Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Pričakovani finalisti na DP ZALA 16 v Mariboru

bm, 31.5.2017

Na državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru smo dobili pričakovane finaliste. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila klubska soigralca iz TK Ptuj, 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK in 4. nosilec Blaž VIDOVIČ. Planinšek je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil zadnje domače orožje Boruta ŠRAJA, Vidovič je bil v drugem polfinalu v tesnejšem obračunu s 6-7(2) 7-5 6-1 boljši od Tima TEKAVCA (MaxLj).

Tudi pri dekletih prihaja po pričakovanjih prva finalistka iz TK Ptuj, to je 1. nosilka Maja MAKORIČ. Polfinalni obračun z Metko KOMAC (Koper) je dobila s 6-1 5-7 6-4, njena finalna nasprotnica pa bo 3. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Ta je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala še eno članico TK Ptuj Taro GORINŠEK.

V konkurenci dvojic se bodo med dekleti za naslov državnih prvakinj borile Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR ter Tara Katarina MILIĆ in Marija VIČIČ.

Pri fantih so finalisti v konkurenci dvojic Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Borut ŠRAJ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.