Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog čez prvi krog kvalifikacij v Parizu, Blaž Kavčič v drugem krogu poražen

bm, 24.5.2017

Polona HERCOG se je po dolgi odsotnosti iz teniških igrišč uspešno vrnila z zmago v prvem krogu kvalifikacij na OP Pariza. V prvem krogu je imela ob povratku primerno nasprotnico, 19-letno domačinko Harmony TAN, 372. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Hercogova je priložnost izkoristila in zmagala s 3-6 6-4 6-4. V drugem krogu bo igrala s 23-letno Kazahstanko Zarino DIYAS, ki je trenutno na 182. mestu lestvice WTA, leta 2015 pa je bila že 31. igralka sveta. Diyasova je v solidni formi, saj je bila aprila finalistka turnirja v Anningu (100.000 $), zadnji turnir v Fukuoki (60.000 $) pa je končala v polfinalu.

Danes je v drugem krogu kvalifikacij nastopil Blaž KAVČIČ, kateremu je nasproti stal domači povabljenec, 21- letni Maxime HAMOU, 282. igralec lestvice ATP. V izenačenem obračunu je bil po dveh urah igre Francoz boljši s 7-6(7) 7-5. Francoz je Blažu odvzel servis trikrat v sedmih poskusih, precej manj uspešen pa je bil Blaž, ki je imel kar 14 možnosti za odvzem servisa nasprotniku, uspešen pa je bil le dvakrat.

Na WTA turnirju v Nurnbergu (250.000 $) se je Andreja KLEPAČ s sigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ uvrstila v polfinale.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.