Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Živa Falkner uspešna v Podgorici, v Mariboru brez tekem

bm, 15.5.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Podgorici se je Živa FALKNER po zmagi nad Srbkinjo Tamaro MALEŠEVIČ s 6-3 6-3 in Avstrijko Liso Marie LAUSECKER uvrstila v četrtfinale.

Neuspešna je bila Pia LOVRIČ, ki je v prvem krogu z 2-6 5-7 izgubila s 1. nosilko Jano BOJOVIĆ iz Srbije (ITF 311).

Uspešna je bila v prvem krogu ITF turnirja 2. ranga v Modlingu Nika RADIŠIČ. S 6-1 6-1 je odpravila Slovakinjo Lenko STARA.

Po dveh kvalifikacijskih zmagah v Modlingu je Tina CVETKOVIČ finalno kvalifikacijsko srečanje izgubila. S 6-3 4-6 6-3 jo je premagala 4. nosilka kvalifikacij, Rusinja Victorija MIKHAYLOVA (ITF 296).

Nastope je v prvem krogu turnirja v Modlingu končali tudi Veronika ERJAVEC. S 6-3 6-3 jo je premagala Švedinja Melis YASAR.

Je pa z zmago začela nastope na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti Sheila GLAVAŠ. V prvem krogu je s 6-3 7-6(4) premagala Ukrajinko Anno MOLCHANOVO. Na istem turnirju sta v prvem krogu izgubila Ema HORVAT, s 6-3 6-0 jo je izločila Slovakinja Stella KOVACICOVA in Jan VEHOVEC od katerega je bil s 6-4 4-6 6-2 boljši Madžar Peter MAKK.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.