V Parizu zaenkrat uspešen samo Blaž Kavčič, danes še nastop Polone Hercog

Včeraj smo v kvalifikacijah OP Francije spremljali tri slovenske nastope. Uspešno jih je zaključil samo Blaž KAVČIČ, ki se je po tesnem obračunu veselil zmage s 6-7(5) 7-5 6-4 nad 24-letnim Farncozom Tristanom LAMASINOM, 208. igralcem lestvice ATP. Francoz je zabeležil še letošnji sedmi zaporedni poraz v prvem krogu. V drugem krogu Blaža zdaj čaka obračun s še enim Francozom, 22 letnim Maximom HAMOUOM, 272. igralcem lestvice ATP.

Slabše se je končalo za naši predstavnici v ženski konkurenci Dalilo JAKUPOVIĆ in Tamaro ZIDANŠEK. Jakupovičeva je igrala z izkušeno Francozinjo, 33. letno Virginio RAZZANO, trenutno 276. igralko lestvice WTA, leta 2009 pa že 14. igralko sveta, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Francozinja v letošnji sezoni ni v najboljši formi, a je bila kljub temu premočna za našo vodilno igralko na svetovni ženski teniški lestvici. Razzano je zmagala z 2-6 6-3 6-3.

S porazom pa je debitirala na turnirjih za grand slam Tamara ZIDANŠEK. Ta se je po daljši odsotnosti iz turnirjev zaradi poškodbe odločila za vrnitev prav na turnirju za grand slam. Njena nasporotnica je bila 20. nosilka in 128. igralka lestvice WTA Niocole GIBBS, ki je zmagala s 6-3 7-5 in s tem prekinila niz sedmih zaporednih porazov v prvih krogih letošnjih turnirjev. Klub porazu Tamarina trenerja povratek na teniška igrišča ocenjujeta kot dober začetek za nadaljevanje sezone, najprej pa bo potrebno znova ujeti tekmovalni ritem.

Prvič po dolgi osotnosti bo v sredo nastopila tudi Polona HERCOG, zadnja leta vodilna Slovenka na lestvici WTA in stalna članica elitne stoterice teniških igralk, ki se vrača na turnirje kot 198. igralka sveta. V prvem krogu bo igrala z 19-letno Francozinjo Harmony TAN, ki je za nastop prejela posebno povabilo, saj na lestvici WTA zaseda 372. mesto.