prijava_e
Igrajmo tenis! : Igrajmo tenis! 2017
 

Največji teniški praznik v Sloveniji Igrajmo tenis! z rekordno udeležbo

Ljubljana, 22.5.2017 

 

 

Tenis Slovenija je minuli konec tedna organizirala tradicionalno prireditev Igrajmo tenis!, ki je ob turnirju najmlajših kategorij vseboval še teniško olimpijado in ball boys boot camp. Skupaj je v športnem centru Millenium BTC sodelovalo kar 400 otrok.

 

Neuradno državno prvenstvo mlajših kategorij od 8 do 11 let je v BTC privabilo teniške igralke in igralce iz praktično vseh slovenskih klubov, število nastopov pa je za 15% preseglo prejšnji rekord izpred treh let. Že tako je Festival nakupov in zabave v BTC City privabil lepo število slovenskih potrošnikov, še posebej pa je bila, navkljub deževni soboti, spodbudna odzivnost mladih teniških igralk in igralcev. Ta je še posebej navdušujoča za rast športne panoge, ki ima v majhni Sloveniji odlične temelje in, vsaj v začetnih letih, izjemno podporo.

 

Otroški tekmovalni duh je bil enakomerno porazdeljen v štiri kategorije MINI, MIDI, do 10 in do 11 let, prisrčnost in energičen smeh pa je prevladal na prvi teniški olimpijadi, na kateri je sodelovalo 11 klubskih ekip in ena starševska. Zamisel, ki je ob prvi ediciji naletela na popolno podporo, se je izkazala za odlično cono otroškega ugodja, v kateri so najmlajši teniški igralci in igralke, bolj kot tenis, v svoj igrivi svet dodali spretnostne ekipne igre, ki bi morale biti vzvod pri vsakem začetnem ukvarjanju s katerimkoli športom. Ob medsebojnem navijanju, spodbujanju in predvsem športnem igranju, je svoj delež dodala starševska ekipa, ki je s sodelovanjem dodala pomemben kanček podpore otroškemu igrivemu veselju. Po štirih igrah so bili najbolj uspešni otroci ŠD HannaH, ki so za las premagali vrstnike iz Tenis kluba Benč športa. Ob zmagovalnih ekipah, ki so ju nagradili Telemach, glavni sponzor Tenis Slovenije in Alta, sponzor Tenis Slovenije, so sodelovali tudi TK 96 Slovenj Gradec, TK Net šport, Šport plus, Jaki šport, Teniška šola Maja Matevžič, TK Krško in ekipa staršev. Prav vsi udeleženci dogodka

 

Igrajmo tenis! so prejeli darila Zavarovalnice Sava, generalnega sponzorja Tenis Slovenije, športne bidone glavnega sponzorja Petrol ter brezplačno kosilo ter kopanje v vodnem mestu Atlantis. Najboljšim igralkam in igralcem so bili podeljeni pokali, nahrbtniki Babolat in športne kape Slowatch.

 

V letošnjem letu je Tenis Slovenija z odobravanjem celotne teniške družine v tekmovalni sistem umestila fair play protokol in ponudila možnost nagrajevanja »fair play« poteze, ki jo lahko vsakdo prijavi na prijave@tenis-slovenija.si. V spoštovanju igralcev do svojih tekmecev in odnosa do športa, starševske podpore, trenerske etike in spoštovanje pravil sodnikov, bo krovna organizacija zbirala vse možne prijave do konca leta in na zaključni prireditvi izbrala najbolj spoštovano in pravično potezo bodisi igralca, trenerja, ekipe ali spremljevalnega osebja, na kateremkoli turnirju pod okriljem Tenis Slovenija. Na simpatičen način so svoj del obveze, v soboto in nedeljo, pred celotnim avditorijem, prebrali igralci, starši, sodniki in trenerji.

 

Tudi letos bo v Portorožu, od 4. do 12. avgusta, potekal največji teniški turnir v Sloveniji, ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Zaradi dobre predpriprave in še boljše izvedbe turnirja, je bil na dogodku Igrajmo tenis! organiziran Ball boys boot camp, ki ga je vodil Andrej Hovelja, odgovoren za mlade pobiralce žog na turnirju v Portorožu. Hitra in učinkovita, predvsem pa simpatična predstavitev dela pobiralcev žog, v kateri sta sodelovala tudi trenerja in igralca Gregor Repina in Matic Sotler, je požela sila simpatičen odziv in odličen vpogled v zakulisje življenja pobiralcev žog na profesionalnem turnirju. Močno verjamemo, da bo avgusta v Portorožu, kjer naj bi nastopili vsi najboljši slovenski igralci, še več otrok sodelovalo v vlogi nadvse pomembnih pobiralcev žog.

 

Za popestritev vmesnega časa med tekmami in v času vzporednega programa so skrbeli sponzorji in partnerji Tenis Slovenija. Poleg Kia, ki je v zabavni igri ciljanja žogic v Kia Sportage predstavila novo uradno vozilo Tenis Slovenije so Petrol, Telemach, Defibrilator d.o.o., Babolat, Alta ter Dinners Club International, z nagradnimi igrami ter manjšimi nagradami marsikomu polepšali delček dvodnevnega dogajanja v ŠC Millenium, BTC City.

 

Rezultati turnirja:

 

 

MINI dečki:

10 let dečki:

1

Gašper   Bernard, Polzela

1

Svit   Suljič, TA Breskvar

2

Lovro   Jurečič, Grosuplje

2

Luka   Petrovič, Slovan

3-4 Anže Lukan, Bohinj

3-4 Maksim Despotovič, Centre Court

3-4 Patrik Semenič, GIBI   sport

3-4 Jan   Safranov, TA Breskvar

 

MINI   deklice:

10 let deklice:

1

Ema Kapuš,   Polzela

1

Daša Štusaj, Slovenj Gradec

2

Zala Bizjak, Celje

2

Ella Plošnik, ŽTK Maribor

3-4

Neža Saksida, Polzela

3-4 Ana Stojnev, Max Lj.

3-4

Zoja Peternel, Radovljica

3-4 Julija Bogatin, Koper

         

 

MIDI dečki:

11 let dečki:

1

Maksim Despotovič, Centre   Court Lj.

1

Nal Sok, TC ljubljana

2

Lasse Gajšek Zajc,   Olimpija

2

Marko Čačkov, Jaki

3-4 Izak Capuder, Radomlje

3-4 Nejc Cvetko, Bobi

3-4 Lan Konečnik, Slovenj Gradec

3-4- Marko   Retelj, Otočec

 

MIDI   deklice:

11 let deklice:

1

Zala Bizjak, Celje

1

Lara Flerin, Triglav Kranj

2

Ana Stojnev, Max Lj.

2

Sara Radikovič, Triglav   Kranj

3-4 Eva Ribičič, Šport plus

3-4-Nika Por, Triglav   Kranj

3-4 Sara Pogorevc, Slovenj Gradec

3-4 Lana   Milosavljevič, Triglav Kranj

Igrajmo tenis! tudi danes po vsej Sloveniji in seveda v BTC Cityu v Ljubljani

21.05.2017   

 

Igrajmo_tenis_MINI TENIS_VP_525

Foto: Vid Ponikvar 

 

Tudi dež, ki je v soboto popoldne zalil Ljubljano ni mogel pokvariti odličnega vzdušja na osrednji prireditvi Igrajmo tenis!, ki se odvija v ljubljanskem BTC Cityu. Turnir je po lanskoletni nekoliko slabši udeležbi tokrat privabil več kot 300 igralcev in igralk iz vse Slovenije. V soboto je organizator Tenis Slovenija pod budnim očesom teniške sodnice Anje Regent uspešno spravil pod streho turnirja v midi tenisu in mini tenisu za dečke ter del turnirja v mini tenisu za deklice ter tenisu do 11 let, v nedeljo pa bo ob dokončanju turnirja do 11 let na sporedu še turnir do 10 let, teniška olimpijada in Booth camp.

 

V mini tenisu je nastopilo 68 dečkov, zmagal pa je Gašper BERNARD (Radovljica). Deklice bodo turnir zaključile v nedeljo. Pri dečkih je v midi tenisu nastopilo 42 igralcev, najboljši je bil Maksim DESPOTOVIČ (TK CC), pri deklicah je moči merilo 29 igralk, slavila pa je Zala BIZJAK(Celje).

 

Igrajmo tenis midi najboljši

Na fotografiji igralci in igralke mini tenisa

 

Turnir budno spremlja tudi fotograf Vid Ponikvar, fotografije pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Igrajmo tenis! 20. in 21. maja 2017

Ljubljana, 18.5.2017

 

 

Še dva dni in začel se bo najbolj množičen dogodek za najmlajše ljubitelje tenisa, Igrajmo tenis! V soboto in nedeljo, 20. in 21. maja 2017 bo na ploščadi pred Športnim centrom Millenium v BTC-ju in v dvorani potekal turnir 8 – 11 let, Teniška olimpijada in Ball boys boot camp.

 

V okviru teniškega turnirja je pripravljen tudi pester program z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenis Slovenije. Tako bodo na prizorišču ŠC Millenium lahko aktivni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci. Dogodek poteka v času Festivala nakupov in zabave, zato za dodatne aktivnosti ne gre skrbeti.

 

Tudi letos bodo tekmovalci ob plačani prijavnini prejeli darilno vrečko, ki vsebuje tudi brezplačno vstopnico za kopanje v Vodnem Mestu Atlantis, zato ne pozabite na kopalke. Družinski člani in drugi spremljevalci tekmovalca pa lahko koristijo 50% popust v Svetu doživetij. Da mladi tekmovalci ne bodo lačni, jim bomo v sodelovanju z BTC City priskrbeli topel obrok.

 

Predzadnja majska sobota in nedelja pa ne bosta razveseljevala le otrok, ampak tudi ljubitelje tenisa vseh generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja tenisa na različnih igriščih v teniških klubih, članih Tenis Slovenije. Na seznamu sodelujočih klubov poiščite najbližjega, preverite razpoložljivost igrišč in se odpravite na igro tenisa.

 

Vsi udeleženci in organizatorji dogodka Igrajmo tenis! se lahko potegujete za najboljšo fotografijo Igrajmo tenis! 2017, ki bo objavljena na naših družbenih kanalih, zmagovalcu pa bo prinesla posebno nagrado, druženje z enim izmed slovenskih profesionalnih teniških igralcev na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open in športni bidon Team Petrol, ki vam ga bomo poslali na vaš naslov. Fotografije pošljite na naslov prijave@tenis-slovenija.si za Igrajmo tenis! ali na FB stran Tenis Slovenija z označbo @TenisSlovenija #IgrajmoTenis!

 

Na dogodku Igrajmo tenis! nas bo v nedeljo obiskala tudi ekipa RTV Slovenije z oddaje Migaj z nami, video Tenis Slovenije z lanskoletne prireditve pa si lahko ogledate TUKAJ.

 

Tekmovalce prosimo, da imajo s seboj dodatne čiste teniške copate, saj z umazanimi copati vstop v dvorano ŠC Millenium ni dovoljen.

 

Predviden urnik prireditve si oglejte TUKAJ, več informacij glede turnirja 8-11 pa najdete pod zavihkom Koledar 2017 ali pokličite Anjo Regent (041 515 055).

 

Za informacije glede Teniške olimpijade in Ball boys boot camp-a pa nam pišite na prijave@tenis-slovenija.si.

 

Se vidimo v soboto! Tenis Slovenija  

Ste se že prijavili na katero izmed treh različnih dejavnosti dogodka Igrajmo tenis!

11.05.2017   

         

TURNIR IGRAJMO TENIS!

 

Turnir 8 – 11 let
Datum: 20. in 21. maj 2017 – začetek ob 9. uri
Kategorije: mini, midi, tenis do 10 let, tenis do 11 let
Prijave: do 17. maja 2017, online prijava na spletni strani TS
Informacije: Anja Regent (anja.regent@siol.com, 041 515 055)
Tekmovalci bodo ob plačani prijavnini prejeli brezplačno kopanje v Vodnem mestu Atlantis za oba dneva turnirja. Družinski člani in drugi spremljevalci, pa bodo v tem času (20. – 21. maj) lahko koristili 20% popust na vse vstopnice za kopanje v Atlantisu. Najboljši prejmejo tudi pokale in lepe darilne nagrade.

 

 

TENIŠKA OLIMPIJADA - Vaje za teniško olimpijdo najdete TUKAJ

 

Teniška olimpijada se vrača v obliki, kot jo že poznate! Klubi, prijavite svojo ekipo igralcev (5-10 igralcev) na obilico zabavnih in poučnih teniških igric! Teniško olimpijado bo vodil Matic Možek.
Datum in ura: nedelja, 21. maj 2017, od 10. do 12. ure
Starostna skupina: 6 do 12 let
Prijave: do 17. maja 2017 na prijave@tenis-slovenija.si
Prijavnina: 10 € na ekipo (1 ekipa = okvirno 10 igralcev)Zadeva: Prijava Teniška olimpijadaPodatki za pošiljanje: Teniški klub (ime ekipe), ime in priimek vodje ekipe, ime in priimek udeležencev.

 

 

BALL BOYS BOOT CAMP

 

Opis: Ball boys oz. pobiralci/-ke žogic so otroci, ki s teniškimi žogicami oskrbujejo igralce na teniških turnirjih. Boot camp temelji na predstavitvi vloge in nalog ball boys ekipe, sledi pa ji preizkus vloge v praksi ter zabava.
Datum in ura: nedelja, 21. maj 2017, od 13. do 15. ure
Starostna skupina: od 10 let naprej*
Prijave:  do 17. maja 2017 na prijave@tenis-slovenija.si
Informacije: Andrej Hovelja (031 688 058)
Zadeva: Prijava Ball boys boot camp
Podatki za pošiljanje: Ime in priimek, letnik rojstva, velikost majice, e-pošta in telefonska številka enega od staršev.  *odvisno od števila prijav         

   

Igrajmo tenis! po vsej Sloveniji

Ljubljana, 24.4.2017

 

 

 

Slider 525 x 300 px 

 

 

 

Tenis Slovenija in Petrol vas skupaj z Blažem Kavčičem vabita, da se pridružite projektu Igrajmo tenis!, ki je namenjen ljubiteljem tenisa vseh generacij.

 

V soboto, 20. maja in nedeljo, 21. maja, se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana odvijal najbolj množičen dogodek za najmlajše, Igrajmo tenis!.

 

Potekal bo namreč največji teniški turnir, kjer bodo tekmovali otroci iz vseh slovenskih klubov, stari od 8 do 11 let. Vzporedno s turnirjem bo v nedeljo dopoldan potekala Teniška olimpijada, popoldan pa na Ball boys boot camp vabimo mlade pobiralce teniških žogic. Pripravljen je tudi pester spremljevalni program z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenis Slovenije. Na prizorišče so tako vabljeni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci mladih upov.

 

Dogodek Igrajmo tenis! pa ne bo razveseljeval le otrok, ampak tudi ljubitelje tenisa starejših generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja na različnih teniških igriščih po vsej Sloveniji. Na seznamu sodelujočih klubov, ki bodo objavljeni na Facebooku, spletni strani Tenis Slovenija in letakih na posameznih bencinskih servisih Petrol, poiščite vam najbližje teniško igrišče, preverite razpoložljivost in se odpravite na igro tenisa.

 

Seznam klubov Igrajmo tenis 2017_700

 

Ambasador projekta Igrajmo tenis! je eden najboljših slovenskih tenisačev in prvi Slovenec, ki se mu je uspelo prebiti med najboljših sto igralcev na svetu, Blaž Kavčič.

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.