Filip Jeff Planinšek in Jon Lan Šuntar finalista Bergantovega memoriala

V Mariboru so na Bergantovem memorialu, turnirju TE v starostni kategoriji do 14 in 16 let na sporedu samo še finalni obračuni. Tudi tokrat s slovensko udeležbo, saj sta se v finale pri uvrstila Jon Lan ŠUNTAR in Filip Jeff PLANINŠEK. V četrtfinalu so izpadli Jan KUPČIČ, Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK.

V kategoriji do 14 let je Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR v polfinalu s 6-1 6-4 premagal Portugalca Vasca LEOTE PRATA in se bo v finalu pomeril s Švicarjem Jeromom KYMOM, finalistom Garwe Open pretekli teden.

V kategoriji do 16 let smo ostali brez slovenskega finala, bo pa poskušal naslov osvojiti Filip Jeff PLANINŠEK, ki je v polfinalu s 7-5 6-2 izločil 1. nosilca, Avstrijca Lukasa NEUMAYERJA. Jan KUPČIČ, zmagovalec turnirja Grawe Open je moral tokrat premoč priznati Italijanu Leonardu MALGAROLIJU, ki je zmagal s 3-6 6-4 7-6(1).

Brez slovenske predstavnice pa bo tokrat minil finalni obračun deklet. Zmagovalka Grawe Open Tjaša KLEVIŠAR je v polfinalu s 6-3 0-6 1-6 klonila proti Slovakinji Ines Mariji KOTLIKOVI, od naše druge polfinalistke Alee bubek pa je bila s 6-4 6-4 boljša 1. nosilka, Čehinja Marketa PANACKOVA.

Še dva slovenska nastopa bomo videli danes. V konkurenci dviojic se bosta v finalu fantov do 16 let za naslov potegovala Gašper OBLAK in Tilen POTOČNIK, med dekleti pa Alja BELINGER, ki igra v paru s Saro PAUNOVIĆ.