Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Konec posamičnih nastopov za Slovenke na turnirjih ITF, v igri ostajajo v konkurenci dvojic. Maj Tomac v polfinalu in finalu Zenice

bm, 4.5.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju so brez četrtfinala ostale vse tri Slovenke, ki so nastopile v drugem krogu. Majo MAKORIČ je s 6-2 6-3 premagala 14-letna Italijanka Francesca CURMI (ITF 742), ki je na zadnjih štirinajstih tekmah zabeležila že 13 zmago, ob tem pa je osvojila turnir 5. ranga na Malti. Živa FALKNER je tokrat klonila pred Nemko, 16-letno Emily WELKER (ITF 1747), ki je zmagala s 6-3 6-4. Izpadla je tudi Urška VELEC. S 6-4 6-3 jo je premagala 17-letna Italijanka Gaia BANDINI (ITF1139).

Ostajata pa v konkurenci dvojic v igri Lana STEFANOVIČ, ki igra v paru z Estonko Saaro OREV in Maja MAKORIČ, ki je združila moči z Rusinjo Aleksandro STROMOVO. Oba para sta se uvrstila v polfinale in bosta v medsebojnem obračunu odločila o finalistu.

Na močnejšem turnirju 2. ranga v Salssomagioreju se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Kristina NOVAK. Igra v paru z Belgijko Axano MAREEN.

Odlično se drži na mladinskem turnirju TE v Zenici Ljubljančan Maj TOMAC. Kot 3. nosilec turnirja je zabeležil še tretjo zmago in se uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-0 7-6(4) premagal 8. nosilca, Srba Andrijo JEVTIĆA, v polfinalu pa se bo pomeril z 2. nosilcem, Srbom Dimitrijem ZUBCOM. Uspešen je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralcem iz Srbije Luko STEFANOVIĆEM po zmagi s 6-0 6-4 nad Milošem MILAKOVIĆEM in Ajdinom MUHAREMOVIĆEM iz BiH uvrstila v finale. Slednja stav v četrtfinalu izločila Aneja LEVPUŠČKA in Maksa LUKMANA.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Ulcinju je Lun OBRUL s soigralcem Nikolo ZEKIĆEM izgubil polfinalno srečanje v konkurenci dvojic.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.