Amino ANSHBA 1. nosilki, a sta že v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubili z Američankama Caty MCNALLY in Whitney OSUIGWE. Naslednjo priložnost bo Juvanova imela v Parizu, kjer bo konkurenca izjemno močna saj med prijavljenimi igralkami iz prve deseterice manjka samo ena. TUKAJ.

Polona Hercog čez prvi krog kvalifikacij v Parizu, Blaž Kavčič v drugem krogu poražen

bm, 24.05.2017

Polona HERCOG se je po dolgi odsotnosti iz teniških igrišč uspešno vrnila z zmago v prvem krogu kvalifikacij na OP Pariza. V prvem krogu je imela ob povratku primerno nasprotnico, 19-letno domačinko Harmony TAN, 372. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Hercogova je priložnost izkoristila in zmagala s 3-6 6-4 6-4. V drugem krogu bo igrala s 23-letno Kazahstanko Zarino DIYAS, ki je trenutno na 182. mestu lestvice WTA, leta 2015 pa je bila že 31. igralka sveta. Diyasova je v solidni formi, saj je bila aprila finalistka turnirja v Anningu (100.000 $), zadnji turnir v Fukuoki (60.000 $) pa je končala v polfinalu.

Danes je v drugem krogu kvalifikacij nastopil Blaž KAVČIČ, kateremu je nasproti stal domači povabljenec, 21- letni Maxime HAMOU, 282. igralec lestvice ATP. V izenačenem obračunu je bil po dveh urah igre Francoz boljši s 7-6(7) 7-5. Francoz je Blažu odvzel servis trikrat v sedmih poskusih, precej manj uspešen pa je bil Blaž, ki je imel kar 14 možnosti za odvzem servisa nasprotniku, uspešen pa je bil le dvakrat.

Na WTA turnirju v Nurnbergu (250.000 $) se je Andreja KLEPAČ s sigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Mike Urbanija, Aljaž Radinski in Grega Boh izpadli na Futuresu v Zalaegerszegu in Doboju

bm, 24.05.2017

Grega BOH, Aljaž RADINSKI in Mike URBANIJA so slovenski predstavniki na turnirjih serije Futures ta teden.

Medtem, ko bo Mike prvič nastopil v sredo sta Grega in Aljaž z nastopi končala po odigranem prvem krogu glavnega turnirja.

V Zalasegerszegu je Radinskega s 7-6(3) 6-3 izločil Avstrijec Thomas STATSBERGER, v Doboju pa je Boha s 6-2 6-4 premagal Srb Milan DRINIĆ.

Mike URBANIJA je v Doboju prvič nastopil danes, ko se je pomeril s 3. nosilcem Ninom SERDARUŠIĆEM. Hrvat je bil boljši s 6-4 6-3, tako da je ta teden s slovenskimi nastopi na turnirjih serije Futures konec. TUKAJ.

V Parizu zaenkrat uspešen samo Blaž Kavčič, danes še nastop Polone Hercog

bm, 24.05.2017

Včeraj smo v kvalifikacijah OP Francije spremljali tri slovenske nastope. Uspešno jih je zaključil samo Blaž KAVČIČ, ki se je po tesnem obračunu veselil zmage s 6-7(5) 7-5 6-4 nad 24-letnim Farncozom Tristanom LAMASINOM, 208. igralcem lestvice ATP. Francoz je zabeležil še letošnji sedmi zaporedni poraz v prvem krogu. V drugem krogu Blaža zdaj čaka obračun s še enim Francozom, 22 letnim Maximom HAMOUOM, 272. igralcem lestvice ATP.

Slabše se je končalo za naši predstavnici v ženski konkurenci Dalilo JAKUPOVIĆ in Tamaro ZIDANŠEK. Jakupovičeva je igrala z izkušeno Francozinjo, 33. letno Virginio RAZZANO, trenutno 276. igralko lestvice WTA, leta 2009 pa že 14. igralko sveta, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Francozinja v letošnji sezoni ni v najboljši formi, a je bila kljub temu premočna za našo vodilno igralko na svetovni ženski teniški lestvici. Razzano je zmagala z 2-6 6-3 6-3.

S porazom pa je debitirala na turnirjih za grand slam Tamara ZIDANŠEK. Ta se je po daljši odsotnosti iz turnirjev zaradi poškodbe odločila za vrnitev prav na turnirju za grand slam. Njena nasporotnica je bila 20. nosilka in 128. igralka lestvice WTA Niocole GIBBS, ki je zmagala s 6-3 7-5 in s tem prekinila niz sedmih zaporednih porazov v prvih krogih letošnjih turnirjev. Klub porazu Tamarina trenerja povratek na teniška igrišča ocenjujeta kot dober začetek za nadaljevanje sezone, najprej pa bo potrebno znova ujeti tekmovalni ritem.

Prvič po dolgi osotnosti bo v sredo nastopila tudi Polona HERCOG, zadnja leta vodilna Slovenka na lestvici WTA in stalna članica elitne stoterice teniških igralk, ki se vrača na turnirje kot 198. igralka sveta. V prvem krogu bo igrala z 19-letno Francozinjo Harmony TAN, ki je za nastop prejela posebno povabilo, saj na lestvici WTA zaseda 372. mesto.

TUKAJ.

Na turnirju Luka Koper Junior Open 2017 se slovenske vrste redčijo

bm, 23.05.2017

V Kopru so bila odigrana srečanja drugega kroga mednarodnega mladinskega turnirja TE v starostni kategoriji do 12 let - Luka Koper Junior Open.

Vrste slovenskih predstavnikov so se po drugem krogu še nekoliko skrčile, a bomo v tretjem krogu vendarle videli še tri dečke in tri deklice.

Pri dečkih so v tretji krog napredovali Jaka GOLOB, Jani RETELJ in Tim KUŠTER, pri deklicah so bile uspešne Ela Nala MILIĆ, Rina GROŠELJ, Leontina STOJANOVIČ in Eva MULLER UHAN.

Odigrane so bile tudi tekme dvojic, kjer sta se med dečki v četrtfinale uvrstila Luka VIDENOVIČ in Mark BERNARD, med deklicami pa sta četrtfinalistki Špela SEDEJ in Sara DOLENC ter Leontina STOJANOVIĆ, ki igra v paru s Hrvatico Teno RAJKI.

Danes je bila v Kopru tudi slavnostna otvoritev turnirja, ki letos praznuje 10 let, zato so organizatorji za udeležence pripravili tudi praznično torto.

Čestitkam ob 10. obletnici se pridružujemo tudi mi. TUKAJ.

Kaja Juvan uspešna v Milanu, Nika Radišič v Budimpešti, Pia Lovrič in Maja Makorič pa v Podgorici

bm, 23.05.2017

Dobro igrajo naša dekleta na mladinskih ITF turnijih v Milanu, Budimpešti in Podgorici.

Naša vodilna mladinka, 16-letna Kaja JUVAN je prvič po zmagi na Orange Bowlu decembra lani nastopila na mladinskem ITF turnirju A ranga v Milanu in nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 3-6 6-4 premagala rusko kvalifikantko, 111. mladinko sveta, Anastasio KULIKOVO. V drugem krogu jo čaka obračun s 36. igralko mladinske svetovne teniške lstvice, 16-letno Japonka Yuki NAITO, ki prihaja v Milano kot zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Modlingu, kjer je v polfinalu v treh nizih izločila našo Niko RADIŠIČ.

Slednja je na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti uspešno preskočila dokaj visoko prvo oviro, 15-letno domačinkjo Zito KOVACS, ki je v Budimpešti pretekli teden osvojila turnir 4. ranga, kot nerangirana igralka pa je nastopila s posebnim povabilom.

Še šestič zapored pa je v Budimpešti kot poraženka igrišče zapustila Veronika ERJAVEC. Veronika letos ne najde prave forme in je na sedmih turnirjih, vseh sicer visokega 2. ali 1. ranga zabeležila samo eno zmago.

Z zmagama v uvodnih krogih sta nastope na ITF turnirju 5. ranga v Podgorici začeli Maja MAKORIČ in Pia LOVRIČ, ki sta se tako že uvrstili v četrtfinale. Makoričeva je v drugem krogu s 6-3 5-7 6-1 premagala 2. nosilko, Španko Lauro LOPEZ GIESE (ITF 560), Lovričeva je bila z 2-6 6-4 6-4 boljša od Čehinje Ivane SEBESTOVE.

Ni pa v Podgorici uspelo napredovanje v četrtfinale Tinu KRSTULOVIČU. S 6-1 6-3 ga je izločil 2. nosilec, Britanec Jake HERSEY. TUKAJ.

Radinski in Boh v glavni turnir Doboja in Zalaegerszega, Krstulovič, Lovrič in Makorič uspešni v Podgorici

bm, 22.05.2017

Aljaž RADINSKI in Grega BOH sta uspešno končala kvalifikacije na turnirjih serije Futures v Zalaegerszegu in Doboju ter se uvrstila v glavni žreb turnirjev. Na mladinskem ITF turnirju v Podgorici so bhikli v prvem krogu glavnega turnirja uspešni kvalifikant Tin KRSTULOVIČ, ki je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagal Avstralca Mitchella Brada SMITHA in se prvič v karieri uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. Uspešni sta bili tudi Pia LOVRIČ, ki je s 6-3 6-3 premagala Rusinjo Sofyo SOKOLOVO in Maja MAKORIČ, ki je s 7-5 3-6 6-3 premagala bosansko kvalifikantko Zorico SPASOJEVIĆ.

Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ bosta na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti prvič nastopili v torek. TUKAJ.

V Kopru odigrali tekme prvega kroga turnirja TE do 12 let Luka Koper Junior Open

bm, 22.05.2017

Še tretji teden zapored Slovenija gosti mednarodni mladinski turnir, tokrat v organizaciji TK Koper turnir Tennis Europe do 12 let.

V konkurenci 64 dečkov in 57 deklic so danes odigrali prvi krog glavnega turnija. Pri dečkih so bili uspešni Jaka GOLOB, Mak MIKOVIČ, Matic KRIŽNIK, Jani RETELJ in Mark BERNARD.

Med deklicami so v drugi krog napredovale Ivona AHČAN, Ela Nala MILIĆ, Rina GROŠELJ, Zala VNUK, Eva UHAN MULLER, Maša VIRIANT, Leontina STOJANOVIĆ, Špela SEDEJ in Tinkara VRANIČAR.

V torek se tekme na Bonifiki začnejo ob 8. uri. TUKAJ.

Hitro slovo Role in Žemlje v Parizu, Kavčič, Jakupović, Zidanšek in Hercog se bodo prvič predstavili v torek

bm, 22.05.2017

Hitro sta končala s kvalifikacijskimi nastopi na OP Francije v Parizu Grega ŽEMLJA in Blaž ROLA. Oba se namreč poslavljata že po uvodnem nastopu v kvalifikacijah. Od ŽEMLJE je bil s 6-1 6-4 boljši 9. nosilec, 29-letni Kolumbijec Santiago GIRALDO, 107. igralec lestvice ATP, ROLA pa je moral premoč priznati 26-letnemu igralcu iz BiH Mirzi BAŠIĆU, ki na lestvici ATP zaseda 165. mesto.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v torek, ko bo v prvem krogu igral s 24-letnim Francozom Tristanom LAMASINOM, 208. igralcem sveta.

Nasprotnice so dobila tudi naša dekleta. Dalila JAKUPOVIČ bo v prvem krogu igrala s 34- letno Francozinjo Virginie RAZZANO, ki bo nastopila s posebnim povabilom. Tamara ZIDANŠEK se bo merila z 20. nosilko, 24-letno Američanko Nicole GIBBS, ki na zadnjih šestih turnirjih ni okusila zmage, saj je vedno izpadla v prvem krogu. Povratnica po poškodbi Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z 19-letno domačinko Harmony TAN, ki je za nastop prejela posebno povabilo. TUKAJ.

Naši člani že dobili nasprotnike v Roland Garrosu, Kaja Juvan prihodnji teden v Milanu

bm, 21.05.2017

Teden, ki je pred nami v prvi vrsti prinaša kvalifikacije za drugi grand slam turnir sezone, OP Francije, kjer bodo nastopili tudi slovenski igralci in igralke. V kvalifikacijah bomo spremljali vse tri najboljše fante, Blaža KAVČIČA, Grega ŽEMLJO in Blaža ROLO, ki so že dobili nasprotnike, pri dekletih pa povratnico na teniška igrišča Polono HERCOG, debitantko Tamaro ZIDANŠEK in Dalilo JAKUPOVIĆ.

Blaž KAVČIČ je 17. nosilec in bo v prvem krogu igral s 24-letnim Francozom Tristanom LAMASINOM, Blaž ROLA se bo v prvem krogu pomeril z Mirzo BAŠIĆEM iz BiH, Grega ŽEMLJA pa bo poskušal v drugi krog napredovati preko 9. nosilca, kolumbijca Santiaga GIRALDA. Žemlja in Rola bosta nastopila že v ponedeljek.

S kvalifikacijami na turnirjih nižjega ranga in na mladinskih turnirjih pa so že začeli z nastopi fantje in dekleta. Zmage so vknjižili Grega BOH v prvem krogu Futuresa v Doboju, Aljaž RADINSKI v prvem krogu Futuresa v Zalaegerszegu na Madžarskem in Tin KRSTULOVIČ ter Metka KOMAC, ki sta se v Podgorici že uvrstila v glavni mladinski ITF turnir 5. ranga. Neuspešni v kvalifikacijah pa so bili Nina KOLAR na članskem ITF turnirju v Goyangu v Koreji, Anže ARH v prvem krogu kvalifikacij Futuresa v Doboju in Eva KALAN v drugem krogu ter Urška VELEC v tretjem krogu mladinskega ITF turnirja v Podgorici. Sicer pa bodo v glavnem delu mladinskerga turnirja v Podgorici nastopili še Maja MAKORIČ, Zala ULE in Pia LOVRIČ.

Prvič po osvojitvi naslova zmagovalke Orange Bowla se na mladinske turnirje vrača Kaja JUVAN. Odsotnost iz mladinskih turnirjev ji je odnesla štiri mesta, tako da je trenutno 10. mladinka sveta, to pa ji zadošča za mesto 3. nosilke na prav tako znamenitem turnirju Trofeo Bonfiglio v Milanu, ki ji je lani prinesel sedem zmag in uvrstitev iz kvalifikacij v finale, kjer je izgubila z Rusinjo Olesyo PERVUSHINO. Prav lahko se tako zgodi, da bomo tudi letos spremljali njun obračun, a tokrat že v polfinalu, saj sta v isti polovici žrebne liste. Kajo čaka zahtevno delo že v prvem krogu, ko ji bo nasproti stala ruska kvalifikantka Anastasia KULIKOVA, 111. igralka lestvice ITF.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga na Madžarskem sta prijavljeni Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

Gašper Topčič osvojil OP 18 na Bledu, med dekleti v Ljubljani zmagala Ema Horvat

bm, 21.05.2017

Gašper TOPČIČ (ŠtkVelenje) in Ema HORVAT (Tc-Lj) sta zmagovalca OP do 18 let.

Fantje so nastopali na Bledu, kjer je v konkurenci 17 igralcev slavil Gašper TOPČIČ (Štk Velenje). V finalu je s 7-5 6-1 premagal Rubena GOSPODJINAČKEGA (Tc-Lj).

Dekleta so igrala v Ljubljani, v finale pa sta se uvrstili 1. nosilka Leeloo OBRUL (Celje) in 4. nosilka Ema HORVAT (Tc-Lj). Obrulova je bila v polfinalu s 6-4 6-2 boljša od 7. nosilke Anje TRBEŽNIK (Šplus), Ema HORVAT je s 6-3 6-2 izločila 2. nosilko Mašo PERICA (Šplus). V finalu je zanesljivo slavila Horvatova, ki je zmagala s 6-0 6-2. TUKAJ.

V Ljubljani se je končal velik teniški dogodek Igrajmo Tenis ! - oglejte si fotogalerijo

bm, 21.05.2017

V Ljubljani se je z zaključkom osrednje prireditve, ki je zajemala turnirje za otroke strae do 11 let, teniško olimpijado, Booth camp in številne druge spremljajoče igre in dogodke končala letošnja najmasovnejša teniška prtireditev za najmlajše Igrajmo tenis !. V soboto in nedeljo je privabila rekordno število nastopajočih otrok na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Nastopilo jih je več kot 300, še okrog 100 pa se jih je udeležilo nedeljske teniške olimpijade.

Kljub sobotnemu slabemu vremenu je organizator Tenis Slovenija v zadovoljstvo otrok, staršev , spremljevalcev pa tudi naključnih obiskovalcev prireditev uspešno spravil pod streho in spisal eno lepših teniških zgodb te sezone.

In kdo so bili najboljši na turnirju, ki je dejansko tudi privabil večino najboljših mladih igralcev in igralk iz vse Slovenije ?

V mini tenisu je nastopilo 68 dečkov, zmagal je Gašper BERNARD (Radovljica) in 50 deklic med katerimi je bila najboljša Ema KAPUS (Polzela).

Pri dečkih je v midi tenisu nastopilo 42 igralcev, najboljši je bil Maksim DESPOTOVIČ (TK CC), pri deklicah je moči merilo 29 igralk, slavila pa je Zala BIZJAK (Celje).

V tenisu do 10 let je nastopilo 33 igralcev, slavil je Svit SULJIČ (Tabre) in 22 igralk med katerimi je zmagala Daša ŠTUSAJ (Sgrad).

V tenisu do 11 let se je za zmago borilo 51 igralcev, zmagal pa je Nal SOK (Tc-Lj). Pri deklicah je nastopilo 34 igralk, najboljša je bila Lara FLERIN (Tr-Kr).

Več o prireditvi Igrajmo Tenis! in fotogalerijo s fotografijami Vida Ponikvarja najdete TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu ostali brez zmage, a z dvema finalistoma

bm, 21.05.2017

V Mariboru je končan Bergantov Memorial - turnir Tennis Europe za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let ter fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Čeprav smo ostali brez končne zmage, so naši predstavniki tudi na tem turnirju dosegli odlične razultate.

V današnjih finalnih obračunih smo tako spremljali nastop Jona Lana ŠUNTARJA, ki se je v finalu dečkov do 14 let meril s 1. nosilcem, Švicarjem Jeromom KYMOM. Ta na lestvici TE zaseda 7. mesto, današnja zmaga s 6-1 6-4 pa mu je prinasla še četrti naslov letos poleg finala v katerem je nastopil prejšnji teden na turnirju Grawe Open.

Še drugič zapored pa je na zadnji stopnički obstal Filip Jeff PLANINŠEK. Po finalnem porazu z Janom Kupčičem na Grawe Open prejšnji teden je tokrat izgubil s 7. nosilcem, Italijanom Leonardom MALGAROLIJEM, ki je bil boljši s 3-6 7-5 6-2. Za Italijana, ki na lestvici TE zaseda 125. mesto je to prvi naslov letos na turnirjih TE.

Med dekleti do 16 let je slavila 1. nosilka, Čehinja Marketa PANACKOVA, med dekleti do 14 let pa je bila najboljša prav tako 1. nosilka, Madžarka Amarissa Kiara TOTH.

Na fotografiji: Jon Lan Šuntar TUKAJ.

Igrajmo tenis! tudi danes po vsej Sloveniji in seveda v BTC Cityu v Ljubljani

bm, 21.05.2017

Tudi dež, ki je v soboto popoldne zalil Ljubljano ni mogel pokvariti odličnega vzdušja na osrednji prireditvi Igrajmo tenis!, ki se odvija v ljubljanskem BTC Cityu. Turnir je po lanskoletni nekoliko slabši udeležbi tokrat privabil več kot 300 igralcev in igralk iz vse Slovenije. V soboto je organizator Tenis Slovenija pod budnim očesom teniške sodnice Anje Regent uspešno spravil pod streho turnirja v midi tenisu in mini tenisu za dečke ter del turnirja v mini tenisu za deklice ter tenisu do 11 let, v nedeljo pa bo ob dokončanju turnirja do 11 let na sporedu še turnir do 10 let, teniška olimpijada in Booth camp.

V mini tenisu je nastopilo 68 dečkov, zmagal pa je Gašper BERNARD (Radovljica). Deklice bodo turnir zaključile v nedeljo. Pri dečkih je v midi tenisu nastopilo 42 igralcev, najboljši je bil Maksim DESPOTOVIČ (TK CC), pri deklicah je moči merilo 29 igralk, slavila pa je Zala BIZJAK(Celje).

Turnir budno spremlja tudi fotograf Vid Ponikvar, fotografije pa si lahko ogledate v fotogaleriji .

Podrobnejše informacije o današnjem dogajanju v Ljubljani in seznam klubov, kjer lahko tudi danes brezplačno igrate tenis najdete TUKAJ.

V Kopru se začenja turnir TE do 12 let, danes končan turnir do 11 let, prihodnji teden velik turnir za najmlajše

bm, 20.05.2017

Po veliki prireditvi" Igrajmo tenis", bo konec prihodnjega tedna v Kopru na vrsti še en tradicionalni dogodek za najmlajše; 10.Luka Koper Junior Open 8-11 let v kategorijah mini, midi, tenis do 10 in 11 let. Kot vsako leto, bo tudi letos v soboto za vse organizirana velika tombola.

Na turnir 8-11 let se lahko prijavite online preko aplikacije TS ali na mail tk.koper@siol.net.

Obenem v Teniškem klubu Koper vabijo vse tiste igralce in igralke, ki se po lestvici TZS ne bodo uspeli uvrstiti na državno prvenstvo A do 12 let in bodo na listi nadomestil ali na listi za B turnir, da se v soboto 27.maja 2017 udeležijo turnirja KOPER OPEN 12 let (podlaga pesek ali trda podlaga). Najboljša dva (morda trije) v vsaki kategoriji (dečki, deklice) bodo prejeli vabilo (WC) za kvalifikacije za državno prvenstvo A, ki se začne v Kopru prihodnjo nedeljo (podlaga pesek ali trda podlaga). Prijavnina za KOPER OPEN 12 je 20 EUR.

Prijave za ta turnir pošljite na mail: tk.koper@siol.net s pripisom KOPER OPEN 12. Za dodatne informacije pokličite na 031-353-145.

Že danes pa so se v Kopru končale kvalifikacije mednarodnega turnirja TE v starostni kategoriji do 12 let. V glavni turnir so se uvrstili Luka MARKOVIČ, Žiga ŠVEC, Martin TOPIČ in Mark BERNARD. V glavnem turnirju bo tako nastopilo 21 dečkov in 20 deklic iz slovenskih klubov.

Končan je tudi že 10.Luka Koper Junior Warm Up Open, turnir do 11 let. Turnir sta osvojila Daria Maria Anghel iz Romunije in Maxim Grossmann iz Madzarske. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Jon Lan Šuntar finalista Bergantovega memoriala

bm, 20.05.2017

V Mariboru so na Bergantovem memorialu, turnirju TE v starostni kategoriji do 14 in 16 let na sporedu samo še finalni obračuni. Tudi tokrat s slovensko udeležbo, saj sta se v finale pri uvrstila Jon Lan ŠUNTAR in Filip Jeff PLANINŠEK. V četrtfinalu so izpadli Jan KUPČIČ, Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK.

V kategoriji do 14 let je Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR v polfinalu s 6-1 6-4 premagal Portugalca Vasca LEOTE PRATA in se bo v finalu pomeril s Švicarjem Jeromom KYMOM, finalistom Garwe Open pretekli teden.

V kategoriji do 16 let smo ostali brez slovenskega finala, bo pa poskušal naslov osvojiti Filip Jeff PLANINŠEK, ki je v polfinalu s 7-5 6-2 izločil 1. nosilca, Avstrijca Lukasa NEUMAYERJA. Jan KUPČIČ, zmagovalec turnirja Grawe Open je moral tokrat premoč priznati Italijanu Leonardu MALGAROLIJU, ki je zmagal s 3-6 6-4 7-6(1).

Brez slovenske predstavnice pa bo tokrat minil finalni obračun deklet. Zmagovalka Grawe Open Tjaša KLEVIŠAR je v polfinalu s 6-3 0-6 1-6 klonila proti Slovakinji Ines Mariji KOTLIKOVI, od naše druge polfinalistke Alee bubek pa je bila s 6-4 6-4 boljša 1. nosilka, Čehinja Marketa PANACKOVA.

Še dva slovenska nastopa bomo videli danes. V konkurenci dviojic se bosta v finalu fantov do 16 let za naslov potegovala Gašper OBLAK in Tilen POTOČNIK, med dekleti pa Alja BELINGER, ki igra v paru s Saro PAUNOVIĆ. TUKAJ.

V Ljubljani vihti loparje več kot 300 otrok starih do 11 let

bm, 20.05.2017

V Ljubljanskem BTC Cityu se je začel osrednji dogodek letošnje prireditve Igrajmo tenis!, teniški turnir otrok starih do 11 let. Danes tekmujejo v mini in midi tenisu ter tenisu do 11 let. V nedeljo bodo nastopili še v tenisu do 10 let in na teniški olimpijadi, v okviru Booth campa pa se bodo zbrali otroci, katerim bo predstavljena vloga in naloge pobiralcev žogic - ball boys ekipe. Predstavitvi bo sledil preizkus vloge v praksi ter zabava.

V okviru akcije Igrajmo tenis ! pa ponujamo priložnost tudi ljubiteljem tenisa vseh generacij, ki imajo možnost brezplačnega igranja tenisa na različnih igriščih v teniških klubih, članih Tenis Slovenije. Na seznamu sodelujočih klubov poiščite najbližjega, preverite razpoložljivost igrišč in se odpravite na igro tenisa.

Vsi udeleženci in organizatorji dogodka Igrajmo tenis! se lahko potegujete tudi za najboljšo fotografijo Igrajmo tenis! 2017, ki bo objavljena na naših družbenih kanalih, zmagovalcu pa bo prinesla posebno nagrado, druženje z enim izmed slovenskih profesionalnih teniških igralcev na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open in športni bidon Team Petrol, ki vam ga bomo poslali na vaš naslov. Fotografije pošljite na naslov prijave@tenis-slovenija.si za Igrajmo tenis! ali na FB stran Tenis Slovenija z označbo @TenisSlovenija #IgrajmoTenis!

Na dogodku Igrajmo tenis! nas bo v nedeljo obiskala tudi ekipa RTV Slovenije z oddaje Migaj z nami, video Tenis Slovenije z lanskoletne prireditve pa si lahko ogledate TUKAJ.

TUKAJ.

V Ljubljani in na Bledu na OP za fante in dekleta do 18 let znani četrtfinalisti, v Kopru začetek turnirja TE 12

bm, 20.05.2017

Poleg velikega teniškega dogodka, ki je v Ljubljani zbral več kot 300 nastopajočih na turniju 8-11 let ta konec tedna potekajo zaključni obračuni na Bergantovem memorialu v Mariboru, v Ljubljani dekleta, na Bledu pa fantje nastopajo na OP do 18 let, v Kopru pa se je s kvalifikacijami začel eden najbolje zasedenih turnirjev Tennis Europe do 12 let, Luka Koper Junior Open 2017.

Fantje v starostni kategoriji do 18 let so na Bledu odigrali tekme drugega kroga in tri četrtfinalne tekme. Nastopa 16 igralcev, mesto 1. nosilca pa pripadlo 14. igralcu lestvice do 18 let Joštu PLESTENJAKU. V polfinale so se uvrstili Ruben GOSPODINJAČKI, Gašper TOPČIČ, Jošt PLESTENJAK in Jovan ILIĆ.

Boljša je tokrat zasedba pri dekletih, ki nastopajo v Ljubljani. V žrebu je 24 igralk, prva nosilka turnirja pa je 9. igralka lestvice TS do 18 let, Celjanka Leeloo OBRUL.Vse nosilke so zanesljivo napredovala v četrtfinale. Za napredovanje v polfinale se bodo borile Leeloo OBRUL, Katja ŠKETA, Katja HRKAČ, Anja TRBEŽNIK, Noka JURIČ, Ema HORVAT, Tina TAVČAR in Maša PERICA.

V Kopru so odigrali tekme prvega kroga kvalifikacij za dečke na turnirju Tennis Europe do 12 let. Od Slovencev je bil uspešen Luka VIDENOVIČ, finalni obračuni kvalifikacij bodo na sporedu v nedeljo, v igri pa je še 11 slovenskih igralcev. TUKAJ.

Tudi na Bergantu naši igralci in igralke odlično nastopajo, polfinalisti so Šuntar, Planinšek, Kupčič, Klevišar in Bubek

bm, 19.05.2017

Tudi na Bergantovem memorialu naši mladi igralci in igralke odlično zastopajo slovenske barve, saj se jih je v polfinale uvrstilo pet. Pri dečkih do 14 let je Mariborčana Gala Emeršiča Potočnika v polfinalu "nadomestil" Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR. V četrtfinalu je bil s 7-6(4) 6-2 boljši od Švicarja Tilla BRUNNERJA. Med deklicami do 14 let se tudi tokrat nobeni Slovenki ni uspelo prebiti v polfinale. V četrtfinalu je kot zadnja izpadla Taja LONČARIČ. S 6-3 6-4 jo je izločila Švicarka, 5. nosilka Alina GRANWEHR.

Ali bomo tudi drugi teden zapored spremljali finalni slovenski obračun med Janom KUPČIČEM in Filipom Jeffom PLANINŠKOM bo znano jutri, ko bosta odigrala polfinalna obračuna. Planinšek igra s 1. nosilcem Neumayerjem, Kupčič s 7. nosilcem Malgarolijem.

Drugi teden zapored je polfinalistka Tjaša KLEVIŠAR med dekleti do 16 let. Tudi v tej kategoriji je mogoč slovenski finale, saj se ji je v polfinalu pridružila Alea BUBEK, ki je v drugi polovici žreba. Slednja je bila v četrtfinalu s 6-4 6-1 boljša od naše Zoje ŠTRUKELJ, Klevišarjeva pa je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala 3. nosilko, Hrvatico Katarino DUIC PLUMTREE.

V konkurenci dvojic sta se z odličnimi igrami v finale uvrstila Tilen POTOČNIK in Gašper OBLAK, pri deklicah je finalistka Alja BELINGER, ki nastopa v paru s Saro PAUNOVIĆ. TUKAJ.

Nika Radišič se ni uspela uvrstiti v finale v Modlingu, Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili finale dvojic v Ulcinju

bm, 19.05.2017

Nika RADIŠIČ mladinski ITF turnir 2. ranga v avstrijskem Modlingu zapušča po polfinalu, a je tudi s tem izidom zagotovo lahko zadovoljna, saj je ob zmagah na turnirjih 4. ranga njen najboljši dosežek v karieri. V polfinalnem obračunu je bila na drugi strani mreže leto dni mlajša Japonka Yuki NAITO, trenutno 36., lani pa že 15. mladinka sveta. Ta se letos že lahko pohvali z zmago na turnirju 2. kategorije in polfinalom na turnirju 1. kategorije. V polfinalnem obračunu se je za končen uspeh s 6-2 1-6 6-3 morala pošteno potruditi. Nika je trenutno na 176. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, polfinale pa jo bo potisnilo še nekoliko navzgor, v bližino 150. mesta.

V tesnem obračunu sta finalno srečanje dvojic na ITF tutrnirju 4. ranga v Ulcinju izgubili Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Tretji nosilki Španka Laura LOPEZ GIESE in Galateia MESOCHORITOU sta bili v finalu boljši s 6-4 7-6(3). Čestitke dekletom in Tinu Krstuloviču za odlične nastope ta teden. TUKAJ.

Igrajmo Tenis ! 20. in 21. maj 2017

bm, 19.05.2017

Danes in v nedeljo bo v Ljubljani potekal najbolj množičen dogodek za najmlajše ljubitelje tenisa, Igrajmo tenis! V soboto in nedeljo, 20. in 21. maja 2017 bo na ploščadi pred Športnim centrom Millenium v BTC-ju in v dvorani potekal turnir 8 – 11 let (prijavljenih je preko 300 igralcev in igralk), teniška olimpijada in Ball boys boot camp.

V okviru teniškega turnirja je pripravljen tudi pester program z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenis Slovenije. Tako bodo na prizorišču ŠC Millenium lahko aktivni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci. Dogodek poteka v času Festivala nakupov in zabave, zato za dodatne aktivnosti ne gre skrbeti.

Tudi letos bodo tekmovalci ob plačani prijavnini prejeli darilno vrečko, ki vsebuje tudi brezplačno vstopnico za kopanje v Vodnem Mestu Atlantis, zato ne pozabite na kopalke. Družinski člani in drugi spremljevalci tekmovalca pa lahko koristijo 50% popust v Svetu doživetij. Da mladi tekmovalci ne bodo lačni, jim bomo v sodelovanju z BTC City priskrbeli topel obrok.

Predzadnja majska sobota in nedelja pa ne bosta razveseljevala le otrok, ampak tudi ljubitelje tenisa vseh generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja tenisa na različnih igriščih v teniških klubih, članih Tenis Slovenije. Na seznamu sodelujočih klubov poiščite najbližjega, preverite razpoložljivost igrišč in se odpravite na igro tenisa.

Vsi udeleženci in organizatorji dogodka Igrajmo tenis! se lahko potegujete za najboljšo fotografijo Igrajmo tenis! 2017, ki bo objavljena na naših družbenih kanalih, zmagovalcu pa bo prinesla posebno nagrado, druženje z enim izmed slovenskih profesionalnih teniških igralcev na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open in športni bidon Team Petrol, ki vam ga bomo poslali na vaš naslov. Fotografije pošljite na naslov prijave@tenis-slovenija.si za Igrajmo tenis! ali na FB stran Tenis Slovenija z označbo @TenisSlovenija #IgrajmoTenis!

Na dogodku Igrajmo tenis! nas bo v nedeljo obiskala tudi ekipa RTV Slovenije z oddaje Migaj z nami, video Tenis Slovenije z lanskoletne prireditve pa si lahko ogledate TUKAJ.

Tekmovalce prosimo, da imajo s seboj dodatne čiste teniške copate, saj z umazanimi copati vstop v dvorano ŠC Millenium ni dovoljen.

Predviden urnik prireditve si oglejte TUKAJ .

Za informacije glede Teniške olimpijade in Ball boys boot camp-a pa nam pišite na prijave@tenis-slovenija.si.

Se vidimo v soboto!Tenis Slovenija   TUKAJ.

ATP bo jeseni v Milanu preizkusil spremenjena teniška pravila

bm, 18.05.2017

Vodstvo teniškega združenja ATP bo preizkusilo spremembe pravil, med njimi krajše nize na turnirju v Milanu, kjer se bodo pomerili najboljši igralci do 21 let. Tudi ogrevanja bodo krajša, skušali bodo omejiti čas do začetnih udarcev, na voljo bo en zdravniški odmor na igralca v enem dvoboju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Igralci bodo lahko s trenerji komunicirali ob določenem času dvoboja, gledalci pa se bodo lahko med tekmo prosto gibali po celotni tribuni, le za osnovno črto ne. S tem želijo teniško igro narediti bolj prijazno.

Chris Kermode, predsednik ATP, je ob tem dejal: "Navdušeni smo, da teniškim dogodkom prinašamo nekaj novega. Ne gre le za nove generacije igralcev, ampak tudi za nove generacije navijačev." Ob tem je poudaril, da bo združenje še naprej sledilo tradiciji športa.

Omenjeni turnir v Milanu bo med 7. in 11 novembrom.

Vir:STA TUKAJ.

Bergantov memorial 2017 - devet slovenskih četrtfinalistov oz. četrtfinalistk

bm, 18.05.2017

V Mariboru smo na Bergantovem memorialu - turnirju TE v starostni kategoriji do 14 in do 16 let dobili četrtfinaliste v posamični konkurenci.

V zaključne boje se je prebilo 9 slovenskih igralcev in igralk v vseh kategorijah.

Med dečki do 14 let sta se v četrtfinale uvrstila Mariborčan Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR. Pri deklicah do 14 let je četrtfinalistka Ptujčanka Taja LONAČARIČ.

V starostni kategoriji do 16 let sta se tudi tokrat v četrtinale uvrstila finalista turnirja Grawe Open Mariborčana Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK Pri dekletih so četrtfinalistke Alea BUBEK, Zoja ŠTRUKELJ, Tjaša KLEVIŠAR in Ana Zala VOLK, najprijetnejše presenečenje v dosedanjem delu turnirja. Danes je v drugem krogu s 1-6 6-3 7-6(4) izločila 2. nosilko, Srbkinjo Ano VILĆEK.

V konkurenci dvojic med dečki in deklicami do 14 let v polfinalu nimamo predstavnikov

Med fanti so polfinalisti trije. Slovenski par Gašper OBLAK in Tilen POTOČNIK se bo v polfinalu pomeril z mešanim slovensko-bosanskim parom Jan KUPČIČ in Luka ĐURĐEVIČ. Slednji je v konkurenci posameznikov v tretjem krogu izločil našega Blaža VIDOVIČA. Tudi med dekleti so v polfinalu tri Slovenke. Popoln slovenski par tvorita Tara Katarina MILIĆ in Marija VIČIČ v zgornji polovici žreba, v spodnji pa se nahaja Alja BELINGER, ki igra v paru s Švicarko Saro PAUNOVIC. Vsa četrtinalna srečanja bodo na sporedu na igriščih gostitelja TK Branik, začela pa se bodo v petek ob 09. uri.

Vabljeni v Ljudski vrt. TUKAJ.

Dalila Jakupović po skoraj treh urah klonila v St. Gaudensu

bm, 18.05.2017

Dalila JAKUPOVIĆ, s 130. mestom naša najvišje uvrščena igralka na svetovni ženski teniški lestvici WTA je ta teden nastopila na ženskem ITF turnirju v St. Gaudensu v Franciji (60.000 $).

Turnir ji je služil kot priprava na odprto prvenstvo Francije, ki se s kvalifikacijami začne prihodnji teden. V nekaj manj kot tri ure trajajočem srečanju je Jakupovićevi v odločilni popaljšani igri tretjega niza zmanjkalo zbranosti, tako da je morala priznati premoč 17-letni Avstralki Destanee AIAVA, ki na lestvici WTA že zaseda 196. mesto in je letos osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. Bila je tudi odlična mladinka saj je pri 15. letih zasedala 49. mesto svetovne mladinske teniške lestvice.

Avstralka je zmagala s 6-4 6-7(4) 7-6(1). Prednost ji je prinesel en odvzem servisa več, Jakupovićeva je namreč začetni udarec izgubila osemkrat, nasprotnica sedemkrat, in zbranejša igra v zaključku dvoboja, ko je v podaljašani igri Dalili prepustila vsega 1 točko. TUKAJ.

Začela se je veteranska teniška liga 2017

bm, 18.05.2017

Z uvodnim rečanjem v Krškem se je začela veteranska liga 2017. Domačini so v tesnem obračunu s 5-4 ugnali goste, ekipo Triglava iz Kranja. Odločila je zadnja tekma dvojic v kateri sta Dušan ILOVAR in Robi JANKOVIČ s 6-2 7-6 ugnala Braneta LOJKA in Bojana GORENCA.

Odigrana je bila tudi tekma med ekipama Slovana in Trbovelj in tudi tu je o zmagovalcu odločila šele zadnja, 9. igra. Slovan je srečanje dobil s 5-4, v odločilnem srečanju dvojic pa sta Gašper WALLAS in Andrej PERGAR s 6-0 6-0 premagala Aljošo ULETA in Slavka RUČMANA.

Odigrana je bila tudi prva tekma na Vzhodu. V še enem izenačenem dvoboju je ekipa TK Ptuj v Velenju ugnala domačine, ŠTK Velenje s 5-4. TUKAJ.

Nika Radišič polfinalistka ITF turnirja 2. ranga v Modlingu. Lovrič in Falkner finalistki dvojic v Ulcinju

bm, 18.05.2017

Odlično ta teden nastopa na mladinskem ITF turnirju v Modlingu Nika RADIŠIČ. 17-letna Primorka se je uvrstila v polfinale, potem ko je v drugem krogu s 6-0 2-6 6-2 premagala 15-letno Kazahstanko Anastassyo ASTAKHOVO (ITF 194), v četrtfinalu pa 6. nosilko, Brazilko Vitorio OKUYAMA (ITF 120) za katero je bila uvrstitev v četrtfinale letošnji najboljši dosežek. Nika je bila od Brazilke boljša s 6-2 6-0. V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, 16-letno Japonko Yuki NAITO, trenutno 36. mladinko sveta, lani pa je bila že na 15. mestu lestvice ITF.

Vsi ostali naši mladinci in mladinke so z nastopi med posamezniki že končali. Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v drugem krogu izpadla Sheila GLAVAŠ, na turnirju enakega ranga v Ulcinju pa se je v četrtfinalu poslovila Živa FALKNER.

Sta se pa v konkurenci dvojic Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v finale. V polfinalu sta kot 4. nosilki s 6-0 7-6(2) premagali srbsko-hrvaško dvojico Tamara MALEŠEVIĆ in lana ŠIPEK.

Do polfinala konkurence dvojic se je med fanti na istem turnirju v paru z Amauryem DE BEEROM iz Mauriciusa prebil Tin KRSTULOVIČ. Polfinale sta nato z 1-6 2-6 izgubila s Francozoma DROGUETOM in LAMBLINGOM. TUKAJ.

Bergantov memorial 2017 - po sredi v igri ostaja 17 slovenskih igralcev in igralk

bm, 17.05.2017

V Mariboru se je s tekmami drugega kroga v starostni kategoriji do 14 let ter drugega kroga pri fantih in dokončanjem prvega korga pri dekletih do 16 let nadaljeval turnir Tennis Europe - Bergantov memorial.

V posamični konkurenci je v igri ostalo še 17 slovenskih igralcev in igralk. Med dečki do 14 let so se v tretji krog uvrstili Aljaž JERAN, Bor ARTNAK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR, med deklicami bodo v tretjem krogu nastopile Taja LONČARIČ, Nika STRAŠEK in Brina ŠULIN.

Med fanti sta se v tretji krog uvrstila finalista Grawe Open Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ, poleg njiju pa še Nik JURJEVČIČ, Tim TEKAVEC in Blaž VIDOVIČ. Slednji je dosegel tudi najodmevnejšo zmago saj je s 6-1 6-2 izločil 2. nosilca, 53. igralca lestvice TE do 16 let, Avstrijca Benedikta EMESZA. V konkurenci deklet nastopa 32 igralk, tako da so danes dokončala tekme prverga kroga. V drugi krog so se uvrstile Noka JURIČ, Zoja ŠTRUKELJ, Alea BUBEK, Tjaša KLEVIŠAR in Ana Zala VOLK.

Odigranai so bila tudi uvodna srečanja dvojic. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v drugem krogu Busana

, 17.05.2017

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Busanu izgubil srečanje drugega kroga. Njegov nasprotnik je bil Japonec, 32-letni Go SOEDA (ATP 134), ki je po dveh urah igre slavil s 6-4 0-6 6-3.

Blaž je imel težave predvsem z osvajanjem točk na svoj drugi servis, saj je bil samo 34 % uspešen (11/32). To velja še posebej za tretji niz, ko je osvojil samo štiri točke na drugi servis iz petnajstih poskusov. V srečanju je napravil tudi 6 dvojnih napak. In čeprav je bil na koncu celo za točko boljši od Japonca (75-74) je bilo to premalo za skupen uspeh.

Kavčič je s tem končal enomesečno azijsko turnejo, ki mu je prinesla napredovanje na lestvici ATP vse do 118. mesta. Na petih turnirjih je dvakrat izgubil v prvem krogu, enkrat v drugem, enkrat je bil četrtfinalist in enkrat polfinalist.

Tako kot za Blaža ROLO in Grega ŽEMLJO je tudi zanj naslednja postaja Pariz, kjer so vsi trije prijavljeni za kvalifikacije drugega turnirja sezone za grand slam, ki se začne prihodnji teden. TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog St. Gaudensa, Tomislav Ternar in Domen Gostinčar poražena

bm, 16.05.2017

Dalila JAKUPOVIĆ nastopa na ženskem ITF turnirju v St. Gaudensu v Franciji (60.000 $). Nastope je začela z zmago. S 7-5 6-3 je v prvem krogu premagala rusko kvalifikantko Alexandro PANEVO in se bo v drugem krogu pomerila s Avstralko Destanee AIAVA (WTA 194).

Že v prvem krogu pa sta nastope na Futuresu v Zamardi na Madžarskem končala Tomislav TERNAR in Domen GOSTINČAR. Ternarja je s 6-3 6-4 izločil domačin, 3. nosilec Peter NAGY (ATP 411), Gostinčarja pa s 6-0 6-1 Nemec Pascal MEIS (ATP 618).

TUKAJ.

27 slovenskih igralcev in igralk v drugem krogu Bergantovega memoriala

bm, 16.05.2017

V Mariboru se je na igriščih TK Branih nadaljeval turnir TE do 14 in 16 let - Bergantov memorial 2017. Danes so igralci in igralke najprej dokončali kvalifikacijske obračune, v nadaljevanju pa že nastopili v prvem krogu glavnega turnirja. V kvalifikacijah sta bili pri dekletih do 16 let uspešni Noka JURIČ in Lana STEFANOVIČ, pri fantih ni uspel nihče. V starostni kategoriji do 14 let se je pri deklicah v glavni turnir uvrstila Tajda ZALOKAR, pri dečkih so bili uspešni Simon JAVORŠEK, Maj NAJVIRT KOLARIČ in Nejc ŽUNIČ.

V prvem krogu glavnih turnirjev je zmage zabeležilo 21 slovenskih igralcev in igralk, 6 je bilo prostih saj zasedajo mesta nosilcev, še štiri prve nastope med dekleti do 16 let pa bodo naše igralke opravile jutri.

Simon Javoršek (na fotografiji) je uspešno prestal kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja do 14 let TUKAJ.

Partnersko sodelovanje Tenis Slovenija in podjetja Petrol vam prinaša velike prihranke

bm, 16.05.2017

Tenis Slovenija se je s svojim dolgoletnim sponzorjem podjetjem Petrol za svoje člane dogovoril za ugodne pogoje prenove zastarele razsvetljave teniških igrišč z energetsko najsodobnejšo in varčno LED razsvetljavo.

Celovite rešitve razsvetljave, ki jih zagotavlja podjetje Petrol, pomenijo bistveno izboljšanje pogojev za uporabnike, za lastnike in upravljalce teniških igrišč pa znatno nižje stroške rabe električne energije.

Če želite tudi vi prenoviti razsvetljavo vašega teniškega igrišča po inovativnem poslovnem modelu in pri tem prihraniti pri stroških električne energije vas vabimo, da izpolnite priloženi obrazec. Izpolnjen obrazec lahko posredujete na ermpo@petrol.si ali pošljete po pošti na Energetske rešitve za MPO, Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana.

Poslan obrazec ne pomeni nikakršne obveze in bo služil kot vir informacij za pripravo informativne ponudbe.

Za podrobne informacije o navedenem projektu Železničarski teniški klub Maribor se lahko obrnete tudi na Direktorja Tenis Slovenija, g. Gregorja Krušiča, ki je dosegljiv na telefonski številki 031 672 692.

Podroibnosti o projektu z opisom referenčnega projekta ŽTK Maribor najdete TUKAJ , potrebne podatke za pripravo projekta pa TUKAJ.

V Rimu v slovenskem obračunu Srebotnikova s 700. zmago med dvojicami v karieri boljša od Klepačeve

bm, 15.05.2017

Na WTA turnirju v Rimu, kjer med posameznicami in posamezniki nimamo predstavnikov, slovenske barve branita Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ v konkurenci dvojic.

Žreb pa ju je že v prvem krogu postavil na nasprotno stran mreže, tako da bo v nadaljevanju viden rezultat naskakovala samo Srebotnikova. Z Američanko Abigail SPEARS sta bili namreč v prvem krogu s 6-3 6-4 boljši od Andreje KLEPAČ in Španke Marie Jose MARTINEZ SANCHEZ.

Za Katarino SREBOTNIK, našo najtrofejnejšo igralko v konkurenci dvojic je bila to 700. zmaga v tekmah dvojic, kar je največ med še aktivnimi igralkami. Ob tem je osvojila kar 37 turnirjev dvojic.

Prvi WTA turnir dvojic je osvojila pri 17. letih, 1998 v Makarski, ko sta turnir osvojili s Tino KRIŽAN. TUKAJ.

Živa Falkner uspešna v Podgorici, v Mariboru brez tekem

bm, 15.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Podgorici se je Živa FALKNER po zmagi nad Srbkinjo Tamaro MALEŠEVIČ s 6-3 6-3 in Avstrijko Liso Marie LAUSECKER uvrstila v četrtfinale.

Neuspešna je bila Pia LOVRIČ, ki je v prvem krogu z 2-6 5-7 izgubila s 1. nosilko Jano BOJOVIĆ iz Srbije (ITF 311).

Uspešna je bila v prvem krogu ITF turnirja 2. ranga v Modlingu Nika RADIŠIČ. S 6-1 6-1 je odpravila Slovakinjo Lenko STARA.

Po dveh kvalifikacijskih zmagah v Modlingu je Tina CVETKOVIČ finalno kvalifikacijsko srečanje izgubila. S 6-3 4-6 6-3 jo je premagala 4. nosilka kvalifikacij, Rusinja Victorija MIKHAYLOVA (ITF 296).

Nastope je v prvem krogu turnirja v Modlingu končali tudi Veronika ERJAVEC. S 6-3 6-3 jo je premagala Švedinja Melis YASAR.

Je pa z zmago začela nastope na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti Sheila GLAVAŠ. V prvem krogu je s 6-3 7-6(4) premagala Ukrajinko Anno MOLCHANOVO. Na istem turnirju sta v prvem krogu izgubila Ema HORVAT, s 6-3 6-0 jo je izločila Slovakinja Stella KOVACICOVA in Jan VEHOVEC od katerega je bil s 6-4 4-6 6-2 boljši Madžar Peter MAKK. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog ATP Challengerja v Busanu, Aljaž Radinski uspešen v Zamardi

bm, 15.05.2017

Blaž KAVČIČ ta teden nastopa na ATP Challengerju z nagradnim skladom 150.000 $ v južnokorejskem Busanu. Na turnirju je tretji nosilec, v prvem krogu pa je igral s 25-letnim Američanom Sekoum BANGOURO, 270. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir uvrstil kot nadomestilo. Po gladko dobljenem prvem nizu s 6-0 je v drugem popustil in ga izgubil v podaljšani igri na 3. V tretjem nizu je zaostajal s 3-1, nasto pa se je zbral in zmagal s 7-5 ter se uvrstil v drugi krog.

Z zmago je nastope v glavnem turnirju na Futuresu na Madžarskem začel Aljaž RADINSKI. Potem, ko je bil uspešen v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 3-6 6-4 6-4 premagal Kanadčana Benjamina SIGOUINA. TUKAJ.

Tom Ašič Kovač zmagovalec OP v Slovenskih Konjicah

, 14.05.2017

V Slovenskih Konjicah so konec tedna člani in članice merili moči na odprtem prvenstvu. Nastopilo je samo enajst igralcev, slavil pa je 3. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v finalnem obračunu s 7-5 6-0 premagal Matica SOTLERJA (Krško). Slednji je bil v polfinalu s 6-2 1-6 6-0 boljši od Matica PODLIPNIKA (ŽtkMb), Ašič Kovač pa je v polfinalu s 6-4 6-2 izločil Gašperja TOPČIČA (ŠTK Velenje).

Po polletni odsotnosti se je uspešno vrnil Matic Podlipnik (na fotografiji).

Foto: Duška Mlakar TUKAJ.

Začenja se Bergantov memorial pa tudi številni mladinski in članski nastopi na turnirjih ITF

bm, 14.05.2017

V Mariboru so uspešno spravili pod streho Grawe Open 2017, igralci in igralke pa bodo v prihajajočem tednu gostovali v Ljudskem vrtu, kjer se je s kvalifikacijami začel Bergantov memorial 2017. Tudi na Braniku bo v kategorijah do 14 in 16 let nastopilo okrog 400 igralcev in igralk, v kvalifikacijah tudi 46 slovenskih predstavnikov. Po uvodnih kvalifikacijskih nastopih jih v igri ostaja še 13 in ti si bodo v ponedeljek poskušali priigrati nastop v glavnih turnirjih.

Pestro je tudi na mednarodnih prizoriščih, kjer bo ta teden potekala vrsta močnih mladinskih turnirjev. Z zmago je nastope začela v Modlingu na ITF turnirju 2. ranga Tina CVETKOVIČ, ki se je z dvema zmagama uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljeni Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC.

Ostali mladinci v uvodnih nastopih kvalifikacij niso bili uspešni. V Podgorici sta na ITF turnirju 4. ranga izgubila Maja MAKORIČ v zadnjem krogu kvalifikacij in Tin KRSTULOVIČ v drugem krogu kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljeni Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v uvodnem nastopu izgubil Miha VELIČKI. V glavnem turnirju so prijavljeni Jan VEHOVEC, Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT.

Na članskem turnirju serije Futures sta bila v Zamardiju na Madžarskem v kvalifikacijah uspešna Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI, ki sta se z dvema oz. z eno zmago uvrstuila v glavni turnir. Na istem turnirju je v zdajem krogu kvalifikacij izpadel Grega BOH. V glavnem turnirju bo nastopil tudi Tomislav TERNAR.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Incheonu v Jućžni Koreji je v uvodnem nastopu izgubila Nina KOLAR.

Na fotografiji : Tina Cvetkovič TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič in Tjaša Klevišar zmagovalci Grawe Open 2017

bm, 14.05.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je na najboljši mogoč način, s tremi slovenskimi zmagami, končal mednarodni mladinski turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in 16 let.

Za pravo eksplozijo navdušenja sta v prvi vrsti poskrbela domača igralca Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je osvojil turnir v kategoriji do 14 let in Jan KUPČIČ, ki je bil najboljši v kategoriji do 16 let. Njuno slavje je dopolnila Kranjčanka Tjaša KLEVIŠAR, ki je slavila med dekleti v kategoriji do 16 let.

V zelo kakovostnih finalnih obračunih je Gal EMERŠIČ POTOČNIK s 6-4 6-4 premagal švicarskega vrstnika Jeroma KYMA, 12. igralca lestvice TE do 14 let in 1. nosilca turnirja v Mariboru. Za Emeršiča Potočnika, ki na lestvici TE zaseda 218. mesto je to prvi naslov na turnirjih TE med posamezniki in največji uspeh v njegovi dosedanji teniški karieri. Z zmago je nadgradil letošnje dobre nastope na mednarodnih turnirjih, na katerih je bil polfinalist turnirja v Vinkovcih in četrtfinalist turnirja v Solinu.

Drugi vrhunec dneva je bil slovenski finalni obračun nekdanjih soigralcev, še vedno člana ŽTK Jana KUPČIČA in nekdanjega ŽTK-jevca, sedaj pa člana TK Ptuj Filipa Jeffa PLANINŠKA. Kupčič je bil v finalu boljši s 6-2 6-4 in je še drugič v karieri stopil na zmagovalno stopničko turnirjev Tennis Europe, potem ko je prvič slavil v kategoriji do 12 let na Ptuju leta 2013, še dvakrat pa je bil finalist turnirjev do 14 in 16 let. Kupčič trenutno zaseda 105. mesto na letvici TE do 16 let. Njegov finalni nasprotnik Planinšek je trenutno na 88. mestu lestvice TE do 16 let, to pa je bil njegov tretji finale na turnirjih TE. Poleg današnjega je poraza v finalu doživel še na močnem turnirju v Brnu letos in na turnirju do 14 let v Bratislavi leta 2015.

Če smo bili ob nastopih deklet do 14 let nekoliko razočarani, pa je vtis več kot popravila Kranjčanja Tjaša KLEVIŠAR. V kategoriji deklet do 16 let je v finalu še enkrat več potrdila svojo premoč na turnirju in s 6-3 6-1 premagala 1. nosilko in 72. igralko lestvice TE do 16 let, Madžarko Zito KOVACS, ki je letos osvojila že dva turnirja TE. Klevišarjeva je turnir odigrala suvereno in ga končala brez izgubljenega niza. Za mlado Kranjčanko je to prvi naslov na turnirjih TE, na katerih malo nastopa, tako da na lestvici TE zaseda šele 557. mesto.

Čestitke vsem !

Na fotografiji Dušanke Mlakar z leve: Gal, Tjaša in Jan TUKAJ.

V ligi do 12 let odigrani prvi trije krogi

bm, 14.05.2017

Z včerajšnjim drugim in današnjim tretjim krogom se nadaljuje ligaško tekmovanje v starostni kategoriji do 12 let.

V drugem krogu sta bili v skupini A uspešni ekipi TK CC1 in TK Jaki šport1, v tertjem pa ekipa TK CC1, ena tekma je bila preložena.

V skupini B sta v drugem krogu zmagali ekipi TK Triglav Kranj1 in TK CC2, v tretjem pa TK Triglav Kranj in TK Spin Medvode.

V skupini C sta v drugem krogu tri točke osvojili ekipi TK As Litija in TC Ljubljana, v tretjem pa TK As Litija, ena tekma je bila preložena.

Naslednji krog je na sporedu v četrtek 18.5.2017.

Na fotografiji TK Triglav Kranj in TK CC

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek in Tajda Klevišar finalisti v Mariboru

bm, 13.05.2017

Izjemno so se odrezali naši igralci in igralke na mednarodnem turnirju Tennis Europe do 14 in 16 let - GRAWE OPEN 2017. V finale so se uvrstili kar štirje slovenski predstavniki, še dva slovenska para pa sta nastopila v finalu konkurence dvojic.

Povsem slovenski finale bomo spremljali pri fantih v kategoriji do 16 let. Za naslov se bosta pomerila bivša klubska soigralca, še vedno domačin, član ŽTK Jan KUPČIČ in "Ptujčan" Filip Jeff PLANINŠEK, ki zadnje leto trenira v TK Ptuj. Kupčič je v polfinalu s 6-1 7-6(8) premagal bosanskega kvalifikanta Luko PULJIĆA, Planinšek je bil s 6-4 2-6 6-3 boljši od Avstrijca Filipa MISOLICA.

Domače navijače je razveselil tudi član ŽTK Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki se je uvrstil v finale konkurence dečkov do 14 let. V polfinalu je 6-1 6-3 premagal Avstrijca Aleksandra TOMASA in bo v finalu igral s 1. nosilcem, Švicarjem Jeromom KYMOM, ki je turnir odigral izvrstno in do finala oddal vsega 13 iger.

Med dekleti do 16 let se je izkazala Kranjčanka Tjaša KLEVIŠAR. V polfinalu je s 6-3 6-1 premagala Avstrijko Taro WURTH in se bo za naslov borila s 1. nosilko, Madžarko Zito KOVACS.

Znani pa so že zmagovalci konkurence dvojic. V dveh kategorijah so se za naslov borili tudi naši igralci oz. igralka. V kategoriji do 16 let sta Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK izgubila finalni obračun s Švicarjema Leandrom RIEDIEM in Dominicom Stephanom STRICKERJEM. Nasprotnika sta bila boljša s 6-3 3-6 10-7. V konkurenci deklic do 14 let je s soigralko Nadezdo KHALTURINO iz Rusije v finalu nastopila Ptujčanka Nika STRAŠEK. Žal neuspešno, saj sta bili nasprotnici Čehinja Denisa HTRDINKOVA in Slovakinja Mia CHUDEJOVA boljši s 6-2 6-4. TUKAJ.

Kristina Novak zmagovalka turnirja dvojic v Beljaku

bm, 13.05.2017

Kristina NOVAK, 16-letna Kranjčanka je na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku še tretjič v karieri stopila na zmagovalno stopničko med dvojicami na turnirjih tega ranga.

Tokrat sta združili moči s Slovakinjo Lenko STARA in v finalu s 6-3 6-4 premagali Francozinjo Mylene HALEMAI in Japonko Himari SATO.

Za Kristino je to že sedma zmaga na ITF turnirjih dvojic, potem ko je bila poleg treh zmag na turnirjih 2. ranga še štirikrat zmagovalka na turnirjih 4. ranga. Ker so v mladinski konkurenci za uvrstitev na lestvici pomembne tudi točke v konkurenci dvojic, saj se jih ena četrtina prišteje k točkam v posamični konkurenci je nova zmaga toliko bolj pomembna, Kristini bo namreč na novi lestvici prvič v karieri prinesla uvrstitev med najboljših 200 mladink sveta.

Čestitamo! TUKAJ.

Grawe Open 2017 - Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek in Tjaša Klevišar polfinalisti posamične konkurence

bm, 12.05.2017

V Mariboru se končuje prvi turnir TE v starostni kategoriji do 14 in 16 let - GARWE OPEN 2017, v zaključnih bojih pa bodo tudi štirje slovenski predstavniki.

Med dečki do 14 let je na odlični poti proti zmagi domačin Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V četrtfinalu je naredil še en korak proti končnemu uspehu, ko je s 6-3 6-1 izločil 3. nosilca, Latvijca Edvardsa Teodorisa LIEPINSA. V polfinalu bo igral s kvalifikantom iz Avstrije Aleksandrom TOMASOM.

Tudi v konkurenci fantov do 16 let imajo domačini svojega predstavnika v polfinalu. To je Jan KUPČIČ, ki je v četrtfinalu s kar 6-2 6-0 povozil 1. nosilca, Avstrijca Lukasa NEUMAYERJA. Ali bomo spremljali celo slovensko finale pa je odvisno tudi od Filipa Jeffa PLANINŠKA, ki je za uvrstitev v polfinale s 6-3 6-3 premagal Srba Luko STEFANOVIĆA.

Med dekleti do 16 let se je v polfinale uvrstila Tjaša KLEVIŠAR, ki je srečanje s Pio LOVRIČ dobila brez boja, v polfinalu pa bo igrala s Hrvatico Taro WURTH.

V konkurenci dvojic do 14 let se je Ptujčanka Nika STRAŠEK, ki igra v paru z Rusinjo Nadezdo KHALTURINO uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 6-1 izločili 2. nosilki, Izraelki Miko DRAGAN FRUCHTMAN in Loruin TILIPMAN.

Med fanti do 16 let sta se v finale konkurence dvojic zavihtela Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ. V polfinalu sta s 6-2 6-3 premagala 3. nosilca, Avstrijca Benedikta EMESZA in Michaela FRANKA. TUKAJ.

Kristina Novak finalistka dvojic na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku

bm, 12.05.2017

Naši edini predstavnici na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK sta nastope med posameznicami začeli z zmagama, v drugem krogu pa obe končali z nastopi.

17-letna Primorka Nika RADIŠIČ, s 170. mestom trenutno tretja Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici ITF je v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala belgijsko vrstnico Victorio KALAITZIS (ITF 248) in je v drugem krogu igrala s 17-letno Irko Georgio DRUMMY (ITF 217) ter izgubila z 2-6 6-2 0-6.

16-letna Kristina NOVAK, trenutno 203. mladinka sveta, je v prvem krogu igrala s 15-letno domačinko Anno GROS, za katero je bil to drugi nastop na turnirjih ITF in zanesljivo zmagala s 6-3 6-2. V drugem krogu se je merila s 4. nosilko, 17-letno Nemko Laro SCHMIDT, 93. igralko lestvice ITF, ki je na turnir prišla kot zmagovalka turnirja 2. ranga v Istresu in polfinalistka turnirja 2. ranga v Piestanyu. Kristina je na igrišču preživela skoraj štiri ure, na koncu pa vendarle morala preemoč priznati nasprotnici. Nemka je bila boljša s 6-3 6-7(5) 6-4.

Kristina pa še naprej odlično nastopa v konkurenci dvojic, kjer sta se s Slovakinjo Lenko STRARO uvrstili v finale. V polfinalu sta v še enem teniškem trillerju s 3-6 7-6(5) 10-3 premagali 1. nosilki, Finko Oono ORPANA in Čehinjo Karolino BERANKOVO. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek, Marija Vičič, Pia Lovrič in Tjaša Klevišar četrtfinalisti Grawe Open 2017

bm, 11.05.2017

Med več kot 400 igralci in igralkami, ki nastopajo na turnirju TE Grawe Open 2017 v starostnih kategorijah do 14 in 16 let se je med osem najboljših uvrstilo tudi šest slovenskih igralcev in igralk, med njimi tudi dva člana domačega kluba ŽTK Maribor. Med dečki do 14 let je to Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je v tretjem krogu v slovenskem obračunu s 6-4 7-5 premagal Kranjčana Jona Lana ŠUNTARJA, med fanti do 16 let pa še en domačin Jan KUPČIČ, ki je v tretjem krogu, prav tako v slovenskem obračunu, s 6-2 6-1 izločil Ljubljančana Gašperja OBLAKA. Med fanti je četrtfinalist še en Mariborčan, ki pa trenira na Ptuju, Filip Jeff PLANINŠEK. V tretjem krogu je s 6-3 6-0 premagal Avstrijca Michaela FRANKA.

Najbolje so se v Mariboru drezala dekleta v starostni kategoriji do 16 let, saj se je v četrtfinale uvrstila trojica. Marija VIČIČ je s 6-3 7-6(4) premagala Zojo ŠTRUKELJ, Tjaša KLEVIŠAR s 6-3 6-0 Srbkinjo Taro DAKIĆ, Pia LOVRIČ pa s 6-3 6-0 Avstrijko Stefanie AUER. Za polfinale se bosta v medsebojnem obračunu pomerili Tjaša KLEVIŠAR in Pia LOVRIČ.

V konkurenci dvojic je med dekleti do 14 let polfinalistka Nika STRAŠEK, ki igra v paru z Rusinjo Nadezdo KHALTURINO. Med fanti do 16 let so polfinalisti Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Maj TOMAC, ki igra v paru s Črnogorcem Mariom ALEKSIĆEM. Med dekleti pa sta polfinalistki Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR. TUKAJ.

Igrajmo tenis! po vsej Sloveniji

lm, 11.05.2017

Tenis Slovenija in Petrol vas skupaj z Blažem Kavčičem vabita, da se pridružite projektu Igrajmo tenis!, ki je namenjen ljubiteljem tenisa vseh generacij.

V soboto, 20. maja in nedeljo, 21. maja, se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana odvijal najbolj množičen dogodek za najmlajše, Igrajmo tenis!.

Potekal bo namreč največji teniški turnir, kjer bodo tekmovali otroci iz vseh slovenskih klubov, stari od 8 do 11 let. Vzporedno s turnirjem bo v nedeljo dopoldan potekala Teniška olimpijada, popoldan pa na Ball boys boot camp vabimo mlade pobiralce teniških žogic. Pripravljen je tudi pester spremljevalni program z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenis Slovenije. Na prizorišče so tako vabljeni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci mladih upov.

Dogodek Igrajmo tenis! pa ne bo razveseljeval le otrok, ampak tudi ljubitelje tenisa starejših generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja na različnih teniških igriščih po vsej Sloveniji. Na seznamu sodelujočih klubov, ki ga najdete TUKAJ , poiščite vam najbližje teniško igrišče, preverite razpoložljivost in se odpravite na igro tenisa.

Ambasador projekta Igrajmo tenis! je eden najboljših slovenskih tenisačev in prvi Slovenec, ki se mu je uspelo prebiti med najboljših sto igralcev na svetu, Blaž Kavčič.

Še več informacij o dogodku pa najdete TUKAJ.

V Ljubljani je potekala redna letna skupščina Teniške zveze Slovenije

bm, 10.05.2017

V Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja je potekala redna letna skupščina Teniške zveze Slovenije. Na skupščini je bilo prisotnih 18 predstavnikov teniških klubov, ki so sprejeli vsa predložena poročila ter statut in spremljajoče akte organov TZS.

Predsednik TZS Marko UMBERGER je ob zaključku Antonu GROSMANU za izjemen prispevek k delovanju teniške zveze in vzorno ureditev ter izdajo teniškega zbornika podelil posebno priznanje. TUKAJ.

Grawe Open 2017 - šest dečkov in trije fantje v tretji krog, šest deklet v drugi krog

bm, 10.05.2017

V Mariboru se nadaljuje mednarodni teniški turnir TE v starostni kategoriji do 14 in 16 let, Grawe Open 2017.

Odigrana so bila vsa srečanja drugega kroga pri dečkih do 14 let, v tretji krog pa so se uvrstili Marsel ŽNUDERL, Bor ARTNAK, Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK,ki se bosta pomerila med sabo ter Sebastian DOMINKO in Lun OBRUL.

Manj uspešne so bile deklice, saj so vse izgubile, tako da v tretjem krogu med poameznicami do 14 let ne bomo imeli predstavnic.

Pri fantih do 16 let sta bila uspešna Gašper OBLAK in Jan KUPČIČ.

Deklta so odigrala tekme prvega kroga. Uspešne so bile Zoja ŠTRUKELJ, Marija VIČIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Pia LOVRIČ, Ana Zala VOLK in Noka JURIČ. TUKAJ.

Blažu Kavčiču prekinitev v Seulu ni prinesla preobrata

bm, 10.05.2017

Blaž KAVČIČ je na ATP Turnirju v Seulu nadaljeval tekmo prvega kroga v kateri se je meril s Tajcem, 19-letnim Soon WOO KWONOM, 262. igralcem lestvice ATP. Srečanje v katerem je Woo Kwon dobil prvi niz v podaljšani igri s 7-6(4), v drugem nizu pa z dvema breakoma povedel s 3-0, je bilo prekinjeno in se je nadaljevalo danes. Prekinitev pa Blažu ni prinesla prednosti, saj je je bilo vodstvo Tajca previsoko za preobrat. Oba igralca sta dobila po tri igre na svoj servis, Wo Kwon pa s tem srečanje s 7-6(4) 6-3. TUKAJ.

V Mariboru odigrali večino tekem prvega kroga na Grawe Open 2017

bm, 09.05.2017

16 slovenskih zmag smo zabeležili prvi dan turnirja Grawe Open 2017, turnirja TE do 14 in 16 let, ki se odvija v organizaciji Železničarskega teniškega kluba Maribor.

V uvodnem nastopu so med 14-letniki zmagali Marsel ŽUDERL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Sebastian DOMINKO, med deklicami pa so v uvodnem nastopu slavile Nina PLIBERŠEK, Meta MARENK, Taja LONČARIČ in Brina ŠULIN. V starostni kategoriji do 16 let so v prvem nastopu pri fantih zmagali Gašper OBLAK, Miha VETRIH, Blaž VIDOVIČ, Maj TOMAC, Martin GRILJ in Marko KOVAČEVIČ. Pri dekletih so bile uspešne Marija VIČIČ, Pia LOVRIČ in Noka JURIČ. TUKAJ.

Nina Potočnik poražena v prvem krogu turnirja v Dunakesziju, Aljažu Radinskemu ni uspelo v kvalifikacijah Zalaegerszega

bm, 09.05.2017

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ je Nina POTOČNIK v kvalifikacijah zmagala dvakrat in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-4 premagala 21-letno Rusinjo Anastasio PRYBILOVO (WTA 461). V prvem krogu glavnega turnirja je nato s 6-3 5-7 4-6 izgubila s 5. nosilko, Čehinjo Jesiko MALECKOVO, 233. igralko lestvice WTA.

Je pa že v kvalifikacijah z nastopi končal Aljaž RADINSKI. Na zadnji stopnički ga je ustavil 1. nosilec kvalifikacijskega turnirja, 21-letni Japonec Ken ONISHI, 814. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Blaža Kavčiča do TOP 100 loči le še šestnajst mest, danes v Seulu

bm, 09.05.2017

Blaž KAVČIČ neutrudno hiti proti najboljši stoterici teniški igralcev sveta. Po polfinalu v Koreji je na lestvici pridobil 7 mest in je trenutno 116. igralec sveta. Nove točke bo ta teden nabiral v Seulu, kjer je že bil opravljen žreb glavnega turnirja, ki ima nagradni sklad 100.000 $.

V prvem krogu bo v torek zjutraj okrog 7.30 ure igral z 19-letnim Tajcem Soon WOO KWONOM, 262. igralcem lestvice ATP. Srečanje lahko v live streamu spremljate tukaj.

Na lestvici ATP je Blaž ROLA izgubil 6 mest in je ponovno izven najboljše dvestoterice na 206. mestu, kar 27 mest pa je izgubil Grega ŽEMLJA, ki je na 213. mestu. Ostali so daleč zadaj, najvišje sta Tom KOČEVAR DEŠMAN na 743. mestu in Nik RAZBORŠEK, ki je na 782. mestu.

Na ženski lestvici WTA je vodilna Slovenka 26-letna Dalila JAKUPOVIĆ, ki je pridobila dve mesti in je na 129. mestu, sledi ji Tamara ZIDANŠEK na 140. mestu, Polona HERCOG je na 179. mestu, med najboljšimi 500. igralkami sveta je še Tadeja MAJERIČ na 251. mestu.

Na mladinski lestvici ITF ostaja najvišje Kaja JUVAN na 9. mestu, sledijo pa Veronika ERJAVEC (139), Nika RADIŠIČ (163), Kristina NOVAK (262), Nika ZUPANČIČ (398) in Tina CVETKOVIČ (441). Med fanti je edini igralec med najboljšimi 500 Luka MIKLAVČIČ, ki je na 448. mestu. TUKAJ.

V Mariboru 14 dni mladinskega tenisa, v torek začetek glavnih turnirjev

bm, 08.05.2017

Mariborska kluba ŽTK in Branik bosta naslednjih 14 dni gostitelja več kot 300 mladih teniških igralcev in igralk iz 60 držav celega sveta, ki bodo na turnirjih v starostnih kategorijah do 14 in 16 let igrali za točke evropskih teniških lestvic. Glede na ogromno število prijavljenih igralcev in igralk sta kluba združila moči, tako da se turnija odvijata na vseh razpoložljivih igriščih na obeh straneh Drave.

Mariborski teniški praznik prvi teden uradno gostijo na igriščih ŽTK, kjer se turnir odvija pod nazivom GRAWE OPEN 2017. Prihodnji teden bodo gostitelji Branikovci, ko bo pri njih potekal tradicionalni BERGANTOV MEMORIAL.

Včeraj so v obeh starostnih kategorijah odigrali tekme prvega in drugega kroga kvalifikacij. Med dečki do 14 let je nastopilo 16 Slovencev, vsi pa so izgubili v prvem ali drugem krogu. Med deklicami jih je nastopilo 10, v zadnji krog kvalifikacij se je prebila samo Tajda ZALOKAR, a se tudi njej ni uspelo uvrstiti v glavni turnir.

V konkurenci fantov in deklet do 16 let je med fanti nastopilo 10 Slovencev, v glavni turnir pa se je prebil samo Miha VETRIH. Med dekleti smo imeli osem predstavnic, v glavni turnir so se uvrstile Marija VIČIČ, Zoja ŠTRUKELJ in Lana STEFANOVIČ.

Tekme glavnega dela turnirja se torej začenjajo v torek ob deveti uri na igriščih ŽTK in Branika. Na delu bo kar 42 slovenskih igralcev in igralk.

Vabljeni na ogled tekem. TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih danes uspešna samo Nina Potočnik in Aljaž Radinski

bm, 07.05.2017

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli mednarodni turnirji prihodnjega tedna.

Na Futuresu v madžarskem kraju Balatonalmadi se je Aljaž RADINSKI uvrstil v finale kvalifikacij, kjer bo igral z Japoncem Kenom ONISHIJEM. Izgubila sta Domen GOSTINČAR in Grega BOH.

Prav tako na Madžarskem, v Dunakesziju, na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopa Nina POTOČNIK. V kvalifikacijah je bila v uvodnem srečanju uspešna in tudi ona se je uvrstila v finale kvalifikacij, kjer bo igrala z Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO (WTA 461). Nastopili sta še Izabela LUŽNIK in Žoel KASTELIC, a sta obe izgubili.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku so v kvalifikacijah nastopili Sheila GLAVAŠ, Maruša PLANK, Jan VEHOVEC in Tina CVETKOVIČ, a so vsi z nastopi že končali. TUKAJ.

Najmlajši so konec tedna nastopali v Celju

bm, 06.05.2017

Najmlajši so ta konec tedna nastopali na turnirjih v starostni kategoriji 8-11 let v Celju. Nastopilo je 135 igralk in igralcev, ki so v soboto odigrali turnirje v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 let, v nedeljo pa še turnir v tenisu do 11 let. Prvi dan so se med zmagovalce vpisali: mini tenis dečki - Nejc ŠUŠTERŠIČ KALIN (TK Maja), mini tenis deklice - Zala BIZJAK (TK Celje), midi tenis dečki - Mai WINTERLEITNER (TK Maja), midi tenis deklice - Erika MANEVSKA (Tk Maja), tenis do 10 let dečki Nino GOVEDIČ (TK-SB), tenis do 10 let deklice - Nika PERIČ (TK Celje). V nedeljo je turnir v tenisu do 11 let pri dečkih osvojil Žiga ŠEŠKO (AsLit), pri deklicah je bila najboljša Ana Tara PRAČEK (Koper).

Vse letošnje zmagovalce turnirjev najdete TUKAJ.

Kristina Novak zmagovalka turnirja dvojic v Salssomagioreju, Maja Makorič izgubila finale dvojic v Skopju

bm, 06.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju močnega 2. ranga v italijanskem kraju Salssomagiore lep uspeh z zmago v konkurenci dvojic dosegla Kranjčanka Kristina NOVAK, ki je igrala v paru z Belgijko Axano MAREEN. Potem, ko sta v polfinalu s 6-3 3-6 10-8 premagali 1. nosilki, Peruanko Anastasio IAMACHKINE in Latvijko Danielo VISMANE sta bili v finalu s 6-3 6-3 boljši od 4. nosilk, Italijank Giulie LA ROCCA in Lise PICCINETTI.

Ni pa uspel veliki met na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju Novogričanki Maja MAKORIČ, ki je izgubila finalno srečanje konkurence dvojic. S soigralko iz Rusije Aleksandro STROMOVO sta v polfinalu izločili drugo slovensko polfinalistko Lano STEFANOVIČ in njeno soigralko, Estonijko Saaro ORAV, v finalu pa sta morali premoč priznati 4. nosilkama iz Rusije, Juliji NIKITINI in Mariji TIMOFEEVI. Rusinji sta zmagali s 6-4 6-3.

Vse tri naše igralke so dosegle svoje najboljše izide na mladinskih ITF turnirjih v konkurenci dvojic v dosedanji karieri. Čestitke! TUKAJ.

Blaž Kavčič se ni uspel prebiti v finale Gimcheona

bm, 06.05.2017

Blaž KAVČIČ se ni uspel prebiti v finale ATP Challengerja v Gimcheonu v Koreji.

V polfinalu je igral s 27-letnim Italijanom Thomasom FABBIANOM, 160. igralcem lestvice ATP

Po uri in pol igre je bil boljši FABBIANO, ki je slavil z rezultatom 6-4 6-3. Blaž tokrat ni bil razpoložen pri začetnem udarcu, saj je imel izkoristek prvega 50 %, drugega pa le 41 %. Izgubil ga je petkrat, sam ga je nasprotniku odvzel trikrat. Tudi razmerje osvojenih točk je šlo močno v prid Italjana (62-47).

Pred tem je v četrtfinalu brez težav opravil s 35-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 188. igralcem lestvice ATP. Blaž je bil po manj kot uri in pol igre boljši s 6-3 6-4. Blaž je ponovno dobro serviral, sicer dvakrat izgubil začetni udarec, a ga sam nasprotniku odvzel petkrat. Še bolj kot pri prvem je bil siguren pri drugem servisu, izgubil jer samo 5 točk, izkoristek pa je imel 77 %. V osvojenih točkah je bil boljši s 57-40

Blaževa naslednja postaja je Seul, kjer je že bil opravljen žreb glavnega turnirja, ki ima nagradni sklad 100.000 $. V prvem krogu bo igral z 19-letnim tajcem Soon WOO KWONOM, 262. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Začela se je liga do 12 let in 2. moška članska liga

bm, 05.05.2017

Z obračuni prvega kroga se je v petek začela liga do 12 let, v kateri nastopajo kombinirane ekipe dečkov in deklic. Skupinski del ligaškega tekmovanja je razdeljen v skupine A, B in C, v play off, ki bo septembra se uvrstita dve ekipi iz skupine A, ter po ena ekipa iz skupin B in C.

V prvem krogu sta bili v skupini A uspešni ekipi TK Triglav Kranj-B in TK Jaki šport 1, v skupini B sta zmagi vknjižili ekipi TK Center Court 2 in TK Nova Gorica, v skupini C pa sta zmagali ekipi TC Ljubljana in ŽTK Maribor.

Drugi krog bo na sporedu v četrtek, 11.5.2017.

V soboto pa so z ligaškimi obračuni začeli člani v 2. moški članski teniški ligi. Sodeluje 9 ekip, ki tekmujejo v skupinah Vzhod in Zahod.

Na Vzhodu je v prvem krogu v Hočah ekipa TK Murska Sobota s 3-2 premagala domačine, tekma med Branikom in Krko bo odigrana 21.maja. V drugem krogu je Branik s 4-1 premagal Mursko Soboto, Krka in Hoče sta tekmo preložila na 14.5.2017.

Na Zahodu je bila v prvem krogu ekipa TK Nova Gorica na gostovanju v Ljubljani s 3-2 boljša od ekipe TK Rival, v Kamniku pa so domačini s 3-2 premagali ekipo TK Triglav Kranj. Ekipa Radovljice je bila prosta. V drugem krogu je Nova Gorica brez boja premagala Radovljico, ki se ni pojavila na igrišču, Triglav Kranj je bil prost, Kamnik pa je bil s 4-1 boljši od Rivala. Naslednji krog je na sporedu 20. maja. TUKAJ.

Konec posamičnih nastopov za Slovenke na turnirjih ITF, v igri ostajajo v konkurenci dvojic. Maj Tomac v polfinalu in finalu Zenice

bm, 04.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju so brez četrtfinala ostale vse tri Slovenke, ki so nastopile v drugem krogu. Majo MAKORIČ je s 6-2 6-3 premagala 14-letna Italijanka Francesca CURMI (ITF 742), ki je na zadnjih štirinajstih tekmah zabeležila že 13 zmago, ob tem pa je osvojila turnir 5. ranga na Malti. Živa FALKNER je tokrat klonila pred Nemko, 16-letno Emily WELKER (ITF 1747), ki je zmagala s 6-3 6-4. Izpadla je tudi Urška VELEC. S 6-4 6-3 jo je premagala 17-letna Italijanka Gaia BANDINI (ITF1139).

Ostajata pa v konkurenci dvojic v igri Lana STEFANOVIČ, ki igra v paru z Estonko Saaro OREV in Maja MAKORIČ, ki je združila moči z Rusinjo Aleksandro STROMOVO. Oba para sta se uvrstila v polfinale in bosta v medsebojnem obračunu odločila o finalistu.

Na močnejšem turnirju 2. ranga v Salssomagioreju se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Kristina NOVAK. Igra v paru z Belgijko Axano MAREEN.

Odlično se drži na mladinskem turnirju TE v Zenici Ljubljančan Maj TOMAC. Kot 3. nosilec turnirja je zabeležil še tretjo zmago in se uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-0 7-6(4) premagal 8. nosilca, Srba Andrijo JEVTIĆA, v polfinalu pa se bo pomeril z 2. nosilcem, Srbom Dimitrijem ZUBCOM. Uspešen je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralcem iz Srbije Luko STEFANOVIĆEM po zmagi s 6-0 6-4 nad Milošem MILAKOVIĆEM in Ajdinom MUHAREMOVIĆEM iz BiH uvrstila v finale. Slednja stav v četrtfinalu izločila Aneja LEVPUŠČKA in Maksa LUKMANA.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Ulcinju je Lun OBRUL s soigralcem Nikolo ZEKIĆEM izgubil polfinalno srečanje v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Marcos Giron v Savannahu končal Blažev zmagoviti niz

bm, 04.05.2017

Blaž ROLA se se je v drugem krogu ATP Challengerja v ameriškem Savannahu (75.000 $) pomeril s 23-letnim Američanom Marcosom GIRONOM, 410. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop na turnirju dobil posebno povabilo. To je bil njun drugi medsebojni obračun v dveh tednih, potem ko sta se z Gironom srečala tudi prejšnji teden na turnirju v Tallahasseeju, ki ga je Blaž osvojil, Girona pa je tam premagal z rezultatom 6-2 6-4. Tokrat se mu je Američan oddolžil za poraz in po nekaj več kot dveh urah igre zmagal s 7-5 1-6 6-3.

V prvem nizu smo videli kar pet breakov, pri čemer je Blaž izgubil servis trikrat, nazadnje pri izidu 5-5. Drugi niz je minil povsem v Blaževem znamenju, saj je odlično serviral. Na drugi strani je Giron pri začetnem udarcu povsem odpovedal saj je na svoj servis osvojil vsega 7 točk. Po lahko dobljenem drugem nizu je v tretjem Blaž slabo začel, ob svojem prvem začetnem udarcu dobil le eno, ob drugem pa le dve točki in nasprotnik je hitro povedel s 5-0. Blaž se je nato vrnil v igro in izid znižal na 3-5, a še vedno je bilo v njegovi igri preveč neprisiljenih napak, ki so ga na koncu stale zmage. Pri izidu 3-5 in 15-15 si je namreč odlično zgradil točko, nato pa zgrešil lahek smash in nasprotniku ponudil priložnost za dokončanje tekme, ki jo je le-ta tudi izkoristil. Dobil je naslednji točki na svoj servis in s tem prekinil kar devet tekem dolg niz Blaževe neporaženosti. TUKAJ.

Nina Potočnik v Gyoru izgubila z Igo Swiatek

bm, 04.05.2017

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v madžarskem Gyoru je v drugem krogu z nastopi končala Nina POTOČNIK. S 6-1 6-2 jo je premagala 15-letna Poljakinja Iga SWIATEK, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 700. mesto, slovenskim poznavalcem tenisa pa je poznana kot soigralka Kaje JUVAN v konkurenci dvojic na lanskih mladinskih turnirjih. Poljakinja je februarja osvojila ITF turnir v Bergamu (15.000 $), januarja pa je zmagala na mladinskem turnirju 1. ranga v Traralgonu v Avstraliji. TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih TE v konkurenci le še Maj Tomac in Lun Obrul

, 03.05.2017

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Zenici se je v četrtfinale uvrstil Maj TOMAC. V drugem krogu sta izgubila Maks LUKMAN in Anej LEVPUŠČEK. V konkurenci dvojic se je v polfinale uvrstil Maj TOMAC, ki igra v paru s Srbom Luko STEFANOVIĆEM s katerim sta 1. nosilca.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let, ki se odvija v Ulcinju se je med posamezniki v četrtfinale uvrstil Lun OBRUL, tu pa ga je s 6-2 6-2 izločil 6. nosilec, domačin Milo GAZIVODA. V konkurenci dvojic se je Obrul s soigralcem iz Srbije Nikolo ZEKIĆEM s katerim sta 2. nosilca uvrstil v polfinale

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v Čakovcu smo po četrtfinalu konkurence posameznikov in posameznic ter polfinalu konkurence dvojic ostali brez predstavnikov. V četrtfinalu so v šposamični konkurenci izpadli Leontina STOJANOVIĆ, Ela Nala MILIĆ in Jani RETELJ. V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubila Mak MIKOVIČ in Žiga ŠVEC. Pri deklicah je polfinale dvojic izgubila Ula JAMAR. TUKAJ.

Živa Falkner, Urška Velec in Maja Makorič med 16 v Skopju, konec pa za Toma Kočevarja Dešmana, Kristino Novak, Niko Radišič in Emo Horvat

bm, 03.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju so se Živa FALKNER, Urška VELEC in Maja MAKORIČ uvrstile v osmino finala. Živa je v drugem krogu s 6-2 6-3 premagala Ukrajinko Vero TAGASHEVO (ITF 1747), Maja je bila s 6-1 7-5 boljša od 5. nosilke, Grkinje Natalie NIKOLOPOULOU (ITF 737), Urška pa je s 5-7 7-5 (predaja) premagala Francozinjo Claro TARDIVEL (NR). Izgubila je Ema HORVAT, katero je s 6-4 6-1 premagala Italijanka Linda CAGNAZZO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v italijanskem Salssomagioreju sta v drugem krogu z nastopi končali Nika RADIŠIČ, s 6-4 6-3 jo je premagala 17-letna Kolumbijka Laura Sofia RICO GARCIA (ITF 134) in Kristina NOVAK od katere je bila s 6-1 6-2 boljša 16-letna italijanska vrstnica Lisa PICCINETTI (ITF 147).

Drugi krog je bil na Futuresu v francoskem Grasseju (15.000 $) usoden tudi za Toma KOČEVARJA DEŠMANA. S 7-6(5) 6-3 ga je izločil 1. nosilec, 372. igralec lestvice ATP, 23-letni Francoz Gregoire BARRERE. TUKAJ.

Blaž Kavčič četrtfinalist Gimcheona, Blaž Rola v drugi krog Savannaha

bm, 03.05.2017

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v četrtfinale ATP Challengerja v Gimcheonu. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagal Argentinca Juana Pabla PAZA, 364. igralca lestvice ATP je bil v drugem s 6-4 6-2 boljši od 27-letnega Avstralca Brydana KLEINA, 220. igralca lestvice ATP. Srečanje je trajalo uro in 20 minut, Blaž pa je še enkrat več izjemno serviral, saj je na svoj servis izgubil vsega 6 točk, nasprotniku pa je servis odvzel trikrat. Temu primerna je bila razlika v osvojenih točkah. Blaž je bil boljši s 70-47.

Kavčič bo v četrtfinalu v petek igral s 35-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 188. igralcem lestvice ATP.

Tudi Blaž ROLA je na ATP Challengerju v ameriškem Savannahu uspešno končal tekmo prvega kroga. Na turnir prihaja v odlični formi in z zmago na turnirju v Tallahasseeju prejšnji teden, z dobro igro pa je nadaljeval tudi danes. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik prav tako levičar, 29-letni Italijan Andrea ARNABOLDI, 243. igralec lestvice ATP. Blaž ni imel težav in je z gladko zmago 6-3 6-2 napredoval v drugi krog. Za zmago je potreboval uro in devet minut, tudi tokrat je ob dobrem serviranju izgubil le en začetni udarec, nasprotniku ga je odvzel štirikrat.

TUKAJ.

Jani Retelj, Leontina Stojanović in Ela Nala Milić četrtfinalisti v Čakovcu, Anej Levpušček, Maj Tomac in Maks Lukman z zmagami začeli v Zenici

bm, 02.05.2017

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v Čakovcu so se v četrtfinale uvrstili Jani RETELJ, ki je s 6-4 6-0 premagal Madžara Kolosa KUTHYA, Leontina STOJANOVIĆ je bila s 6-0 6-1 boljša od Hrvatice Nere TESANKIĆ in Ela Nala MILIĆ, ki je s 6-0 6-1 premagala Francozinjo Madeleine JOFFE.

V drugem krogu sta izgubila Ula JAMAR in Jaka GOLOB.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale pri dečkih uvrstila Mak MIKOVIČ in Žiga ŠVEC, pri deklicah je polfinalistka Ula JAMAR, ki igra v paru z Rusinjo Dario DOMOVO.

Anej LEVPUŠČEK, Maj TOMAC in Maks LUKMAN so bili uspešni v prvem krogu turnirja Tennis Europe do 16 let v Zenici.Lukman je s 6-3 6-2 premagal Nemca Dina KARAHODŽO, Tomac s 6-4 6-3 Luko PULJIĆA iz BiH, Levpušček pa s 6-2 6-4 Srba Dušana MILANOVIĆA. TUKAJ.

Nina Potočnik, Tom Kočevar Dešman in Kristina Novak uspešni, Nik Razboršek in Nika Zupančič izgubila

bm, 02.05.2017

Na ITF turnirju (15.000 $) v Gyoru je v uvodnem nastopu Nina POTOČNIK s 5-7 7-6(5) 6-1 premagala ameriško kvalifikantko Mario MATEAS in se uvrstila v drugi krog.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju je Kristina NOVAK v prvem krogu s 6-2 6-1 izločila domačo kvalifikantko Harriet HAMILTON.

Na moškem Futuresu (15.000 $) v francoskem Grasseju je Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu s 6-3 6-1 izločil Francoza Yannicka JANKOVITSA, 405. igralca lestvice ATP. Na istem turnirju je Nik RAZBORŠEK v prvem krogu izgubil z 29-letnim Belgijcem Julienom DUBAILUJEM, 506. igralcem lestvice ATP. Ta je bil boljši s 7-6(4) 6-0.

V drugem krogu mladinskega ITF turnirja 5. ranga v Skopju je izgubila 2. nosilka Nika ZUPANČIČ. S 6-3 6-1 jo je premagala Romunka Raluca Maria TUDORACHE. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek do uspeha kariere v Brnu

bm, 02.05.2017

Odlično je prejšnji teden na turnirju Tennis Europe 2. ranga v Brnu v starostni kategoriji do 16 let nastopal Filip Jeff PLANINŠEK. 15-letni Mariborčan, ki trenira na Ptuju, se je kot 7. nosilec uvrstil v finale, potem ko je po vrsti premagal Čeha Ivana GOBURSHINA, Alexandra KOLIJEVA, Poljaka Jaszo SZAJRYCHA (9), Čeha Martina KRUMICHA (2) in Avstrijca Lukasa NEUMAYERJA (3). V finalu je igral s 1. nosilcem, Čehom Vitekom HORAKOM in izgubil z 2-6 3-6. Čeh je bil v letu 2016 četrti igralec Evrope v starostni kjategoriji do 14 let, na lestvici do 16 let pa trenutno zaseda 29. mesto. Filip Jeff je na lestvici TE trenutno uvrščen na 147. mesto, v kategoriji do 14 let pa je bil najvišje na 69. mestu.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.