Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Začenja se Bergantov memorial pa tudi številni mladinski in članski nastopi na turnirjih ITF

bm, 14.5.2017

V Mariboru so uspešno spravili pod streho Grawe Open 2017, igralci in igralke pa bodo v prihajajočem tednu gostovali v Ljudskem vrtu, kjer se je s kvalifikacijami začel Bergantov memorial 2017. Tudi na Braniku bo v kategorijah do 14 in 16 let nastopilo okrog 400 igralcev in igralk, v kvalifikacijah tudi 46 slovenskih predstavnikov. Po uvodnih kvalifikacijskih nastopih jih v igri ostaja še 13 in ti si bodo v ponedeljek poskušali priigrati nastop v glavnih turnirjih.

Pestro je tudi na mednarodnih prizoriščih, kjer bo ta teden potekala vrsta močnih mladinskih turnirjev. Z zmago je nastope začela v Modlingu na ITF turnirju 2. ranga Tina CVETKOVIČ, ki se je z dvema zmagama uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljeni Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC.

Ostali mladinci v uvodnih nastopih kvalifikacij niso bili uspešni. V Podgorici sta na ITF turnirju 4. ranga izgubila Maja MAKORIČ v zadnjem krogu kvalifikacij in Tin KRSTULOVIČ v drugem krogu kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljeni Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v uvodnem nastopu izgubil Miha VELIČKI. V glavnem turnirju so prijavljeni Jan VEHOVEC, Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT.

Na članskem turnirju serije Futures sta bila v Zamardiju na Madžarskem v kvalifikacijah uspešna Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI, ki sta se z dvema oz. z eno zmago uvrstuila v glavni turnir. Na istem turnirju je v zdajem krogu kvalifikacij izpadel Grega BOH. V glavnem turnirju bo nastopil tudi Tomislav TERNAR.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Incheonu v Jućžni Koreji je v uvodnem nastopu izgubila Nina KOLAR.

Na fotografiji : Tina Cvetkovič

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.