Dalila Jakupović po skoraj treh urah klonila v St. Gaudensu

Dalila JAKUPOVIĆ, s 130. mestom naša najvišje uvrščena igralka na svetovni ženski teniški lestvici WTA je ta teden nastopila na ženskem ITF turnirju v St. Gaudensu v Franciji (60.000 $).

Turnir ji je služil kot priprava na odprto prvenstvo Francije, ki se s kvalifikacijami začne prihodnji teden. V nekaj manj kot tri ure trajajočem srečanju je Jakupovićevi v odločilni popaljšani igri tretjega niza zmanjkalo zbranosti, tako da je morala priznati premoč 17-letni Avstralki Destanee AIAVA, ki na lestvici WTA že zaseda 196. mesto in je letos osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. Bila je tudi odlična mladinka saj je pri 15. letih zasedala 49. mesto svetovne mladinske teniške lestvice.

Avstralka je zmagala s 6-4 6-7(4) 7-6(1). Prednost ji je prinesel en odvzem servisa več, Jakupovićeva je namreč začetni udarec izgubila osemkrat, nasprotnica sedemkrat, in zbranejša igra v zaključku dvoboja, ko je v podaljašani igri Dalili prepustila vsega 1 točko.