Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Veliko presenečenje na DP do 12 let sta pripravili Maša Viriant in Ana Lanišek

bm, 31.5.2017

Najbrž tudi največji optimisti na DP do 12 let v finalu niso pričakovali dveh igralk iz Radomelj, Maše VIRIANT in Ane LANIŠEK, za kateri smo sicer v napovedi državnega prvenstva zapisali, da bosta napadali iz ozadja. Res sta napadli in to z vso silovitostjo ter v polfinalu domov poslali prvo in drugouvrščeno igralko lestvice TS do 12 let Leotnino STOJANOVIĆ in Elo Nalo MILIĆ.

Če zmaga 4. nosilke Viriantove, ki je 1. nosilko Stojanovićevo premagala s 6-4 6-1 ni povsem presenetljiva, pa tembolj odmeva zmaga Laniškove, ki je z 2-6 6-4 6-3 izločila 2. nosilko Milićevo. Slednja je namreč prejšnji teden gladko dobila turnir TE do 12 let, ki se je prav tako odvijal v Kopru.

Sta pa pričakovala finalista v konkurenci dečkov. Tu se bo nadaljevala letošnja serija medsebojnih obračunov 1. nosilca Matica KRIŽNIKA, v polfinalu je s 6-1 6-1 izločil Nikija POLANCA in 2. nosilca Jake GOLOBA, ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljši od Tima KUŠTRA.

Veselje Ane Lanišek je v objektiv ujel Aleksander Živin

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.