Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

ATP bo jeseni v Milanu preizkusil spremenjena teniška pravila

bm, 18.5.2017

Vodstvo teniškega združenja ATP bo preizkusilo spremembe pravil, med njimi krajše nize na turnirju v Milanu, kjer se bodo pomerili najboljši igralci do 21 let. Tudi ogrevanja bodo krajša, skušali bodo omejiti čas do začetnih udarcev, na voljo bo en zdravniški odmor na igralca v enem dvoboju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Igralci bodo lahko s trenerji komunicirali ob določenem času dvoboja, gledalci pa se bodo lahko med tekmo prosto gibali po celotni tribuni, le za osnovno črto ne. S tem želijo teniško igro narediti bolj prijazno.

Chris Kermode, predsednik ATP, je ob tem dejal: "Navdušeni smo, da teniškim dogodkom prinašamo nekaj novega. Ne gre le za nove generacije igralcev, ampak tudi za nove generacije navijačev." Ob tem je poudaril, da bo združenje še naprej sledilo tradiciji športa.

Omenjeni turnir v Milanu bo med 7. in 11 novembrom.

Vir:STA

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.