Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Hitro slovo Role in Žemlje v Parizu, Kavčič, Jakupović, Zidanšek in Hercog se bodo prvič predstavili v torek

bm, 22.5.2017

Hitro sta končala s kvalifikacijskimi nastopi na OP Francije v Parizu Grega ŽEMLJA in Blaž ROLA. Oba se namreč poslavljata že
po uvodnem nastopu v kvalifikacijah. Od ŽEMLJE je bil s 6-1 6-4 boljši 9. nosilec, 29-letni Kolumbijec Santiago GIRALDO, 107. igralec lestvice ATP, ROLA pa je moral premoč priznati 26-letnemu igralcu iz BiH Mirzi BAŠIĆU, ki na lestvici ATP zaseda 165. mesto.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v torek, ko bo v prvem krogu igral s 24-letnim Francozom Tristanom LAMASINOM, 208. igralcem sveta.

Nasprotnice so dobila tudi naša dekleta. Dalila JAKUPOVIČ bo v prvem krogu igrala s 34- letno Francozinjo Virginie RAZZANO, ki bo nastopila s posebnim povabilom. Tamara ZIDANŠEK se bo merila z 20. nosilko, 24-letno Američanko Nicole GIBBS, ki na zadnjih šestih turnirjih ni okusila zmage, saj je vedno izpadla v prvem krogu. Povratnica po poškodbi Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z 19-letno domačinko Harmony TAN, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.