Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Kristina Novak zmagovalka turnirja dvojic v Beljaku

bm, 13.5.2017

Kristina NOVAK, 16-letna Kranjčanka je na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku še tretjič v karieri stopila na zmagovalno stopničko med dvojicami na turnirjih tega ranga.

Tokrat sta združili moči s Slovakinjo Lenko STARA in v finalu s 6-3 6-4 premagali Francozinjo Mylene HALEMAI in Japonko Himari SATO.

Za Kristino je to že sedma zmaga na ITF turnirjih dvojic, potem ko je bila poleg treh zmag na turnirjih 2. ranga še štirikrat zmagovalka na turnirjih 4. ranga. Ker so v mladinski konkurenci za uvrstitev na lestvici pomembne tudi točke v konkurenci dvojic, saj se jih ena četrtina prišteje k točkam v posamični konkurenci je nova zmaga toliko bolj pomembna, Kristini bo namreč na novi lestvici prvič v karieri prinesla uvrstitev med najboljših 200 mladink sveta.

Čestitamo!

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.