Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tudi na Bergantu naši igralci in igralke odlično nastopajo, polfinalisti so Šuntar, Planinšek, Kupčič, Klevišar in Bubek

bm, 19.5.2017

Tudi na Bergantovem memorialu naši mladi igralci in igralke odlično zastopajo slovenske barve, saj se jih je v polfinale uvrstilo pet. Pri dečkih do 14 let je Mariborčana Gala Emeršiča Potočnika v polfinalu "nadomestil" Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR. V četrtfinalu je bil s 7-6(4) 6-2 boljši od Švicarja Tilla BRUNNERJA. Med deklicami do 14 let se tudi tokrat nobeni Slovenki ni uspelo prebiti v polfinale. V četrtfinalu je kot zadnja izpadla Taja LONČARIČ. S 6-3 6-4 jo je izločila Švicarka, 5. nosilka Alina GRANWEHR.

Ali bomo tudi drugi teden zapored spremljali finalni slovenski obračun med Janom KUPČIČEM in Filipom Jeffom PLANINŠKOM bo znano jutri, ko bosta odigrala polfinalna obračuna. Planinšek igra s 1. nosilcem Neumayerjem, Kupčič s 7. nosilcem Malgarolijem.

Drugi teden zapored je polfinalistka Tjaša KLEVIŠAR med dekleti do 16 let. Tudi v tej kategoriji je mogoč slovenski finale, saj se ji je v polfinalu pridružila Alea BUBEK, ki je v drugi polovici žreba. Slednja je bila v četrtfinalu s 6-4 6-1 boljša od naše Zoje ŠTRUKELJ, Klevišarjeva pa je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala 3. nosilko, Hrvatico Katarino DUIC PLUMTREE.

V konkurenci dvojic sta se z odličnimi igrami v finale uvrstila Tilen POTOČNIK in Gašper OBLAK, pri deklicah je finalistka Alja BELINGER, ki nastopa v paru s Saro PAUNOVIĆ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.