Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek in Tajda Klevišar finalisti v Mariboru

bm, 13.5.2017

Izjemno so se odrezali naši igralci in igralke na mednarodnem turnirju Tennis Europe do 14 in 16 let - GRAWE OPEN 2017. V finale so se uvrstili kar štirje slovenski predstavniki, še dva slovenska para pa sta nastopila v finalu konkurence dvojic.

Povsem slovenski finale bomo spremljali pri fantih v kategoriji do 16 let. Za naslov se bosta pomerila bivša klubska soigralca, še vedno domačin, član ŽTK Jan KUPČIČ in "Ptujčan" Filip Jeff PLANINŠEK, ki zadnje leto trenira v TK Ptuj. Kupčič je v polfinalu s 6-1 7-6(8) premagal bosanskega kvalifikanta Luko PULJIĆA, Planinšek je bil s 6-4 2-6 6-3 boljši od Avstrijca Filipa MISOLICA.

Domače navijače je razveselil tudi član ŽTK Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki se je uvrstil v finale konkurence dečkov do 14 let. V polfinalu je 6-1 6-3 premagal Avstrijca Aleksandra TOMASA in bo v finalu igral s 1. nosilcem, Švicarjem Jeromom KYMOM, ki je turnir odigral izvrstno in do finala oddal vsega 13 iger.

Med dekleti do 16 let se je izkazala Kranjčanka Tjaša KLEVIŠAR. V polfinalu je s 6-3 6-1 premagala Avstrijko Taro WURTH in se bo za naslov borila s 1. nosilko, Madžarko Zito KOVACS.

Znani pa so že zmagovalci konkurence dvojic. V dveh kategorijah so se za naslov borili tudi naši igralci oz. igralka. V kategoriji do 16 let sta Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK izgubila finalni obračun s Švicarjema Leandrom RIEDIEM in Dominicom Stephanom STRICKERJEM. Nasprotnika sta bila boljša s 6-3 3-6 10-7. V konkurenci deklic do 14 let je s soigralko Nadezdo KHALTURINO iz Rusije v finalu nastopila Ptujčanka Nika STRAŠEK. Žal neuspešno, saj sta bili nasprotnici Čehinja Denisa HTRDINKOVA in Slovakinja Mia CHUDEJOVA boljši s 6-2 6-4.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.