Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blaž Kavčič četrtfinalist Gimcheona, Blaž Rola v drugi krog Savannaha

bm, 3.5.2017

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v četrtfinale ATP Challengerja v Gimcheonu. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagal Argentinca Juana Pabla PAZA, 364. igralca lestvice ATP je bil v drugem s 6-4 6-2 boljši od 27-letnega Avstralca Brydana KLEINA, 220. igralca lestvice ATP. Srečanje je trajalo uro in 20 minut, Blaž pa je še enkrat več izjemno serviral, saj je na svoj servis izgubil vsega 6 točk, nasprotniku pa je servis odvzel trikrat. Temu primerna je bila razlika v osvojenih točkah. Blaž je bil boljši s 70-47.

Kavčič bo v četrtfinalu v petek igral s 35-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 188. igralcem lestvice ATP.

Tudi Blaž ROLA je na ATP Challengerju v ameriškem Savannahu uspešno končal tekmo prvega kroga. Na turnir prihaja v odlični formi in z zmago na turnirju v Tallahasseeju prejšnji teden, z dobro igro pa je nadaljeval tudi danes. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik prav tako levičar, 29-letni Italijan Andrea ARNABOLDI, 243. igralec lestvice ATP. Blaž ni imel težav in je z gladko zmago 6-3 6-2 napredoval v drugi krog. Za zmago je potreboval uro in devet minut, tudi tokrat je ob dobrem serviranju izgubil le en začetni udarec, nasprotniku ga je odvzel štirikrat.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.