Na DP 12 v Kopru pri dečkih preseneča Niki Polanec

Na koprski Bonifiki v organizaciji TK Koper poteka državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih je doslej edino pravo presenečenje član ŽTK Maribor Niki POLANEC, ki je po zmagi nad 3. nosilcem brez težav opravil še z naslednjima nasprotnikoma in se uvrstil v polfinale. Polanec sicer spada med boljše dvanajstletnike, saj je trenutno na 9. mestu lestvice TS, torej mu je za las ušlo mesto nosilca, kljub temu pa tako prepričljivih zmag ni šlo pričakovati še posbej če vemo, da je bila njegova najboljša uvrstitev doslej četrtfinale OP ali FIN turnirjev. V četrtfinalu je tako s 6-1 6-2 premagal še 6. nosilca Jana BUKOVCA in se bo za finale boril s prvim favoritom prvenstva in 1. nosilcem Maticem KRIŽNIKOM (TK-CC). Ta je do polfinala oddal vsega 3 igre, v četrtfinalu je tako s 6-1 6-0 premagal Iztoka Marka LUNDRA (Rafa). V spodnji polovici žreba sta polfinalista 4. nosilec Tim KUŠTER (TK-CC), v četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagala Maka MIKOVIČA (Jaki) in 2. nosilec Jaka GOLOB (Tr-Kr), ki je bil s 6-0 6-1 boljši od Jake TOMAŽINA (AsLit).

Nič presenetljivega pa se do polfinala ni zgodilo pri deklicah. Po pričakovanju so polfinalistke 1. nosilka Leontina STOJANOVIĆ (TK-CC), v četrtfinalu je s 6-2 7-6(3) premagala Evo MULLER UHAN (Tc-Lj), Maša VIRIANT (Radom), ki je bila s 6-1 2-6 6-2 boljša od Rine GROŠELJ (AsLit), Ana LANIŠEK (Radom) je s 6-4 6-2 premagala Ivono AHČAN (TK-CC) in favoritinja za končno zmago Ela Nala MILIĆ (TK-CC), ki je s 6-0 6-2 izločila Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Foto: A. Živin